Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
válasz JoolsNOS #37580 üzenetére
Igaz, most szinte nincs telünk, de a túl fújással vigyázz! Latyakban azért jó, ha épp annyi van benne, mint amennyi kell... Vagy picivel kevesebb! Tudom, többet eszik a kocsi, de cserébe azért jobban is kapaszkodik...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
BlacKSouL
addikt
válasz JoolsNOS #37594 üzenetére
Igen, Ez ilyen, nagyon nagy kormányszögkitérése van, ezért amikor teljesen átfordítod, akkor negatív kerékösszetartás, a kitérítve nagy kerékdőlés, és a negatív kormánylegördülési sugár miatt a belső oldali kerék szinte befordul a kocsi alá. Mondhatni ráül a kitérített helyzetre. Természetes jelenség, nem hiba.
Cserébe kisebb lett a fordulóköre, és kisebb erő, azaz kisebb szervoteljesítmény szükséges a kormányzáshoz.
Ja, és természetesen elektronikus szervo van benneSemmi köze a visszatérésnek ahhoz hogy olajos vagy elektromos. Kormányzási geometriától függ.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz JoolsNOS #37600 üzenetére
Egyébként kevésbé összetett futómű esetén bizonyos utánfutás értékek is előidézhetik, vagy az előzőben leírtakat kompenzálhatja is akár. Pl. nagyon leegyszerűsítve a bevásárló kocsi kereke, vagy a fotelkerék is nagy utánfutású, ezért áll be mindig egyenesbe. Ott az egyenesbe állás a fő szempont ugye. A függőleges tengely és a kerék tengelye nagy mértékben térnek ki. Ha középen lenne a függőleges tengely, nem vagy nehezen állna egyenesbe. Csak ott nem bonyolult a "futómű", és nincs kormányzási nyomaték, meg más ilyen jellegű erők.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
honda23
aktív tag
válasz JoolsNOS #37600 üzenetére
Igen, mert elektromos, tehát fogasléces, nincs holtjáték, sokkal direktebb, de teljesen kitekerve nekem sem ment vissza az ep3 civicemen. Először én is meglepődtem ezen. Viszont hamar hozzászoktam. Normál használatnál sem ment sokszor vissza nekem teljesen.
Plusz talán a gólyalábas 7gen civic futómű is ludas volt ebben, nem csak az elektromos szervo.
Hogy a jazzben milyen első futómű van, az jó kérdés.
6 gen civicek, 7gen accordok visszamentek.[ Szerkesztve ]
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
demars
addikt
válasz JoolsNOS #37624 üzenetére
Nyáron sem megy állandóan, akkor is kapcsolgat...
Ilyenkor is szoktam használni, persze, hogy kicsit dob a fogyira, mert terheli a rendszert, de ugye nem kapcsol be annyiszor és rövidebb ideig marad behúzva emiatt nem növeli annyira a fogyasztást!
Hetente egyszer megjáratom, hogy kapjanak a tömítések kis kenést, olajat... Ha kiszáradnak kellemetlen meglepetés érhet később...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz JoolsNOS #37634 üzenetére
Nem is kell átíráskor!
A teljesítmény adó az gyakorlatilag a súlyadó! Amit az önkormányzat hajt be! Na már most ezt egy évre szabják ki, két részletben (nálunk így csinálják). Adott év elején a tulajnak küldi ki a számlát, csekket, és ha eladja, akkor is ő fizette meg arra az évre... kivétel pl kereskedés, aki ideiglenesen ha kivonatja a forgalomból nem fizet és ekkor neked, mint új tulaj kell megfizetned! Ezt az egészet lejátsza az önkormányzat és a z okmányiroda. Egyszer csak jön a csekk! 😀Tessék! Gyors kerestem valamit!
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
DeathAdder
veterán
válasz JoolsNOS #37634 üzenetére
Nálam is úgy van hogy az éves súlyadó csekk fele márciusban a másik fele pedig szeptemberben érkezik.
Ne idegeskedj, meg fogod kapni nyugi illetve ahogy demars írja az adott naptári évben még az előző tulaj kapja a csekket.demars - na ez a kalkulátor már azt adja vissza amennyit valójában fizetek
-
Qru
MODERÁTOR
válasz JoolsNOS #37639 üzenetére
Külföldről behozottnál úgy van, hogy mikor átiratod az okmányirodában a hivatal értesíti az állandó lakcímed szerinti önkormányzatot akik az adó megállapítása után küldik majd a csekket.
Szóval semmi más dolgod nincs mint várni a postást a csekkel. Ilyenkor csak törtévi díjat fizetsz természetesen.
#nincsbennetarcsi
-
Aladdin
aktív tag
válasz JoolsNOS #37841 üzenetére
Így van. A menetszél tolja be a levegőt. Amilyen értéken hagytad a beállítást, olyat. Az automata klíma alapból úgy működik, h klímát kapcsol. Viszont nálam az Accordban pl. automata üzemmódban nincs felirat, h A/C on, vagy off. Ezt ő maga intézi. Amint kikapcsolom a klímát, elalszik az "auto" lámpa, kiírja, h A/C OFF, mert belenyúltam a rendszerbe. Attól még ő maga állítja a többi dolgot. Ha kikapcsolom a rendszert és az ON/OFF gombbal kapcsolom vissza, akkor nem kapcsol klímát, hanem az uccsó beállítást hozza vissza.
-
LógaGéza
veterán
válasz JoolsNOS #37866 üzenetére
Itt is ET45.
Mondjuk nekem a lemezfelnijeim Jazzről jöttek, és azok is minden paraméterében egyeznek a Civicével.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
BlacKSouL
addikt
válasz JoolsNOS #37854 üzenetére
Nekem a Civicben az egyetlen gomb ami nem kapcsolja be a rendszert Off-ból, az a levegő irányának gombja(MODE). Ha kikapcsolt állapotban ezt megnyomom, vagy nyomogatom, akkor bekapcsol a háttérvilágítás, de semmi nem indul el, csak a levegő irány terelő motorja áll be az aktuális beállításnak megfelelően. Tehát se ventilátort, se klímát nem kapcsol, csak a (természetes módon beáramló levegő) irányt tudod szabályozni, még hőfokot sem.
Ezt ismét tudod offolni, vagy bármi mással ugyanúgy bekapcsolni, mint teljes off állapotból.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
DeathAdder
veterán
válasz JoolsNOS #37949 üzenetére
Castrol oldala szerint 1.5 liter.
mivel literes kiszerelésben vannak ezért 2 litert veszel, az biztosan elég leszEnyémre is ennyit ír, de picit több ment bele azért mint 1.5
-
LógaGéza
veterán
válasz JoolsNOS #37949 üzenetére
Csepeli Bontó, vagy bajai bontós srác, vagy TypeV Laci tud jó áron tuti eredetit - én az utóbbit preferálom
Mondjuk most meglepődtem a Csepeli bontón: Múlthéten voltam benn, vettem többek közt két tükörháromszöget. Mindenki 3k/db-ért adta volna a bontottat, ők 2k/db-ért adták az újat.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
demars
addikt
válasz JoolsNOS #38004 üzenetére
Ez fura! Én tavaly vettem volna Győrből ( Csorna mellett lakok), de horror árat mondtak akkor ( azt hiszem 6.500 HUF/L ), csepeli meg adta azt hiszem 4.000 HUF-ért literjét... Onnan rendeltem!
De ha haza érek megnézem a gmailes leveleimet...
Egyértelmű, hogy onnan vedd ahol a legolcsóbb! Meg ezek szerint neked Győr még helyben is van...DeathAdder: Nagyon jó lett a kormány! A piros varrás sztem jól mutat, pláne a piros emblémával...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz JoolsNOS #38033 üzenetére
Nem csöpög, sose látok foltokat az autó alatt. Kb 1 éve töltöttem fel, most félig van a tartály. Azért néztem rá, mert fehéren füstöl hidegen, gyorsításkor. Eddig arra fogtam, hogy hideg volt, és amiatt, de mostanában már normálisabb a kinti hőmérséklettartomány, és ugyanez.
-
JoolsNOS
veterán
válasz JoolsNOS #38030 üzenetére
Ma végre kicserélték a katalizátort. A zörgést már egy letört kerámiadarab okozta. Ennyire már a végét járta. Előző nap már nem is ment az autó. Meg-meg torpant. Most minden f*sza.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
LógaGéza
veterán
válasz JoolsNOS #38074 üzenetére
Mennyibe volt? Lehet nekem is azt kéne, mert zörög már egy jó ideje valami (bár én hővédő lemezre tippelek), meg erőtlennek érzem néha (itt meg sztem lambdaszonda lesz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Bestbuy játékok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Azonnali játékos kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest