Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Van egy lenovo Thinkpad R61-em, és az lenne a kérdésem,hogy valaki próbált már beletenni egy 4 magos cpu-t? Például egy Core 2 Quad Q9000-et?"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
-
petya220
senior tag
Jó naa ne bánts!!
Megnézem!
hmm... Akkor szerintem ha nyerek a lottón akkor veszek egy erősebb procit ha viszont megy ez a 4 magos mókolás... Akkor boldog leszek a 4 gb ram + ssd + 4 mag kombóval imádom ezt a laptopot
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
válasz petya220 #93483 üzenetére
15,4" r61-re felraktam a srác, és valamit forrasztania is kellett.. még csak átfutottam, holnap elolvasom teljesen
De azt vettem ki, hogy ez az Nvidia gpu-s lenovokra van... Nekem viszont nincs Nvidia gpu-s benne"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
Üdv megint!
Lenovo ThinkPad r61-el kapcsolatban 3 kérdésem lenne.
- 1 --> Egy ideje azt csinálja a gép,hogy a beindításkor a boot logo sokáig látszik, ez változó a kedvétől függően.. van hogy pikk-pakk tovább lép, van hogy több ideig ott van mint a maga boot idő (ssd)
Bios újra flash megoldhatja? ha igen, akkor ezt hogy flash-elem? anno mikor hozzám került a lapos, akkor sikerült feltenni... ms-dos-al-2 --> Láttam 4 gb-os modulokat ddr2-es ramokból, 800 mhz, az official lenovo oldalon 4 gb-t láttam, amit támogat a laptop, de fórumokon láttam,hogy többel is elmegy néhány embernek.. szóval, van értelme 2x4gb-t vennem? mármint, tuti hogy tudja kezelni a laptop? mondjuk 21ezerért nagyon meggondolom..
- 3 -->Amióta fenáll az 1. pont azóta ubuntu-t nem tudok használni a gépen... nagyon lassú, bármit csinálok.. ha xfce asztali környezetet használok, akkor mindent patent.. ötlet erre?
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
válasz petya220 #93747 üzenetére
2.-ra ezt találtam
-
petya220
senior tag
Hmm.. akkor elgondolkozom rajta.. csak az a fránya ára..
Az úgy remek.. 2 ssd-t próbáltam, mind a kettőnél szar.
Ubuntu alatt pl ha megnyitom a beállításokat 2 percig gondolkozik, hogy most mit csináljon...SSD és/vagy Linux gondod lesz, most hogy mondod ilyen gondom nem volt hdd alatt..
Akkor ezzel nem tudok mit kezdeni? Pedig kellene az az ubuntu..Tikakukac programozás véget jó lenne az a 8 giga.. de lehet,hogy most csak veszek egy 2 gigás modult, aztán döcögök egy ideig 4 gigával, és ha egyszer gazdag leszek akkor teli rakom!
Nem lehet ddr3-asra moddolni a laptopot?
-
petya220
senior tag
-
-
petya220
senior tag
Heeelp me..
Ez a cucc le volt törve egy ideje az alaplapról, és csak most szedtem szét.. de eddig is ment, visszaforrasszam? vagy hagyjam a picsába?
-
petya220
senior tag
Már úgy sem működik xDDD
Szooval megpróbáltam gánymódon... Odaforrasztottam egy kábelt
Így működik!!! Mire nem jó a rendszer üzemeltetői szakmai érettségi!Amúgy, azért volt fekete képernyő, mert úgy érzékelte miatta, hogy le van csukva a képernyő...
[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
válasz lionshamlet #94050 üzenetére
Oh... Reggel volt
-
petya220
senior tag
válasz magyarzoltan #94170 üzenetére
r61-be is lehet ips-t tenni?
-
petya220
senior tag
válasz lionshamlet #94261 üzenetére
Én igen! De a dobot jobban szeretem.
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Lenne három darab kérdésem..1 Hol találok r61-hez cd olvasó helyére vinyó caddy-t? in hungary.
2 Ubuntu 14.04 felett az összes linux siralmas lassú... Pedig ssd-n van, egyedül a lubuntu és a xubuntu megy elfogadható sebességgel, ötletek erre?
3 x9000 Core 2 Extreme cpu-t megéri belerakni? t8100 van benne jelenleg Moddolt bios.
[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
válasz sketchifun #94808 üzenetére
Kontakt hiba?
-
petya220
senior tag
válasz sketchifun #94810 üzenetére
hmm.. lehet hogy a töltő
Fogalmam sincs.. De érdekes"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
válasz azbest #94828 üzenetére
1. Köszi nektek
2. 4gb ram van benne, és az asztali környezettel is bajom van.. login után 0.5 - 1 perc amire bejön az asztal.
beállításokat megnyitni bűn rajta.. És ennek NEM szabadna ilyennek lennie..
Régen pacek volt, most nem értem, hogy mi a fene a baja... hardveresen mi okozhatná ezt?
ssd van benne (samsung és kingstone is volt próbálva.. ) ééés eh.3. akkor ezt elvetem.
-
petya220
senior tag
válasz Frawly #94831 üzenetére
De én szeretem az ubuntut
Eddig ment a 16.04, aztán egy windows install és utána megint linux, és meghalt.. azóta nem megy a 16.04 , de másik ssd-vel sem, és másik hdd-vel sem...
és így.. mi a fene??? log-ot nem néztem még normálisan..Lubuntu és Xubuntuval is ez a helyzet.. sokkal lassabb a 14 feletti
[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
válasz petya220 #94836 üzenetére
Közben log olvasás után ez jött:
Dec 6 23:20:55 petya230-ThinkPad-R61 kernel: [ 583.132137 [drm:drm_atomic_helper_commit_cleanup_done [drm_kms_helper]] *ERROR* [CRTC:35:pipe B] flip_done timed out
Gugli --> ezt találtam --> GMA965
Szóóval kernel problémázik a chipset-el / gpu-val
-
petya220
senior tag
válasz petya220 #94837 üzenetére
Megoldottaaaaam!!!
sudo su
nano /etc/default/grubezt hozzáadom: video=SVIDEO-1:d
szóóval, így fog kinézni a sor -->
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash video=SVIDEO-1:d"
aztán:
sudo update-grub
Boldogság.
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Kérdés.
CPU-t lehet overclock-olni?
Hűtéssel nem lenne gond, csak kellene egy kis több kakaó..."Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Lenovo T61 akku csak 99%-ig tölt, ez most hiba, vaaagy a Lenovo vantage tette?"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám vaan, hogy a bios load(? amikor beindul a laptop, és kiírja,hogy "Lenovo ThinkPad" ) sokáig tart.... Hamarabb beindul a windows 10 ssd-ről,mint hogy ez tovább lépjen.
Mi okozhatja ezt?
Egy ideig jó volt, és azóta kakukk...Lenovo ThinkPad R61.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell WD15 USB-C dokkoló + 130W tápegység
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- HP 240 G7,14",Quad Core i5 10th Gen,8GB DDR4, 256GB SSD+1TB sata III, kitünő állapot,Olcsón,Garival.
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Eladó Acer Aspire 5 (a517-52g)
- Új gyári Lenovo Thinkpad L14 Gen1 Gen2 CPU-Fan , ventilátor eladó
- Eladó HP PRobook x360
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest