Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyáltalán nem kötelező, megveszed és kipróbálod.

Nekem volt a surface bookon is, pedig ott 4 féle hegy is van a ceruzához.
Ami engem nagyon zavart hogy az üvegen kevés a tapadás, de ha belefutsz egy ujjlenyomatba akkor az olyan, mintha hirtelen murvába érnél.
No meg így sokkal ellenállóbb az ujjlenyomatokra, kevesebbet kell törölgetni (2 hetente ha egyezer letakarítom, de akkor sem feltűnő)
Jah és én azért eléggé féltem, drága cucc volt és lehet el fogom adni ha jön egy arra érdemes új gen.Persze mint minden, ez is kompromisszumokkal jár. Matt fóliánál kicsit zajos lesz a kép, ha közelről nézed elég feltűnő, de nem megszokhatatlan. Illetve ha egy napos szobában úgy esik a fény, akkor nem látsz semmit a kijelzőn. Illetve ezt nem mértem ki, de mintha 5-10%-ot lefaragna a fényerőből. Üvegnél pedig ugye bukod az ujjlenyomat ellenállást és a tapadást, cserébe védve van a kijelző és kontrasztosabb/tisztább is a kép.
-
válasz
Parson
üzenetére
“- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam”
Arra gondolsz hogy mindenhol reklámozzák? Az nem ajánlás ha a paperlike szponzorálja a tartalmat. Csak erre próbáltam utalni, független tesztelők szerint nem éri meg a felárat. Ha neked ez nem gond, akkor nyugodtan vedd meg. Csak gondoltam egy jó tanács elfér a fórumon. -
-
Köszi!
Ez meg mi a...?! Szerintetek?
iPad Pro Said to Adopt OLED Displays in Late 2021 Following Mini-LED Model in Early 2021 -
Na most már egy kicsit utánajártam neked (magamnak) hogy mi mekkora és miért, a képek milyenségétől most tekintsünk el.
1. Ez egy nagyobb projekt:
4000x5556px 300dpi
94911 strokes
22h 36m tracked time
Teljes méret 3040,71 MB
Ebből a videó 1351,05 MB 4k lossless, h.264, 56 perc2. Egy gyorsabb:
4000x4000px 300dpi
5989 strokes
3h 53m tracked time
Teljes méret 1288,77 MB
Ebből videó 563,33 MB 4k lossless, h.264, 4 és fél perc3. Még egy gyorsabb kevés színnel:
6000x4000px 300dpi
5386 strokes
1h 33m tracked time
Teljes méret 191,02 MB
Ebből videó 69,45 MB 4k lossless, h.264, 3 és fél perc4. Ez meg csak firka:
6000x4000px 300dpi
12031 strokes (csak azért ilyen sok, mert sok firka volt előtte a fájlban, de az kuka lett
)
3h 31m tracked time
Teljes méret 330,89 MB
Ebből videó 137,43 MB 4k lossless, h.264, 7 perc1. [kép]
2. [kép]
3. [kép]
4. [kép]
Szóval ha kisebb méretben csinálod, akkor elég sok elfér pár gigában is.
A strokes azt mutatja, hogy összesen hány ecsetvonás történt.
Tracked time nem tudom hogy kerül számításra. -
Ez valami bug volt, hiába töröltem mindent files-on belül, nem csökkent a mérete.
Aktív melóra egyébként nem használom, de hobbi szinten rajzolok rajta. Procreate 60 gigát foglal és van még néhány videó amiket szerkesztek belőle, de azokat nem őrzöm külön. Sose voltam egy nagy backupos..
-
Ránéztem most a tárhelyemre én is. Files app 50 giga
Úgy, hogy kb alig tárolok úgy adatot.. Delete app, reinstall, 256-ból 113 van használatban.
-
válasz
GhettoChild
üzenetére
Nem esélytelen, olvass tovább.

Amit te akarsz az elvileg megy a telódon, próbáld ki.
Nem tudom, hogy mobilnettel megy-e.
De ha megy is, akkor vehetsz lte képes ipadet, ami drágább, vagy osztani kell a netet, ami nem tudom elég gyors-e. -
válasz
GhettoChild
üzenetére
Ez nem xcloud, csak a konzolodról tudod streamelni a játékot a telóra, tabletre. Ilyen van ps-en és steamen is. Az xcloudhoz lényegében konzol sem kell, felhőből jön a játék.
És igazából erre bármelyik ipad jó, csak legyen friss ios rajta. Szóval szerintem minimum az ipad 6. -
válasz
GhettoChild
üzenetére
Linkeld már be az appot légyszi.
-
válasz
GhettoChild
üzenetére
[link] nincs, de elvileg jön hamarosan. Geforce now és amazon luna van elvileg már.
-
-
Youtube appot használ valaki? Nálam már vasárnap óta nem frissül a főoldal hiába rángatom. Azóta volt ma egy update, de nem segített. Restart, reinstall nem segít.
-
EasyCanvas van még, nem volt rossz az sem amikor kipróbáltam.
-
-
válasz
twi452
üzenetére
Ha komolyan rajzol, akkor matt. szvsz. nem lesz olyan csilivili, de legalább nem borulsz fel a zsíros ujjlenyomatokban amikor pingálsz. Ha viszont mégis üveg, akkor ne legyen túl vastag, mert attól romlik a vonalminőség, átlós vonalak hullámosak lehetnek.
A karcokhoz amúgy elég lehet egyetlen arra kiképzett porszem amit a kezeddel vagy a ceruzával végigtörölsz a kijelzőn és kész a baj. Persze ehhez inkább balszerencse kell és mindenki maga dönti el.Nekem két hét után felkerült egy matt fólia, azóta is azt nyúzom, úgy hogy átraktam egy zsír új garban cserélt ipadre. Hegyet pedig csak azért kellett cserélnem a ceruzában mert ledobtam, vagy 3x a két év alatt.
Ja és hazdutam, ez a 2. fólia, mert az elsőbe beleállt egy műszerész csipesz hegye, akkor befostam egy kicsit, mert kb egy hónapos volt a gép, szerencsére csak a fólia szakadt ki.
-
válasz
Project: A
üzenetére
Nem.
-
-
Asztalnál én is egérrel használom, bill csak azért nincs mert drágállom a magic keyboardot.
Majd a 2nd gen talán meggyőz.
Arról nem láttam infót, hogy sidecar működni fog ezeken is? -
Ezzel meg kell várni a márciusi ipad pro-t, de valószínű marad külön a kettő. Ha az ipaden mac futna, több ram kellene bele és azzal kb kivégeznék a macbook air-t és a mac mini-t, plusz illene legalább 2 darab usb az ipadre ha már mac fut rajta.
feddel: Remény mindig van, de szerintem még nem lépik meg. Bár én örülnék ha legalább a pro 12.9 megkapná, azon a méreten lenne is értelme, magic keyboard-dal simán kiváltana egy air-t. Ha limitálnák 8 giga ramra, akkor maradhatna a macbook air mondjuk 16-tal mellette.
Vagy egy másik elmélet, 2022-ben kiadnak egy 15-ös ipad pro-t mac os-szel.
-
Nektek is megy a hdr youtube appban?
-
válasz
Parson
üzenetére
Nem tudjuk mikor lesz legközelebb mini és hogy a sima ipad mikor kapja meg az új design-t így erre nem tud senki válaszolni, csak maga Tim Apple. Pro és Air már ugye kiesett, a mini most sajnos kimaradt, nem is biztos hogy lesz mostanában, azt mindig egy kicsit elhanyagolják. A sima pedig még lehet jövőre is így fog kinézni, mert olcsóbb és nem fogja ki a szelet az air alól. Majd elnevezik Classicnak.

-
válasz
Parson
üzenetére
Mit értesz támogatás alatt? Figyelembe véve hogy szeptemberben jött ki az ipad 8, ami még mindig ezt használja úgy 5 évig biztosan. És egészen addig támogatni fogja az új ipados amíg lesz olyan készülék 1st gen pencillel ami megkapja a legújabbat. Azaz várhatóan 4-5 évig, de minimum 3.
-
válasz
DaveNo1
üzenetére
Mondjuk mert normálisan lehet tölteni és én el sem tudnám képzelni a használatot a double tap nélkül.
local:
Azért az Air nagyot lépett előre azzal hogy nem a seggén van mindkét hangszóró, élőben még nem próbáltam, de mindenképpen használhatónak tűnik.
Nekem is 2018 pro van, amiről nem váltanák semmi pénzért erre az air-re, de ha újonnan kellene most vennem és elég lenne a 11-es méret, akkor figyelembe venném az air-t is és az árakat. Nagyjából így fest, persze nem néztem meg mi mennyi, de:
Ipad 8 - 160
Ipad air - 240
ipad pro - 350
Ki van találva nagyon is, mindenki talál magának megfelelőt, ami lehet neked nem felel meg, de az nem igazán számít. -
Akkor tehát az az álláspont jelenleg, hogy ipadet csak trükközve vegyünk.
-
válasz
magyarosim
üzenetére
Majd írd meg milyen, az a hurok elég lazának tűnik.
-
válasz
magyarosim
üzenetére
Akkor többet tudsz mint mi.
-
válasz
magyarosim
üzenetére
[link] ez a megoldás van még, ennek van eleje is hogy védje a kijelzőt. Flip tok és kapaszkodó egyben nem nagyon van sajnos.
-
21-es pro nyilván csak spekuláció a részemről.
Geekbench pontok pedig mindenhol átlagok csupán, mert verzióról verzióra eltérhetnek.
Az viszont jól látszik hogy a 18-as pro megelőzte a korát, persze azóta már utolérte a samsung is, illetve a frissített verzió mindenben picit jobb lett, de mi már két éve élvezzük ezt.
Nagyon várós a következő mit fog gurítani, pletykák vannak év végéről is, de én tartom magam a 21 márciushoz. -
válasz
sebgutkopf
üzenetére
-
válasz
parandroid
üzenetére
A widget már a beta 1 óta téma, az lehet a gond, hogy portrémódban más a mérete az alkalmazásrácsnak így a widgeteknek is eltérő lenne a mérete. Remélhetőleg a 15-ös ipados megoldja majd ezt is. Több féle megoldás is lehetne, de egyelőre nem tudni milyen irányba gondolkodnak almáék.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ipaden nem lehet a widgeteket levenni a sávról ahol eddig is voltak, és amire gondol az app library ami jobbra van a legvégén és nincsen ipaden az sem. Tehát más egy kicsit, igen..
-
Szerintem mindenki megtudja nézni magának hol mennyiért kap.
Felnőtt emberek vagytok. -
válasz
parandroid
üzenetére
De akkor vak lyukak vannak, vagy mindkét a négy rácsból jön hang? Nemsokára kiderül.
-
válasz
bollokcs80
üzenetére
+ a hangszórók jobb helyen vannak, fektetve stereo.
Amiben pedig a pro még rátesz egy lapáttal:
-4 hangszóró
-gyorsabb gpu
-több proci mag
-több ram
-nagyobb és gyorsabb kijelző (120hz)
-több kamera
-faceid
-vékonyabb káva
Amúgy az a pletyka hogy 30-án már rendelhető lesz az air 4.
A pro-ból pedig márciusra várható egy újabb generáció.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

No meg így sokkal ellenállóbb az ujjlenyomatokra, kevesebbet kell törölgetni (2 hetente ha egyezer letakarítom, de akkor sem feltűnő)