Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
thornadoj
aktív tag
Valakinek van tapasztalata, hogy az órának mennyire pontos a plulzus mérője? Egy összehasonlítás egy professzionális eszközzel, vagy egy drága órával? Csak kiváncsi lennék, hogy mennyire viszonyítási alap amiket ír.
(#2023) vampire17: Köszönet a leírásért! Bár a fleshelésre kellett egy kis idő mire rájöttem hogy kell
-
thornadoj
aktív tag
A notify & fitness for amazfit-hez kell a gyári mi fit progi? Ill. a ezek az alkalmazások mennyire merítik a telefont?
-
thornadoj
aktív tag
-
thornadoj
aktív tag
Ebből a watchface-ből szeretném kivenni a bluetooth-ot, a hold ikont (épp nemmlátszik) az akksit és a szöveget.Ez mennyire nehéz? nézegetem a log filet, de jó hosszú
-
thornadoj
aktív tag
Sziaszok! Van arra lehetőség h a notify a mi fit alvási eredményeit használja? azt vettem észre, h a mi fit-sokkal pontosab (annak ellenére is h a notifyben már minden pontossági beállítást bekapcsoltam). Pl. este felkeltem inni, azt csak a mi fit látta. valamint a lefekvési és felkelési időpont a mi fit-ben pontos, a notifyben akár több órás eltérések is vannak!
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz malna88 #2694 üzenetére
A mi fit jobban fogyasztja az akksit. Nekem egyedüli bajom vele, hogy nem írja ki a nevet/számot bejövő hívásnál. A notifyt nagyon testre lehet szabni, és sok embernek bevállt, de nekem valamiért nem úgy működik ahogy szeretném (lehet a telefonom nem szereti?) Nekem a notify a beállításokat sokszor nem jegyzi meg. a pulzusmérést nem tudom rávenni h 10 percenként mérjen, az alvásfigyelésnél akár több órát benéz h mikor kelek és fekszem (van több pontosítási beállítás, nem sokat javított), a mi fittől nem tudtam függetleníteni, pedig úgy csináltam ahogy a leírásban van. a notify párosítva marad az órával, tudok pulzus mérni stb., csak az órán a párosításra váró ikon van jelen. am. ingyenesen ki tudod próbálni a notifyt, és ha bevált neked, akkor megveszed a pro verziót! (nekem is úgy kellett volna :-( )
szerk.: am.az óra nagyon fasza, én szeretem nagyon. az árához képes sokat tud, rengeteg watchface van hozzá, és ha egy kicsit beleásod magad, akkor akár egyedit is tudsz csibálni. :-) ja és az akksiideje világbajnok,mint ahogy a xiaomi termékeknél már megszokhattuk!
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz gyemipapa #2696 üzenetére
Csak kíváncsiságból használom, h a nap melyik szakaszában kb. h alakul a pulzusom. Am. látszik h alvás közben a legalacsonyabb kicsivel 60alatt, otthoni pihi 65 70 között, melóban 70-110 között, a pörgéstől függően, átlagban 80 körül. még kiv vagyok krándulés közben h alakul, meg egyébb helyzetekben. am. a notify 2 napig folyamatosan mérte a pulzusom, hiába állítottam be a 10 percre. percenként mért akár 3szor, 4 szer is. az óra akksia meglepő módon nem merült drasztikusan gyorsabban.
Én a hardveraprón vettem használtan egy megbízható embertől 16 ropiért, hibátlan állapotút :-) azt néztem h e-bayen is annyi lett volna, de ha megfogják a vámon ,akkor beszívtam volna, ill. így gyorsabb is volt :-D
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz malna88 #2698 üzenetére
Az alvásfigyelést az óra tárolja, és kiolvasásnál a programok külön elemzik ki. (legalább is a mi fit és a notify biztosan). Szinkronizál a notifyvel, de ha a gyári mi fit alkalmazást leválasztom és törlöm, akkor utána az órán csak a párosítás ikonját látom, annak ellenére hogy a notify csatlakozott és láthatóan működik is (pl. pulzusmérés). nem tudom nálam miért nem működik. talán az oreót nem szereti, vagy valami más lehet? Ezeknek az okos kütyüknek már lelkük van Két ugyanolyan telefonon is láttam már ugyan azt a progit máshogy futni, mármint az egyiken rosszul. A pulzusmérés csak hobbiból jó, azért sokszor tud rosszat mérni, de az egész nap átlagát nézve látszik h nagyjából jó. Egyébként mások is írták h nyugalmi helyzetben pontosabb.
(#2701) Xbs: Én kétszer is leteszteltem, és egyszer 1 , másodszor 3 bpm volt a különbség. Ill. ha teljesen kamu lenne, akkor alvás közben amikor mozdulatlan vagyok, akkor miért mérne? Érzi hogy a felület bőr, nem pedig fa?? Egyébként (egyszerű logikával gondolkozva), ugye az optikai pulzusmérés úgy működik, hogy a bőrt árvilágítva a hajszálerek tágulását figyeli, tehát a mozgást kell hogy érzékelje.
(#2697) bl4ze : Az SMS és email nálam is jó volt, de a hívásoknál, csak az írta h bejövő hívás, és sok beállítási lehetőség nem is volt, de majd ránézek még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
Kipróbáltam! Rátettem egy wc papír gurigára, egy újságra, egy bőr pénztárcára, egy asztalra, majd kicst eltartottam a felülettől néhány réteg papírral, és egyik esetben sem mért. Viszont alvás közben, amikor teljesen mozdulatlan voltam (mély álomban), mért. Azt nem állítom, hogy komolyabb cuccok nem jobbak, de azt hogy nem kamu, azt igen.
-
thornadoj
aktív tag
Na most kipróbáltam! 5 percet futtatam az asztalon edzés módban, és ez idő alatt mindössze egyszer mért. Ezután finoman elkezdtem kopogtatni alulról az asztalt, és az a finom mozgás már elegendő volt ahhoz hogy folyamatosan váltzott az érték. Lehet hogy az algoritmuson lehetne finomítani, de az biztos h a legapróbb fényhatásokra azonnal reagál. Gondoljuk bele apró hajszálerek tágulására kell reagálnia, persze hogy könnyű bezavarni, és nincs és nem is lesz rá tökéletes algoritmus.
-
thornadoj
aktív tag
Megnéztem a folyamatos mérést is. Nekem úgy se mért. Nem lehet hogy amikor becsukták a szekrényeket, az indukált egy minimális rezgést? Lehet hogy már régebben nézted, és azóta kijött egy frissítés? Vagy hamisítványt vettél, esetleg tényleg jönnek le selejtek a gyártósorról? Nem tudom :/
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
Pulzus mérés update. Gondolkodtam hogy tudom letesztelni a pulzusom, mozgás nélkül, és arra jutottam hogy a falnak támszkodva gugolok 90°-ban mozdulatlanul. Tools & Amazfit progi gyönyötűen instant monitorozza a pulzusom, szóval azon követtem nyomon a folyamatos pulzusmérést. (a gyári mi fit proginál a 10 perces pulzus figyelés is folyamatos btw...) Szóval fél perc után a valamivel 60 fölötti nyugalmi pulzusom folyamatosan ment fel egészen 109-ig, és amikor abbahagytam szinze rögtön kezdett szép lassan csökkenni az érték. Ez idő alatt teljesen mozdulatlan volt az órás kezem!
S@c@: nekem az 5 perces edzés program futása közben egyszer mért az asztalon, amit egy minimális tezgésnek tudok be. Amint el kezdtem alulról kopogtatni finoman az asztalt, elkezdett folyamatosan véltozni az érték. Érzékeny műszer, és csak a fény legapróbb változásaira reagál gondolom, így tudja a hajszálerek tágulását figyelni.
szerk.: Hogyha valakinek megvan a tools & amazfit az teszteljen pls. h kiderüljön miről is van szó. thy. :-)
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz thornadoj #2728 üzenetére
Azt figyeltem meg, mintha sport módban néhány másodpercenként változik az érték, míg folyamatos pulzus mérés közben percenként csak 3-5-öt mér. Ebből arra következtetek h edzés módban más algoritnust használ. Szerintem kevesebb impulzusból próbál számolni, és lehet ez okozza az érdekes jelenségeket.
-
thornadoj
aktív tag
válasz malna88 #2730 üzenetére
Egyértelműen a notify tud a legtöbbet, és elvileg leválasztható a gyári mi fit alkalmazásról (de nekem ez nem sikerült...). Nekem nem működött rendesen, de így jobban belegondolva, lehet h azért, mert az csak akkor tudott azinkronizálni, ha a mi fit is csatlakoztatva volt, de én a gyári mi fit-et nem hagytam a háttérben garázdálkodni, egyrészt, mert tendszeresen jelzett az android h nagy fogyasztású alkalmazás fut a háttérben (ezt az üzenet sem a notify-ra, se a tools-rs nem jött soha), másrészt ha lecsatlakozott az óráról, az android megint sikított h a mi fit egyfolytába próbálkozik a háttérben, a szokásos nagy fogyasztású alkalmazás figyelmeztetéssel kiséretben. Valamint a gyári mi fit nekem nem írja ki a hívó nevét/számát. A tools a mi fit-el együtt dolgozik, de nem problémazik, ha a gyári progit bezárva tartom a háttérben, jól működik. A toolsban viszont nincs lépésszámláló, és aktivitásmérő (ha jól emlékszem), és az alvásfigyelő is csak egy külsős sleep as droid nevezetű alkalmazáshoz tud 'bedolgozni'. én jelenleg a gyári mi fit alkalmazást használom a toolsal. az aktivitást, lépést, és alvást a mi fit elemzi ki, a pulzust, hívást, értesítést és ébreztést a tools kezeli. Ezek az én tapasztalataim.
S@c@: fura. nem tudom mi lehet az oka, h az egyik cainálja másik nem. a neten is olvastam mindkettőre példát. lehet a hw verzió?
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz juve600 #2795 üzenetére
elméletben az ip68-as szabvány teljesen por álló, és 1 méteres mélységig fél órán át a vizet is bírja. az hogy maga az ip68-as tanúsítvány mennyire hiteles ennél a terméknél ,azt nem tudom, dé szerinte a xiaomi van akkora cég, hogy ilyenekkelnem játszik. Am. nekem mindig fent van zuhanyzás alatt (is).
-
thornadoj
aktív tag
válasz ChoSimba #2805 üzenetére
Az ip68-as tanúsítvány a minimum amit a gyártó vállal. Valószínűnek tartom h ennél többet azért kibír. Viszont ember legyen a talpán, aki bebizonyítja, hogy csak fél órát volt a vízben, vagy hogy nem haladta meg a vímélységet. Szerintem a beázással kapcsolatos garanciáztatást a cég csípőből visszadobja, mint ahogy tette a sony a tesóm beázott xperia z compactjával. Úgyhogy szerintem is, aki félti az óráját, az inkább ne úszkáljon vele.
-
thornadoj
aktív tag
-
thornadoj
aktív tag
válasz malna88 #2874 üzenetére
Egy ismerősömnek van egy samsung gear2-je, és az elmondása alapján régen mérte neki is a sebességet, amig egy frissítéssel ki nem vették. gondolom nem véletlenül. viszont nekem a gps tökéletesen látta a kisebb irányváltásokat (megfordulást bringával). a pulzus nekem álló helyzetben mindig pontos volt, viszont mozgás közben tud érdekeseket mutatni...
-
thornadoj
aktív tag
-
thornadoj
aktív tag
Átállítottam a telefont angolra, és érdekes módon megjelent egy új beállítás az incoming call menün belül, a show call informations. amikor kipipáltam, rögtön engedélyt is kért a telefonkönyvemhez, és láss csodát kiírta a hívó fél nevét. abban reménykedtem, h visszaállítva magyarra a telót megmarad a funkció, de sajna nem :-(
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok! Ma frissült a mi fit (meg az amazfit is), és azóta a mi fit folyamatosan bekapcsolva tartja a telefonon a gps-t. Ez normális, vagy csak egyedi hiba, mert rohadt idegesítő h a progi 100 mAh eszik zárt kijelző mellett is
-
thornadoj
aktív tag
válasz nylontacsko #6798 üzenetére
Nálam maradt a hiba jelenség telefon újraindítás után is, de sebaj, egy modolt mi fit megoldotta a problémát.
-
thornadoj
aktív tag
válasz aradebil2 #6977 üzenetére
Igen. Az átvilágított bőrön keresztül találja ki egy algoritmus, hogy mikor tágulnak meg a hajszálerek. Ez nem egy ekg pontos pulzus mérés, és egyén függő, ill. egyéb más tényezők befolyásolhatják a pontosságot. pl. túl szoros, vagy túl lata az óra, túl sűrű szörzet stb.
-
thornadoj
aktív tag
Sajnos ez a hiba az új frissítéssel jött néhány embernek. Egyelőre ez a két lehetőség van. Vagy másik appot használsz, vagy tiltod a helymeghatározást a mi-fit-nek. remélhetőleg hamarosan a következő patch-ben javítják.
Egyébként az új frissítéssel a mi-fit-ben jött a térkép megjelenítése az edzés fül alatt. Érdekesség, hogy pontosan látja a helyzetem, de amikor megkapja a program a helymeghatározás engedélyét, akkor hirtelen nem tudja hol vagyok, a gps folyamatosan fut, és a térkép helyén a bal alsó sarokban kínai írásjelek jelennek meg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Assetto Corsa Competizione
- DIGI kábel TV
- Dolce Gusto
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- ALLDOCUBE iPlay50/ALLDOCUBE iPlay50 Pro tablet tok, szürke - ÚJ
- Apple Pencil 2nd Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Apple DUPLA C töltőkábel eredeti , 12 hónap jótállással!
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple iPhone 16 Pro Max, Uniq Fekte Bőr tok, Magsafe, bontatlan, új!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest