Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van arra mód, hogy egy szolgáltatónál (invitel) a kábelmodemem MAC-je alapján megtudjam a annak publikus IP-jét? Nincs FixIP-m és alkalomadtán jól jönne, ha tudnám.
Gondolom a szolgáltatónál a rendszerdiagnosztikai eszközökkel meg tudnák mondani, de valami más jobban érdekelne.
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
Kikapcsolt számítógép esetén a modemem online van és a modem mögötti rouer veszi fel a publikus IP címet, ami változhat, ha a modem újraindul/leszakad. Épp ezekre az esetekre lenne nekem jó tudni, hogy megtudhatom-e távolról is valahogy a megváltozott IP címet vagy csak akkor ha hazaérek és megnézem a gépemen?
Tehát épp az benne a lényeg, hogy nem itthonról kéne megtudnom és kikapcsolt géppel...
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #13179 üzenetére
Ez egy amolyan "virtuális Fix IP" szolgáltató?
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #13181 üzenetére
Ha a routerben be van állítva a DDNS, akkor x időnként frissíti az IP címet ezen a no-ip-n? És pl mobiltelefonnal belépek a webes felületre és onnan tudom kiolvasni az IP-t? mert a domainnel nem tudok boldogulni.
Eleve arra kéne nekem, hogy a gépet fel tudjam kelteni Wake on LAN-nal. Van erre egy Android alkalmazásom, ami teszi is a dolgát szépen. Viszont, ha huzamosabb ideig nem vagyok otthon és az IP közben megváltozik, akkor jó lenne megtudnom valahogy.
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #13183 üzenetére
Köszi, elvileg már beállítottam.
Csak ugye ne változik túl gyakran az IP-m, este kikapcsolom a modemet is és reggel kapcsolom be. Addigra talán kiosztják másnak a korábbi IP-m és ki tudom próbálni, hogy működik-e...
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #13185 üzenetére
Közbe megpingeltem CMD-ben a no-ip-s domainem és a saját IP-met kaptam vissza, szóval az működik.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A környékünkön karbantartás volt és azóta nincs net.Havernál ugyanez volt vele beszélt a helyi szerelő telefonon és átállítottak vmi frekvenciát a modemen, amire automatikusan kellett volna átállnia, de nem tett.
Tudja-e valaki milyen beállítást hajtottak végre rajta? Az említett cimbora finoman szólva se informatikai zseni, szóval nem tudta felidézni mit csinált. Az tuti, hogy beléptek a modem belső oldalára, ez a 192.168.100.1, de hogy ott frekvenciát vagy csatornát állítottak át és mire, azt már nem tudom és jelenleg a szerelő sem elérhető.
Tudtok segíteni?
-
RootRulez
félisten
EPC 3008
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Most csak internetem van az Invitelnél, de TV csere lesz és ahhoz már dukálna DTV pár HD csatornával.
Van esélyem a jelenleg meghirdetett áraknál olcsóbb ajánlatot kapni, ha úgy hívom fel őket, hogy le szeretném mondani a jelenlegi net csomagot?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Pár hónapja van CI kártyás TV-m. A digitális adásokból jelenleg csak a közszolgálatik jönnek be.
Boxnál az lenne, hogy "újratelepítem" azaz csináok egy gyéri beállításokra való visszaállítást és az általában megoldja. Itt a TV-t kell vissza állítani gyári állapotra? Vagy esetleg központilag Ők tudnak vmi aktiválást küldeni nekem a kártyára?
Tehát ha nem muszáj nem hívnám minden ilyen esetben a hibabejelentőt... :\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- DIGI kábel TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- 3D nyomtatás
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest