Hirdetés
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Páromnak rendeltünk reggel egy 6S-t. Ez az első szifon nálunk, szóval kíváncsian várjuk, milyen lesz, hogy szokja meg stb. Amiben a segítségeteket kérném, hogy kellene majd +1 kábel, amit a munkahelyére bevinne, hogy ha ott kellene tölteni a telót. Tudtok linkelni egy jó, megbízható kábelt nem túl drágán? Ebay pl.
-
Gabesz87
veterán
A 6-nak és a 6S-nek ugyanolyan a csatija? Csak mert vettem tegnap este egy ILYEN kábelt, de utána láttam a leírásban, hogy a 6S nincs ott a felsorolásban. Ha ez nem jó hozzá, akkor nem tudjátok, hogy le lehet-e mondani a rendelést, és ha igen, hogyan?
-
Gabesz87
veterán
Letöltöttem a gépre (win10) az iCloud-ot. A kérdésem az, hogy a fotókat hol tudom megnézni? Böngészőben belépve természetesen látom, de a letöltött alkalmazásban nem. Van egy olyan mappa, hogy iCloud drive, meg egy iCloud fotók. A Drive üres, a fotókon belül meg Megosztott->Tevékenységek található csak, kép nuku. Hogy kell, hogy lássam a képeket? Mintha csak a gépen tárolt képeket nézegetném, vagym int a Google Drive? Lehet, hogy láma kérdés, de nem jövök rá.
-
Gabesz87
veterán
Segítenétek abban, hogy ebbe a szerencsétlen iPhone naptárba hogy kell beimportálni másik naptárat? Párom 6S-ébe akarom beletenni a Neptunból letöltött egyetemi órarendet. A Neptunban van egy link, amit bemásolva lehet másik naptárba importálni. Nekem Google-ban a Naptárban 2 kattintás, és kész is volt, lám, ott volt a telómon. Párom iCloud-jába belépve gépen, a Naptáron belül nem találtam ilyet hosszas keresgélés után. Tudtam csinálni új naptárat, de csak kézzel tudok bele eseményeket írni. Alternatív megoldásként az ő Google fiókjába is beillesztettem a linket, ott meg is jelent az órarend, mint nálam, de a telefon naptárában még mindig nincs!!! Pedig a Google naptárt is olvassa az iPhone naptára elvileg. Téboly....(ez is csak megerősített, hogy a büdös életben nem lesz iphone-om)
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz TheShow #157892 üzenetére
Fetch van beállítva, de este, ha hazajön a párom, megnézem, hogy vajon a fiókoknál be van-e állítva a Google alatt a naptár szinkronizálás is. Mert én csak a gyári naptár app beállításait néztem, és ott ki volt pipálva a Google. Kíváncsi vagyok, vajon a fiókbeállításoknál is ki van-e.
-
Gabesz87
veterán
Hát ez a naptár dolog kikészít. Megnéztem, a telefonon minden lehetséges módon be van jelölve a Google, és a naptár szinkronizálás. A párom gmail-es címe amúgy az iCloud fiók is (u.a. az e-mail cím). Ennek gondolom nincs jelentősége, de ki tudja, most már ezt is megemlítem. Letöltöttem a Google Calendar-t, de ott sem jelennek meg a naptárba importált események. Pedig ha gépen megnyitom a naptárát, ott vannak az események. Oldalt a "Más naptárak" alatt látom a beimportált naptárat. Tököm sem érti ezt most már, hogy akkor a telefonon miért nem jelenik meg. Hol, és mit csekkoljak még le? Nem vagyok nagy iPhone szakértő, szóval hátha van még valami, amit kihagytam!?
-
Gabesz87
veterán
válasz TheShow #157915 üzenetére
Nem tudom, szerintem látnia kéne. Saját telómnál is úgy csináltam, hogy a gépen megnyitottam a Google Naptárat, és simán URL cím alapján felvettem az újat. Egyből belekerültek az események a naptárba, és a telefon naptára is látta. Párom Google Naptárába ugyanígy URL cím alapján importáltam, szintén meg is jelent ott egyből, ellenben a telefonon nem. A letöltött Google Naptárban sem!!! Elnézést mindenkitől, de ezek után én csak az iPhone-t tudom hibáztatni.
Szerintem ha egy fájlból importálom, és nem URL cím alapján, az eredmény u.a. lesz. Akkor is a "Más naptárak" alá kerül, és nem a saját naptárakba. De kipróbálom majd, próba szerencse. -
Gabesz87
veterán
válasz TheShow #157931 üzenetére
Párom rájött, hogy a Google naptár app-on belül, ha kinyitja bal oldalon az oldalsávot, ott a megjelenített naptároknál nem volt kipipálva az újonnan beimportált Szóval ott legalább már megjelenik, de a gyári iphone naptárban továbbra sem, de innentől kezdve les....om, nem foglalkozunk vele többet. A google legalább működik, látja. Köszönöm a tanácsokat, ötleteket.
-
Gabesz87
veterán
Segítsetek légyszi, mert ezzel a hülye iCloud PC-s verzióval nem boldogulok. Párom telójáról akarom a képeket a gépen látni. Úgy mint a Google Drive. Beépül a fájlkezelőbe, és semmit nem kell állítanom, ott van minden tartalom. Most ezen a sz..on mit a fenét kell beállítani, hogy a képeket lássam, anélkül, hogy letöltené őket a gépre:
Nem is értem, mi a fenének töltsem le a képeket. Remélem nem kell ahhoz tényleg a gépre letölteni, hogy láthassam. Szóval mit állítsak be ezek közül?Más: iPhone 6S-e van a páromnak. Most az előbb kezdett el oylat, hogy eszméletlenül villog, vibrál a kijelző, Facebook-nál is az egész eltánt, kicsit szürkén világított az egész kijelző, majd visszajött a kép, de uztána is össze-vissza vibrált, lefagyott pillanatra, szóval elég gáz volt. Rem. ez csak valami átmeneti, és nem lesz vele baj. Még garis mondjuk. Eddig soha nem csinált ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Inkább nem írom le amit gondolok, mert akkor súlyos Apple-Droid vitát indítanék, de ekkora egy elcseszett programot....
A webes felületet ismerem, nyilván, onnan szoktuk megnézni a képeket, az legalább átlátható, világos, egyszerűen használható. Csak én olyat akartam, mint a Drive, hogy ott van egy mappa a fájlkezelőben, és minden további teendő nélkül azonnal látom benne a cuccokat, képeket, doksikat. És így nem kell neten külön megnyitogatni. Hogy ezt miért nem lehetett ugyanígy a cloud-al...na mindegy....töröltem a francba....a telefonon meg nyomni kellett egy hard resetet, mert kikapcsolni sem lehetett. A status bar-on néha megjelent valami aktivitást jelző kis ikon, és ha hosszan próbáltam nyomni a kikapcsoló gombot, lezárt, és előhozta a feloldást. De szerencsére a hard reset segített. -
Gabesz87
veterán
Azt mondjátok meg, hogy ez a f.s i6s (páromé) mi a tökömért nem tölt, ha bedugom a kikapcsolt asztali gépem USB portjába, holott régen töltött íly módon elvileg. Ha én bedugom a telómat (Honor 7), simán tölti. Nem csak én, de még a gépem is lázad az apple ellen
-
Gabesz87
veterán
válasz aujjobba #177112 üzenetére
Most írtam, ha olvastad, hogy a telóm KIKAPCSOLT (és nem sleep-ben lévő) állapotban is tölt, és korábban az iphone is töltött, de most valamiért nem. A Gigabyte-nak (nem tudom minden alaplap tudja-e) van ilyen Charging On/Off funkciója, amivel az USB kikapcsolt állapotban is használható töltésre.
Azért használná amúgy a párom így, mert az ágyon szoptatja a babát, és eközben nyomogatja a telót. Ha meg merül, ott van mellette a gép közvetlenül. És ha az Apple nem egy nevetséges 30 cm hosszú (nem tudom pontosan mekkora, de tuti nincs 1 méter sem) kábelt adna a telefonjaihoz, akkor be tudnánk dugni a konnektorba. Valószínű erre mondhatnád, hogy lehet venni (gondolom) hosszabb töltő kábelt.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz aujjobba #177117 üzenetére
BIOS-t nem néztem, és mondjuk lehetséges, hogy nem próbálgattam az összes USB-t sem. A gé ptetején van 2 USB2, és 2 USB3. Ugyanabba próbáltam, amelyikben az enyém tölt. Bár a tetején lévőknél azt hiszem próbáltam a 2-est, és a 3-ast is. De majd azért próbálkozom vele még.
-
Gabesz87
veterán
Úgy tűnik a feleségem 6S-ét is utolérte ez az iOS 11-es lassulási probléma. Jobban merül, és be is lassul. Egyelőre még nem figyeltük meg, hogy csak alacsony töltöttségnél, vagy mindig!? Ez az ügy most hogy áll? Lesz ezzel kapcsolatban valami javítás, vagy már ba....hatjuk? Apple így ösztökéli az embereket új telefon vásárlására?
-
Gabesz87
veterán
válasz Lefty #178115 üzenetére
Úgy 1 éves pont. Előkapartam a számlát, 2016.11.30-ai keltezésű. Úgyis megyünk most a Corvinba, megkérdezem az iStyle-ban.
És ha akkut kell cserélni - mondjuk szerintem 1 év után ez nem normális dolog, pláne, hogy nem volt egyáltalán nyúzva a telefon - az ingyenes, vagy így gari időn túl fizetős? Mivel az új iOS-el vágták haza leginkább, illene nekik ingyen cserélni. Egyébként épp most jelzett a telefon, hogy van új frissítés, 11.2.1. Ezt feltegyem, vagy még rosszabb lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Feleségemnek jelenleg egy 6S telója van, amivel nincs is semmi gondja, szereti, de úgyis lejár most a hűségideje a T-nél, és megérdeklődtem egy új teló hogyér' lenne. XR-re gondoltam (vagy esetleg 8 Plus, de kb. 1000 Ft lenne a kül.). Mivel az én nevemen, Magenta 1-en van az előfizuja, jobb áron kapná. Mobil S-el és 3(+3) GB nettel ~15e/hó lenne kb. Őszintén szólva én nem vagyok Apple párti, úgyhogy nem tudom, hogy jó-e az XR, megéri-e, vagy inkább hagyjuk, és tartsa meg a 6S-t amíg működik?
-
Gabesz87
veterán
Feleségem 6S-ében szerintem akksit kéne csereltetni. 82%-os, és pl. nyaralásuk alkalmával fotózás közben újraindult a teloja. Gondolom a meleg és a terhelés miatt...a másik probléma az hogy néha a Home gomb nem reagál. Azt szeretném kérdezni, hogy hova érdemes vinni javittatni? Jó lenne ha rögtön (néhány órán belül) meg is csinálnák, nem kéne napokat, heteket otthagyni. Hozzánk a Corvin iStyle van közel. Az jó szervíz szempontjából? Vagy van valami jobb ötletetetek, ajanlasotok? Szervizbe adás előtt a telón mit kell csinálni amúgy? Úgy értem fiókok leválasztása vagy vmi ilyesmi...
-
Gabesz87
veterán
Na ez jó hír, akkor foglalok oda időpontot. Köszönöm a válaszokat!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tegnap észrevettem, hogy már tudok a Telekomnál a számommal új kedvezményt igénybe venni, jövő év elején jár le valamikor a hűségidő. P20 Pro-mat cserélném le, de kicsit bizonytalan vagyok. Eddig Pixel 5 volt a kiszemelt, de ennyi pénzért kissé fájó a középkategóriás SoC, ill. olvasgatok ezt-azt róla, hogy hézag van a kijelző és a hátlap közt, meg a képkezelés lassú, ill. olyat is láttam, ahol épp a SoC miatt akadtak problémák (gyenge teszteredmény, itt-ott lassabb, mint a konkorensek). Kínai telót, Huaweit, Samsungot nem akarok. Úgyhogy egyre jobban sodródom az Apple felé. Feleségemnek XR van, és szereti, engem is néha lenyűgöz, (főleg hogy mennyire fluid), bár azért sokszor ha valamit keresek, vagy meg akarok rajta nézni, szentségelés nélkül nem mindig megy De ez megszokás kérdése nyilván. Kérdés, hogy vajon 12, vagy 11 Pro? OLED kijlezőt szoktam meg, így ezek jönnek szóba, sima 11 nem. XS-t meg gondolom nem éri már megvenni. A 12 szögletesebb design-ja nekem jobban bejön. Nem szoktam nap mint nap fotózni, ill. azt is csak automatán, úgyhogy ebből a szempontból a 12 is jó, bár a hiányzó optikai zoom-ért kár. Akkudiőben talán jobb a 11 Pro, de úgyis home office-olok, szóval nem annyira releváns. Meg kocsiban is töltöm úgyis a telót.
-
Gabesz87
veterán
válasz st3v3np3t3r #230841 üzenetére
Igen. Nézegetem a telókat jó ideje, hogy mire váltok majd, de egyszerűen nincs mostanában egy olyan Androidos teló sem, ami igazán megfogna, és ne találnék benne valami hibát. Pixel 5-re teljesen rá voltam izgulva, de olvasva a hibáit....kiábrándító. Egyik fő indok nekem ami az iphone ellen szól, hogy a kocsim csak AA-t tud, és szeretem ezt a feature-t, de aztán belegondolva, hogy januárban születik a 2. gyerekünk, és majd később, gyerekülés miatt úgyis váltanunk kell nagyobb kocsira, kombira, mert mögém nem fér el. De lehet hogy már előbb, ez majd elválik...akkor meg már olyat veszek, ami CarPlayt-t is tud. SZóval hiába rühelltem eddig világéletemben mindent, ami Apple, perpill nincs ennél értelmesebb telefon. Nyilván persze egy Samsung párti úgyis isteníteni fogja az S és Note telókat....
5G-nek most még úgysincs létjogosultsága, úgyhogy ez nem fő szempont. De 2-3 év múlva talán már lesz, akkor meg örömteli, ha van a telefonban. Egy iphone meg nem az a tipikus teló, amit az ember évente cserél (legalább is mi nem), tekintve hogy évek múltán is ugyanolyan fluid. Valószínű 12 lesz ebből, már csak a feleségemet kell meggyőzni Ez a legnagyobb gond
@minimumgame kösz, hogy elbizonytalanítottál
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz minimumgame #230843 üzenetére
Csekkoltam én is most az előfizetésemmel a 11 Pro és a 12 árat, és "sajna" a 11 Pro ~50k-val olcsóbb. Azért ekkora összegnél már lehet hogy le tudok mondani a jobban tetsző design-ról, és racionálosabb választás a 11 Pro. Bár ha azt nézem, hogy a havonta fizetendő csak 2200-al lenne több a 12 esetén, úgy meg nem annyira érződik nagy érvágásnak Fura mód, a feleségem tel. számával (ő is bele van vonva a Magentámba) meg még olcsóbb a teló, úgy 7e-el (és az össze. havi). Na mindegy. Mérlegeljük majd a dolgokat aztán majd lesz valami. Lényeg, hogy bakot egyik telóval sem lövök.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Katasztrofális Samsung S21-emet tervezem lecserélni. Másik topikban már érdeklődtem, még nem kaptam választ, gondoltam itt is megkérdezem. Használt, de garis alma telót vennék, vagy 12-t, vagy 11 Pro-t. Közel egy árban vannak ahogy láttam, kb. 180k körül. Melyiket érdemesebb venni? Nekem a nagyobb akku, és az optikai zoom-os kamera úgy érzem, többet jelent, mint a frissebb design, 1 évvel újabb HW, és a MagSafe. Melyiket érdemes szerintetek?
-
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék. Feleségem XR-jén valamiért nem tudjuk eltávolítani a korábbi, már érvénytelen bankkártyát. Kártyacsere volt nemrég. Wallet-ban beállítottam az újat ApplePay-hez. iCloud tárhelyhez esedékes lenne a fizetés, de nem tudja most levonni valamiért. A Fizetés és szállítás alatt ott az ApplePay (amit beállítottam), és a régi MasterCard. Ha ezt megpróbálom eltávolítani, azt írja: "Ehhez a fiókhoz egy aktív előfizetés tartozik, amelyhez legalább egy rögzített fizetési mód szükséges".
Meg ami még tök fura, hogy a beállításokban ott jelzi is a név alatt, hogy Fizetési adatok frissítése, de ha rábökök, van, hogy egyből visszaugrik a menübe, nem tudok ráklikkelni az azon belül megjelenő FIzetési adatok frissítése opcióra. -
Gabesz87
veterán
válasz Kbali #251805 üzenetére
A beállítások/előfizetések-en belül? Mert nincs ott semmi, ill. csak egy Apple TV, ami le van mondva (ingyenes időszak után lemondtuk már rég). Más nincs. Apple One van még, de az csak egy "ajánló" vagy mi, nem aktív előfizetés. Most megpróbáltam új fizetőeszközként hozzáadni az új kártyát (bár ha az ApplePay-el be van állítva, és az hozzá van adva, ezt a lépést fölöslegesnek tartom), de csak pörög a Hozzáadás egy ideje. Email közben jött, hogy sikeresen hozzá lett adva.
-
Gabesz87
veterán
Sikerült hozzáadni új fizetőeszközként a kártyát, a régit pedig eltávolítani. Viszont egy valamit nem tudok most. Az 50GB-os tárhely havidíját hol, hogyan tudom kiegyenlíteni, pótolni? Mert tegnap volt esedékes a levonás, de egyszerűen nem találom sehol, hogy tudom kifizetni. Vagy majd próbálkozik ismét levonni automatikusan?
-
Gabesz87
veterán
iphonra hogy lehetne egyszerűen átvinni a tel.számaimat Androidos telóról?
-
Gabesz87
veterán
válasz szabonagyur #265061 üzenetére
Igen, meglett nagy nehezen.
-
Gabesz87
veterán
Feleségemnek XR teloja van, és egy kis furcsaság van, ami nem tudom, hogy a telefon, vagy inkább az otthoni hálózat sara-e, de amikor esténként az anyjával beszélnek Viberen, sokszor van gond a minőséggel. Szétesik a kép, elmegy a hang, lecsatlakozik wifirol, ilyenek. Azért fura, és gyanakszom inkább a telora, mert pl. ha én beszélek anyámmal Google Meet-en, semmi gond nincs a Samsung S21-emmel, ill. emlékeim szerint akkor sem, ha feleségem az én telomrol beszél az ő anyjával. A kérdés az hogy mire érdemes váltani? 14 túl sok pénz. 12 vagy 13 a kérdés? Kisebb boltok is a trv.szerinti 3 év garit adják ugye? Igazából ÁK-n a legolcsóbb megbízható bolt az xre.hu (fel is van tüntetve hogy apple jótállás), 259e / 280e a 2 teló, szóval nem valami hatalmas nagy a kül. árban. Megéri inkább akkor a 13? Hacsak nem rosszabb valamiben, tudom is én, nincs valami ismert hibája...
-
-
Gabesz87
veterán
Ma jött meg feleségem 13-asa. Előzetesen vettünk tokokat, fóliát, és kamera védő fóliát. Ez utóbbit érdemes használni, van vele tapasztalat? Azért kérdezem, mert láttam pár videót YT-on (azaz csak a címet), hogy miért nem ajánlott használni.
Meg valami: hogy lehet ellenőrizni hogy független -e a készülék? Az előző, XR-t adnánk el. Telekomnal lett véve anno ha jól emlékszem, de nem tudom hogy azok eleve függetlenek-e, vagy sem!?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Iphone-t lehetséges valahogy tükrözni nem AirPlay képes TV-re? Képeket vetítenek TV-n. Android teloval ez gond nélkül megy.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
AirPods kapcsán kérnék útmutatást. Feleségem a munkahelyéről tud választani most AirPods-ot (mást is, de ezt nézte ki). Viszont én elvesztem a lehetőségek közt, nem vágom mi a kül. közöttük. Ezek jönnek szóba (amik ingyen elhozhatóak):
Product Code: 194252818497 (MME73TY/A), 194253324140 (MPNY3TY-A), MV7N2ZM/A, MME73ZM/A, MPNY3ZM/A
Az 1. ha minden igaz, MagSage tokos, a 2. Lightning. És mindkettő 3rd gen.
A 3-al nem érdemes foglalkozni, mert 2nd gen.
A 4. nem tudom, miben különbözik az elsőtől ill. ugyanígy az utolsó és a 2. közti kül. sem világos
Melyiket kérje?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest