Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
Sajnos mostanaban a kisebb HP gepek billkiosztasa nem tul programozobaratok amiota szetcsesztek a home, insert gombokat es helyette igen hasznos hivaskezelessel kapcsolatos gombokat kapott... (Bar G9/G10-nel nem volt szerencsem megprobalni, de linux alatt olyan tobbszoros scancode-t kuld a bill, hogy nem is lehet egyszeruen remappelni ide az insertet es a homet).
-
Reggie0
félisten
válasz
atesss
üzenetére
nalam itt talalhato minden: /sys/bus/acpi/drivers/battery/PNP0C0A:00/power_supply/BAT0
A PNP0C0A:00 helyett lehet mas konyvtar lesz neked a battery-n belul, abban lesz a power_suply es a BATx.
manufacturer, serial_number, model_name, energy_full_design fajlok az erdekesek neked elso korben.
-
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
Ismeros
Foleg, ha utazni kell akkor nem az akkun sporolok:Battery #2 : present
Remaining capacity : 25080 mWh, 100.0%
Design capacity : 71100 mWh
Last full capacity : 25080 mWh, 35.27% of design capacity
Capacity loss : 64.73%Persze van belole meg egy tartalek, meg egy 24Ah-s slim is, meg egy 30Ah-s akkuban is.
-
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
En azt vettem eszre, hogy ha nem toltom 100%-ig akkor sokaig nem veszi eszre a kapacitas csokkenest a BMS.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Azert viccess a free software-t es a xilinx-et egymas mellett latni

De mondjuk ott van a pinebook is kisse komolyabb procival.
-
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
De tudom, csoportosulnak a kulonbozo projektekhez tartozo oldalak. Nincs ertelme bookmarkolni, mert azt meg torolgetni kell, ezekbol pedig bezarom azt a csoportot amivel vegeztem.
-
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
A 4W alatti akkor volt amikor bebootolt az OS es nem csinaltam rajta semmit, 20%-os kijelzo fenyero mellett, wifivel, bluetooth-al es 64G ram a gepben. Most 6-7W, hogy a bongeszot hasznalom, a tobbi progi hatterben. Ha olyan oldal van nyitva ami eszi is a procit 23.5%-ra, akkor 9.3W.
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Tehat nem igaz az, hogy le lenne/volt korlatozva... Kulonben utolag sem menne bele a 64G. Remelem azert nem gondolod, hogy a lenovonal nem tudnak errol es azt sem vettek eszre, hogy eltelt 5 ev, de valahogy nem sikerult szintet lepniuk hivatalosan, mikozben a procik mar tudjak hivatalosan. Igy erted mi a gond?
(Mindekozben az M2-est mar 96-tal is meg lehet venni.) -
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Hat, akkor az en T480-amat biztos megaldotta a pápa, hogy 64GB-vel megy a 8650U CPU es dGPU sincs benne...
Az, hogy nem volt modul es mivel reklamozza a gyarto mas kerdes. 4TB SSD-vel se reklamoztak, megis megy vele. Ez ugyanilyen. Ha most beleforrasztananak 512GB SSD-t, akkor annak se orulnek es hiaba mondanak, hogy de a sokeves doksiban meg nincs benne ugyse a 2 vagy 4 TB. Azert a 480 ota kijott 5 generacio es meg mindig le vannak ragadva 32-nel.
-
Reggie0
félisten
válasz
kopi72
üzenetére
Sajnos mar nem. A szomoru igazabol a visszafejlodes, korabbi gepekbe menet a 64 is.
"mukodes kozben cserelheto akku hianya" ????"
Regebben ket akku volt a gepben: egy belso es egy kulso. A kulsot ket pocok oldalra huzasaval lehetet cserelni, mikozben a belsorol ment tovabb a gep. -
Reggie0
félisten
A bitlocker kulcsat tudja tarolni a TPM. A TPM pedig kiadja ezt a kulcsot, ha nincs beallitva, hogy kerjen jelszot(pin kodot). Ezt azert csinaljak, hogy tavolrol elinditott/ujrainditott stb. rendszert is el lehessen erni(pl. tavmenedzselt ceges gep), de nyilvan szinte semmilyen vedelmet nem ad, ha csak nem csak a HDD-t lopjak ki a gepbol.
-
Reggie0
félisten
Akkor torheto fel konnyen, ha nem ker jelszot a TPM. De ha a supervisor jelszo-t is ugyan igy hasznalod, azaz nem adsz meg neki jelszot, akkor azzal is konnyen torheto

Rosszul hasznalva minden vedelem rossz. Ha teszel egy ajtot a lakasra, de nem raksz bele zarat, akkor nem az ajto lesz a hibas.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ezert volt stabilan rossz es nem intermittalt

-
Reggie0
félisten
válasz
szkristof05
üzenetére
A mobil18 az valami kulso usb-s eszkoz? Mert ha nem, akkor az az.
-
Reggie0
félisten
válasz
szkristof05
üzenetére
Es az eszkozkezeloben?
-
Reggie0
félisten
válasz
Danubius L
üzenetére
Nekem a T480 eddig barmivel elindult.
-
Reggie0
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
Pontosan. En is igy csinaltam egy ideig, de azert eleg macera, mert rangatni kell kulon a kulso akksit, nem mozog a laptoppal egyutt. Mar azon gondolkodtam, hogy patex-el raragaztom a kijelzo hatuljara

A laptop szempontjabol ez kulso toltonek minosul, tehat az AC-s teljesitmenybeallitasokat kapod, ha nem biralod felul, pl. tlp-vel.
-
Reggie0
félisten
A leves atpakolasa nem jar lenyegi veszteseggel, cserebe higieniat es kenyelmet kapsz, mikozben semmibe sem kerul. Az akku toltese akkurol pedig nem valami jo hatasfokot eredmenyez, plusz az akkuk gyorsabb degradalodasat es extra melegedest.
Amugy kisebb edenybol lehet enni, foleg ha egyedul eszel. -
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
Regen mi is mondtuk ezt az ugyfeleknek amikor nem tudtak csatlakozni az ftp szerverhez. Persze a problemat nem oldotta meg, de par napig nem jottek vissza

-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nincs sok, osszen 8.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tim82
üzenetére
Trolololololo. En akkor meg kossek bele, hogy nem 2.5-os adapter van a kepet, mint ahogy irtam, hanem valami ami egyik oldalrol ugy nez ki, mint egy 2.5-os adapter...
Mara eleg a trollkodasodbol, annyira senki sem hulye, mint ahogy te feltetelezed, nem onnan kell kiindulni. -
Reggie0
félisten
válasz
Lenry
üzenetére
Mert ez kommentenkent 5mp, kicsit mas fajsuly mint megegyszer korbeirni, hogy mit logikazik rosszul. Gondolom neked azert elsore is atment.

#119430Tim82: Azzal kezdted, hogy csak szorszalhasogatas (bocs "fingreszelés"), szoval tudtad jol, hogy mit irtam. Az mar a te bajod, hogy meg a szorszalhasogatasod logikailag hibas. Megsertodve meg nem vagyok attol meg, hogy nem kivanom ezt a logikai bukfencedet tovabb magyarazni, egyszer leirtam olvasd el ujra.
-
Reggie0
félisten
Nem sajnos, en is ebben remenykedtem, de ennel a toltottsegi szintnel mar a kijelzes is megbizhatatlan. Ki is probaltam, rogton kikapcsol a gep. Net tele van panasszal evek ota, de a lenovo nem valtoztato a firmwaren.
A485-nel mar normalisan ment, elsonek kulsot merint, elsonek belsot tolt. Hogy miert nem tudtak backportolni a T480-ra azt nem ertem.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tim82
üzenetére
A hulyeseg, hogy nem egyben ertelmezed a mondatod, ugyanis azt irtam, hogy
"nem fogsz tudni menet kozben kulso akkut cserelni". Amugy valoban nem tud, mert amint lehuzza a kulso akkut a gep ki fog kapcsolni, tehat mar nem lesz menet kozben.
Nem csak nincs ertelme, mert az utolso toltott akkumulator eltavoltiasa egyben a gep kikapcsolasat is okozza. -
Reggie0
félisten
válasz
Tim82
üzenetére
Mondjuk a kepet nem neztem meg, csak a szoveget olvastam es 2.5-os atalakitot irt, nem m.2-est.

"Itt biztosan én nem értek valamit, de totálisan logikátlannak tűnik ez a megállapítás. Ha a belső akkut használja épp a gép, miért ne lehetne a külső akkut menet közben cserélni?"
Lehetni lehet, de miert akkor cserelned a kulso akkudat, amikor az fel van toltve es nem akkor amikor lemerult? Pont az lenne a lengyeg, hogy a belso akkuban marad toltes, igy nem kell hibernalni a gepet az akkucserehez, hanem bekapcsolt allapotban is lehet. Ha eloszor a belso akkut meriti le, akkor nem tudod bekapcsolt gep mellett cserelni a kulsot.
-
Reggie0
félisten
válasz
Lenry
üzenetére
M.2 B-key kell, de nem csak nvme-t, hanem SATA-t is lehet.
A 2.5-os keret helyere lehet kapni m.2-es keretet, ha gyorsabb meghajtot szeretnel oda is.
Akkunal keszulj arra, hogy a hulye management eloszor a jobb kondicioban levo akksit meriti, igy neked az a belso lesz(a kezdetekben, amig le nem romlik a kulso szintjere), emiatt nem fogsz tudni menet kozben kulso akkut cserelni egy ideig.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Alzanal erdemes megnezni, multkor 9ezerert szortak a gyari lenovo 65W-os toltoket.
-
Reggie0
félisten
válasz
Apollyon
üzenetére
Persze, hogy ki tud. No meg ertelme sincs a 8 giganak. +5 nettoert mar 16 van. Mennyi egy ember eves munkaberkoltsege? ~4 milka? Egyszeruen nincs ertelme 0.125%-ot sporolni egy emberen, ha megakad a munkaja, egyszer is, mar tobbe kerult, arrol nem is beszelve, hogy azert nem 1 evig lesz jo.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Tokeletesen el tudok vonatkoztatni tole, nekem a 16 se lenne eleg, pont ezzel kezdtem, csak en mar lattam megnyitott excel tablat is par makroval, ami egy alap irodai kornyezetben is elofordul. Normalis cegeknel van +5000 forint egy alkalmazott felszerszamozasara, mert ha egyszer panaszkodik mar tobbe kerult. Felteve h nem laptopos biztonsagi orokrol beszelunk

-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ja, de nem kell, hogy fogalma legyen barmirol is ahhoz, hogy olyan oldalra jusson, ami baromi sok objektumot tolt be. A peldat csak azert hoztam, hogy szemleltessem mennyire is optiimalisak ezek a bongeszok

8gb az olyan mobiltelefon szint, gyakorlatilag a munkadijad kerul annyiba, mint +8gb rammal tovabb boviteni, nem eri meg kisporolni par ezresert.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Attol fugg mit csinal. A bongeszok eleg viccesek tudnak lenni. Pl. megnyitom mikrotik webadminjat dns static oldalon 51ezer entry-t betolt es rogton 4 giga ramot felzabal, pedig csak szaros text objektumokat tolt be, nagyjabol itemenkent <60 bajt adattartalommal.
En el tudom kepzleni, hogy egy atlag juzer is eltevedhet siman egy olyan oldalra ami felzabalja a ram negyedet. Mamar 16gb a belepo kategoria.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Azert annyira veszesen sok nem kell. Nalam ha van szabad ram, akkor azert 3-4 giga cache-kent funkcional helybol, aztan bongeszok rohogve elesznek 4-8 gigat. Ha 16g ramod van, akkor kb. helybol csak a fele van szabadon. Ha el akarsz inditani egy nyamvadt virtualgepet is melle, akkor annak 8g a javasolt, 4g minimum kell manapsag. Szoval 16g keves, kovetkezo lepcso a 32, mivel 24-gyel nincs ertelme bohockodni.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Ugyanazt irod le, mint amit irtam, csak van egy elore tolt papirod is, amit certification-nak nevezel amire lehet mutogatni, tudod, hogy ne kelljen feleloseget vallalni

Értem, hogy a többség a mutyihoz...
Hulyeseg. Egy jo mernok eleve fel labbal mindig a bortonben van, csak le tudja vezetni, hogy miert jo az amit es ahogy csinal. A nem olyan jok meg kovetik a jo mernokok altal kialakitott szabvanyokat. Koze sincs ennek a mutyihoz. -
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Dehogynem. Ha csak a tied lenne a feleloseg, akkor megallapithatnad, hogy egy frissites biztonsagi szempontbol elonyt jelent-e es ez alapjan szukseges-e. Neked azert kell a legfrissebb firmware, hogy letold magadrol azt a feleloseget, amit egy esetleges tenyleg biztonsagot novelo frissites kihagyasa miatt terhelne. Azaz onnantol, hogy mindig legfrissebben tartod a firmwaret azzal lepasszolod a feleloseget a gyartonak es ezzel elkerulod azt, hogy te dontesz, amiert feleloseggel tartozol.
-
Reggie0
félisten
válasz
Sándor -P20-
üzenetére
Pont azert vannak termekvonal szerint kulon topikok, mert nem ugyanaz az ipari hulladek

-
Reggie0
félisten
Tudom, van akkubank is, most nyirtam ki 1.5 ev alatt egy 30Ah-sat(szep lassan felpuposodott)
Csak az azert joval kenyelmetlenebb megoldas, mert figyelni kell a kabelre mozgas kozben, visszatolti a belso akkukat, tehat energiat vesztek a hatasfokok miatt, igy a gep is jobban izzik a kezemben.
Azt tudom, hogy elmeletileg jobb a rizen, csak sajnos a mernoki munka jellemzoen olyan, hogy nincsen tobbszalra optimalizalva. Ha programot forditok, akkor ott kijon az elonye, bar nem minden esetben, mert pl. a psoc creator egyszalas makefile-t hasznal. Kernel forditasnal azert kijon az elonye, de az meg azert nem olyan suru, hogy az egesz kodbazist ujraforditja. (Bar volt ilyen bugos kernel release, talan 5.13 valamelyike volt, a make install utan valamit erintett es kozvetlenul utana a kovetkezo make-re mindent ujraforgatott). -
Reggie0
félisten
Azt lehet, nekem 3000-res szeriaig volt turelmem
Aztan ugy voltam, hogy marad az intel, mert nem kenyelmes allandoan gepeket cserelgetni es kozben kuzdeni a fagyasokkal, mikozben kemenyen van munka mostanaban. T480 felett csak az a bajom, hogy nem cserelheto az akku. T480-ban azt szeretem, hogy van mar hozza 3 vagy 4 potakku igy egy napot akkor is kihuzok, ha sokat kell forditani rajta. T14 is jo lehetett volna, csak igy lutri, hogy mennyit bir ki(tesztelni sem egyszeru csak ugy, mert mar a panelcsere is szamottevo eredmenyt hoz). -
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Adminisztralni az nem sokat jelent. Ha nem jon vissza heti egyszer a sleepbol, akkor abbol soha sehol nem lesz semmi, pl. max kiadjak, hogy inditsd ujra rendszeresen. Amit linkeltel az sem er semmit, instabil vele hosszutavon, tudom, mert probaltam. HP-ban a rysen 3700 hasonlo hibakat produkal. Ha megnezel egy amdgpu changelogot, akkor rajossz miert is instabil.
No meg a stabilitas nem sokat segit azon, hogy vagy 40%-al gyorsabban eszi az akkut, mint kene.
A 4000-res szeria es felfele lehet, hogy jo, azzal nem probaltam hosszabb tavon. -
Reggie0
félisten
Igen, pl. EVGA X58 mobo, csak channel interleavingnek hivjak. Itt megtalalod az 58. oldalon: https://www.evga.com/support/manuals/files/132-BL-E758.pdf
A datum hasonlo. -
Reggie0
félisten
válasz
Saskakas18
üzenetére
Cs 1.6-al lehet meg jatszani valahol ugy, hogy nincs teli csiterekkel?
En a 80-assal elegedett vagyok 90%-ban, de nem jatszom rajta.
-
Reggie0
félisten
De, amikor interleavel a csatornak kozott ott szinkron tortenik a muvelet vegrehajtasa, a tobbi eseten nem. A te kifejezeseddel nem is lehet leirni azt az uzemmodot, amikor a ket csatornaban ugyanakkora memoria van, de megsem interleave hasznalja, hanem egymas utani cimtartomanyokba helyezi az egy csatornanyi memoriablokkot, azaz az egy muveletvegrehajtasi egyseg igy egy csatorna szelessegu lesz, es nem ketto, mint a dual interleavednel, ahol a paros-paratlan cimeket osszefuzi(az also cimbiteket ejti ki).
Új hozzászólás Aktív témák
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Samsung kuponkunyeráló
- Gitáros topic
- iOS alkalmazások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Megkímélt HP Gamer,15,6"FullHD IPS,i5 8300H(8X4,Ghz)GTX 1050 4/8GBVGA,16-32GB RAM/512GB SSD,ÚJ akku
- Dell Precision 5530,15.6",FHD,i7-8850H,16GB DDR4,512GB NVMe SSD,P2000 4GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7730,17.3",FHD,i5-8400H CPU,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- HP EliteBook X360 1030 G2,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Precision 5690 FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 1TB 32GB magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi