Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz S_x96x_S #114102 üzenetére

"elég erős alternatívája lesz a thinkpad-nak"
    Nálam addig szóba sem jöhet, amíg nincs trackpoint, három normális gombbal hozzá. Én ki nem állhatom ezeket az óriási érintőpadokat. :DDD Egyébként a koncepció igencsak tetszik, hogy cserélhetőek a komponensek, illetve hogy az alaplap natív USB-C portjaira tudsz mindenféle alternatív portokat kötni igény szerint, ez egyből megoldja az USB-C töltőkkel/dokkokkal kapcsolatos félelemeim, mint pl. elkopás, port-letörés, és az ehhez kapcsolódó javítási lehetőség, azaz komplett, borsos árú alaplap csere.
    Ezen kívül már csak egy 16:10 kijelző kéne 14"-on (16:9 anyagokhoz a 3:2-es 13,5" kijelző elég picinek tűnik), és egy kellően merev, erős gépház, lehetőleg felfelé szóló hangszórókkal. :DD Így alternatívája lehetne a jelenleg használt T14 Gen1-emnek, vagy a kinézett T14 Gen2-esnek.

Jelen állapotában egyébként én inkább a konzumer gépek erős alternatíváját látom benne. :K

• bencze

senior tag

válasz S_x96x_S #114102 üzenetére

Köszi. Csereberében nem vagyok jó, mindig rossz üzletet csinálok. :) igen a 8 széria óta igen erőteljes fejlődés volt, az bizony megvan, 8350-es dellt használok munkára (szar is mert melegszik és throttlel de az más kérdés).
    Ehhez képest az 5700 és 5800 közötti különbség elenyésző, de tisztában vagyok nagyjából ezekkel, hogy az 5700 újabb technológiával készült 4000-es.
    Várakozást meggondolom, a frameworkot nézem és baromira tetszik a koncepció, az adapterek, meg a 16:10 de a billentyűzet az egyik kardinális kérdés és még egyik sem tetszett thinkpad óta (attól függetlenül az igét lelkesen terjesztem róla ismerősök és munkatársak közt). A billentyűzet volt a fő ok (mert nem bízom benne, plusz numpados ami borzasztó idegesítő hogy kerülgetni kell, desktopon is TKL-t használok régóta) amiért lemondtam a legionról, pedig egy lower end megfizethető, nem néz ki karácsonyfának és még játszani is lehet :) de nem mertem billentyűzet miatt bevállalni (no meg nem igazán kapható).
    Vagy az e14 lesz, vagy még meggondolom. Az az egy fránya billentyűzet ami zavar, nem tudom mennyire cserélhető, de ha az is valszeg garivesztéses mert FRU nem CRU ha minden igaz de azt sem tudom ezek vásárolhatók vagy csak a hivatalos szervzinek van.

Új hozzászólás Aktív témák