Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az IDA működik. Bizonyítani nehezen lehet, mert a különböző programok elég bénán mutatják. Anno egyszer kipróbáltam. Igaz én RMClock-ot használok, abba be lehet állítani, de kimutatni ez már nem tudja tényleg működik-e.
Annyit, nem hoz sebességben mint amennyit energiából felemészt. Ráadásul nehezen lehet erőltetni ezt...Hiába ez még nem a boost-os intel i sorozat.Jaaa...Rmclock nem szereti a feles szorzókat. Így ha ezt használod elveszíted az IDA képességet. De mint fentebb írtam...kb értéktelen ez a feature.
-
Egy nagyon hasonló jelenség van nálunk.
WDR3600-as router. A két T61 5Ghz-en van mindkettőben Intel4965.
Nálam modbios van fent. Párom gépén gyári.Időnként, ha magára hagyom a gépet, hogy a kapcsolat látszata ugyan megmarad de nem hajlandó betölteni egyetlen oldalt sem. Ilyenkor sem a hardveres kapcsoló sem sleep/wake nem segít csak az újraindítás. Van, hogy 10-15 perc után már beakad, van amikor meg órákig nincs semmi baja.
Eleinte nálam sem jelentkezett csak néhány hete kezdődött...Párom gépe ilyet nem csinált még egyszer sem.
A telefonok a 2,4Ghz-es sávon szintén nem produkálják ezt a hibát...
Tehát egyelőre a közös pont a router és a modbios...lehet összefüggés?!

-
Most nem tudtam nagyon keresgélni, hátha valaki tudja lendületből a választ.
15.4"-es T61-hez jó lehet a T500 zsanérja?
Szerk:
Intel 5100 mehet a T61-be? (modbios van) -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Vagy csak kérne abból a feledtető képességű tüzes vízből...

-
Windows 7-et futtató x tabletről kérdezném. (Főleg x201 és utána)
Ha szeretnék tablet módban szöveget bevinni, de nem "rajzolva", az hogyan történik?
Bejön egy virtuális bill? Vagy nekem kell elindítani? -
válasz
Shatterstar
üzenetére
open source != freeware.
ezt csak mellékesen mondom, hogy ne keveredj bele. -
Köszi mindkettőtöknek.

-
válasz
Shatterstar
üzenetére
Én már vettem egy kondára való kövér malacperselyt. Mostanában amúgy is elég sokat káromkodom, nem győzöm dobálni bele a pénzt. Ha eljön a nagy nap akkor jól levágom őket és veszek egy fullos quad core W520-at, 32GB RAM-al. FHD kijelző, SSD-ket bele..(többet, mert halmozom az élvezeteket) meg minden földi jóval amit csak amit bele lehet tenni..még "god mode" is jöhet... Szerintem életem végéig megvan a gépem és köszi, helo...
De egyébként jó a kérdés. Nekem is van egy ilyen: Mi lesz a világvége után?
-
Igen!!!!
Nálam két ALPS bill pusztult meg hasonlóan...
1. Mikor vettem a T61-et akkor másnap lehalt a billentyűzet. Elképzelni nem tudtam mi történt vele, de a közös pont, hogy takarítás után történt a dolog. Nálam nem száraz takarítás volt ugyan de semmi nem indokolta, hogy tönkremenjen. Ekkor újra megmostam és nagyon alaposan kiszárítottam, de csak rosszabb lett.
Szerencsére az eladó cserélte. (Sajnos nem alps-ra...)2. Egy német ALPS pusztult meg a párom T61-ében. Mivel ez alfa156-tól lett véve nem volt gond a cserével...Itt is magától kezdte megadni magát.
A csere billentyűzet egy francia nyelvű szintén alps gyártmány. Érdekessége, hogy FRU alapján T60-ba szánták. Hát ezt elkunyeráltam mert annyira jó a gépelés rajta. Azóta is használom.(nem keveset)A felső sáv és a bekapcsoló gomb kezdett el rapszodikusan működni...
-
válasz
cassius.clay
üzenetére
Intel only 5-7 kb
Ati 3-5 kb -
válasz
Kiss67
üzenetére
Szerintem x220-nál ott van jelentősége az mSATA opciónak, hogy ezzel itt is megoldható a két meghajtó egyidejű használata...Tehát tényleg akinek kell az SSD+HDD (vagy keményebbek SSD+SSD
) párosítással mászkálhatnak. Ez eddig X -ek esetében nem volt megoldható...vagy csak részben.(Lásd CoreStore + X200 + Linux)Ha ezért nem tudod beáldozni a WWAN-t akkor úgyis mindegy...
-
(#45855) fi:zi'k : Ha úgy érzed neked megéri az árat akkor hajrá...itt van némi szubjektív faktor is. Volt, hogy némileg magasabb összeget adtam valamiért mert azt akartam megvenni...
Nálam mindkét program jelen pillanatban egyforma értéket mutat.(#45856) Gondwana : Nekem Pansonic van. 194 ciklus és 87%-os most.
Még régebben csináltam vele olyat, hogy 100%-ra fel...aztán ment a móka 10-20%ig. El is kezdett amortizálódni mint a szemét...már nem emlékszem a pontos számra de kb 3-5 ciklus alatt esett összesen lement ~3%-ot így...Azóta kicsit változtattam max 90%-ig engedem fel, de nagy átlagban 20 és 50 között használom. Közben tekertem bele 100-110 ciklust és nem ment feljebb az amortizáció.
Lehet véletlen vagy mágia...de a lényeg, hogy ennél is megindult lefelé... -
válasz
audi100td
üzenetére
Huha...Na ezt nem tudtam a 10-es szériáról. Pedig költséghatékony alternatíva lett volna ha váltok...aminek a gondolata már felmerült bennem. Na majd egyszer valami 20-as talán...
Ezek szerint különböző a W és T biosa...érdekes, gondolom nem véletlen hagyták ki...nehogy már olcsón juss W teljesítményhez.
Most volt a héten egy hír új Lifebook széria...ami jó vagy rossz most mindegy, de a Fujitsu egységesítette biost, alapapot...stb. a költségek csökkentése végett. Valami hasonlót a Lenovo is elkövethetne... -
válasz
ielektros
üzenetére
Nekem is volt korábban furcsa mikrofon problémám. Nálam az oldotta meg a dolgot(Win7), hogy a
Control Panel->Hardware and Sound-> Sound -ot kiválasztva a Communications fül alatt a Do Nothing-ot jelöltem be majd oké.
Rég volt már a hiba, annyira nem emlékszem rá de mintha egyezne a te gondoddal... -
Eljátszottam a gondolattal, hogy a T61-be 1680x1050-et kicserélem egy 1920x1200-as panelra.
Van is most egy bontáson a HA-n.
El tudtok látni jó tanácsokkal mire érdemes odafigyelni?
-
(#45287) audi100td Na ez sem utolsó szempont...
Elvileg a jövő héten jön router...egy Tp-link wdr3600. Remélem nem lesz vele gond, de a környék elég telített ezért gondolkodtam az 5Ghz-en.(#45288) Francia91Kösz. Egyre inkább úgy látom Nvidia nem erőltette meg magát driver témában...
-
(#45277) Francia91
Ha esetleg kiderülne, hogy milyen filmekkel jó nálad és milyen lejátszóval, az érdekelne...(#45278) audi100tdVan valami különösebb oka, hogy ezt a típust keresed?
Mostanában gondolkodtam rajta, hogy a 4965-öket kicserélném egy olyanra ami 5Ghz-et is tud...Ez mondjuk pont nem olyan, de simán tudok tenni olyat a T61-be, nem? (persze modbios megvan.) -
válasz
audi100td
üzenetére
Én még 2011 végén futottam ezzel egy kört...Igen támogatja...részben...
Tesztelgettem egy raklap videóval...meg néhány lejátszóval is. Most rendszeresen csak a Splash-t használom az kiírja, hogy az aktuális videó GPU hardveres segítséggel megy e vagy sem...
Valamiért az 1080p-t nem szereti folyamatosan vinni...x264 mkv konténerben....csak a 720p azt szereti...Szerk:
Persze a T7500 izomból kitolja ha kikapcsolom a lejátszóban GPU-s help-et...de az nem olyan jó azért mégse.,... -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jó példa a nagy hőingás okozta hatások személtetésére az aprózódás folyamata...
-
Egyre inkább úgy gondolom, hogy az AIDA nem teljesen azt csinálja amit mi gondolunk...Szerintem az a valószínűbb, hogy bizonyos paramétereket kiolvas a GPU azonosítása céljából majd ezután a hozzá tartozó "statikus" adatokat a saját kis adatbázisából veszi ki és mutatja meg...De bizonyítékom nincs.
-
(#44374) Tim82 Jó kis gép...nagyon megérte...Itt vedde az aprón?
(#44375) brekiisti

Ez nagyon sz@r....Nem hiszem el, hogy már ennyi idő alatt is kilopják az ember szemét... -
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Továbbra is úgy gondolom, hogy ha valaki a kiosztásra hivatkozva kér felárat az nevetséges. Ennyi.
Más a személyes véleményem és más amit objektív mérlegelés után mondok valakinek aki segítséget kér.
(Hiába a csoki fagyi szerintem a legkirályabb a világon ha másoknak csak az a lényeg, hogy hideg legyen és finom...) -
válasz
Chaser
üzenetére
Nincs ezzel gond amit leírsz. DE nem ez volt a kérdés... Azt kérdezte a fentebbi gép mennyit ér meg reálisan.
Hiába számít szerinted a kiosztás, meg a "régi tp" feeling és hiába gondolod, hogy az IPS mindenek felett...A saját igényeid alapján nem adhatsz tanácsot ha a másiknak ez semmit nem jelent. -
válasz
Chaser
üzenetére
Már le lett írva előttem a lényeg.
Én még annyi tennék hozzá, hogy a "aki meg még nem használt régi TP billt azt nyomnak le a torkán amit akarnak..." egyfajta kényszert sugall. Szerintem senkit nem kényszerítenek egy gép megvásárlására. Akinek kell megveszi, akinek nem tetszik az ne vegye meg. Ennyi. Senkinek nem nyomnak le a torkán semmit...Ez mindenkinek az egyéni döntése...Nem gondolod, hogy már átestél ló túloldalára és fanboy lettél?
-
válasz
Chaser
üzenetére
Tudtam, hogy meg fogod említeni a billentyűzetet. Már agyonrágott csont. Mostanra elfogyott a boltból néhány ezer x230 és működnek. Az emberek meg használják...Ha tényleg annyira használhatatlan lenne akkor nem venné senki.
Egyébként a te igényeidet ne keverd össze másokéval. A billentyűzet kiosztása nem befolyásolja a gép piaci árát...akinek meg igen az elfogult.
-
válasz
Shatterstar
üzenetére
Rev2-es chip-em van.
Olvastam mit írt audi100td. Nem azt írta, hogy nem hibátlanok. Azt írta, hogy abban sem lehet 100%ig megbízni, mert lehet ott is halál. Egyébként belekötni nem tudok, mert előfordulhat, hogy 1 év múlva megpusztul a gép...
2011-ben vettem a gépet 55K-ért. Meg vettem, hozzá 10K-ért egy Panasonic akkut...
Szerintem simán megérte....ráadásul még éppen időben, mert rá 2 hónapra megpusztult az előző gépem. Az nem TP-volt, de már matuzsálem korú... -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem tuningolom...még csak meg sem próbáltam..
Már nem játszom rajta egy ideje, de Dragon Age, meg Witcher kipörgött rajta...
(#44174) Shatterstar 2008.09-es a gép. Ez némileg csökkenti a kockázatot. Szerintem.
Pusztult már itt a topikban T400 is...csak a példa kedvéért. Ez egy ilyen dolog. Egyszer úgyis tönkremennek.
(Kivéve lapa napelemhajtású x200s|uper lego kiadású változatát.
) -
válasz
Shatterstar
üzenetére
Mindenre van megoldás. Vagy ilyen vagy olyan...
Én szeretek veszélyesen élni, elégedett vagyok a Quadro-s T61-emel.
-
válasz
Shatterstar
üzenetére
Amúgy tökéletes gép lenne ez ha minden úgy menne mint a karikacsapás!
Te utópiát szeretnéd. Ott nincs munka, csak végtelen sör...
A való világban soha semmi nem fog úgy menni mint a karikacsapás...Egyébként ha 100%-os a géped, akkor mi a probléma?
Vág falhoz, eressz rá valami vérengző vírust...lesz 50%-os és mindjárt jobb lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Szerintem pont fordítva kell neki. 4GB RAM-hoz kell a 64bit...
Ráadásul minden címezhető memóriát ide kell venni...a VRAM-tól, a legutolsó HDD pufferig...minden szart. Na ezért van az, hogy kb 3,2-3,5 vagy kevesebb marad a memóriából....2-3 giga felett nem hoz csodát?? Miért ne hozna?
-
válasz
eric.cartman
üzenetére
Tehát az alap helyzet, hogy nincs WWAN kártya a gépben. LAN-on jön a netkábel. Ezt kellene tovább osztani Wifi-n. Gyakorlatilag AccessPoint-ként kéne viselkedni, de annyira letojja, hogy az nem igaz...
(Win-es megoldára meg csak géppel tudok csatlakozni..telefonnal nem...Andorid (bug) feature)
-
És próbáltátok már akár connectify-vel akár az AC-el megcsinálni a Wifi hotspotot? (ja és Intel 4965-el persze)
Mert én próbáltam és nem olyan vidám a helyzet:
- connectify csak max WEP-es vagy kódolatlan hálót tudott csinálni a driverrre hivatkozva ami a lehutolsó ehhez a kártyához kiadott verzió.
- amit csinált az sem működött jól.
- AC-meg nagyon trükkös. mert azt mondja nem vagy netre csatlakozva, pedig de igen...és minden áron a (nem létező) 3G szeretné osztogatni wifi-n. Valamiért a kábelest már nem....Ezért kell használnom a Win beépített Ad-hoc hálózat varázslót. fél perc és WPA2-es netet csinál...Egy hátránya van: Androidról nem tudok rá csatlakozni mert valami hülye kitalálta a Google-nél, hogy Ad-hoc-ra nem buli a buli...
-
válasz
Xmodule
üzenetére
Ja várj akkor neked kell a történet további része is.
Azért van így beállítva mert a Lithium-os akku-k 50% környékén szeretnek élni. Ilyenkor nem növekszik az elhasználódás mértéke olyan ütemeben mintha 100%-on tartanád folyamatosan.(Illetve sok ciklust raksz bele)
Mivel asztalon használod ezért érdemes élni a lehetőségeel és max 50%-ig tölteni. Idővel megfigyelhető némi kapacitás vesztés, de minimális.
Ha közbe megszűnik az áramellátás valami miatt és 21%-ra lemegy a töltöttség és újra visszajön az áram akkor 21%-on fog állni.
A töltés egészen addig nem indul be amíg 20% alá nem megy. Tehát 19%-ra merülés esetén ha bedugod a seggét akkor feltölti 50%-ra.
Egyébként ha semmi ilyesmi nem történik akkor 48%-ot fogsz látni...(Sok-sok idő után 47%-et....stb) -
válasz
ielektros
üzenetére
Hát ez érdekes.
Nekem felment( egy vhd-s Win8-ra.
) Egyébként volt egy-két érdekes üzenet telepítéskor. Azt hiszem Access Connections és a PM is csinálta. Feldobott egy hibaüzenetet, aminek a szövegét most nem tudom, de volt egy olyasmi, hogy folytatás segítség kérés nélkül...(vagy valami hasonló) és akkor szépen felment. Van elem is meg PM program is. T61-en van ez amúgy. -
1. Attól függ mi romlik el és mennyire. Sok dolgot egy minimális legozási tapasztalattal ki lehet cserélni benne. Inkább Technic mint Duplo.
Hardverapró illetve e-bay-ről tudsz alkatrészeket nézni egyébként.2.
Ha cserélni szeretnél szintén két utóbbi helyet érdemes első körben felkeresni, aztán ha nincs kedvedre való akkor jöhet a többi apró. -
Verziót is írjatok, mert ez nálam is gond volt és ezért használok korábbi verziót.
Az érzékelők menüpont alatt is változtak az elnevezések...
Új hozzászólás Aktív témák
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Projektor topic
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) párosítással mászkálhatnak. Ez eddig X -ek esetében nem volt megoldható...vagy csak részben.(Lásd CoreStore + X200 + Linux)