Hirdetés
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
Saját példámból kiindulva úgy értettem, hogy úgyis Neked kell majd segíteni nekik, ezért érdemes olyan rendszert venni, amit jobban ismersz
De ha csak netre kell, akkor egy olcsóbb Androidos is jó lehet.
blakey: Nálunk egy kicsit könnyít a helyzeten, hogy van egy Syno NAS, a szülőknek is van fiókjuk, rögtön másol fel nekik mindent azon keresztül az asztali gépre, de egyébként teljesen igazad van
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz blakey #14852 üzenetére
Én vettem egy ilyet apukámnak a szomszéd miatt
De komolyan ezért vettem.
Van egy nekem is, mert van amikor ezt kell használnom, nincs egész egyszerűen net. -
Süvi
őstag
Nem a vitába szeretnék beszállni, csak néhány példa
Szüleim voltam osztálytalálkozón, ahol elég sok kép készült. Odaadták az SD kártyát apukámnak, hogy másolják fel táblagépre a képeket, és amiket ők csináltak táblával vegyék fel rá.
Nem tudták megoldani , szomorú volt, utána eltartott egy ideig mire meggyőztem, hogy övé a világ legjobb tabletje , de sikerült.
Ezért vettem nekik a korábban linkelt eszközt, ilyen többet nem fordul elő.Más.
Többször előfordult velem, hogy az ipad volt nálam, át kellett adni egy dokumentumot, a kollégának, ő akart nekem adni stb. Net, kábel nem volt. Ezért vettem magamnak egy lightning to usb penyát, ami mindig nálam van.
Olyan is fordult már elő, hogy konferencián nem tudták rádugni a laptopot a projektorra, előkaptam a penyát, rá az Ipadomra és ment a vetítés. Amikor több száz ember vár, és nem nagyon van net, Itunes és társai a másik gépen, vagy akár több száz Mb-os filet kell átteni, gyorsabb megoldás a pendrive.DSLR géppel készült képeket is szoktam szerkesztgetni az utazás alatt a Pro-n, ehhez is jó a SD kártya olvasós penya.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz rinpocse #14899 üzenetére
Ill. Chatran fórumtársnak is:
Nekem 3 eszközzel is van tapasztalatom
Ezek között van olyan, amivel lehet másolni HDD-ről Ipadra.Használható, igazából egy nagyon alap fájkezelő.
64-es kártyával teszteltem ezt az olcsót.Air2 esetében 2,3 tokkal van tapasztalatunk:
Eredetihez megszólalásig hasonlító
áttetsző kemény hátlap
áttetsző puha hátlap[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz rinpocse #14931 üzenetére
Ha Pro lesz és fontos a jegyzetelés mindenképpen a Pencilt ajánlom.
A többi megoldás nem ér fel vele. -
Süvi
őstag
válasz galaxys80 #14933 üzenetére
Ettől szerintem van jobb.
Ezek közül a 3. -
Süvi
őstag
válasz vadászcsiga #15114 üzenetére
Nem tudom hogy van e még, mi decemberben vettünk 3 db Air2-t 126000 ért MM ban és ED-ban, ráadásul le is jött 7%
-
Süvi
őstag
válasz petertoth10 #15122 üzenetére
Összefoglaló, 3. Sor
"Lehet függetleníttetni az iPadet?
Minden iPad független, így erre nincs szükség." -
Süvi
őstag
válasz vadászcsiga #15124 üzenetére
Többen vettünk a vaterán belindacsillag nevű hölgytől.
Most nincs neki Pro, de lehet neki írni, hogy van-e.
A 32-es 155 környékén volt, a 128-as pedig 205 körül.
Annyi hátránya van, hogy már be lesz jelentve az új ipad, amikorra meg fogod kapni az újat.
De az aprón is szoktak lenni kifejezetten jók.
Mondjuk azon csodálkozom, hogy ennyiért miért adja el valaki. -
Süvi
őstag
válasz vadászcsiga #15126 üzenetére
De kell várni 4 hónapot és lesz hozzá egy kis ideg is.
Ha tudsz várni mondjuk augusztusig , akkor érdemes várni az új Ipadok bejelentéséig, majd megrendelni május környékén és augusztus végén már használhatod is.(Én érzem a Ramot a 9,7Proban Safari esetében. A legnagyobb változást Air1 ill. 2-ben a több száz oldalas Pdf-ek esetében érzem. Na ott nem csak "placebó" hatás van, hanem jelentős gyorsulás)
Local1: szerintem a 165-ösök olyan "volt, de pont elfogyott" típusú árgépes árak. Azt mondanám, hogy 170-175 között lehet kapni biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz vadászcsiga #15126 üzenetére
Igaza van Local1-nek. Jelenleg kb. 10% az árkülönbség a vaterás hölgy és a sufnyigsm között. Ha az idegeskedést pénzben ki lehet fejezni, akkor azt mondom, hogy Sufnyigsm
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz #02683648 #15158 üzenetére
Szia!
Szerintem még 2017-ben is érdemes venni mini4-et, a leírt dolgokra 2019-ben is bőven alkalmas lesz.
A mini2-vel, nem a szoftveres, hanem a hardveres amortizálódás volt az igazi gond, hiszen amikor megjelent az Ipad4 mellett, az ipad2 hardverét kapta meg, így már akkor is is 2 év lemaradásban volt.
Ezzel ellentétben még a mini2 is, ami az Ipad Air-rel együtt jelent meg, még bőven használható lesz évekig.
Ettől függetlenül szerintem:
- valószínű, hogy lesz mini,
- a mini 4 egy picit túlárazott, főleg az Air2-höz képest (tegnap tudtam volna venni, egy 2 hónapos MM-os, Air2 32-őt 85 -ért ), de az új árát nézve is. De nyilván ha fontos a 8" nem szeretnélek rábeszélni 9,7"-re -
Süvi
őstag
válasz silmatauki #15161 üzenetére
Biztos, hogy nem
mini1 majdnem azonos Ipad 2
mini2 majdnem azonos Ipad Air
mini3 majdnem azonos mini 3, csak ujj lenyomat olvasó -
Süvi
őstag
válasz silmatauki #15163 üzenetére
Akkor jól félreértettelek csodálkoztam is.
Úgy értettem, hogy azt írod, hogy a mini2 egyenlő a min1-gyel.Én a mini2-t pedig azért írtam példának, hogy alapesetben egy Apple készülék nem amortizálódik el 2 év alatt (a mini1 is csak a 2 éves hardver lemardás miatt)
De a végén ugyan azokat a (helyes) következtetéseket vontuk le
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz jilian #15200 üzenetére
Többletjogok az Apple Egy (1) Éves Korlátozott Jótálláshoz képest magyarországi hivatalos vásárlás esetén
Van most egyébként fent az aprón egy MM-os Pro. -
Süvi
őstag
válasz #02683648 #15208 üzenetére
Egyébként nagyon jó a kérdés. (melyik boltokban érvényes a gyakorlat )
Mert bár járni jár, én több MM-ban kérdeztem őket az 1+1 évről, semmi fogalmuk nem volt, sőt az osztályvezető is hangoztatta, hogy Apple termékre 1 év jár, de nyilván nem is ott kellene érvényesíteni.(Egyébként a sufnyigsm, hardverparó és hivatalos értékesítő partner árkülönbségből lehet venni az aprón Ipadra érvényes Apple Care Proterction-t.)
Vagy érdemes megnézni mindenkinek a lakásbiztosítását is. Nekünk pl. van benne Smart csomag, minden telefon, ipad, TV biztosítva van 3 évig 150.000 Ft értékben, a javítást, cserét átvállalják - élettartam arányosan csökkentve értendő az összeg) -
Süvi
őstag
válasz HoryThePooh #15245 üzenetére
Nekem is volt tőlük tokom Kindle olvasóra.
Egy időben nevet váltottak, ha jól emlékszem Blueware lett, de most néztem az is eltűnt. -
Süvi
őstag
válasz HoryThePooh #15245 üzenetére
Eszembe jutott. Marblue lett a neve, de már az sem egy sikertortenet.
-
Süvi
őstag
válasz HoryThePooh #15248 üzenetére
Jól néz ki, van benne minden, majdnem olyan mint ez az autóstáska
Ha ilyen lenne kékben ilyet vennék a Pro 9.7-reNekem se jött meg sok rendelésem.
Ez a global shopping festival idén egy nagy humbuk volt.
Még soha nem volt ennyi meg nem érkezett csomagom (bár ddig majdnem mindenki vissza is küldte a pénzt)[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz access_denied #15272 üzenetére
Igen, jók lesznek.
-
Süvi
őstag
válasz randras #15351 üzenetére
Ez esetleg ?
TPU soft matteEgy ilyet rendeltem a Pro-ra, még nem jött meg, nem tudom, hogy lágy-e vagy kemény.
(Én ragasztottam az Pro és az Air2 hátára is fóliát, és így a kemény, bepattanós tok sem tesz kárt.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz Chereiose #15367 üzenetére
A következőkkel van tapasztalat:
Eredetihez hasonló
Rock márka
Ebből is vettünk párat -
Süvi
őstag
válasz silmatauki #15462 üzenetére
Nem szeretnék nagyon belemenni a vitába, nem is értek hozzá, csupán személyes tapasztalatokat írok le.
A Win10 esetében igaz, hogy gyorsabb a korábbi rendszereken, de azért nem mondhatjuk, hogy minden újabb Windows jobb, gyorsabb, mint a korábbi, sőt inkább az ellenkezője az igaz a Win10 kivételével.
Az egész mögött üzlet áll:
A Microsoftnak a Win10 esetében nagyon is érdeke volt, hogy végre egy olyan rendszert rakjon össze, ami gyors, mert ő szoftvert árul, a célja, hogy azt vegyék meg.
Az Apple pedig hardvert és szoftvert ad el, neki az az érdeke, hogy az ily módon értelmezett -külön nem válaszható- terméke fogyjon.Én teljesen elégedett vagyok az Apple termékeivel, örülök, hogy a megjelenéskori IOS mellett kapott még +2-t vagy +3-at amivel még bőven jól fog működni hosszú éveken keresztül és három év elteltével úgy működik, mint az első bekapcsolás alkalmával. (Amikor megvettem az első okostelefonomat Lumia800 óriási csalódás volt, hogy nem volt alkalmazás, és azt a generációt úgy magára hagyta a Microsoft mint a csuda)
Több hozzá nem értő személy szidja az Apple termékek komponenseit, hogy miért csak 2 mag, 2 GB RAM van bennük, amikor már lehet kapni 8 magos, 6 GB-os készülékeket. Egyszerűen nem értik meg, hogy 2 maggal és 2 GB rammal is tökéletes a vásárlás pillanatába és 2-3 frissétésen keresztül, vagyis 2-3 évig, ill. ha nincs további frissétés, akkor még legalább plusz ennyi éven keresztül.
DE! 3-4 év alatt nő az IOS rendszerigénye és bőven futna még a gépeken, ha már most belerakná az Apple 8 magot és a 6GB-ot. De nem lesz hülye! Ki venné meg az újat? Fogyasztói társadalom van.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz Taybor #15468 üzenetére
Az alábbiakkal van tapasztalat.
Ennyi pénzt megérnek. -
Süvi
őstag
válasz silmatauki #15475 üzenetére
Igen, de azt kell megérteni, hogy az akarat nem azért van, hogy a Fogyasztónak jó legyen.
A WIn10 esetében nem a gyors rendszer volt a Cél, az csupán az Eszköz volt.Minden vállalatnak a célja a Profit maximalizálása. (nem business vállalatok most kizárva.)
A profit maximalizálás időtávjában és az eszközökben van különbség. -
Süvi
őstag
válasz vadászcsiga #15477 üzenetére
Ha a vállalatok nem a profitért dolgoznának, akkor kb. senki nem kapna fizetést közülünk se.
Az, hogy az Apple milyen döbbenetes méretű profitot szed be, az egyik oldalról valóban nem normális, de vállalatvezetési szempontból zseniális. Hogy hosszútávon fenntartható-e, az más kérdés, sztem nem, bár épít a felnövekvő generációra, de rövid időn belül jelentős mennyiségű vásárlót fog veszteni.
Amíg olyan termékeket állít elő egy cég, amiben a fogyasztó azt érzi, hogy ő van a központban, addig engem nem zavar, hogy kinek mennyi a profitja. Ha én jól járok, a munkámat támogatja, az életemet kiszolgálja, akkor más annyit kereshet rajtam amennyit akar.
De itt kezdődnek a gondok. Egyre több fórum alapján úgy látom, hogy az Apple elérte fejlődése csúcsát. Már csak "Fejős tehén" a Iphone és többi termék, főleg a Macbook.
Olyanok vásároltak Apple terméket, akiknek:
- a munkájához elengedhetetlen volt,
- a munkáját megkönnyítette,
- tetszett nekik,
- menő.A tetszés és a "menőség" gyorsan változik. (Az első Macbook Air döbbenetes volt, de napjainkban, aki csak a vékonyság, súly, design miatt vette, nagyon könnyen találhat mást helyette.)
Ha ezeket nem ismerik fel, hamar el megy mellettük a világ (pl. ezt szerintem az Apple-nek "kellett volna" feltalálnia), el fog fogyni mögülük a tudatos vásárló.
Ami sokáig a legnagyobb előnyük volt (Opercáiós rendszer) az lesz majd sztem a fejlődés gátja.
Szerintem a 2 in 1 eszközöké a jövő. A Windows elkezdte, gyerekcipőben jár, mert nincsenek alkalmazások, de az Apple-nek hátránya lesz, hogy jelenleg ők nem tervezik az asztali rendszer és az IOS közösítését. (Amíg a világon mindenhol hozzák ki a jobbnál jobb 2in1 meg 4in1 érintőképernyős eszközöket, addig az Apple bevezet egy mágikus érintősávot )De ezek csak a saját gondolataim
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz LilProphet90 #15483 üzenetére
Itt egy nem fizetett hirdetés
Bocsánat, megnéztem nincs minire, pedig úgy emlékeztem, hogy volt.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Nekem ezekkel van tapasztalatom., ki lehet jönni egyébként olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Május-Júniusban lehet megvásorolni majd az új Ipadeket.
Az szinte biztos, hogy lesz egy új 10,5"-os káva nélküli, gomb nélküli?, ami az iphone 8-at készíti elő, kérdés, hogy melyik méret fog frissülni, mert így ezzel már lesz 4?Ha a kínálatban marad, akkor kb. 100dollárt esik az ára a hivatalos helyeken, szürekimportra, fórumos, sufnyigsm-es árakra kb. 3-4 hónap múlva lesz hatással.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Igen, általában így van, de nem idén.
Az új iPadek értékesítése május-június környékére csúszik
Szerintem csak akkor fog esni az áruk a hivatalos ért. csat., amikor már lesz új, a sufnyigsm-ben pedig utána 1-2 hónappal. -
Süvi
őstag
válasz zsolti72837 #15840 üzenetére
Ha saját részre lesz, akkor - az aláírásod függvényében- az Air2-t javaslom az olcsóbb ár miatt.
(Véletlenül se bántó jelleggel mondom, elég rossz lehet a helyzet) -
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
Nekünk ilyen tollaink vannak.
Pro készülékhez viszont csak Apple pencilt javaslom.
Ég és föld meg a legdrágább Adonithoz képest is. -
Süvi
őstag
válasz akangels #15940 üzenetére
Elég jó áron van az Istlye-nál is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- iPad 10.gen WiFi / 64GB / Blue (203)
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro