Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
NixonHUN
üzenetére
Nekem g31m-es2l + E3300 v 3400 volt, de még milyen
Tolj neki egy 11x 334-et, 2.66-os rmszorzóval, akkor ram is marad 800-on. Cpu-naqk adj 1.35-öt biosban, ha minden oké akkor majd lehet csökkenti folyamatosan amíg el nem éri az lját, ezt win alól is meg lehet könnyen csinálni, sőt egyszerűbb is. -
NixonHUN
tag
Üdv! A következő kérdésem lenne: Egy E3300-at használok alapfeszen 3.3Ghz-en egy Gigabyte G41ES2L lapban. Sajnos az Istennek nem akar többet menni, pedig ahogy látom ezeknél a prociknál nem ritka a 3.7 3.8 sem 24/7-ben..Ramok (800-as Kingston value) nincsenek húzva, pont kijött az fsb emeléssel a 800 Mhz. Alapfesz fölött is próbálkoztam, ott sem indult el (post screen sem volt). Léggel hűtöm, de egy tisztességes Zalman hűtővel, a proc még nyáron sem ment 40C fölé. Speedstep. ilyesmik ki-be kapcsolgatva, semmi javulás. Egy lapcserére hajlandó lennék, csak nem tudom mire kellene amivel rendesen ki lehetne hajtani ezt a procit (később pedig egy C2d-t). Szerintetek..?

-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Win alatt van fsb emelés? Vettem itt a ph-n egy gépet, amiben régebbi cerka van (420-as, csak annak a topikja halott), és a gyári asus bios nem enged semmi fsb beállítást:S
Köszi előre is! -
Viktor77
titán
Hát, nem jutottam előrébb.
Egyrészt a 4 gigát már 1.3500-ös bios fesszel sem akarja, kék halál windows töltés közben.
Másrészt ilyenek, hogy MCH, VTT nincsenek is a biosban.Memóriát próbáltam 5-5-5-15-re tenni (Performance level sincs, és igen, tudom, hogy CTRL+F1), de centire ugyanannyi az olvasásom+írásom mint 6-6-6-18-on (6300 körül, amit keveslek).
Mindegy, így 3750-en is tetszik, az 1066-os ramok pont 1000-en fognak járni, még ezt a cserét meglépem, többet nem fogok rááldozni, már így is túl sokba van, ahhoz képest, hogy netezős gépnek indult, most meg minden elmegy rajta.

(Ja, a lapot 3.5K-ért vettem, mert rossz rajta az egér PS2 port. Jó dolgokat lehet kifogni aprón, csak figyelni kell. Nem is értem, már sok napja fent volt a hirdetés, és senki nem csapott le rá.)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
REMEK!
A legjobb g31-es alaplapod van, azzal wr-t csináltam, nálam megfutotta a 457-os FSB-t is:[itt], igaz, 266-os procival.A 800-as kingston ramok 1,9-2V-on mennek 960-at, azzal sem lenne gond. Viszont..A giga átkozott biosa..A lapod nem tudja kifutni magát 200as FSB-s procival mert a kva memvisszaosztása gyötrelmes, kevés a lehetőség.
A vga hiszed vagy sem, kicsit visszavesz, a tápod 12V-os ága sinyli meg kicsit, ezért van az is, hogy a fesz terhelésre még esik-eshet. (Vdroop miatt pl. egy 1,325 bios-ból 1,296 lesz, majd ha elindítasz egy prájmolást akkor ugrálhat-ingadozhat a fesz és akár 1,28V-ra is le-leeshet.
320-as FSB-nél a ramokat mennyin tudod járatni? Ha jól értem most 300-as FSB-n pont 800-on vagy. Akkor ez 798 lesz és 2,66-os memszorzó. 320-as FSB-nél akkor a ramjaid 852MHz-en mennének, amihez 2x1GB-os moduljaidnak 1,9V tuti elég 5:5:5:15, Performance level 8-on.
MCH és VTT igen, nagyon nagyon befolyásolja! MCH 1,22V elég lesz sztem, VTT viszont 1,26V is kellhet.
(most irigyellek, imádtam tesztelni olyan lappal és a cpu is nagy kedvenc. Viszont ha le tudnád cserélni egy 7xxx-re, szabadabb kezet kapnál a biosodban, igaz a 4GHz kicsit távolabbinak tünne, de 24/7-ben sem lenne lehetetlen -
Viktor77
titán
Konfig az adataimnál. A proci van húzva, a ram pont 800-on jár 3750-nél, a VGA van húzva 550/1000-ről 700/1000-re (ez nagyon gyenge tuning, a neten nem ritka a 800MHz sem, ráadásul 40Wattos kártya, nagyon hűvös).
Ez az én hülyeségem, amióta megvettem az első 1.6-os P4-em, azóta csak alapfeszen tuningolok.
A feszesést belekalkulálva így nagyon max. 1.36-ig (biosban) megyek el, ez majdnem pontosan valós 1.30 lesz (1.2875-ös a proci). Ha meglátom a 4 gigát, az nekem bőven elég, sőt, mivel a ramok nem tudom mennyit bírnak (valószínűleg szinte semmit (legolcsóbb Kingston)), így a 3750 még jobb is, mert itt járnak pont 800-on. Tervezem őket 1066-osokra cserélni.
"4GHz-hez: Bios 1,325V vcore
mch és VTT 1,2V(p45)
mch és VTT 1,22V ( más chipset)"Gondolod, hogy az MCH emelésével nem fog annyi fesz kelleni? Mint írtam, már a 3750-hez is 1.325 kellett biosból, kétlem, hogy ebben a feszben benne van még 250MHz.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
1,425V valós fesz (bios úgy 1,45-1,46v) nekem 4662-höz kellett, itt a végére gondoltam csak.
Ezek a procik nem melegednek, 24/7-re valós 1,35-1,37V mehet nekik. Ok, legyen 1,35V.
Mivel van az az átkozott Vdroop, ezért ezt még bele kell kalkulálnod a biosbeállításoknál, tehát ha a feszesést átlag 0,06V-nak veszem, akkor 1,40-1,41V -ot lehet neki biosban adni BIZTONSÁGOSAN.Nálad alul jól megy, tuti, hogy 4GHz-hez 1,3V bőven elég. A "hiba" máshol lehet.
Tudni kéne, hogy milyen alaplap, mennyi memória (és milyen) és azt, hogy a vga van-e közben húzva.Egy átlagos alaplappal és 4giga (két modullal) rammal itt már a lapot kell feszelni a plusz FSB-kért. A proci kér kis pluszt a VTT-nél, úgy 1,22- 1,24V -ot, s az mch-nak is kell már ez a fesz.(1,24V) P45-ben lehet még ezen feszek alá is menni akár, s ott a Ref-ekkel, Skrew-ekkel szépen lehet kompenzálni a magasabb feszt. P35-ben, G31-ben, G41-ben elég a VTT (Cpu termination) és az MCH emelése. Ezeknél a lapoknál is alacsonynak számítanak még ezen értékek emelése, VTT mehet 1,3-ig lazán, s az mch is. Bár kétlem, hogy ennyi fesz kéne annak a procinak a 4GHz-hez. Tesztelni linx-szel feleesleges, 775-nél még quad prociknál is nálam sokkal jobban bevált a prime 95 blend teszt. Tesztelni először inkám Prime 95 Small fft-s -vel (csak cpu), s utána blend. Ha Small fft-s jó de blend eldob, akkor a memvisszaosztást kell állítani, de többnyire a subtimingeknél elég lazítani a performance levele-en (tRd).
Írd meg a konfiogt.
Tipp: 4GHz-hez: Bios 1,325V vcore
mch és VTT 1,2V(p45)
mch és VTT 1,22V ( más chipset)
performance level : 8-9g43-ban... sajna magasabb feszek, magasan a leggyengébb lapok tuningra.
-
Viktor77
titán
Ok, most akkor magyarul.

1.45-öt biztos nem adok neki. 1.35 ameddig elmegyek biosban (ez olyan 1.30-1.31 lesz valós terhelés alatt). Efölé semmiképp, akkor inkább ne lássam a 4 gigát. Ez most 1.3250 biosban, nagyon remélem, hogy a 4 gigához nem kell 1.45. Csak nem csúszok el az utolsó 250MHz-en.
Még talán annyi, hogy bios 1.300-al (ez 1.248-1.264 valós, terhelés alatt) megvan a 3.5 giga. Így használom 24/7, de most 3750-en hagytam/hagyom pár napra, unokaöcsém hadd tesztelgesse játékokkal, kifagy-e.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Ilyen "magas" VID-del, 24/7-ben is mehet 1,4V fölött.
S a procid erőssége tovább nő(het) ha alulfeszelés felett is teljesít (nagyjából lineárisan)
Ez az eredmény jó! S nagyon is fontos, hogy egy proci "alul" ne legyen lusta, sőt..
Teszteld már 1,35V és 1,45V-on is. A háromból teljesebb lehet a kép. -
lipi67
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Csak tényleg néhány szó..
Sose azt mondtam, hogy aki vesz, vegyen 8xxx-et. Azt, hogy akinek 7xxx/ 8xxx -es procija van, ne váltson, s ne favorizálják neki a 2100-et, semmit se fog észrevenni.
Tehát egy akár 10k-s platzformváltás is fölösleges a semmiért. Mert ha most elég, akkor elég is lesz neki még egy darabig, s mire kinövi, addigra olcsón vehet majd p67+2400-at is.(relatíve)
Másrészt ha hülyítik, vált és kb semmit se vesz észre, akkor csalódni fog.
Harmadrészt..Wolfihoz jobb a p35-ös lap, 8k-ért kapsz, s wolfit is kapsz 10-15k-ért (7xxx/ 8xxx) 7200-vel is 12mp alatt voltam (ez a tesztem van meg, nem tudok spi-n kívül mással szolgálni) [7200]
Ez tudta 4,6GHz-en nem egy 8400-es, 8500-ös. Sőt..7400-es 4,4-en tudja, ha kell linkelem azt is, de mind1, lényegtelen.
11k-ért vettem azt a 7200-est, s mondom, egy 8000k-s lappal tudja amit tudnia kell. EGy 8k-s hűtő simán elég rá.Ez 27K.
Neten van teszt amúgy ahol a 8500-ös alapon veri a 2100-et, sysmark 2007-ben, és fallout 3-ban 1680/1050-ben.
"Öreg vagy"..Hm.. badarság. szeb.tam túl van évek óta 70-en és nyomja a teszteket, én is lassan 45 leszek.Se rá fütty. Legyen szép napod!
új bios befigyel az ok, és dicséretes a lapod támogatottsága, de.. majd akkor is így legyen, ha belepakolod. Sajna sokszor megettük már ezt a dumát, s a végén..semmi se lett belőle.(#3476) 8th: Hát nem mellém álltál Te átok!?

-
Viktor77
titán
Így van, másképp látjuk a dolgokat.
Az egész érvelésed ott fullad ki, hogy a 8500 drágább mint a 2100. És akkor erről ennyit, én nem fogok wall of text-et írni. 5 gigán elenyésző mennyiségük fut, és ha fut is akkor komolyabb hűtő kell, és nagyobb áramszámla.
És nyertél 2.5mp-et, ami egy 2130-al valszeg meglenne (az van most az annó-i 2100 árában).Szóval nem, nem érdemes semmilyen kétmagos C2D-t beajánlani a 2100 ellenében. Ha valakinek 4 mag kell, és kidob egy valag pénzt egy négymagosra, az még valahol érthető, de a kétmagosok nem.
És a kis H61-es lapom, köszöni szépen, már rajta figyel az Ivy-ready bios. És ez (volt) a legolcsóbb lap ami kapható SB alá.
A minőségéről azért nem érdemes beszélni, mert mint írtad, ebbe max tuningolhatatlan 4 magost érdemes beletenni, azokhoz meg bőven sok.A tesztet csak azért linkeltem, hogy lásd kb. mire elég a 8400. Nem tudtam saját teszteket csinálni, csak Prime-okat, Pi-ket mutattál, abban meg én végeznék előrébb. Az 5 gigáról meg már kifejtettem a véleményem. 4.6-on még csak éppen befogod a 2100-at, de már drágábban.
Cserélni meg ugye miről érdemes, miről nem. Egy 8400-ről valszeg én sem cserélnék, egy durvább 5xxx-ről sem. Én egy 6750-ről (szolid 3.2 gigán járt, öreg vagyok én már a végek kiteszteléséhez) váltottam, szó szerint ég és föld. Szerencsétlen proci nem bírt a 5770-el, pedig az már igencsak középkat alja.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Hm...másként látjuk a dolgokat
1. H61-be max 2400-est érdemes tenni, s eléggé összedobott kategória, 10k-s alaplap nem éppen a minőségről híres.(az meg, hogy mi fog belemenni..Kétlem majd, hogy bele tudod tenni, de legyen szerencséd, viszont..olyan lenne mintha egy fakerekekre szerelnél egy mercit.
2. Ez igaz. Viszont sose értettem, miért mérvadó ez, hisz ha teljesítmény kell, s van miből áldozni rá, a procid fogyasztása nehogy már mérvadó szempont legyen. Akkor gondolom VGA se kell (ha valamik, azok zabálnak), az integrált elég..Viszont ha elég, minek a 2100? Egy 2180-as is elég az ivga-hoz, többet úgy se tud. Persze, mondhatod, hogy nem játékra kell, el is fogadom, ok, de...akkor meg minek venne valaki 2 magos procit? Ma már kevés..
3. Most beszélünk, nem nézhetek 1 éves árakat..
4.c2d : Hidd el, mind!!! tuningos fajta, ezeket erre találták ki.

Ok, sok procit tesztelgettem , tuningoltam, de nem úgy , hogy vettem 10 e8400-et! 1et-1et. Ott van támpontnak a Vid és az FPO. Így wr listásat is kifoghatsz. Ha nem nézed az se baj, mert 4,2-4,4GHz mindbe benne van.5. Brutális tuning nem szükséges, hogy egy e8xxx befogja, de aki c2d-t vesz, nem egy gyári hűtővel használja.
S ami alegfontosabb: NEM AZT MONDTAM, HOGY AKI MOST GÉPET ÉPÍT, hanem arra utaltam, hogy ha vkinek van egy jó kis 775-ös deszkája, benne egy c2d proci, badarság 2100-re váltania. S ugye ha már rendelkezik ilyen procival, akkor van normális hűtője hozzá.6. Az, hogy régi, nem jelenti azt, hogy halott is. Sőt..Fanatikusok tutu tartanaak otthon belőle, hisz az eddig legidőtállóbb s legeltaláltabb platform (volt?), és szórakozás (tuning) szempontjából szinte verhetetlen (P45+q9xxx a legszórakoztatóbb dolog, nem szorzót , feszt emelglgetsz oszt'csókolom, Skrewekkel, gtl-ekkel kell ám játszani.
Ezt miért mondom?
Mert ha egy boltban vagyok eladó és a nővérem bemegy gépet venni, vegye a h61-et meg valamit bele, hisz úgy se tuningolna. Ez jogos! Viszont itt a Ph-n többnyire hozzáértő fórumozók vannak, s ez nem átlagos user kategória sztem.Érdekes. Én linkeltem Neked a saját tesztemet, s azt írtad, ne a netről linkeljek..Te miért onnan? Zudod..évekkel ezelőtt pár "hülye" tuningossal pont ilyesmikről beszéltünk, s arra jutottunk, nem az a teszt amit meglesel a neten (üzletpolitika pl..), hanem az amit magad végzel el.
Teszteltem 8400/ 8500-ös procikat is, meg kéne majd keresnem 1-2 eredményt. Nem..nem válogatott darabok voltak, csak ésszel tuningoltam. A 8400-es 5GHz a 8500-ös meg azt hiszem 5,1 GHz környékén fulladt ki, de 24/7-re 4,6GHz mindkettőnél megvolt (értelmes, emeri feszen, 1,35V környékén)
Ui: Super PI [9,5] a 12vel szemben...
ez már ég és föld 1M-ben, hidd el..
(ez is az enyém, s őszintén megmondom, messze nem egy tuningos , ill. brutal tuningos fajta volt) -
Viktor77
titán
Persze, hogy favorit a 2100.
1. Fejleszthető (jelen állás szerint a lapomba belemegy még az Ivy is).
2. Semmit nem eszik.
3. Lap+proci volt 35K (ne a mostani elszállt árakat nézd, bár szerencsére kezd visszaállni a rend).
4. C2D esetében a tuningra nincs garancia, és 10-ből talán 1-2 ember engedheti meg magának hogy több procit teszteljen, és a legjobbat tartsa meg.
5. Brutális tuningnál (ami kell, ha pariban szeretnél maradni a 2100-al) már zabálni fog, és nagyon nem mellesleg vehetsz rá külön hűtőt, ezt add az árhoz.
6. Egy halott platformot (amire nagyjából 10K-t kell dobni, hogy naprakész legyél) nem fognak ajánlgatni, mert nincs értelme.Ezt a tesztet szoktam linkelni. Mint látható, a 8400 olyan 4.5 giga körül (amit közel sem tud mindegyik) érné utol a 2100-at. De itt egy 20K-s prociról beszélünk, alá lap 10K (mind használt), hűtő 5K, és hopp máris H61+2100 (új)árban vagyunk, a gépünkben egy halott platformmal.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
A szintetikus tesztek kizárólag hwbotra készültek mert ott ilyen "vackokkal" teszteltünk. Hétköznapi használatban nem tudtam, hisz nem volt mivel, s kinek. Szintetikus teszteknél a DDR3 és a memkezelés nagyon kijön, hisz egy tRD (performance level) állítása (szűkebb subtimingek is) nagy előnyt jelenthetnek. Így a sandy itt tud fogni az órajelet kiküszöbölönedő (mármint proci órajelét) Ez nem sokat jelent a valós használatban, de..
Ha leteszek 2 gépet, 1ikben a 2100-es másikban E3300@4,2GHz és leülsz mind2 elé és 10 alkalmazás után (mondjuk 15-15perc/ alkalmazás) 10ből 7x meg tudod mondani, hogy melyik a sandys és melyik a cerka..-na ez tuti nem.Nekem meg az szúrt szemet, hogy annyian (ok vagy 3-an, 4-en) favorizálták a h61+2100-at a best ár/teljesítmény szegmensben, holott ez nem fedi a valóságot. Persze tudom, jó a sandy, hisz nekem is az van, de olcsóbban tudsz egy p35 lap +c2d combót összerakni nagyobb teljesítménnyel, ez tuti. Persze a ramok dobnak sokat a sandyn, de az meg a hétköznapi használatban kb szart se jelent, hogy 1333 vagy éppen 1866-on ketyegnek.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Arra próbáltam célozni, hogy ami az Exxx szériában benne van, azt lipi67 tuti kihozta belőle. Az i3 2100 természetesen sokkal jobb, hiszen alap órajelen hozza azokat a teszt eredményeket mint az E3xxx szénné húzva. Természetesen sokkal többet fogyaszt, és sokkal jobban melegszik, sokkal magasabb az órajele is. És így sem mindenben hozza ugyanazt.
Ez szerintem olyan, hogy jó a Swift Sport, de a 125 ló 6900-nál jön ki belőle, addig egy 2 literes régi vágású benzines (nagyobb autó) 130-140 lovat tud, de azt már 5-6.000 körül. Meg lehet fogni sok helyen a Swifttel a nagyobb autót, csak rugalmasságban hazavágja a Swiftet, mindezt úgy, hogy nincs szénné hajtva
És 180-as tempónál nem is igen fogyaszt annyit

-
Viktor77
titán
Ezt írtad:
"Kiindulási pontnak: [link] Itt már se a procid, se a 21xx nem versenyképes."Erre válaszoltam.
Most Pi-ket, meg Prime-okat hiába mutatsz, ha jobb a 2100 egyben, akkor valószínűleg jobb lesz a többiben is, felesleges méricskélnem.
Vesztor: teljesen mindegy mennyire tesztelte őket, a E3xxx-as széria semmilyen szinten nem ellenfele a 21xx-aknak. Ha a Pi-kből indulok ki, akkor olyan 5 gigán esetleg. De ez is még csak szintetikus mérés.
Mindegy, nem vitatkozni akartam, jó proci az E3xxx (mint látható, nekem is van), csak szemet szúrt egy kijelentés.
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Nem értettél..A netről a saját eredményemet szedtem le, HWBOT-ról.(nem tartogatom őket)
(hwbot.org ) itt keress meg (lipi67) s minden eredményem rajta van. Rég nincs 775-ös cuccom.[ehun-e
]Más: Super Pi 35-40%-ban ramfüggő, amiben a sandyd sokkal jobb (ramkezelés) ezért mentél 12 alá. Tesztek vannak fent tőlem (Giga P45 UD3R+cerka) de új teszteket nem tudok futtatni Neked, csak 2600K-val.
Wprime, Pifast, Super PI 32m-es van fent. -
lipi67
nagyúr
válasz
Vesztor87
üzenetére
Szerintem tettem fel WR listára még Pifast, Wprime, Super PI 32M-es eredményeket is. Majd rálesek. Nézd meg addig Te is, de..
Olyan nagy a különbség, hidd el, hogy ez a 3-4mp rengeteg.
Most sajna apának kell lennem (gyerekeimet rendbeszedem), ha végzek ránézek ha nem alszom el. Ha igen, holnap meló után 16:00körül megkeresem. Viszont Te is nézhetsz HWBOT-on ilyen eredményeket, ha van időd.Szép estét!
-
Vesztor87
senior tag
Néztem amit linkeltél, mondjuk azt nem tudom hogy más tesztekben mit teljesít a SB-hez képest. Mert jó az hogy itt ennyi, csak kérdés hogy a többi tesztben mi a szitu. Azt mondják 1 eredmény nem eredmény

Kár amúgy hogy a G530-at nem lehet tuningolni, megnézném 3-4 ghz között mit csinálna
-
lipi67
nagyúr
válasz
Vesztor87
üzenetére
[Super PI 1M]
Nem tudom, hogy nézted-e a linket, ezért tettem be.
Az eredményed normális, kb ilyet kapnál egy 2180-as procival 3,8GHz-en.
Nem a Sandy a baj, sőt! Nagyon jó!!! Csak.. Ha azonos órajelen nézzük, simán nyer. ha új gép akkor is jobb, hisz sok vga-t kihajt (útálom ezt a szót), és fejleszthető, rengeteg előnnyel, de..az az átkozott tuning. Egy 3xxx-es cerkát vétek nem tuningolni, s 4GHz (normális lapban és nem fél nap tesztelgetés után összedobva)minben benne van 24/7-re nyári melegben is.
Az összes eredményem léggel készült, nem extrém tuning, csak ki lett rendesen tesztelve. -
Vesztor87
senior tag
Milyen cinizmus? Csupán érdeklődöm

Super PI mod. 1.5 xs verziót futattam, 16,845 lett az 1M Bár azt nem értem hogy az hogy van, hogy mind2 mag 45-55%-on volt leterhelve végig.... Másodjára 17.001-et csinált... Érthetetlen....
Várom a reakciót
SZERK: Ramom 2x4 GB DDR3 van, amik 1333-asok, de a CPU miatt 1066-on mennek. Ebből a ramból vesz le magának a VGA is.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Vesztor87
üzenetére
[megyegetett..]
Rég nincs meg a procim, de majd hwbot-on keresgélj / keresgélek. El fogsz szomorodni.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Vesztor87
üzenetére
Nem értem a cinizmusodat. Ha egy p35+3xxx-es cerkát meghúzol..Hagyjuk.
Sandy-t 2300alatt nem érdemes venni, hidd el.
Nem tudom, hogy mennyit töltöttem fel WR listára, super PI van sztem, de az nagyban ramfüggő is. Nálad mennyi 1M Super PI?
28°-30° Hány °-os szobahőmérsékleten?
Kiindulási pontnak: [link] Itt már se a procid, se a 21xx nem versenyképes. Olyan szintetikus teszteknél ahol nem ramfüggő..MEGESZI!
-
Vesztor87
senior tag
Abból nem tudom mennyi galiba lenne Öcsémnél is hogy ha tuningolnám a gépét, jön a nyár, szerintem nem valami király ott a szellőzése a gépének, és emlékeim szerint a gyári hűtőmmel nekem könnyen 60 fok közelébe melegedett pár perces Everest terheléses teszttel a gép. Mondjuk tuning nélkül is fel tudtam zavarni asszem 55-60 körülre kb, de a 3500-3600 Mhz körül már a 64-65 is megvolt emlékeim szerint, bár rég volt.
OFF: a SB Celeronom (G530) nem húzható, de érdekes milyen hűs a gyári hűtővel. Alapon 28-30 fokos a cucc netezés alatt, ha megterhelem akkor tudom felzavarni 44-46 fokra...
-
Vesztor87
senior tag
Mármint úgy értve legalja, hogy nem tuning barátok?
Öcsém gépét én raktam össze, Neki Asus lapja van, G41-es, abban van E3400-as proci. Most kicsit elgondolkodtam rajta, hogy lehet érdemes lenne felrántani azt is 3-3,5 Ghz-re hogy gyorsabb legyen? Bár így is meg van vele elégedve, abból a szempontból nem csodálom, hogy a Northwood-os 2,4GHz-es Celeronját cseréltük erre....
-
lipi67
nagyúr
válasz
Vesztor87
üzenetére
Amik nálam jártak, simán mentek 4,5GHz-et, s MINDEN szintetikus tesztben röhögve verték a 2100-est. (2100-es tesztjeit netről néztem és kíváncsiságból megcsináltam a 3300-as és a 3400-es procimmal is. S nem csak ez. Kicsipapucs 21xx-as procit (a legnagyobbat, a 21xx-ből) tett a szülei gépébe. Nem akarta a q9550-nel elverni, így a 8400-est állította vele szembe (van pár gépe). Lazán verte e tuningolt 8400-es fél gőzzel..

Én sok procit teszteltem már, de ilyen szar mind a sandy tunigja..sose volt. Unom nagyon, 1 órát se foglalkoztam a 2600K-val. Persze itt már van erő rendesen, még a q9550-es se közelítí meg. Elmente vele 5,4GHz-ig, aztán visszaálltam alapra és hagyonm a fenébe mert brutal így is. Szóval jó a sandy, de pl. a milyen gépet vegyek-nél a H61es Asrock+2100-as páros favorizálása az olcsó szegmensben..vicc. Egy G31-es lap és egy 3xxx-es 4GHz fölé húzott cerka teljesítménye, nem több. Egy normális P35-ös lap+Wolfi lényegesen kultúráltabb konfig. -
lipi67
nagyúr
válasz
Vesztor87
üzenetére
Direkt teszteltem (tudom szintetikus tesztek stb..)de nem a "G"-s cerkádat, egy 2100-est is röhögve ver egy megrángatott 3xxx.Van ahol 4,5 felé kell menni (memkezelés miatt-írás-olvasás-másolás-----ebben gyengeébb, de minden másban lazán verte már 4,2GHz-en is jó beállítások mellett.

(#3449) 8th: A lányom is 2x annyit eszik mint a fiam, és még csak el sem tudja verni..
. -
8th
addikt
válasz
LadaLord
üzenetére
Anno a húzott E2140-em is 70fok felett volt játékok alatt gyári hűtőjével ráadásul az egy gyengébben sikerül (L2) darab volt. Melegedett mint a veszedelem a tuningot se nagyon bírta.
Visszakanyarodva a kérdésedre. Celeron E3400 Tcase = 74.1°C. A nálad mért 68-69 fok teljesen rendben van, semmi baja nem lesz hosszútávon sem.
Amíg nem adsz plusz feszt elég az a hűtő. Ha olcsón cserélnéd keress aprón egy LGA775 Quad proci hűtőt. Az kapásból lejjebb viszi vagy 10-12 fokkal és egy ezresért utánad vágják csak vidd el. Mondjuk használt hűtőt venni szerintem elég necces.Tcase infó.
szerk: vagy veszel egy ilyet: [link] Nagyon olcsó, jól hűt és egész halk is. Az egyetlen hátránya, hogy viszonylag hamar búgni kezd a ventije. Nálam 2év után csere érett lett a hangosodó ventilátor miatt bár az is igaz, hogy akkoriban 24órából vagy 16-17et biztos ment a gép.
-
LadaLord
aktív tag
Hi mindenki!
Lenne egy kérdésem: 3450Mhz-en futtattam a prime-ot, és a proci felment 68-69 fokra. A hűtőm gyári, a feszültséggel nem szórakoztam. Nagyon magas ez a hőmérséklet szerintetek?
Üdv,
T. -
lipi67
nagyúr
válasz
troller
üzenetére
Persze, hogy sokkal jobb a quad, de sajna a 8300-nak is kicsi a szorzója. S e miatt itt is magas FSB kellene Neked. Viszont ahogy nincs 2 egyforma alkatrész, úgy 2 1forma alaplap sincs, s a tiéd nem egy tuningőrült.. Na..Lényeg az, hogy egy q8300-as proci sokkal jobb, de még ilyen FSB-t sem fogsz elérni vele, erre készülj fel. S ahol csak 2 mag kell, s a MHz számít, ott nem lesz különbség a 2 proci között, vagy ha lesz, akkor a Celeron javára.
Más..Olyan procikkal tesztelted amik nem FSB bajnokok. Tuningban egy 2140-es azért 380-on..szép! Kérj már kölcsön egy 266-os vagy 333-as procit, mert szerintem a procik határait feszegetted, s nem a lapodét. Magyarul: A procik voltak 380-on Wallosak, s nem a lap.
-
-
troller
senior tag
Hali,
Most E3300-am van 4gigára húzva megy tökéletesen. Lehetőségem lenne jóformán ingyen Q8300-ra cserélni, azt viszont az alaplapom miatt max. 2800 környékére tudnám húzni. Szerintetek így van értelme a cserének? Elsősorban játékok alatt lenne érdekes. -
lipi67
nagyúr
válasz
Vesztor87
üzenetére
Jogos!
Nekem is elég volt mindenre, sajnos (nincs már pc-s melóm..
)
Viszont ha sokáig halogatom..nagyot bukok a q9550-en, q9450-en Team Xtreem ramokon, Giga UD3R-en. Megléptem, tétováztam (2 lépésben 1 év alatt..
) 24/7-ben semmi különbséget nem látok mert amire most használom azt még az öreg 2180-as procim is kiszolgálta. gyerekeim néha játszanak, akkor se nagyon kell, de pl. ha néhanap konvertálni kell, na akkor a 8 szál "rombol" a régi géphez képest. -
Vesztor87
senior tag
Igazából a tápom bekakált.. a végét járta, ezért úgy voltam vele, hogy ha már 10-12 ezret kiadok, akkor inkább a most még eladhatónak mondható 775-ös cuccokat elpasszolom, és akkor lépek egy szinttel feljebb. Mivel i3-ra most nem volt keret, úgy voltam vele hogy jó lesz a G530 is, 7-8 ezer ft-ért szerintem el lehet adni egy év múlva is, akkor meg ha akarok váltani akkor i3 vagy i5 is lehet használtan mondjuk. De lehet nem lesz semmi belőle, az E3400 is bőven elég volt, meg ez is.
-
lipi67
nagyúr
válasz
LadaLord
üzenetére
Ilyen nagy hőkülönbségnek úgy hiszem maga a por (s hirtelen hogy..) nem lehet az oka. Nem lehet az inkább, hogy tápcsere közben elmozdult a hűtő? Szedd le, s tedd fel újra, egyéb ötletem nincs.
Vesztor87 : Hát ha valamire, az "élményindexre" ne adj soha. A kis cerka lényegesen gyengébb proci, de tuningolható rendesen. Ez a proci sztem (mostanid) úgy egy 7400-7600körüli teljesítmény. Ha platformváltás volt a cél és a kis fogyasztás, akkor jól csináltad. Ha játékok alatt nagyobb teljesítmény..akkor a cerkát felrántva 4-4,2GHz-környékére, "oszt" csókolom. A miatt nem cseréltem volna. Igaz, én játékokat sose nézek, de 3300-as cerkával néztem a legkisebb SB proci eredményeit, simán be lehetett fogni.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
LadaLord
üzenetére
Lehet hogy poros már a gép, célszerű ellenőrizni

Más: A 1155-ös gépre cseréltem a 775-ösöm. Az E3400 volt 2x2 GB DDR II 800-as rammal, ez G530-as 1x4GB DDR3 1333-as rammal. Érdekes, hogy a W7 arra a procira 6,0-át adott, 3,5-re húzva pedig 6,5 pontot. Na itt a G530-nál 6,3-at ad, húzni nem lehet. Melyik az erősebb akkor, az húzva, vagy ez alap órajelen?
-
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Ha egy E3400 mellé beraknék egy Geforce GT 240-et, akkor proci vagy vga limit lenne szerintetek?
-
peti_s
addikt
Az a gond abban a gépben, hogy nem merem tuningolni azt az E2200-t a gyenge hűtés miatt. Olyan házban van, hogy a táp a hűtő elé van szerelve. Így, korlátozza a CPU levegőhöz jutását, illetve a CPU hűtő méretét is erősen befolyásolja. 58-60 °C-ra 1,1 V-ra alulfeszelve így is fel tud mászni. Megnéztem a táblázatot, az alapján az jön le nekem, hogy az enyém viszonylag sok feszültséget igényel a 4 GHz-hez. 1,3875 V-al sem volt stabil.
-
lipi67
nagyúr
Az első is brutal darab volt, hidd el, csak nekem kellett a 4,5GHz
Nálad: Igazad van, ha csak a VGA "kihajtásásra" -de csúnya megfogalmazás, nem szertem- kell, akkor felesleges hajtani. Viszont 3,6-3,8GZ-en sokat profitálhatsz belőle ha úgy alakul.E2xxx szériavalóban gyengébb tuningpotenciával bír, ill. kevesebbről indul. Sajna többnyire a 2200-as gyenge nagyon tuningban, de a pl. a 2180-as, 2140-es eszméletlenül tuningolható! Ha olcsón találsz 1,25V alatti 2180-at..vedd meg.
Vadászás: Ha tudják, hogy keresel, akkor ha valakinél felbukkan egy jobb példány 8és persze ért is hozzá, hogy észrevegye) jelzi majd Neked, bízva abban, hogy némi felárat kap érte. másik: Nézed a hirdetéseket, topikt, s figyelsz. Nem feltétlen eget verő eredményt kell keresni, hanem pl. egy kis 3GHz-es eredményt, hűvös magokkal, alacsony feszen és "szar" konfigban. Ez is jó támpont lehet.
Nézz be a 3000-res tuningtáblázatba, ott látsz FPO-t, az alapján se tudsz mellé nyúlni!
[link] -
peti_s
addikt
A 2. totál jó feszen van.
Az enyém sajnos 1,3875 V-t kapott már BIOS-ból, és még akkor sem volt teljesen stabil 4 GHz-en, de a HD3650 miatt nem is volt gyorsabb a rendszer, úgyh 24/7-re most 3200 MHz-re beállítottam.
Öcsém gépe lesz majd még bővítve, alaplapja u.ilyen, de neki E2200-a van, oda is valószínűleg a sokkal jobb tuningképesség miatt E3xxx fog kerülni, érdekel az h bírja.
Van vmi módszer a jól húzható darab megtalálására? 
-
peti_s
addikt
Üdv Emberek!
Kicsit feljebb állítottam a CPU-t, zavart h a BFBC2 divatetítés lett néha. Így az E3200, 3200 MHz-en megy.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Akkor szólhatnál neki, hogy valami melót is intézhetne, itt borsodban lassan éhen is halok a 2 törpével..

-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Csak nem halom meg addig magam..

-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Biztos..

Majd elárulod, hogy mnit ment? -
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Mit tudsz róla?
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Én is lecserélném
-
theartofdota
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
én cserélném a helyedben, bár előrelépés nem igazán lesz. újabb, jobb, 45 nm-es. a rosszabbak állnak meg 3500- 3600-nál.
-
dangerzone
addikt
Azonos áron érdemes lenne lecserélni a procimat?
Konkrétan van egy e4300-am, ami 1,376V-tal megy 2960 mhz-t. A max oc 3060 mhz de az már 1,45V-on...
Szóval ezt érdemes lenne egy zsákbamacska e3200-ra cserélni?A lapom egyébként egy ep35-ds3. A hűtésem meg mondjuk egy hyper tx2 kategória.
-
keehl-m
tag
heló egy Gigabyte GA-945GCM-S2C alaplapba szerintetek lehetne e E3000 szériás processzort belerakni? A foglalat stimmel ugye. A supportnál nem írja, hogy támogatott lenne, de elvileg az FSB-nek stimmelnie kéne, és már láttam rá példát, hogy jó volt egy proc egy alaplapba még ha nem is írták hogy támogatott lenne.
-
peti_s
addikt
Hát, bontóban nem vennék processzort az már biztos. Azt h ki milyen, hát, én mondjuk azoktól a hirdetésektől amikor egy 45 nm-s Wolfdale processzort egy Hyper 212-vel hirdetnek, nem a finom tuning szokott eszembe jutni.
Mellesleg, én is egy Hyper TX2-vel használom az E3200-t, pedig ez a CPU még semmi tuningot nem látott. 
-
Speed®
titán
Még soha nem járt nálam origi proci
Anno az AthlonXPket nap mint nap henkeltem, egyetlen darabot sem sikerült sarkazni..ahhoz kellet úgy gondolom egy kis ügyetlenség..hmm, de rég is volt, a brutál Vulcano 12+ meg a 2500+ 2.6GHzen járatása 1.9Von xD
Persze, agyonnitrózott cuccot én sem vennék..de azért ki lehet találni, ki hajlamos a szélsőséges tuningra és ki nem, általában..No jólvan, offolom az offot ;p
-
peti_s
addikt
Pedig van h meghal, régebben a Costa-Rica-i 478-s Prescott magos Celeron D-k haltak meg tömegszámban. No, meg a sarkazások régebben.
Most is, azért ha valaki abnormális feszültségekkel tuningol, károsodik egy CPU, amit nem volna szerencsés használtan megvenni. Normális használat, és normális táppal való használat után viszont hibátlan marad egy processzor meglátásom szerint, és ilyet én is nyugodt szívvel vennék, annak ellenére h a jelenlegi, és a korábbi CPU-m is új volt. ( Celeron D 2,66 GHz, P4 524, E3200 ) . -
Speed®
titán
válasz
dízelracer
üzenetére
Az elmúlt 1x évem alatt, amit építgetéssel-tuninggal töltöttem, soha nem ment gallyra procim..pedig volt, hogy sült az alaplap, repült a táp..nagyon ritka, hogy egy proci kifekszik

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tolj neki egy 11x 334-et, 2.66-os rmszorzóval, akkor ram is marad 800-on. Cpu-naqk adj 1.35-öt biosban, ha minden oké akkor majd lehet csökkenti folyamatosan amíg el nem éri az lját, ezt win alól is meg lehet könnyen csinálni, sőt egyszerűbb is.
Azt hiszem 275-ös FSB-nél vagyok 12X-es szorzóval. (régen jártam a biosban, csak benéztem ebbe a topicba és láttam hogy újraéledt
Már nézem is

agyas..

ez már ég és föld 1M-ben, hidd el..

Amíg nem adsz plusz feszt elég az a hűtő. Ha olcsón cserélnéd keress aprón egy LGA775 Quad proci hűtőt. Az kapásból lejjebb viszi vagy 10-12 fokkal és egy ezresért utánad vágják csak vidd el. Mondjuk használt hűtőt venni szerintem elég necces.
) 24/7-ben semmi különbséget nem látok mert amire most használom azt még az öreg 2180-as procim is kiszolgálta. gyerekeim néha játszanak, akkor se nagyon kell, de pl. ha néhanap konvertálni kell, na akkor a 8 szál "rombol" a régi géphez képest.