Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirusz1
őstag
Hello. Ismerősöm óráját magyarositani szerettem volna de most elbizonytalanodtam.A1915 a tipus száma ez melyik bip lehet? Köszönöm előre is
-
the radish
senior tag
válasz
the radish #13792 üzenetére
Az óra hátulján A1608 típus van feltüntetve, de szerintem ez inkább vagy egy újabb Lite verzió, vagy egyszerűen hibás a GPS része.
Szóval több órás kísérletezgetés után marad rajt egy Lite fw... -
Upo
addikt
válasz
Fall-N #13795 üzenetére
A műholdak ugyanazok, nincs különbség a katonai és a polgári alkalmazás között. A zavarjeleket már rég kikapcsolták, a műholdakról ugyanaz jön le. A katonai azért pontosabb, mert egyéb kommunikációs csatornákon kapnak korrekciós adatokat a földi katonai bázisállomásokról a vevőik. Anélkül ugyanazt tudnák mint a sima polgári vevők.
Egyébként ez a pontosság polgári célra is elérhető, meglehetősen borsos díjazás ellenében, de ahhoz erre felkészített speciális hardver kell. Pl. mezőgazdasági felhasználásra, vagy modjuk építésznél-földmérőnél is láthatsz ilyen készüléket ("bot" tetején dobozka, amin mérés után már nyomja is ki azonnal az adatkapcsolatot mert Q drága). -
robi212
tag
Sziasztok,
2 hete kb. az addig jól működő Huawei P9 - Amazfit Bip páros remekül működött, kaptam értesítést mindenről, ami be van állítva. Aztán fel kellett a Bip-et tölteni, azóta semmi.
Mi Bandage látja az órát, ha a zöld gombra klattyintok, azt írja össze van párosítva, viszont a Keresés alatt nem tudom "megcsörgetni" sem.
Eddig a Mi Fit is telepítve volt, azt is töröltem, de így sincs kommunikáció. A teló BT elvileg működik rendesen.
Mondjuk ilyet korábban is csinált, hogy nem kapcsolódott, de akkor kétszer (!) újra kellett indítani a telót és ment minden. Most ez sem.
Tudtok esetleg segíteni?
Köszi előre is. -
Upo
addikt
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
2018 március óta kifogástalanul működő, topik címben szereplő órám kifutása miatt novemberben rendeltem egyet tartalékba, mely ma érkezett meg.
Dobozán ugyanúgy Amazfit Bip (A1608) szerepel, de valami bibi van vele.
Bekapcsolást követően kínai nyelv fogadott, MI Fit alkalmazás párosítást követően frissítette is a fw-t.
A szoftver GPS része (nem az "A-GPS) azonban nem frissült és többszöri (más alkalmazással is történő) próbálkozást követően sem sikerült ezt véghez vinni. A GPS verziójánál csak egy "?" van.
Egyébként mintha mérne, az udvaron sétálgatva a régi órával egyező paramétereket mutatott, viszont a végén hiába állítottam le, nem lehetett a mentett "edzést" megtekinteni.
Szóval nem tudom mi történt, vagy hogy hogy lehetne életet lehelni a GPS részébe.
Segítségeteket, javaslataitokat előre is köszönöm. -
sanyci
senior tag
De te még mindig a síkvetületbeli pontosságról írogatsz, az appod is azt mutatja. A magasság teljesen más tészta. Ezért írtam, hogy fárasztó havonta erről "értekezni".
A mm-es pontosságot meg nem "röptében" fogod mérni 100 műholddal, hanem stabil ponton, hosszú idejű átlagolással, kiegészítő szolgáltatásokkal, stb.
Nekem elég néhánytízcentis pontosság, amit sokszor egy mobil is hoz a gyakorlatban (pl. látszik, hogy egy 70 centis ösvény jobb, vagy bal oldalán haladok), de az emelkedés/ereszkedés sosem stimmel. Simán összeszed egy hegyi túrára valót egy alföldi körön... -
Jabby
őstag
válasz
sanyci #13786 üzenetére
"Biztos azért van a neten egy csomó DEM model alapú magasság korrekciós alkalmazás, mert semmi szükség rájuk, hiszen a magasság pontos."
Te melyiket választottad? Mert én csak a munkámhoz használom, de csak azért, mert ott mm-es pontosságra van szükségünk.
"A Garmin is azért magyarázkodik, hogy az eszközei előbb tévednek magasságban, mint síkvetületben, mert nem tudják, mit gyártanak."
A Garmin azért "magyarázkodik", mert nem tudja garantálni a felhasználóinak, hogy a Föld bármely pontján a nap 24 órájában a készülékük az 5 méteres pontosságot biztosítani fogják.
"A barometrikus adatokkal meg kölcsönös korrigálják a GNNS adatokat."
Gondolom a GNSS-re, a Global Navigational Satellite Systemre gondolsz.
Nos, éppen ott aztán felesleges a barométeres hülyeség, amikor >25 műholdról kapja a vevő a jeleket.Pár "kísérlet" alapján azt tapasztaltam, hogy 6 műhold esetén a pontosság 24 méter,
18 műhold esetében 7 méter,
20 fölötti műholdnál 3 méter.Én bizony a 3 USD értékű GPS chipek esetében hiszek a szememnek, polgári felhasználásra tökéletesen megfelelőek ezek az 5 méteren belüli pontosságok.
S ezt a Bip is meg tudta ugrani. -
acsati
aktív tag
Én biciklizni szoktam és tavaly próbáltam ki először a strava-t. Mapmyride alkalmazást használok inkább. Volt több tekerésemkor is, mikor elindítottam mind a kettő alkalmazást, hogy rögzítsen, plusz az órámat is el szoktam indítani.
Az én tapasztalatom az volt ezekben az esetekben, hogy a mapmyride kevesebbet, a strava meg többet rögzített, mint ahogy én azt előzetesen a maps-en megnéztem és a kettő között volt az óra mérése. -
Upo
addikt
Ilyenek is vannak. Párom magának gyűjti, nem rakja ki sehova. Most zárult pl. a fuss 2020-ban 2020 km-t kihívás, az is strava-n keresztül importál. És azért az tud kellemetlen lenni, ha a strava miatt azt írja, hogy nem teljesült a heti/havi/stb. táv, amikor ő tudja, hogy lefutotta rendesen, csak a $ߤ×@Ä€ strava lecsipegetett mindből.
Ezt csak a strava miatt írom, neki Polar cuccai vannak (a Polar szerinti távból is lecsíp a strava). -
jujuj
csendes tag
A strava egyfajta facebook...
kit édekel ha nem pontos azt 8 km futás helyett 7km 970 métert számolt... Meg 4000 méter magas helyett 3970 métert. Látja mindenki aki kiváncsi azt jó van. Bekapcs óra azt felrak strava facebook...
unokáink is láthatják miyen vasemberek voltunk
-
sanyci
senior tag
Írni akartam még pár sort, de inkább hagyjuk...
Biztos azért van a neten egy csomó DEM model alapú magasság korrekciós alkalmazás, mert semmi szükség rájuk, hiszen a magasság pontos.
A Garmin is azért magyarázkodik, hogy az eszközei előbb tévednek magasságban, mint síkvetületben, mert nem tudják, mit gyártanak.
A barometrikus adatokkal meg kölcsönös korrigálják a GNNS adatokat. (Ha mindkettő ugyan azt a tendenciát mutatja az jó, ha nem, akkor kicsit bonyolultabb a helyzet, de arra is vannak algoritmusok).
Részemről ennyi, fáradt vagyok és nincs kedven párhavonta újrakezdeni... -
Jabby
őstag
válasz
sanyci #13778 üzenetére
"Igazából a legtöbb komolyanvehető app ráhelyezi a domborzati térképre a track-et, és abból számol, ami emiatt pontos is lesz
"
Nagyon örülnék ha mutatnál nekem olyan "komolyanvehető" app-ot, amely a térképén minden m2-én tartalmazza a pozíció magasság adatait is
"A GPS-ek ugyanis évek óta képesek 10 centis pontosságra..."
1973 óta képesek méteren belüli pontosságra, de ez csak katonai vevőkészülék és napi kód birtokában volt lehetséges.
2000-ben, vagyis 20 éve szüntette meg a USA védelmi minisztériuma az ugynevetzett Sa kód, azaz zavaró jelet, s így lett elérhető civilek számára is a 10 méteren belüli pontosság.
Az általad említett 10 centis pontossághoz (mi mm-es pontosságot használunk) már szükséges valamilyen differenciális mérési módszer, melyhez már fix földi bázisállomás jelét is fel kell használni. Ezek fizetősök."A magasság meg ugye sokkal nehezebben tehető pontossá, még barométerrel is gyengébb lesz az eredmény, mint a hosszúság és szélesség esetében egy átlagos GPS-szel..."
Elvileg a magassági adatok (Fix3D) már 5 "látható" műhold esetében elérhető.
Jelenleg a telefonom 32 műholdat használ a helymeghatározáshoz:
Ez alapján túrázáshoz bőven megbízok a magasság adatában
Annak ellenére, hogy a meteorológusokkal egy tanszékre jártam, mégis laikus vagyok a barométerrel kapcsolatban, viszont a józan paraszti ész alapján magasság meghatározáshoz kamunak tartom.
Mert:
Mi a légnyomás? Legyen légköri nyomás... Vagyis a felettünk lévő levegő-molekulák súlya okozta nyomás, melynek irányultsága nincs (mondotta Pascal), tehát egy lokális környezetben minden irányban azonos a nyomás.
Gyakorlatban qva pontatlan eredményt kapunk ha pl. baktatunk egy dombra.S akkor még nem beszéltünk arról, hogy a légkör nem egy ideális gáz, helyileg, magasság szempontjából is változik, inhomogén, változó a csapadéktartalma, szennyezettsége, stb.
Laikusként én nem fogadnék, hogy javítaná a műholdas navigáció pontosságát.Ha gondolod tudok feltenni Bip-el rögzített adatokat, ahol szépen látszik, hogy kiugrások nélkül, korrektül megadja a magasság adatokat (is).
-
Upo
addikt
Így van, a strava képes aljasságokra. És elég sok oldal használ strava importot. Mi már párommal megszoktuk, hogy kicsit túl kell futni a távot, hogy a strava importban is meglegyen a tervezett táv. Polar órákkal, telefonokkal, bip-ekkel rögzített edzéseknél is így van. Sőt, régebben még futottam úgy is, hogy magával a strava app-al rögzítettem az edzést. A kiírt km-nél megállva, netes szinkronizálás után megváltoztatta a távolságot, rövidebbre vette akkor is.
-
jujuj
csendes tag
Olvastam a strava más algoritmusokkal végez számítás és azért van az hogy más adatok is jönnek ki mint egy másik programnál. A gps adakból persze...
-
sanyci
senior tag
válasz
bounty123 #13779 üzenetére
Ez nem így van. Matematikai és technológiai oka is van, hogy a magasság pontatlanabb, mint a "síkbeli vetületi" koordináta. De ezt már annyiszor, annyi helyen lejátszottuk, hogy itt nem mennék bele.
Olvass utána!
pl. itt is írnak róla: -
Degeczi
nagyúr
válasz
bounty123 #13779 üzenetére
Ez nem így van, a pontos magasságméréshez eleve több műholdat kell(ene) látnia az eszköznek, és azok közül nagyjából fölötted is kellene legyen egy, és a jó vétel szintén nem mindig teljesül futás, biciklizés közben. És akkor még ott az ellipszoid (amit a GPS használ) -geoid (amit a tengerszint fölötti magasság értékéhez használunk) átalakítása is.
-
bounty123
őstag
válasz
sanyci #13778 üzenetére
Nehéz elhinni, hogy nem a GPS konkrét pontos magasság adatát használná mindegyik app, hisz az természetesen nem csak hosszúság szélességet ad meg, hanem 3D koordinátát. A magasság pontossága meg pont olyan kell legyen, mint a többi koordinátáé, hisz ugyanazoktól a műholdaktól jön az adat. Azt el tudom képzelni, ha nincs elég műhold kapcsolat, akkor pontatlanok az adatok, de akkor az nem csak a magasságban fog jelentkezni...
-
sanyci
senior tag
Igazából a legtöbb komolyanvehető app ráhelyezi a domborzati térképre a track-et, és abból számol, ami emiatt pontos is lesz
A GPS-ek ugyanis évek óta képesek 10 centis pontosságra, erdőben meg pláne, ahol nem zavarnak be az épületek. A magasság meg ugye sokkal nehezebben tehető pontossá, még barométerrel is gyengébb lesz az eredmény, mint a hosszúság és szélesség esetében egy átlagos GPS-szel... -
Jabby
őstag
-
tamas1985
tag
A gps pontosságnál a 200m eltérés mennyire megszokott, ugyan azon a távon telefon + strava ennyivel kevesebbet mért azonos időben.
-
Dedó80
kezdő
válasz
this is life #13768 üzenetére
Köszönöm szépen! Ezt amúgy megtaláltam, de 1.1.6.34 név alatt. De akkor ezek szerint ezzel is menni fog. Az óra fr-elése elfeledteti az amazfit appal meglévő párosítást?
-
válasz
Dedó80 #13767 üzenetére
A Bip-re [link] innen töltsd le a 1.1.6.58-as fw-t . (onedrive fiókom) . A factory resettnek az óráról nrm kellene törölni az utolsó fw-t emlékeim szerint . Telefonra sw-nek pedig az amazfit aex javasolt kategória , nalám a 3.7-es verzió a megjelenése óta hibátlanul teszi a dolgát.
-
Dedó80
kezdő
A Bip Lite-on V1.1.6.58-as firmware van, de gondolom a fr azt is törli róla. A neten nem találtam, esetleg itt van valakinek?
-
kissati66
tag
Sziasztok, ezt a Bip S-hez készült számlapot valaki át tudná tenni inverzbe, tehát úgy, hogy a fekete alap fehér legyen, a fehér számok meg feketék? Előre is nagyon köszönöm.
-
gidano
tag
Sziasztok!
Lassan készülget a Zepp alkalmazás fordítása, használjátok egészséggel!
A blogon mindig megtalálod az aktuális frissítést és a részleteket! -
Dedó80
kezdő
A Bandage-ban található freemyband-ra bökve bejött több zepp/amazfit mod közül telepítettem az amazfit 4.5.3-at. A bip párosításakor viszont kiírja, hogy talált egy korábban párosított órát (az enyémet) és állítsam vissza a karórát. Ez azt jelenti, hogy fr-elni kell az órát?
-
Dedó80
kezdő
Szeretném a mi bandage-t önállóan használni a bip lite-al. Az összefoglalóban szereplő mi fit mod 3.5.9 jó az önállósítási folyamathoz?
-
jujuj
csendes tag
Beraktam egy pici
papírdobozba az óràt és leragasztottam a nyílàsokat. Azt beraktam a mélyhűtőbe...
...... Ugye bip es óra amire bip s óralapot raktam azt elsötétűlt.... Ïgy elvileg gyorsan kell merűlnie nullàra azt talàn hamarosan töltéssel feltàmad...
-
Fall-N
veterán
válasz
internetezoo #13757 üzenetére
Ne görcsöljetek ennyit a magyar nyelv hiányán. Mivel maga az eszköz sem támogatja a nyelvet, így nem csoda, hogy a Mi Fitnél sem prioritás. Engem sosem érdekelt a magyar nyelv hiánya, rengeteg alkalmazás amit vettem nem tud más nyelven csak angolul. Mai világban amúgy sem árt ha tud az ember angolul, így fel sem tűnik különösen már ha valami angolul kommunikál velem.
-
-
sanyci
senior tag
válasz
internetezoo #13754 üzenetére
Most komolyan arra vársz, hogy a MiFit fejlesztői reagáljanak arra, hogy te módosítottad az app-jukat, de nem megy
-
internetezoo
senior tag
Mi Fit app: megpróbáltam az apk-t módosítani, benne van a magyar nyelvi fájl amivel az angolt kicseréltem. De hibát kapok Apk Easy Tool programmal és az APK Editorral is. Aki profibb az nem tudná megcsinálni máshogy? Köszi.
UI: írtam már a MiFit supportnak, reagálás nincs.
-
Arageus
tag
válasz
beach head #13752 üzenetére
Nekem a párosítás így történt:
Mifit: órát > unpair
Mifit uninstallMibandage megnyit: jobb fent Zöld kereső-nagyítós ikon, és ott már látta a BIP et mint bluetooth-os eszköz, és innen rábökve már ment a párosítás gond nélkül.
Csak úgy kiváncsisából. Van bármi érdemi 1.1.7.02 ben?
Ha az óra működik pöpecül, van-e bármi értelme ennyire eröltetni egy fw updatet? Tekintve h sokszor úgy kiadnak fw hogy kevésbé van tesztelve vagy hasonló és végeredményben többet ront egy frissítés mint amennyit megold.
Funkciókat nemhiszem h valaha fognak már fw-vel hozzáadni (pedig lenne pár ami simán kivitelezhető lenne, látva az orosz custom fw-t és h az miket tud)Én úgy vagyok vele h maradok inkább egy régebbi de stabil fw-nél mint csak azért frissíteni újra "mert van", de ez csak egyéni vélemény.
Mifit egyedüli előnye jelenleg (Zepp-et nem ismerem) hogy egyedül saját appjával hajlandó A-GPS adatokat frissíteni, de ha valaki nem használja ki a GPS részt, akkor kb el is engedhető nyugodt szívvel.Tudtommal Mibandage is tud fw-t órára frissíteni, persze akkor ha fw le van töltve manuálisan, magától frisset nemfog beszerezni.
-
beach head
senior tag
köszi a válaszokat, csak kicsit logikatlan a működése... bandage-al pl nem hajlandó parosulni, meg ugy se ha beirom a mac cimet... elobb Zepp alkalmazassal (korabbi amazfit app) kell csatolnom es utana mar mukodik zepp nelkul us a mi bandage-al. csak az sajnos nem tud frissittest telepiteni ra... az 1.1.7.02 verziot meg tovabbra sem dobta fel..... ejszaka ha a karomon hagyom eleg random be be kapcsol a szamlap.... [link] ezt toltottem le, eleg letisztult atlathato, nagy szamokkal, a zold keretes orahoz meg passzol is szinben
-
Jabby
őstag
válasz
beach head #13745 üzenetére
Én már Bip-en, s most S-en is Upo -nak ezt a számlapját használtam/használom. Kedvencem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest