Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
n16
tag
Sziasztok
A microserverembe betettem 2 ugyanolyan HDD-t RAID 1-gyel.
Van olyan lehetőség a Windows Server 2008 alatt, hogy e-mailt küldjön, ha valamelyik lemezzel probléma van? -
n16
tag
Nekem is teszi a dolgát a Windows Server 2008 R2-es a microserveren. Nagyon stabil, és jelenleg most egy Windows XP és egy Debian linux is fut a Hyper-V-vel atombiztosan.
Alapból 10%-ot sem éri el a prociterheltség, amikor "nyugalom" van.
A debian linuxon egy Oracle 11G van telepítve.
A Windows 2008-on pedig fut még egy MSSQL 2008 R2, TFS szerver és egy Sharepoint 2003-as is. -
n16
tag
Ki használ Winpower szoftverrel működő UPS-t szerverénél?
Az érdekelne, hogy mit lehet tenni, ha újraindítás után nem találja a program az UPS-t. Újratelepítés mindig segített, de nehogy már minden újra indítás után ezt kelljen csinálni, mert falnak rohanok.
Jobb oldalt a tálcán egy keresztben áthúzott konnektort látok. Normál esetben egy szép zöld konnektornak kellene itt lenni. A Winpower program 2012 februári verzió, a szerver a topicban szereplő szerver Windows 2008 R2-vel. Van valakinek erre jó megoldása? Az UPS egyébként egy BELKIN 600VA és egy új most cserélt aksival(12V 7Ah) a szervert és egy 2 vinyós NAS-t 47 percig bírta táplálni. -
n16
tag
válasz
HalasKYO
üzenetére
már sikerült, működik. Plussz 4GB installálva, asszem mai nappal kész is vagyok.
Talán egy memtesztet lefuttatok még. Az ujjaimnak nem fekszenek ezek a csatlakozók.
Volt már néhány molex csatlakozó amivel szintén így jártam. DE inkább szorítson rá, minthogy lötyögjön az egész, kontakt hibát és azzal együtt unstabil állapotot okozva.Köszönöm szépen a biztató szavakat, segítséget.

-
n16
tag
Vettem plusz ramot, szerelném be a házba, de az Istenért sem tudom kihúzni a SATA csatlakozót, hogy az alaplapot kivehessem. Van rajta egy fémes pöcök, azt benyomtam, és felfé próbáltam húzni a csatlakozót.
Lehet, hogy rosszul csinálom? Valaki tudna segíteni, hogy hogyan szedte le? -
n16
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Reménykedjünk, hogy lemegy 30k alatti szintre.
Nekem egyelőre ide elég lesz az 500GB -os vinyó.
Ha kell akkor meg hozzáfér a hálózati gigabites NAS géphez.
Bár igazából most már annyira nem is lenne szükség erre a STORA NAS-ra.Mennyire kezeli a Windows 2008 az ext3-as particiót ? Hátha mégis

-
n16
tag
Sziasztok,
Végre sikerült megvennem a cuccot, a hozzáadott szerelési útmutató szerintem nagyon korrekt volt, viszonylag hamar összeszereltem az elfekvőben lévő Samu 500GB-os SATA HDD-vel. (LFF HDD-vel megy minden
úgy, ahogy Radi8tor is írta korábban)
Tettem bele még egy Samu DVD olvasót is.Windows 2008 R2 Standard verzió van meg.
Amit futtatni szeretnék a szerveren:
DC
SVN Server
IIS
Sharepoint 2010
MSSQL 2008 R2Elég lesz ehhez a gyári 2GB memória, vagy vegyek még egy 4GB-os modult mellé?
KTH-PL313E/4G 4GB 1333MHz ECC ModuleMilyen ingyenes vírusírtót lenne érdemes telepíteni?
Sajnos a régi "szerver" gépemen (Athlon 2500+, 1GB RAM), amin egyébként windows 2003 volt, nem volt semmilyen vírusírtó védelem, ezért valami megfertőzte, amitől az egész hálózatom megbénúlt. Most ha lehet nem szeretnék megint így járni.
Szivesen meghallgatom ki mit tud ajánlani. -
n16
tag
sziasztok
Kinéztem magamnak ezt a servert:
HP ProLiant MicroServer G7 658553-421_NOHDDEz működik sima Sata -Sata2-es merevlemezekkel is?
Ha valaki használ ilyet, vagy érdemi információval rendelkezik, ne tartsa vissza
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Milyen házat vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Jobb oldalt a tálcán egy keresztben áthúzott konnektort látok. Normál esetben egy szép zöld konnektornak kellene itt lenni. A Winpower program 2012 februári verzió, a szerver a topicban szereplő szerver Windows 2008 R2-vel. Van valakinek erre jó megoldása? Az UPS egyébként egy BELKIN 600VA és egy új most cserélt aksival(12V 7Ah) a szervert és egy 2 vinyós NAS-t 47 percig bírta táplálni.
már sikerült, működik. Plussz 4GB installálva, asszem mai nappal kész is vagyok.

(nade ide aztán kell a memória)