Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) kornyiktamas


kornyiktamas
aktív tag

Sziasztok
Alaplap:Asrock Conroe 1337-D667
VGA:ATI Readon HD 4350 512MB
350WATT ADK TÁP
Intel pentium 4 3.2ghz cpu 800mhz/1mb
2x1GB WINTEC ram
80gb samsung HDD

nos ezt viszi a tápom.
szeretnék venni egy intel dual coros vagy dual core2-s cput és azt szeretném kérdezni, hogy elbírná ez a táp?
milyen cpukat bírna el? esetleg linkelnétek innen? köszi

(#1202) Goatman


Goatman
aktív tag

Hello!

Szerintetek rezegne a léc, ha ezt a gépet egy Chieftec 400AA-101A hajtaná?

i5-2500k
16Gb RAM
GTX660 Ti
1Tb HDD
DVDRW

Ha nem, mire lenne érdemes váltanom?

Előre is köszi :R

92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman

(#1203) honda 1993


honda 1993
senior tag

üdv.

az mennyire igaz,hogy a hkc táok " szép lassan tönkreteszik a gépet ?

most akkor az én gépemben olyan károk keletkeztek,amiről még nem is tudok? vagy mi?

nem valami nagyon komoly konfigom van?

: 2*2 gb kingston ddr3 hyperx ram

2 magos 2,4 ghz proci

nvidia geforce gt520 1gb

500 gb wd merevlemez

és még annyi,hogy ha veszek bele egy hd 7770-et,azt még rá lehet bízni erre a tápra? tudom hogy elméletileg elbírja, de hát ha ez egy " elektronikai hulladék " akkor veszélyes lehet?

XD alias IKSZDé

(#1204) Cobra. válasza honda 1993 (#1203) üzenetére


Cobra.
őstag

Nem szép lassan, hanem igen gyorsan teszi tönkre a épet, ha elfüstöl, mivel semmilyen védelem nincs a tápban. Elvileg elég lesz a 7770-hez is, de azért gyűjts egy minőségibb tápra. FSP vagy Chieftec van már 11e Ft-ért. Plusz ezeknek jobb a hatásfokuk, pár wattal kevesebbet fog fogyasztani a géped (kb 8-10%-kal jobb fogyasztás)

(#1205) honda 1993 válasza Cobra. (#1204) üzenetére


honda 1993
senior tag

akkor azért nem kell attól tartanom,hogy pár hónapon belül tönkretenné a gépet?

annyira nem komoly ez a konfig,hogy egy ilyen táp ne bírná el.

XD alias IKSZDé

(#1206) Cobra. válasza honda 1993 (#1205) üzenetére


Cobra.
őstag

Sajnos ez olyan, hogy lehet megy évekig, lehet első bekapcsolásnál elszáll a táp. Mennyi idős egyébként a táp? Ha csak 1-2 éves, akkor kicsi az esély a meghibásodásnak, ha öregebb, akkor már előfordulhat. Persze erős a szórás minőségben, elmehet akár 6 évet is a táp gond nélkül és nem 100%, hogy okoz kárt, amikor elhalálozik.

(#1207) honda 1993 válasza Cobra. (#1206) üzenetére


honda 1993
senior tag

ez a táp most lett véve. ( 2 napja )

mert az előző ( codegen ) elromlott .

XD alias IKSZDé

(#1208) giz


giz
csendes tag

Sziasztok!

Segitsetek plz, ha tudtok!

Adott a következő (új) konfig:
- ASRock Extreme4
- AMD FX-8120 (125W-os)
- 16GB DDR3
- nVidia GTX460SE
- 1 db HDD
- WiFi kártya
+ CHIEFTEC GPS-550AB A

Azt tapasztalom, hogy windows-ba lépve vagy WiFi kártyám nincs vagy a TV-t nem ismeri fel mint 2. megjelenitő. Már 2x telepitettem az op.rendszert!
Én arra gyanakodom, hogy a tápom kevés.. jól gondolom szerintetek?
Az előző gépem lazán elvitte, amiben csak az alaplap és a proci volt különbség (3000MHz-es Core2Duo).

Köszi előre is!
üdv., giz

(#1209) Algol válasza giz (#1208) üzenetére


Algol
senior tag

"Én arra gyanakodom, hogy a tápom kevés.. jól gondolom szerintetek?"

A CHIEFTEC GPS-550AB A táp 12V-os kimenete 3 ágra van osztva, mindegyik 18A-rel terhelhető, ez áganként 216W-ot jelent. Az egyik ág a processzor 8 pines csatlakozója, a másik a videokártyáé, 2 darab 6 pines csatlakozóval a végén.

A processzorod maximum 125W-ot, a videokártya maximum 150w-ot fogyaszthat (gyári max adatok). A tápegység bőven elég kell legyen.

De a GPS-550AB nem egy mai darab. Szemügyre kellene venni a szekunder oldali puffer elektrolit kondenzátorokat, nem púposak-e, nincsenek-e elektrolit kifolyás nyomok rajtuk, mert ebben az esetben már mégsem elegendő a táp.

Praxisomban egyszer egy GPS-550AB ventilátora beszorult (a sok portól?) és megállt. Gazdája ezt nem vette észre. A táp gyakorlatilag megfőtt, a puffer elkók felpúposodtak, kirepedtek. A táp bedöglött. Érdekes, hogy ugyanekkor a gépben levő GTX 8800-as videokártya RAM-hibás lett.

Üdv: Algol

(#1210) giz válasza Algol (#1209) üzenetére


giz
csendes tag

Nos, vettem egy FSB Raider 550-est, kipróbáltam és ugyanazt tapasztaltam! 2nd VGA kimeneten szinte egyáltalán nem jön ki jel és némelyik windows inditás után a WiFi kártyám sem működik. Ismeretlen eszköz, de telepiteni sem lehet a driver-ét.

Szerintetek mi lehet?? :( Alaplapot kellene visszaküldenem? Biztos letesztelnék és minden jó lenne szerintem.. :O

Köszi!!

(#1211) Algol válasza giz (#1210) üzenetére


Algol
senior tag

"Alaplapot kellene visszaküldenem?"

Mielőtt ilyent tennél, előbb próbáld meg jobban behatárolni a hibát. Először is töröld az Eszközkezelőben a WiFi kártyát. kapcsold ki a gépet, vegyed ki a WiFi kártyát a gépből, csatold le a TV-t a VGA-kártya kimenetéről. Indítsd újra a gépet mondjuk a Hiren's boot CD-ről és futtas róla egy memtest86+ -t. A memtest86+ -t önmagában is letöltheted, lényeg az, hogy a Windows betöltődése előtt futtasd, nem kell sokáig, nem számítok RAM hibára. Ezután Windows alól futtass egy pime95-öt vagy Intel Burn tesztet, hogy teszteld a processzort. Itt is elég lesz 15 percnyi teszt. Majd valamilyen 3DMark-kal nyüstöld a videokártyát, nem hibázik-e valahol.

Ezután gépleállítás, WiFi kártyát beledugni, drivert telepíteni, majd ellenőrizni, hogy működik-e. Természetesen előtte próbáld meg a kártyához a legújabb drivert letölteni a gyártótól és azt telepíteni.

Ha eddig minden hibátlanul ment, csak akkor jöhetne a TV csatlakoztatása. Nekem ez a leggyanúsabb. Nem túl régi-e a készülék? Van-e rajta D-sub, DVI, HDMI csatlakozó? Hogyan csatlakoztatod a TV-t a géphez? A TV milyen forrásból kapja az adásokat? Van-e saját antennarendszere a háznak,vagy valamilyen kábeles forrásból jön a műsor? A számítógépedet földelt konnektorral használod? Jó a földelés a konnektorban?

Mindezt azért kérdezem, mert jó régen egy tízemeletes társasháznak saját antennarendszere volt. Valahányszor csatlakoztattuk az antenna kábelt a TV-hez a külső érintkező (ez a koax kábel árnyékolása) jelentős szikrákat húzott. Jókora potenciálkülönbség volt e csatlakozó és a TV fémváza között. Lehet, hogy ez csak a TV statikus feltöltődéséből eredt. A TV számítógéphez csatolásával az antennarendszer földpontja a számítógép házához csatlakozik. Így szép kis földhurok alakulhat ki, jelentős eltolási áramokkal. Ez zavarhatja, vagy akár tönkre is teheti a videokártya kimenetét.

Üdv: Algol

(#1212) giz válasza Algol (#1211) üzenetére


giz
csendes tag

Nagyon köszi a gyors és részletes választ! Ki fogom ezeket próbálni! :R

Egyébként a régi gépemben nem volt gond a duplikált képmegjelenitéssel. Újépitésű házban vagyok, egy Panasonic plazmáról beszélünk, ami egy minőségi DVI-HDMI kábellel van összekötve. Az utóbbi időkben ha TV-n akarok gépezni, akkor monitorkábel kihúz és a TV-be kötött DVI kábel bedug, szóval nem azzal lesz a gond szerintem. Az már egy másik kérdés, hogy a videókártya másik kimenete lehet rossz. De hát néha működik, illetve akkor nem lenne gond a WiFi kártyával. Amúgy az is kijelenthető, hogy amióta csak egy DVI kábel van rádugva a kártyára, egy inditás után sem volt WiFi kártya probléma, csak akkor jelentkezik, ha 2 kábel van a videókarira rádugva. :F

(#1213) Barni22


Barni22
tag

hali!lent láthatjátok a configom.a kérdésem az lenne ha berakok egy 9550 quadot elég lesz hozzá a táp?lehet picit húznék is a procin :P köszii

Barni

(#1214) Algol válasza Barni22 (#1213) üzenetére


Algol
senior tag

Igen, elég lesz.

Itt egy tesztben a húzott
VGA -val és húzott processzorral a rendszer terhelésen 331 wattot vett fel. Ebből levonva a Tápegység veszteségét (85 %-os hatásfokkal számolva) 281 wattot kapunk. Ennyit kell a tápegységednek leadnia.

A te processzorod (Q9550) TDP-je 95 watt, a tesztben használt i7-920 130 watt TDP-jű proci, ami egyébként a gyári alap 2,66 GHz helyett 3,6 GHz-en ment.

Üdv: Algol

(#1215) giz válasza giz (#1212) üzenetére


giz
csendes tag

Na kipróbáltam mindent úgy, ahogy mondtad és sehol sem volt hiba.. :F
Egy érdekesség volt, hogy úgy dugtam be a TV-t, hogy ment a gép, majd nVidia kontrollpanelen "A megjelenitőm nem látható a listában" => "Szigorú megjelenitőészlelés" és jött a kék halál.. :W valami "nv"-vel kezdődő dll-t irt, aztán restart után nem ment a WiFi, majd restart, TV kábel lehúz és most van netem, szóval minden ugyanúgy megy..

Szerinted alaplap lehet? Vagy lehet mégiscsak videókártya? Kellene valahonnan szereznem egy grafikus kártyát!?

Köszi!

(#1216) Algol válasza giz (#1215) üzenetére


Algol
senior tag

"Szerinted alaplap lehet? Vagy lehet mégiscsak videokártya?"

Az alaplap kevésbé valószínű, akkor már inkább a videokártya. A kék halál miatt meg elsősorban a videokártya meghajtója lehet a felelős. Töltsd le a legújabb drivert, telepítsed és próbáld azzal.

Nekem úgy tűnik mintha IRQ ütközés okozná az egész problémát. Olyan, mintha a videokártyád amikor újabb monitort kötsz rá, akkor új IRQ-t allokálna és pontosan a WiFi kártyád által már használt IRQ-t kezdené el ő is használni. Ebből lesz a kék halál.

Nézd át a BIOS-ban az IRQ-kra vonatkozó beállításokat. Kapcsold ki a Windows-ban a kék halálkori automatikus újraindítást, hogy megnézhesd és feljegyezhesd a kék képernyőn kiírt hibakódot.

Üdv: Algol

(#1217) giz válasza Algol (#1216) üzenetére


giz
csendes tag

Legfrissebb driver van fent természetesen.
Kék halál csak egyszer volt, de most beállitottam, hogy ne legyen restart.
Viszont IRQ-val kapcsolatos beállitásokat nem találok a BIOS-ban..

:F

:R

(#1218) Algol válasza giz (#1217) üzenetére


Algol
senior tag

Az utóbbi 10 évben nem volt IRQ ütközéses esetem. Ennek pedig az oka, hogy a régebbi alaplapokon használt Intel 8259 PIC-t (programozható megszakítás vezérlő) felváltotta az APIC ( Advanced Programmable Interrupt Controller), alig használunk bővítőkártyát, hiszen minden alaplapon integráltan ott van a hálózati kártya meg a hangkártya is, az újabb operációs rendszerek jobban kezelik az iterrupt megosztásokat. Most nem írom le, hogy akkoriban mi szokott problémát okozni és hogy hogyan lehetett ezeket megoldani, csak egy tipikus példát említenék, mert lehet, hogy van valami köze a te gondodhoz. Akkoriban a Windows - ha rábíztuk az IRQ-k kiosztását - hajlamos volt sok eszközt egyetlen megosztott megszakításra halmozni. Ha például a hangkártya is köztük volt, akkor előfordult, hogy a hang szakadozni kezdett. Eleve voltak olyan eszközök, amelyek kizárólagos interrupot igényeltek. Nézzük mit próbálhatsz meg még a fentieket figyelembe véve.

A BIOS Setupban keress ilyent, hogy Advanced Setup, Onboard Devices Configuration vagy bármilyen más megnevezés alatt az alább felsorolt beállítási lehetőségeket és állítsd mind "Disabled"-re.
Legacy Diskette: Disabled
Serial Port1: Disabled
Serial Port2: Disabled
Paralell Port: Disabled (ha van párhuzamos portot használó nyomtatód, akkor ezt ne tedd)

Ezen eszközök letiltásával felszabadítod az általuk (úgysem) használt interruptokat, ezeket most elvileg másoknak is kioszthatják. Ezután próba. Ha nem segített, akkor:

Tedd át a WiFi kártyádat az alaplapod egy másik foglalatába, ha van másik üres foglalatod, vagy cseréld fel egy másik kártyával, ha van olyanod és az is ugyanolyan típusú foglalatban van.

Megint próba ha azt látod, hogy semmi sem változott, akkor menj vissza a BIOS Setup-ba, keress olyant, hogy PCI/PnP Settings. Ez alatt szokott lenni a

Plug And Play O/S: {No, Yes} ezt állítsd át az ellenkezőjére. Ezt hagytam a végére, mert előfordulhat, hogy ezt a váltást a feltelepített Windows nem komálja.

Nos ennyit tudtam IRQ ügyben mondani.

Üdv: Algol

(#1219) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Ismerősnek raktam össze videoszerkesztésre egy gépet, kíváncsiságból megmértem a fogyasztását is, hátha valakinek segítenek a fogyasztási adatok a tápválasztásban.

-Asrock B75 PRO3-M alaplap
-Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz memória
-Intel Core i5-3470 processzor
-gyári intel hűtő
-1db. 12cm-es házhűző ventilátor
-FSP Aurum 400W tápegység
-LG DVD író
-Toshiba 2TB 64MB SATA3 7200RPM merevlemez

-Üresjárat windows desktop: 32-34W AC
-3DMARK 2011 teszt futtatása közben: 40-60W AC
-Prime X64 100% CPU terhelés mellett: 82-84W AC

(#1220) Cobra. válasza Flashcash (#1219) üzenetére


Cobra.
őstag

Rossz topic, van "Mennyit fogyaszt a gépem?" topic, oda kellett volna ,de azért jó a leírás. Bár kicsit kevésnek találom, mivel mérted a fogyasztást?

(#1221) roni009


roni009
csendes tag

Sziasztok,

adott
Asus M5A97 R2.0
AMD Phenom II X6 1100T
2x4 GB Kingmax
Sapphire HD6950 1GB
1TB WD
Corsair SSD
LG Dvdíró satas
4-5 házhűtő venti

Tápom: Fsp Aurum Gold 700W

Szeretném lecserélni a videókártyát egy 6990-re, elbírná-e még a tápom?

(#1222) Algol válasza roni009 (#1221) üzenetére


Algol
senior tag

Nézzük meg a TDP-ket!

Phenom II X6 1100T --- 125 watt
alaplap, RAM, stb. --- 50 watt
HD 6990 @830 MHz --- 375 watt
HD 6990 @880 MHz --- 450 watt

Ennek a kártyának gyárilag kétféle üzemmódja van: 830 MHz vagy 880 MHz, kapcsolóval válthatunk közöttük.

A konfig fogyasztása az első esetben: 550 watt, elég a 700 wattos tápegység.

Második esetben: 625 watt, a 700 wattos táp 90%-osan lenne terhelve, elbírná, de javasolt minimum 800 wattos tápot használni.

Üdv: Algol

(#1223) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló! Lehet rossz helyen kérdem de felteszem itt a kérdésemet: Azt szeretném megkérdezni, hogy véleményetek szerint egy Sharkoon WPM600W-os táp ami egy ágú 48A-os létezik hogy nem tudja kiszolgálni a nálam található konfigot? Nagy vonalakban egy egy sima core i5 3570 húzva turbóval 4200mhz plusz fesszel egy 7970 húzva 1 ssd 2 vinyó stb, ami fura nekem hogy pl BF3-alatt ami azért kéri a cpu-t is és a vga-t is eközben azt látom hogy a 7970-en 12v-s ága leesik 12,75-12,8v-ra ebből gondolom hogy nem tudja a táp kitartani a 12v-t és melegszik is rendesen hát ez lenne az amire kíváncsi vagyok! Köszönöm!

(#1224) Cobra. válasza Gtaati (#1223) üzenetére


Cobra.
őstag

Bőven elégnek kellene lennie a 48A-nek, de a 12,8V kicsit magas, bár ugye ez csak megközelítő érték, mert nem ismerjük a szenzor pontosságát.

(#1225) syberia válasza Gtaati (#1223) üzenetére


syberia
veterán

Szoftveres mérésnek nem szabad hinni, ha pontos értéket szeretnél akkor multiméter a barátod:)

https://howbad.info/

(#1226) Gtaati válasza Cobra. (#1224) üzenetére


Gtaati
őstag

Bocsánat mindnekitől, elírtam nem 12.75v-12,8v hanem 11,75-11,8-ra esik le terhelés alatt ahogy fentebb írtam tehát nem bírja a 12v-t kitartani a táp....., majd multiméterrel is rámérek! Köszi!

(#1227) syberia válasza Gtaati (#1226) üzenetére


syberia
veterán

Nekem nem tűnik sok esésnek a 11,75-11,8v, az atx szabvány ha jól tudom a 12v ágon 10% eltérést enged meg, de ha csak a felét vennénk akkor sem rossz értékek. (11.4-12.6v között OK)

https://howbad.info/

(#1228) Gtaati válasza syberia (#1227) üzenetére


Gtaati
őstag

Értem és köszönöm! :)

(#1229) Adoka120


Adoka120
tag

Sziasztok! Segitsegetek kernem abban, hogy elbirna e ezt a konfigot a tapom. A konfig: intel core duo 2,66ghz, 2gb ram, 2 vinyo, 5 ventilator, 2db ati radeon hd 4850 crossfire-be. A tapom chieftec 450W elfogja birni a konfigot?

Szeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"

(#1230) temist válasza Adoka120 (#1229) üzenetére


temist
csendes tag

Üdv!
Elvileg elbírja, de elég necces. A 2 ati együttesen játék közben fogyaszt rendesen pláne ha húzva van és a 2 vinyó sem elhanyagolható. Nekem kevesebb eszköz van a gépemben de biztosra mentem egy 550-es táppal.

[ Szerkesztve ]

(#1231) Adoka120 válasza temist (#1230) üzenetére


Adoka120
tag

Semmi sincs huzva! Es 1 ati kartyava menne gond nelkul? Tap nem lenne akkor leterhelve?

Szeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"

(#1232) Cobra. válasza Adoka120 (#1231) üzenetére


Cobra.
őstag

Mondjuk nem mindegy melyik Chieftec, mert pl egy régi GPS450AA biztos nem bírja el a 2 kártyát.

(#1233) temist válasza Adoka120 (#1231) üzenetére


temist
csendes tag

Talán menne az 2 kártyával is de általában nem átlag felhasználás esetén kerül 2 vga a gépbe amihez már komolyabb táp szükséges. Egy vga-val el kellene mennie.

(#1234) janika226


janika226
csendes tag

üdv
érdeklődnék hogy a gépemben nem e kisi a táp
a konfigom
Alaplap: Gigabyte GA-p55-UD3
Proci:Intel i7 870
Proci Hütő: Corsair H100 (2db 12 cm venti
Ram: Corsair Vengeance Blue 4x4GB 1600mhz
VGA: Gigabyte Radeon HD 5670 1GB DDR5
HDD:
western digital velociraptor 300gb Sata 100/100
western digital 160 gb Sata 100/100
western digital 250 gb Sata 100/100
seagate 80 gb Sata 100/100
ODD: LG DVD iró
Ház: Cooler Master HAF X (3db 20cm 1db23 1db 14 cm 1 db 12 cm venti)
Frontpanel:
Aerocool Strike-X X-1000 ventiszabályzó (a venti le is kapcsolható)
AeroCool Modern-V
Táp: Cooler Master Real Power M520 (moduláris)
TV Tuner: Leadtek WinFast PxDVR3200 H Signal DVB-T Digital Outdoor TV Antennával
Hangkártya: CREATIVE SB.X-FI Xtreme Audio PCI
Wifi Kártya: TL-WDN4800

(#1235) Cobra. válasza janika226 (#1234) üzenetére


Cobra.
őstag

Bőven elég, még egy jóval komolyabb videókártya is belefér.

(#1236) p0rn


p0rn
tag

Hello

Adott egy ilyen config:
Amd athlon 64 x2 5600+
Gigabyte ga-m57sli-s4 rev 2.0
4x1 gb zeppelin ddr2 800mhz ram
2 seagate barracuda 7200.12 vinyo 2x500gb
Inno 3d 8800gts oc 640 mb

Ez már két lc power 550es tápot megevett . Milyen tápot ajánlotok amelyik bírja a kiképzést?
Árban jo lenne 10e alatt maradni max 15e a keret. Köszi

Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?stext=p0rn&submit=

(#1237) Cobra. válasza p0rn (#1236) üzenetére


Cobra.
őstag

Chieftec CTG450 vagy FSP Hexa 400 (vagy APN).

[ Szerkesztve ]

(#1238) p0rn válasza Cobra. (#1237) üzenetére


p0rn
tag

Köszi. 400w elég neki? Mert ezeket az 550eseket kivégezte pikk pakk :/

Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?stext=p0rn&submit=

(#1239) G@bi90MR


G@bi90MR
aktív tag

Sziasztok!

Mennyire nyugodt szívvel bízhatom az alábbi konfigot egy FSP BlueStorm II 400W-os tápra? Tuning a lapból kifolyólag nem lesz, a VGA nyúzás nincs kizárva.

Intel Core i5 660
Intel DH55PJ
Kingston KHX1333C9D3B1/4 x2
Gigabyte Geforce GTX 550 Ti 1GB
WD Caviar Black 1TB WD1002FAEX
SB 7200.10 320GB 16MB SATA2
Seagate 250GB SATA2
ASUS Xonar D1
Pioneer SATA DVD-RW
kártyaolvasó
4x Revoltec 8cm venti + 1x Revoltec 12cm venti

Köszönöm!
Üdv!
:R

[ Szerkesztve ]

mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.

(#1240) tornas válasza G@bi90MR (#1239) üzenetére


tornas
őstag

Nyugodt szívvel rábízhatod a konfigodat az FSP BlueStorm II 400W-os tápra. :K

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#1241) Cobra. válasza p0rn (#1238) üzenetére


Cobra.
őstag

Mivel az 550W feliratú LC kb 250W-ot tud leadni tartósan, így nem csoda. Inkább örülj, hogy nem vitte magával a komplett gépedet.

(#1242) Fishor


Fishor
senior tag

Sziasztok!

Hogyan lehet megtudnom, hogy mennyit eszik a gépem? Nem nyúzom, leginkább csak netezek vele. Azt tudom hogy a tápom 600Wos Chieftec. A config meg látszik a megjegyzésben. Meg egy 24"os monitortv van még. Azért kéne, mert ki szeretném számolni mennyibe kerül a gépem áramellátása.

Üdv: Fishor

(#1243) tornas válasza Fishor (#1242) üzenetére


tornas
őstag

Nagyon egyszerű...

Veszel egy TrueRMS (nagyon fontos, hogy TrueRMS-eses legyen, ha pontos értéket szeretnél kapni!!) mérésre alkalmas fogyasztásmérőt, pl egy ilyet!

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#1244) kts88 válasza tornas (#1243) üzenetére


kts88
senior tag

kicsit offolok. Nem hiszem, hogy true rms:P Az adatlapján sem említik. Volt nálam egy tényleg true rms, de az nettó 56k volt és még csak a "gagyi" kínai márkás uni-t volt. Egy rendes fluke már egy lada ára. Ha olcsón kell valódi effektív mérés akkor oda elektrodinamikus műszer kell, amit épp selejteznek valahonnan és feldobták a vaterára.
De nem kötözködés, csak véletlen idekeveredtem:)
Ettől függetlenül én elhiszem, hogy pontosan mutat!

[ Szerkesztve ]

(#1245) tornas válasza kts88 (#1244) üzenetére


tornas
őstag

"Ettől függetlenül én elhiszem, hogy pontosan mutat!"

Egyébként az ErP/EuP ready szabványos tápegységek 0,5 W alatti, üresjárati teljesítményfelvételét is méri rendesen. Mindenesetre a kapcsitápok "erősen hullámzó" teljesítményfelvételét ezzel jobban lehet mérni, mint LIDL féle olcsóbb és pontatlanabb változatokkal változatokkal.

Egyébként az elektrodinamikus műszereknél pontosabb műszer tényleg nem igazán van. :K

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#1246) birozoli7800


birozoli7800
senior tag

Sziasztok!

Adott az alábbi konfig:

Amd athlon II. 650 x4
zotac gtx 550 ti
4 gb zeppelin ddr3 1366mhz
WD 500GB Sata II hdd.
Aerocool ház 4 db ventivel.

Érdekelne, hogy milyen tápot ajánlanátok az alábbi konfighoz. Én egy CTG-450-esre, vagy egy Corsair Cx-430-ra gondoltam. De úgy gondolom, jobb ha kikérem a hozzáértőbb emberek véleményét is.

ui: Kajlódik itthon egy FSP Bluestorm II 500W-os tápegység. Ez is megfelelő lenne esetleg?

(#1247) Cobra. válasza birozoli7800 (#1246) üzenetére


Cobra.
őstag

Ehhez még egy CTG400 vagy FSP 350-60APN is bőven elég, meg a Bluestorm is, ha még működik.
Egyébként hogy sikerült ezt a topicot megtalálnod a kérdéseddel?

(#1248) birozoli7800 válasza Cobra. (#1247) üzenetére


birozoli7800
senior tag

Használtam a keresőt. Vagy esetleg nem jó helyen tettem fel?

[ Szerkesztve ]

(#1249) tornas válasza birozoli7800 (#1248) üzenetére


tornas
őstag

Itt kellett volna feltenned...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#1250) Axel100


Axel100
tag

Sziasztok
Konfigom:
super flower 700w [link]
i5 3350p
asus p8p67-m pro
4gb hyper-x
1tb samsung
hd6870 toxic

Kérdésem az lenne, hogy bírná e a 6990est a gépem?

ELŐREUTALNI CSAK ABBAN AZ ESETBEN FOGOK HA TÖBB POZITÍVOD VAN MINT NEKEM!Ha valaki venni akar valamit tőlem,előbb írja oda mire gondolt ,mert ált. több termékem is van 1xerre!!!PRIVIT HAMARABB ÉSZREVESZEM!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.