- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szokratész
csendes tag
Hello még mindig alaplap téma
Három variáció lenne és nem tudom mit válasszak igazából..
Gigabyte GA-X48 DS5
ASUS Rampage Formula (ROG)
XFX 790i Ultra SLI
Ki mit választana egy QX9650-eshez?? Igagázból az XFX-hez húz a szíven de akkor venni kell DDR3 ramot is a proci hűtőm nem fér el a chipset hűtéstől. Meg jóvan drágább lenne a többi lapnál. A kérdés tud ennyivel többet az a lap hogy érdemes lenne annyival többet kiadni érte??
Az adjak el mindent és vegyek i5 vagy i7 és társai válaszokat mellőzzük kérem. Egy 2008-2009-es highend gépet szándékozom összerakni ami jól néz ki. Esetleg egy vízhűtés, húzás, sli talán(csak hogy elmondhassam hogy volt ilyen is). Régebbi játékokkal játszom, bőven elég ez a tudásszint.
-
Szokratész
csendes tag
És milyen lapot ajánlatok? Volt most egy Asus ROG Maximus II Formula de lekéstem fél órával. Lenne még egy XFX 790i Ultra de kicsit sokallom érte 25k-t... és akkor még ramok is kellenének a noctua se férne el....
Szóval valami alternatívát ha valaki ajánlana örülnék -
Szokratész
csendes tag
válasz
kicsipapucs #22790 üzenetére
Az alaplap jól néz ki nem látok pupos kondit. Átlagosan 45-56 fok között megy. Egy Noctua NH-C12P SE14 hűti IntelBunrTest-nél is megfogta 75 fokon.
A VGA is max 70-73 fok körül megy masszív játszás közben. -
Szokratész
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni mert már az idegbaj kerülget...
Van egy QX9650-em egy MSI P965 Neo-F V2-be (Tudom elég fapados, most vadászok valami lapot alá)
Ok nélkül fagyogat netezés közben vagy az asztalon mikor húzom az egeret fájlt nyitok meg stb. Van mikor nem kapcsol le gép. Ezt úgy kell elképzelni hogy a windows leáll de a ledek világítanak, ventilátorok pörögnek és csak a power gomb hoszzú nyomása segít.
Minden benchmark-ot lefuttattam amire csak gondoltam... 3dMark11; IntelBurnTest; Memtest86(csak két kört mert nem volt időm többre)
Mind szépen lefutott és utána a gép működött jól 1 napig, de utána megint fagyogat...
Semmi ötletem nem maradt ezért fordulnék most hozzátok. Ha terhelem a gépet akkor semmi baja(Call of Duty4 12 órát lanba szervergép volt stb mindent gond nélkül vitt)A Kékhalál kódja 124.
Mellékelem a Bios alapbeállításairól képet hátha valaki tud segíteni.
-
Szokratész
csendes tag
Hello!
Lenne egy QX9650-em. Milyen alaplapot ajánlanátok alá ami szépen, stabilan kiszolgálja?
Kicsit rángatni is akarom, sőt lehet a végén víz is lesz rajta anyagiaktól függően, de ez majd kiderül.Szóval írhatnátok pár alaplapot amit érdemes lenne nézegetni használtba és jól tűri a nyúzást.
-
Szokratész
csendes tag
válasz
kicsipapucs #22022 üzenetére
Értem de kis tételekbe szokott azért pénz befolyni kb márciusig kellene ezzel a lappal mennie a gépnek. Vagy esetleg karácsonyig aztán meglepem magam egy alaplappal
Bár most egy R.O.G.Asus Maximus Formula-n megakadt a szemem 13500-ért.
-
Szokratész
csendes tag
válasz
kicsipapucs #22020 üzenetére
E4500 de úgy akarom most a gépet összetákolni alacsony költségvetésből hogy kb 2 évet elmuzsikáljon mert nincs most korrekt keresetem
-
Szokratész
csendes tag
válasz
kicsipapucs #22018 üzenetére
Jó ha tehetném teljesen máson törném a fejem de sajnos nem állok úgy anyagilag...
Szóval az alaplap marad :/
Akkor érdemesebb lenne csak a Q9550-be gondolkodnom az talán nem eszi meg a lapot -
Szokratész
csendes tag
válasz
MrBrook #22015 üzenetére
Akkor még egy kérdésem lenne mert teljesen laikus vagyok
Nézegettem a három proci adatlapját az Intelnél.
Q9550-nél és a QX9650-nél az FSB Parity YES. viszont a Q9650-nél NO
Ez a FSB Parity mi az istent jelent? Lehet amiatt nem jó az alaplapba?
Mivel a többi adat teljesen megegyezik kivétel a GHz meg ez az FSB Parity... -
Szokratész
csendes tag
Hello!
Van egy MSI P965 F V2-es alaplapom most állok proci vásárlás előtt és eltérő adatokat találok ezért kíváncsi vagyok valaki használt ezzel az alaplappal Intel Q9650-es procit és ha igen milyen biossal??
A gyártó által készített CPU support listába nincs benne csak a Q9550:
http://www.msi.com/product/mb/P965-Neo-F-V2.html#/?div=CPUSupportDe itt meg azt írják hogy megy vele:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/P965_Neo-F_V2_%28MS-7235v2.1%29.htmlMost akkor mi az igaz?? Mert ha menne vele akkor a Q9650-est venném meg.
Kérem segítsetek a válasz sürgős lenne!Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Commodore 64
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO