Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Lunatic

aktív tag

válasz gyozi #16 üzenetére

asusv7700ti 32mb tvout.

3 kimenet, 1 vga, 1 composit, 1 svideo.

kb. 12m coax a videóig.

composit out -> video in.

tvtool, mozinézés, elégedetlenkedés a képminőség miatt. hanggal szinkronban csíkok stb. és nagyon rázott, a gépnél is (főleg ott).

Rövid próbálkozás után feladtam, sejtettem, hogy ennek még lesz böjtje, másnap már nem indult a gép, vidkártya át a másikba, ott se indul, gótu kuka.

Népi megfigyelésem, hogy az internal tvtunerek, _mindig_ nagyon ráznak, nem is ajánlott a vga melletti slotba tenni közvetlenül.
    Tvoutos videokártyákkal, ha van svideo kimenet, célszerűbb azt használni.
    Létezik átalakító egyébként, mostani Leadtekemen nincs is composit kimenet.
    Nem is csodálom btw. :(((

L.

• Lunatic

aktív tag

válasz jojojo #23 üzenetére

Hát igen... a táp és a kábelek. A gép ''lelke''. :D

Nekem anno nagyon régen a vinyóm kezdett el badsectorokat gyártani. Na gondoltam, ennek annyi. Aztán megcseréltem a cdvel a madzagját, és láss csodát,
    azóta is teljesen jól működik minden, no badsector, etc.

L.

• Lunatic

aktív tag

Tényleg nagy különbség van a között ha ''sekép-sehang'' a cucc, vagy ha már akár a monitor beindul és ''eljutunk a BIOS-ig''.

Velem az első történt meg egyszer, teljesen megmagyarázhatatlan parajelenségek közepette. Este még vígan dolgoztam, másnap reggel folytatnám, nade nem.

A gép máshogy gondolta, bekapcs után hosszú egyenletes, szaggatott sípoláson kívül másra nem volt hajlandó. Módszeresen elkezdtem kikapkodni a kártyákat, már csak a vga maradt, cserélem egy pci-re, a sípolás marad. hmm.

Mitől feküdt volna el alaplap/proci?

Kiveszem a házból, csak egy kósza ötlet, az asztalon rádugom a tápot, és láss csodát...beindul. Visszarakom az egész gépet, módszeresen szűrve a kártyákat, mindegyikkel külön, gyönyörűen beindul.

Ezt két külön gép is eljátszotta velem, egy noname pIII-800 és az én xp1600+om kr7 alaplappal. Azóta se tudom megmagyarázni, kiváncsi vagyok PH-ban találkozott-e már vki hasonlóval.

Ja és mégvalami, bár offtopik, de jó tanács, a mai napi ''ön tudta-e''. :-)
    Saját tapasztalatból, persze. :-) Szóval tvoutos videokártyák nagyokat tudnak garázdálkodni sajna, ha a tvout használatban van és meglehetősen (5m+) hosszú a kábel (coax). Legalábbis én már nem egyszer éreztem, hogy eléggé ráz a dolog, ha össze van kötve a videoval. Egy asus gf2ti bele is halt a mókába..:-(

Itt persze a kábel a ludas, de akárhogy forrasztom, mindig marad benne ''kóboráram''. :-I

Szóval csak óvatosan az atx-el, mindig áram alatt. :-/

L.

Aktív témák

Hirdetés