Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Giovanny #16645 üzenetére

Az általam már többször eljátszott, fene egy gusztustalan, de működő megoldás:
    Csinálj egy mentést az OS partíciójáról, töröld a registryben a HKLM\System\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_29xx nevű kulcsok közül azokat (magát a pci#ven_8086&dev_29xx bejegyzéseket), amelyeken belül a Service nevű kulcsban szerepel az "iaStor" (vagy iaStor-szerű, vagy azzal kezdődő). Amit itt találtál, azt szintén törölni kell a ...CurrentControlSet\Enum\PCI alól is, keress rá ott a 29xx-re (amit az előző lépésben megtaláltál, pl. 2923, ez az adott vezérlőtől függő érték, az Intelek 29xx szoktak lenni), és nézd meg szintén, hogy van-e iaStor-ra emlékeztető bejegyzés alattuk, és töröld azokat, amelyekben van (tehát pl. ha van a VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\3&13c0b0c5&2&FA alatt egy Service iaStor értékkel, akkor a VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\3&13c0b0c5&2&FA-en jobbgomb és törlés (vagy Delete gomb). Ezekhez, és az előbbiekhez, valószínű, jogokat kell adnod magadnak (az aktuálisan bejelentkezett user-nek), ezt az értéken jobbegérgomb és biztonság menüpontban tudod megtenni (beírod/megkeresteted a listából a usered, és adsz neki teljes hozzáférést).
    Töröld továbbá a HKLM\System\CurrentControlSet\Services alól szintén az iaStor-ra utaló nevű bejegyzéseket (ha van pl. iaStor95 nevű, akkor az iaStor95-öt töröld). Töröld továbbá a windows\system32\driversből az iaStor*.sys-t.
    Ha ezeket így megtetted, ahogy írtam, akkor indítsd újra a gépet (az általad már korábban írt msahci legyen beállítva), de úgy, hogy közben a BIOS-ban átállítod a vezérlőt AHCI-re. Ha így elindul, akkor telepítheted a drivert. Ha így sem indul, akkor gyere vissza, és elmesélem a hasonlóan gusztustalan megoldást a rendszerben aktuálisan nem létező háttértároló vezérlőjének driverének telepítését (ha nem AHCI módban van a vezérlő, akkor ugyanis más azonosítója van).
    Kéz és lábtörést, addig is. ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés