- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery15
addikt
válasz
RetepNyaraB #22041 üzenetére
+1
-
Gery15
addikt
válasz
Nwis86 #22027 üzenetére
Szerintem felesleges már 775-be pénzt ölni, én most váltottam, le Q9500-et i5 4670k-ra, de eléggé brutális az előre lépés játékokban is és minden másban is. 4GHz-re húzott Quadom nem tudtam kihajtani a 6950-esemet, míg egy i2500k már kitapossa a belét. Szóval nem is kell Haswellt venni itt aprón találsz i2500k vagy ivy-t 3570k-t már az is sokkal, de sokkal jobb, sőt ha tuningolni nem akarsz akkor elég k nélküli is.
-
-
Gery15
addikt
Na szóval szakik! Aki segít feltárni vagy megoldni a problémát, azt meghívom egy virtuális sörre!
FSB: 448
Ramok: 2.00B ~896MHz
Ramoknak: +0.2v
FSB: 0,25v
MCH: 0,225v
CPU Vcore: 1,3v, 2 Hátha jobb így képekkel mellékelve.
Ez eddig mind szép és jó. 20 kör IBT sima, futtattam Primeot is blend tesztet 1 óráig és semmi. Játszottam is több órát semmi. Ám, gondoltam hagyom kicsit tovább a primeot hadd számolgasson és 2:01 percnél ki is fagyott.
1. Mind tudjuk, hogy a prime blend tesztje a memóriára megy inkább, de persze az egész rendszer nyüvi. Az első képen látszik, hogy DRAM Timing Selectablet Auton hagytam. Lehetséges, hogy ez okozná a problémát?
2. Skew-ekkel próbáltam játszadozni, de valahogy nem segítenek semmit, sőt inkább negatív hatással vannak. Lehet csak nem megfelelően állítottam be.
3. Egyértelműen ram hibára utal, mivel blendnél fagy, ha ez az állítás igaz, akkor milyen programmal tudnám tesztelni, ami pl: egyből kidobná vagy rövidebb idő alatt, mint 2 óra mondjuk. Vagy esetleg ötletek ram beállításra?
2x2GB Kingmax 1066MHz Cl6-os ramok.
Szóval aki tudna segíteni, azt kérem ne tartsa magába.
(#21939) Roba: Ez egyáltalán nem rossz!
-
Gery15
addikt
válasz
MrBrook #21929 üzenetére
Hogyha fagy illetve újraindul akkor vcore! Ha pedig blend teszt alatt fagy akkor vtt, mch, ram.
(#21930) Roba: Megkérdezhettem, hogy mennyiért sikerült beszerezni?
Egyébként nekem sem volt még ilyen szorzózármentes procim, ezért nem tudom hogyan működik csak elképzelésem van. Kék halál általában a ram miatt szokott lenni. Azt írtad minden a minimális értéken van a cpu vcore-on kívül. Egy kis plusz feszt az északinak nem adsz?
-
Gery15
addikt
válasz
kicsipapucs #21924 üzenetére
Na így már merészebb is vagyok.
A VTT gondolom nálam az FSB most.Az északit féltettem én és nem mertem "annyira" feszelni, de most már azért jobban emelgetem, csak nem tudtam mi a határ. Köszi a helpet!
Szerk.: Mit hajtottál bennem annyira?
-
Gery15
addikt
Szóval.
Most jutottam addig, hogy folytassam a tuningot. Illetve beszereztem egy másik hűtőt plusz normális pasztát, így a hőfokkal már tényleg nem lesz bajom.442-es fsb-nél vagyok most.
CPU Vcoret fixáltam 1,275v-ra.
És itt már fagyott a blend teszt, de IBT meg selft prime simán ment, ahogy írtad, hogy emeljem a feszt az FSB-nek kezd alakulni már 5 perce megy és nem fagy ki a blend.
Ramok továbbra is auton vannak, mármint az időzítések meg stb. Feszt azt 2,0v-ra tettem meg visszaosztom megfelelően. Auton hagyhatom addig, amíg megtalálom a procim végét? Utána majd szarakodnék a rammal. -
Gery15
addikt
válasz
kicsipapucs #21839 üzenetére
A cpu clok skewet 50ps-re állítottam meg az mch-t is. Ezekkel miket állítok? És meddig lehet velük elmenni? Az elsőt meg 900-ra tettem, így már stabil volt a blend 3 percig utána szét fagyot...
-
Gery15
addikt
válasz
Így még boot közben kifagy.
-
Gery15
addikt
válasz
Mindjárt próbálom.
-
Gery15
addikt
FSB:445
Ramok: 890MHz-en
DDR2:+0,20V
FSB OverVoltage:+0,15
MCH:+0,100V
CPU Vcore:1,28750V20 kör IBT simán meg van, játszottam 2 órát semmi nem volt, mondom rányomok már egy Prime95-öt és ahogy elindítottam a blend tesztett egy az egyben szét is fagyott. Ötlet?
-
Gery15
addikt
válasz
lipi67 #21820 üzenetére
1. Csak az első SPD értéket tudom állítani, a másodiknál csak annyi van, hogy manual meg auto, ha pedig manualon van akkor az alatta lévő értékeket tudom állítgatni.
2. Ahogy haza megyek beállítom őket. 800, 800, 900-ra.
Pótolom majd az almenüket. Van egy EP45-DS4-es lapom is elfekvőben csak inkább az X48-as nyúzom a cf miatt. Rendben.
-
Gery15
addikt
Mára befejezem.
FSB: 424
Ram: 2.40B 1018mhz Ami szopatott itt a ramoknál a DRAM Timing Selectable.. manuálisan nem indul el, auton pedig igen.
CPU Vcore: 1,25v
MCH: +0,075Ez eléggé stabilnak tűnik, 20 kör IBT több, mint másfél óra játék és semmi hiba.
-
Gery15
addikt
válasz
lipi67 #21804 üzenetére
Így van 1,1875v a vid biosban az általad beírt feszt állítottam be 1,2375v-ot így IBT alatt 1,184-1,2-1,216v között ugrál. Meddig futtassam az IBT?
A ramok visszaosztásánál megtudnád nekem mondani, hogy melyiket válasszam? Mert van több azonos csak a betű más utána, a beállítások mellett ezt találom az infóba. 266mhz A, 333mhz B, 200mhz C, 400mhz D mi szerint állítsam be? Azt látom, hogyan osztja vissza.
LLC-vel mit csináljak? -
Gery15
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy kis Quad tuningolásban? Gigabyte X48-as lapom van és egy Q9550-es proci. Kezdjük mondjuk az alapoktól régen tuningoltam egy E8200-ast elég szépen, de régen volt már... szóval kellene egy kis help. Úgy 3,8-4GHz környékére.Szerk.: A ramok kimaradtak, Kingmax 1066-as Cl6-os ramok.
-
Gery15
addikt
válasz
Matisz77 #21107 üzenetére
Tegnap már nem volt kedvem lépkedni 25-össével és így 3,6GHz-re állítottam. (8,5x424) Mindent normalra tettem csak a ramoknak +0,2v, csak lestem...
gép betölt, futtattam egy windows élményindexet simán lefutott, kemény 0,1-edet kaptam a procira aztán megnéztem vantage alatt mit csinál rendesen megdobta a pontokat, minden stabil volt, megnéztem fél óra Dirt 3-mal csak úgy repesztett 85-95fps között.
A végén ráengedtem a prime-ot, de csak egy 10 percig, mert az első mag elérte a 70fokot és nem akartam tovább nyúzni, minél hamarabb megpróbálok beszerezni egy erősebb coolert és utána megnézem, hogy stabil-e prime alatt, de egy biztos nagyon meglepődtem rajta, hogy ilyen lazán megy neki a 3,6GHz.
-
Gery15
addikt
Belépnék hozzátok egy E0-ás Q9550-el, VID: 1,1875v és egy Gigabyte X48 - DS5 lappal. Jelenleg még elég gatya egy hűtőm van EKL Cold Tower, de szeretném egy kicsit megpiszkálni és megnézni, hogy mit tud a kicsike, 4GHz körül gondolkodhatok majd egy másik hűtővel? Mondjuk már 3,6-nak is nagyon örülnék. Elkezdeném húzni és szeretném a segítségeteket kérni ebben, pci freki 100-on, cpu vcore 1,1875-re állítva, ramok 2x2GB Kingmax 1066MHz-es CL6-os ramok ezeknek +0,2v, hogy 2v-on menjenek. Csak kezdjem emelni 25-össével az fsb-t és prime-oljak?
-
Gery15
addikt
Csaó all.
Megéri váltani E8200-ról egy Q8400-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest