- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisferi
tag
válasz kisspista #7999 üzenetére
Lehet, hogy nálam is az szól bele. Ez va n a sys fájlba:
[power]
backlight_min = 1
backlight_max = 4
backlight_methods = 61
backlight_events = 1,2
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
battery_low_limits=”41,34”
battery_critical_limits=”30,18”
battery_shutdown_at=7 -
-
kisspista
senior tag
válasz axelbox #7994 üzenetére
Nekem olyan van, hogy automatikus időbeállítás GPS adatok alapján. A műhold órája - az időzónának megfelelően - kijelez egy pontos időt, de valójában nálunk nem annyi van. Ennek ellenére, pontosan állítja be a készülékemet.
+1 PMSzerk.: Készülékbeállítás, nem Primoban!
[ Szerkesztve ]
-
kisferi
tag
Abban valaki tud segíteni, hogy a szanyo74 skinben beállítom a háttérvilágításokat (töltővel 100%, akkumulátorról 40%) és kikapcsolás után akkumulátorról 100%.Miiért nem tartja meg? Köszönöm.
-
axelbox
tag
Sziasztok,
WayteqX960BTHD készüléknél ha beállítom a pontos időt a megfelelő időzóna kiválasztása mellett,miért lehet az,hogy GPS használat után 1 órával visszaállítja az időt a készülékben? -
Szanyo74
tag
GJ-AK v3.10.0 zz4 és GJ-AK v3.10.0 zz4 silver (800×480;480×272;320×240 felbontásban)
- Kereszteződés nézet mérete (mini, mikró, alapértelmezett)
- Térkép madártávlat módban (2D/3D/2Dészak fent)
- Start menü gombok (extra,bluetooth,transmitter,zenelejátszó)
/Extra menüben kikapcsolható/http://primosite.co.cc
-
TRob1
veterán
válasz kockazatos #7970 üzenetére
Törölje ki a sysből ezeket (ne írjon semmi adatot a gps-re vonatkozólag), és save mappát is törölje. Aztán go ki szabadba, és várjon míg lesz hold (elsőre tovább tarthat, de utána már gyorsan találni fog)
(#7972) Tomasek :
Csak az előző: rob primo branding 1.7 800x480[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
kockazatos
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni segítséget abban hogy van egy haverom akinek van egy 320x240-es nemtom milyen gps-e ami nem talál holdat!
Mi lehet szerintetek az oka? Primo 1.2-t használ / na /[gps]
port="5"
baud="57600"
source="SiRF"
Ez van a sys-ben neki!
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
-
sgabor68
csendes tag
Ha kilépek a programból, mindig újraindul. Az mitől van?
-
sgabor68
csendes tag
Ha kilépek a programból, mindig újraindul. Az mitől van?
-
kockazatos
tag
válasz kisspista #7961 üzenetére
Igazad van erre nem is gondoltam! De köszike!
A tegnapi kérdésem pedig az volt hogy a 2010 12 14-es Q3-as fbl mérete nagyobb mint a legujabb Q1-es 2011 04 05-ösé
Ezzel kapcsolatban kérdeztem volna azt hogy az uj nem anyira részletes? Vagy jobban le van tömörítve?
De azt írtad nem anyira értel a térképméretekhez! De föltettem a kérdésem itt is hátha valaki tudja a választ rá! -
kisspista
senior tag
válasz kockazatos #7959 üzenetére
Ma már nem kell egy kilométernyi linket belinkelni, erre vannak alternatív megoldások.
A teljesség igénye nélkül:
- [href.hu] --> a lined így nézett volna ki: [http://href.hu/x/fe4c]
- [Google használata kicsit szemléletesebben] -
kockazatos
tag
válasz sgabor68 #7957 üzenetére
Csinálsz egy képet 800x480-as fölbontásra bármely képszerkesztővel megoldható! Azt megcsinálod bmp-re és a brandingban lecseréled a régit az ujra!
Bmp-re a képet itt megtudod szerkeszteni:http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.coolutils.com/online/image-converter/&ei=DtZbTe7SBMSBOtK1qaEL&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CDMQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dpng%2Bto%2Bbmp%2Bonline%26hl%3Dhu%26biw%3D1442%26bih%3D814%26prmd%3Divns
Most a háttérképet? Vagy a ki-be töltő képet?
Ha a háttérképet akkor azt nem vágom![ Szerkesztve ]
-
sgabor68
csendes tag
GFX könyvtáram van abban megtalálható ez a háttérkép, de a térképen nem ez jelenik meg. Mit kell csinálni, hogy azt alkalmazza?
-
sgabor68
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a háttérképet szeretném lecserélni tájképesre. 800*480 felbontást használok, ezt, hogy lehet megcsinálni? És hol tudok ilyen képet?
-
kisspista
senior tag
válasz szentgabor #7953 üzenetére
Az jó lenne most így korán reggel
-
szentgabor
csendes tag
Kecskeméti fütyülős ágyaspálinkás szép reggelt és napot kívánok mindenkinek
-
driver66
csendes tag
A GJ-AK v3.10.0 zz3 (800x480) skinben miért nem jelenik meg alul a bluetooth és az FM transmitter icon a a kikapcsologomb mellett jobbra?
-
sgabor68
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a 1.1 primóba használt brandingot lehet e használni az 1.2-esel is?
-
snowdog
veterán
válasz juhlaci #7944 üzenetére
A skineknél így látatlanban nem lehet megmondani, hogy ki kell-e bontanod, vagy sem. Ugyanis maga a skin is zip állomány, de van amikor a terjesztés során az összes szükséges részt ismét összecsomagolják. Akkor viszont azt használat előtt ki kell bontani.
Egy tényleges skin valahogy így néz ki:
diMkaWA_P132_day_CsL_800.zip
diMkaWA_P132_night_CsL_800.zipTöbbnyire abból ismered fel, hogy kettő van belőle, nappali és éjszakai. Ha a skin csak egy db tömörített állomány, akkor azt nyilván ki kell csomagolni. De ha kicsomagolás előtt belenézel, akkor rögtön kiderül, mert általában leírás is van benne. A skinben meg nincs.
-
juhlaci
tag
válasz kisspista #7941 üzenetére
Légyszives írd meg, hogy kibontás után a zippekkel kell valamit csinálni . és a skinekkel? hol találom és mi a módja a kibontásnak? és utánna hogyan nem vagyok egy zseni e téren de azért már sok mindent megoldottam 58 éves létemre. Szia
Itt szép lehetsz ,de okos nem! Motto: "akinek nincs esze, legyen GPS e"
-
kisspista
senior tag
válasz juhlaci #7940 üzenetére
Már kezdtem megnyugodni, hogy jól fogalmazd meg, amit szeretnél, de a végére eldurrantottad, és warez-be ment át!
Sys.txt-be ez legyen benne:
[interface]
resolution_dir="800_480"
vga=0[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480Ha minden tökéletesen passzol (data.zip, branding.zip és skinek felbontása), akkor mennie kell!
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #7937 üzenetére
Szanyo kolléga tudsz nekem segíteni?
Primo 1.2-ben a 3.10.0 zz3 skined használom, azonban már korábban sem tudtam a BlueTooth összehozni. Eddig külső BT programmal próbálkoztam, a utility mappában - Primo 1.1-éhez képest - van 3 fájl, ami ehhez tartozik: BTOff.wav, BTOn.wav és ezen külső BTOnOff.exe fájl féleség, amivel tudtam 1.1-nél működtetni.
Primo 1.2-ben viszont nincs ilyen lehetőség, hogy kiteszem a navigációs menübe a kék BT ikont. Internal WIN-re nem reagál, nekem csak ez a külső program lenne a jó, Hogy tudnám összehozni Win Mo 6.1-en?[ Szerkesztve ]
-
Szanyo74
tag
válasz TTomi78 #7936 üzenetére
Mert ebben a felbontásban nincs benne a témacserélő.
Sys-be írd be:[oasis]
exclude_directories="%root%/Application Data,%root%/Program Files,%root%/Windows,PICTURE::%app%"
include_directories="PROGRAM::%root%/SDMMC/Programs,PICTURE::%root%/SDMMC/Kep,MUSIC::%root%/SDMMC/Zene"
game_root="%root%/SDMMC/Programs"Illetve módosítsd hogy hol találhatóak a külső programjaid.
http://primosite.co.cc
-
TTomi78
csendes tag
Sziasztok!
1.1es primohoz GJA_dafunk_320_240_v2.26_XL_Carbon_zz skint használok, de a külső programok menüpont alatt nem látszik semmilyen progi. Illetve nem igazán látom sem a témacserélő menüpontot, sem az időjárás beállítás lehetőségét. A utility, themecharger, gfxtc mappák a Primo könyvtárban vannak. Gondolom a sys.txt-ben kéne valamit módosítani, így néz ki most:[device]
type="MIOP550"[folders]
sdcardpath="\Storage Card"
app="\Storage Card\Primo"
data="\Storage Card\Primo"
content="\Storage Card\Primo\content"[rawdisplay]
screen_x=320
screen_y=240[dynamiccompressor] ;boost TTS voice
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=12[TTS]
always_say_road_names = 1
announce_exit_directions = 1
announce_street_name = 1
= Priority "STOP"
skip_exit_numbers = 0
tts_buffer = 131072
tts_logics = 3Előre is köszi a segítséget!
-
axelbox
tag
az miért lehet ha a pénznem-nél az egyebek menüpontban kiválasztom a Magyar ( QWERTZ) billentyűzetet akkor eltünik és semmit sem tudok beírni...?
-
TRob1
veterán
válasz gyurmagyuri #7924 üzenetére
Leginkább semmit, és akkor tuti jó lesz (persze 1 save törlés se árt utána)
¤ R'n'R ¤
-
laktop
tag
válasz kisspista #7739 üzenetére
Sziasztok!
Hát nekem így sem működik. A 3.9.xx skineknél sosem volt vele probléma, de a 3.10.0 zzxx skinek minegyikénél lefagy a Primo, ha az Otthon/Munkahely... menüre kattintok. Mindig át kell váltanom a 3.9.0 skinre, beállítani a gombokhoz való hozzárendelést, majd visszaváltani a legújabb 3.10.0 skinre. Egy kicsit már unalmas ...
"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
gyurmagyuri
csendes tag
Mi a navon n660 gps port, és baud értéke?
Vagyis a sysbe mit írjak? -
Chip77
csendes tag
Hi mindenkinek,
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon lehetne kicserélni a gurjon skinben bármilyen ikont? A kicsomagolás után megtaláltam az ikonokat, de hiába bmp a kiterjesztése, nem tudtam semmivel sem megnyitni... valaki tudja a megoldást?
Köszi!
"Van az a pénz, amiért tudunk mi olyat is! :)"
-
gyurmagyuri
csendes tag
Sziasztok!
Használ vki 1.2-es primot, GJ-AK v3.10.0 zz3 (480×272)-es skinnel, trob brandinggal navon n660-on?
A sys.txt-je kellene nekem...
PLÍÍÍÍÍÍZ! -
-
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #7919 üzenetére
Nekem már régóta fent van a Primon a utility mappa, a fájlokkal együtt, s nekem a POI-k mindig megmaradtak, még váltás után is. Bár én hozzászoktam már a save mappában lévő poi_visiblities.txt fájl törléséhez.
Ha már írtam, akkor egy kérdésre a válaszod érdekelne! Van nekem ugyancsak a utility mappában BTOff.wav, BTOn.wav és BTOffOn.exe ha jól emlékszem így fejből, ezekkel tudtam szabályozni a Primo 1.1-nél a külső BlueTooth indítását, mivel nekem Win Mobile 6.1-esen van a Primo 1.2, és az Internal WIN, valamint a külső BT-re nem reagál. Kérdésem: BT ikont ki lehet tenni valahová a főmenübe, hasonlóképpen, mint az 1.1 GJA 2.26 skinben? Vagy egyáltalán hogy tudom BlueTotth kapcsolatba tenni a Primo-t?(#7918) Noxy: Köszönöm, otthon kipróbálom, és az oldalon megteszem a bejelentést!
[ Szerkesztve ]
-
Szanyo74
tag
Új utility1.2:
"Ezzel a megoldással minden poi készletnél külön lehet (és kell) beállítani az ikonok
láthatóságát, és az a csere-bere után is megmarad, és akár a különböző térképeknél más-más poi ikonok jeleníthetők meg.
A poi fájlok frissítése, bővítése alkalmával célszerű törölni az abban a poi mappában lévő
poi_visiblities.txt fájlt,és újra beállítani a láthatóságot a frissített poi készlethez. "A megoldásért köszönet VImrének!!!!!!
http://primosite.co.cc
-
Noxy
veterán
válasz kisspista #7916 üzenetére
Navteq Mapreporter
Itt én már jelentettem 1 körforgalom hibát. (5 éve kész volt , de csak a 2011.Q1 térképen jelezte, 1x helyesen) Az oldalukon IP-re beadja a térképet, de ott még mindig nincs körforgalom.
Na meg ebből is látni hogy K EU-ba jobb a TopMap térkép.
Mondjuk a 12 éves házunk házszámát nem tudja, de a Navteq igen.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
driver66
csendes tag
Navteq 2011 Q1 ftr fájlokra lenne szükségem,tudna valaki segiteni?
-
kisspista
senior tag
Nem! A térképek használhatóak amellett, csak inaktív tartalom lesz a *.hnr fájl. Alap esetben törölheted is, ha nincs rá szükséged, és akkor bármilyen mapot használhatsz és frissíthetsz. Hnr használata mellett CSAK egyben frissíthetsz, külön nem!
(#7914) csuki0111: Sys.txt-be illeszd be az alábbi sorokat:
[utility]
calibratefix=1Majd nyisd meg a Primo\utility mappában esc.nfrun nevű fájlt Total Commanderben F4-el. A felső sorát, amelyben SLEEP olvasható, az értékét csökkentsd 500-ra, így nézzen ki a teljes fájl tartalma (aztán ments):
SLEEP "500"
KEYPRESS "27"
QUIT(#7915) Noxy: TopMap térképpel teszteltem, avval nincsen baj, ő ismeri, hogy ezen 1 km-es szakasz díjfizetős. Ez a hiba csak Navteq térképeknél jelentkezik. Érdemes lenne jelezni a térképkészítők felé a hibát.
-
csuki0111
csendes tag
Üdv!
Lenne 2 problémám. Omnia 2-m van és 1.2 primo. Navigálás közben 2 percenként elveszti a jelet és közli hogy a GPS jel megszűnt és elkezd műholdat keresni. Ha tud valaki rá megoldást, azt nagyon megköszönném. A másik az, hogy a beépített zenelejátszójában nem lehet beállítani, hogy melyik mappából játsza le a zenéket, hanem megkeresi az összes készüléken lévőt(navihangokat is). Ezt hogyan lehetne beállítani, hogy az általam megadott mappát használja csak lejátszásra. Ezt is előre is Köszönöm!!!Csáó
-
kisspista
senior tag
A hnr fájlokat a content\map mappába kell másolnod. Csak akkor működnek a hnr fájlok, ha azon frissítésbeli, összes Kelet- és Nyugat EU térképekkel rendelkezel, és azok hiánytalanul a content\map mappában megtalálhatóak. Ha egyet frissítesz csak újabbra, akkor is inaktív lesz a hnr, az CSAK azon példányok összességével működik!
-
nyesix
senior tag
válasz kisspista #7901 üzenetére
köszi az előzőt,
és ha pl régi Topmapos térképek közül csak a magyarországit lecserélem, akkor kell az új hnr, mivel az új térkép csak azzal kompatibilis, és kell a régi, mert a többi térkép meg csak azzal megy?
más:
van-e annak jelentősége, hogy a hnr-t fileokat a CONTENT en belül a MAP könyvtárba rakom, vagy kell egy külön HNR könyvtár a hnr fileoknak?
thx[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
2011 Q1 NQ térkép van most fent, és köztes útnak beállítottam a 7-es főút felőli határátkelőt, így akkor már jól tervezi meg az útvonalat! Szlovénián át gond nélkül megtervezi az utat Horvátországba, de ha jobban megnézed, akkor fel visz a hegyekbe, aminek megint csak nem látom értelmét!
Az útvonal nem pontosan Zalalövő-től indult, még északabbra, csak valami miatt ez jutott eszembe, de most nem is ezen van a hangsúly.
-
kisspista
senior tag
Egy érdekesség!
A NAVTEQ Hungary térképben (mindegyikben, nem csak a frissítésben) van egy óriási hiba, ami a használóját jópár tízezer Ft-tal megrövidítheti!
Útiterv: Zalalövő - Rijeka
M70 autóút ugyebár D1 (személyautó) kategóriában teljes hosszában díjmentesen használható. Azonban, ha kikapcsolom a matricás díjfizetés opciót, akkor elvileg nem visz rá díjköteles autópályára. Ez azonban nem így van gyakorlatban! A Primo megtervezi az útvonalat az M70-en keresztül, mivel gyorsforgalmi út, gyorsabb a haladás; majd M7 autópályára visz rá, s itt akar kivinni Horvátországba. Az M7 és HR határ közötti útvonal 1 km, azonban DÍJKÖTELES szakasz, amit a NAVTEQ térképei nem ismernek!Értelmeztem az Állami Autópályakezelő Zrt. honlapján az adott képet: [link]
Illetve a hozzá tartozó magyarázatot: [link]"Az alábbi gyorsforgalmi útszakaszok díjmentesen használhatók a D1 kategóriába tartozó járművekkel:
M70 autóút M7 ap. és országhatár között 0 - 19"A saját értelmezésemben azt jelenti, hogy az M70 autóút teljes egészében díjmentesen használható, továbbá az M7 és HR országhatár között is ingyenes! Azonban az ÁAK Zrt. levelében válaszolt nekem, s leírta, hogy ezen 1 km-es szakasz is DÍJKÖTELES minden kategóriában, az országhatár nem HR, hanem SLO -ra értendő!
MEGTÉVESZTŐ ÉS A NAVTEQ NEM ISMERI FEL!
Erre figyeljetek, mert a nyaralás pótdíjjal egészülhet ki![ Szerkesztve ]
-
kisferi
tag
Sziasztok. A szanyo74 GJA_v2.26D_800x480_zz skinjét használom Primo 1.1-en. Az otthon/munkahelyet hogy tudom beállítani? A beállításokban (navigációs képernyő) csak a megjelenítése van a gombokon. hozzárendelni címet hogyan tudok? Köszönöm.
-
kisspista
senior tag
válasz roporro #7903 üzenetére
Először is: SZERKESZTÉS gomb! (5 percen belüli, többszöri hozzászólás esetén)
Elvileg minden készülék képes HARD RESET-elni, csak meg kell keresni a módját hogyan: [egy kis ízelítő] Van olyan készülék, amiről nem írnak, de nagyobb fórumokon tudnak megoldást találni erre.
Harmadszor: ez a fórum nem warez, itt tapasztalatokat osztunk meg másokkal, s nem kérünk senkit, hogy adjon elérhetőséget, linket a termék letöltésére. Ez nem az a fórum!
A probléma megoldásában tudunk segíteni, így ha leírnád bővebben, miért nem megy a magyar TTS hang, vagy mi a tapasztalatod, akkor megpróbálunk segíteni benne!
[ Szerkesztve ]
-
roporro
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy problémám és megoldottam! Ezt azért írom, hátha van más is hasonló problémával! Vettem egy 7"-os kínai GPS-t WinCe5-el és durván belenyúltam, így nem volt használható, s senki nem tudott mit kezdeni vele. Addig bújtam a NET-et, orosz, török, kínai honlapokat, amíg kiderítettem, hogyan kell a -rom-ot frissíteni rajta és meg is találtam a szükséges állományokat, így siker koronázta a sok eltöltött időt! Ezt csak azért írom, hogy senki ne törjön le, ha hasonló bakit követ el! Ha valaki hasonló GPS-el rendelkezik és hasonló gondja van, akkor keressen meg bátran! A típus: YG-918D-FSJ-1M, YG-918D-v1.2-es 2010-07-31-es ROM-al! -
kisspista
senior tag
- content\map mappában lehetnek vegyesen Topmap, TeleAtles vagy Navteq térképek, csak arra ügyelj, hogy ne legyen 2 egyszerre egyazon országból (Hungary_TM és Hungary_NQ nem lehet egy mappában). Erre van egy másik megoldás: Mapchanger
- building --> content\building
map, hnr, fpa, fda, ftr --> content\map- TopMapos hnr nem kompatibilis a NQ-el; sőt, még azonos térképgyártón belül az újabb (frissített) térképek sem kompatibilisek a régi hnr-ekkel.
Building és DEM fájl lehet akármilyen verzió, az nem számít!
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% Brutális i7-13700H 14Magos! 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest