Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
húha ez az x3 eléggé végig ver a mezőnyön! ahogy látom a dual channel a cpu queen-nél nem hoz hasznot, de a memória,olvasáslnál, írásnál, másolásnál sokat gyorsul. Erre voltam kíváncsi!
-
Sanyi19
őstag
nem tudom már pont milyenen volt, elég magasak az időzítések.. mivel ddr3-as modul!
amint lesz alkalmam a dual cahnnel-re megnézem ,hogy ugranak-e az eredmények... (tán 6-6-6-17)közbe kipróbáltam suliba is egy everestet

Pentium Dual Core E5300 2,6 Ghz, 800 as single ddr2(2gb 800mhz) rammal szintén alacsony eredméyneket ért el... ASUS P5B-SE vagy milyen alaplapba!
CPU Queen 10 900 volt....lehet csak sokat számít az iylen tesztekbe a dual channel, na majd ezt kiderítem!
nem sokára lesz még 2gb ram-om majd tesztelem!
ha úgy is gyengébb lesz az eredményem, akkor a Celeron erősebb vmiért vagy az alaplap miatt lehet ... -
Sanyi19
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
igen engem érdekel az amd x3 eredményed is!
-
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Ja hát, az igaz!
Itt egy összehasonlitás, de ez alapon van: [link]
csináltunk everest-es méréseket , nekem dual core e5200-am van amugy, ahol nem számít a cache ott ugyanolyan kb. a teljesítmény, ahol számít ott a pentium kicsit gyorsabb!
A celeronok kicsivel tovább húzhatók átlagban úgyhogy van olyan helyzet ahol az a jobb (everest tesztekben láthatod előző néhány hozzászólásban) ...
Szóval mikor melyik. Alapon jobb a Pentium természetesen! (Csak némelyik celeronnal oylan komoly húzást lehet elérni, hogy megver egy másik kevésbé húzható Pentiumot, ha jó példányt fogsz ki akkor lényegében mind2 elég erős mindenhez!) -
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
azóta szöszmötöltem még egy kicsit és proci 3 ghz, fsb 1200, ram 1200, igy még jobb lett minden, proci megy egyébként 3,2 n is csak ott már jobb hűtő kéne sztem.Nem akarom annyira nyomatni mert nem használom ki... élményindex érdekes, 6,5 lett míg 3060 mhz en (1066 os fsb vel) 6,4 volt.
Celronnal mennyi?"Melyik program tud 6 GB/s sebességgel akár csak néhány másodpercig is ekkora sebességgel adatot rakni vagy kiszedni a RAM-ból? "
De miért hát memóriaéhes játékoknál pl.GTA 4 csak számít valamit nem? Meg ilyen multiplayer fps gamek mint pl a cod 2,4?
az új beállításomnál már 6600 az olvasás, úgyhogy még mindig gyorsul, sztem a duallal is ugrani fog! Ha már 1333-as akk csak használjam ki ,hogy annyi nemde?
Egyébként a Latancy 89 ns, 1200 on! nem sokat emelkedett!
-
Sanyi19
őstag
Sisoft Sandra 2010 Lite SP3
Processor Arithmetic
Aggregate Arithmetic Performance 23,24 GOPS
DhryStone ALU 28,43 GIPS
Whetstone ALU 28,43GIPS
WhetStone ISSE3 18GFLOPSProcessor Mulit-Media
A.M.-M. Performance: 43,64 MPix/s
Multi-Media Integer x8 iSSSE3 43,8 MPix/s
M-M Float x8 iSSE2 43,5 MPix/s
M-M Double x4 iSSE2 22,41 MPix/s3dmark 06 cpu score (vmiért 3750Mhz nek látta a processzort ):
2296 pont
CPU1 Red Vallex 0,729 fps
CPU2 Red Vally 1,158 fps
várom a Celeron -os eredményeket!
-
Sanyi19
őstag
Na beállítottam ram 900Mhz en megy, Proci 2700 an 9x300!
Akkor lefuttatom a teszteket újra!
Memory Read: 6155MB/s
Memory Write: 6355MB/s
Memory Copy: 5542MB/s
Memory Latency: 81,2 nsCPU Queen: 11063
CPU PhotoWorxx: 7391
CPU ZLib: 33422 KB/s
CPU Aes: 9841
FPU Julia: 4845
FPU Mandel: 2506
FPU SinJulia: 1305ezek lettek, most szedek sisoftware sanrdrát, meg futtatok pár 3dmark cpu tesztet utána állítgatok még, ez a 300 fsb- sok előnyt hozott a ramomnak !

-
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
aha, neked se dual a ram mi? dual-al 7000 körül kell lennie ahogy nézegettem, na majd ha meglesz beírom azért ide
egy off topic hozzászólásba 
Queen -be gyorsabb a Celeron az órajeléből adódóan, a Julia-nál meg gonodlom a cache a mérvadó akkor! hát vegyes, mivel lehetene jobban összehasonlítani? 3dmark CPU score?
am vmelyiknap megint kölcsönkérem a fogyasztásmérőt és megnézem ,mi ,hogy alalkul a régi tápommal is meg az új fsp-vel is, azt is leírom ,hogy lássuk, télleg kevesebbet eszik-e a Celeron !

-
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Nekem ilyen eredmények jöttek ki egyébként!
Írjátok már meg Celeron-nal mennyi?Memory Read: 5951 MB/s
Memory Write: 5610 MB/s
Memory Copy: 5767 MB/s
Memory Latency : 97,3 ns
(mondjuk ezek dualba érdekesebbek lennének a ddr1 -es amd-s rendszeremnél a read 2800 volt signle be, és 5800 Dualba)CPU Queen : 12 705
CPU PhotoWorxx : 7779
CPU ZLib: 38296 KB/s
CPU AEs: 11123
FPU Julia: 5548
FPU Mandel: 2854
FPU Sin Julia : 1479ja, 5.5 -ös everest

-
Sanyi19
őstag
válasz
Sanyi19
üzenetére
kipróbáltam 333 mhz es fsb-t 8x os szorzóval 3 ghz, az lett az eredménye, hogy nem indult a gép

Ahh marad 3,06 on meg 1066 on, úgyse használnám ki azt a + pár mhz-et!
Majd a dual channel dob még ugyis a sebességen!na közbe elindítottam a prime-ot hagyom, kicsit hadd tesztelje!

-
Sanyi19
őstag
válasz
krammerka
üzenetére
látja, hogy 1333 mhz es de ott van mellette ,hogy mennyi az fsb és anynira állítja, inteligens amugy ahogy állítom az fsb-t felfele az időzítésket is átrakja... 1066 on van most igy télleg jobb
Köszi, 7-7-7-20 on van most tesztelem egy kicsit, szorzo 11+0,5 3,06 Ghz, terheletlenül visszaveszi. Szted menjek tovább az fsb emelésével? 333 -at van esély ,hogy bírja? de akkor ott meg már le kéne venni a szorzót vagy 8 asra. Az úgy nem rossz? -
Sanyi19
őstag
Köszönöm! megvan a cucc és nagyon megy!

Az AMD-m mel próbáltam és nem ment az xp mod pont arra hivatkozott ,hogy nem támogatja a cpu..., de a poén az ,hogy linux alol meg megy virtual box-on ....
Nekem is 800 -on megy az 1333- as ddr3, vagyis 960-on mer húztam az fsb-t kicsit!
Ha nagyobb fsb-jű procink lenne akkor lenne jobban kihasználva a ram...
Ha gyorsítani akarsz, az fsb-vel megteheted, néztem everestbe és sokat gyorsult!
Amint lesz pénzem veszek mellé még 1 másik modult, a duallal jelentősen jobb lesz a helyzet! -
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
megkerestem a tesztet, a régi tápod milyen volt? lehet én is veszek egy másik tápot.. uolyat mint ami neked van!
elég lenne az egy e3300,gt240,2db sata winyo,2 ata dvd.hez bőven nem? most egy 450w -os Q-Tech Dual Fan -om van ami kicsit zörög meg már régi, meg nem tudom,hogy milyen jó a hatásfoka sztem nem anyira... sokat megy a gép és számít a fogyasztás nekem is

-
Sanyi19
őstag
És mit gondolsz g41-ben mit fog menni?
olyan 3 ghz lenne a cél!
-
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Te amúgy mennyin használod most?
3 ghz -en odaver egy AMD Athlon 64 x2 6400+ -t ?
a nem túl nagy cache méret miben látszik meg?
van olyan játék vagy program amelyik úgy igazán kihozza? -hogy akadozik tőle v jelentősen lassú? Tehát van amihez nem elég egy ilyen processzor jelenleg? játékokra és egyszerűbb programokra gondolok meg esetleg 3dmax renderelés..)természetesen nem úgy értem, hogy egy 200 e Ft os vidkari mellé és akkor full hd meg minden max...
hanem egy GT240 vagy olyasmi sebességű mellett, átlagos igényű felhasználónak.#2597 aham, na az jó lesz, majd írj eredményeket!

-
Sanyi19
őstag
ja valamint itt van oylan beállítás, hogy amikor nincs terhelve visszaveszi a szorzót vagy vmi?
amikor netezek felesleges teljesen még az a 2,5 ghz is... ha nincs akk nem zavar de ha van akkor arról egy kis felvilágosítást kérhetnék, hogy működik? szeretnék minden funkcióját kihasználni! -
Sanyi19
őstag
Na ilyen tesztet kerestem én de nem találtam

jövöhéten lesz összerkva a gép, mjuk elsőnek a kártya az marad a mostanim a gt220- de hamraosan az is le lesz cserélve... de legalább megnézem 3dmark-ban ,hogy mennyivel kapok több pontot! kíváncsi vagyok rá!a lényeg, hogy a legújabb játékokat is viszi simán egy jó kártya melett!
Tuning-ról tudsz írni valamit? FSB-t kell állítani? itt kell valamire figyelni? Itt fixen a procit húzom vagy a ramot is? sose volt még Intel-es gépem(vagyishát de a tualatin
az még meg is van de azt nem húztam, remélem ez is olyan jó sorozat mint annak idején az volt
), a metrot azt én is szeretném csapatni! 
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy egy Intel Celeron Dual Core E3300 mennyivel lenne gyorsabb az én régi s939-es Athlon 64 X2 3800+ 2x2ghz @ 2x2,5 Ghz -től?
Az AMD-m TDP -je 89 w + húzva van fesz. emeléssel, és elég sokat fogyaszt így a gépem...
egy 8600GT-vel 210 w körül fogyasztott mikor néztem!
Ez még 1 régi rendszer, ddr1-es, abbol van 4GB.
Azt néztem, hogy a ddr1 használtan, most drágább mint a ddr3 újonnan.
az athlon 64 x2-met ac64 freezer-rel el tudnám adni olyan 10 ért . Ugyhogy kevés ráfordítással szinte alig pár ezer ft + bol ki tudnék hozni egy ilyen e3300 -as rendszert!
(alaplapnál van kis eltérés az árakban de az meg visszajön sztem a ram árából)a videokártya is frissül egy gt240 ddr5-öt várok....(Gt220 DDR2-m van )
Szerintetek megérné-e most egy ilyenre cserélni?
valamint mennyit fogyasztana az új gép?
ha nem sokkal gyorsabb ,meg nem fogaszt kevesebbet akkor nem fogom cserélni mert ezek az alkatrészek már hozzám nőttek,vmint betonstabilak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- További aktív témák...