- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
juliensorel #66704 üzenetére
Nyugi, az céges
-
Alvin_ti4200
félisten
Bő egy hónapja eladtam a szuper kis masinámat, mert úgy gondoltam, hogy nem használom szinte semmi olyasmire, amit ne tudnék a MacBookon elintézni, majd egy hétre rá, hogy elvitték rájöttem, hogy egy idióta voltam
Így aztán körbenéztem, hogy lehetne kevés pénzből mégis valami 1440p/60fps képes cuccot összeszedni, ez kerekedett ki belőle
(A dobozos képen még a Metallicgear Neo Silent ház látható, de az egy súlyos tévedésnek bizonyult. Ne vegyetek olyan házat, mert rezonál a hátsó venti benne a vékony lemez miatt (maga a venti teljesen rendben lenne), illetve a hátsó takarólemez nyitott, így aztán a gép tele megy porral pár hét alatt, plusz felül sincs porszűrő, stb. Már visszacsomagoltam, megy vissza az Amazonhoz, helyette jött egy NZXT H510, ami pont -10%-os akcióban volt)
A képek minőségéért előre is elnézést kérek.
-
Alvin_ti4200
félisten
Köszönöm szépen mindenkinek a pozitív visszajelzést!
A lakás nagy része már be volt rendezve, én "csak" upgrade-eltem egy kicsit rajta (TV, Sonos One-ok, új asztal, ilyesmi)
A képek amúgy egy Galaxy S10-zel készültek, igyekeztem kihozni belőle, amit lehet anélkül, hogy nyers fotókat állnék neki szerkesztgetni
@palfitom: én eddig abban a hitben voltam, hogy minél közelebb van a CPU-hoz a RAM, annál jobb (a késleltetésnek legalábbis), megmondom őszintén, ki se nyitottam a manualt
Köszi a tippet, ha hazaértem, megnézem, változik-e valami, ha eggyel arrébb rakom mindkettőt.
@iBalu: valóban gonosz kérdés, de jogos
Igyekszem megállni, hogy ne nyúljak a masinához, egyelőre nagyon elégedett vagyok vele, úgyhogy inkább arra fogok fókuszálni, hogy használjam
Másfél órával napfelkelte után:
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Rég jártam erre, aminek részben az volt az oka, hogy nyár végén elköltöztem Londonba
Aki látta már bármelyik korábbi gépemet, az szerintem pontosan felismeri a védjegyeket
Elcsíptem az overclockers.co.uk-nél az egyik utolsó raktáron lévő H700-at, már csak ezért is muszáj volt megint venni belőle egyet
Egyszerűen imádom ezt a kuckót, nem tehetek róla. Szombaton raktam össze, vasárnapra megjött az asztal is hála az égnek.
Pár képet bedobok ide, amúgy erre a linkre kattintva további fotókat találtok, ha nézelődni szeretnétek
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Grave_444 #65490 üzenetére
Semmi baj nincs a H200-zal, ha nem akarsz az elejébe vízhűtőt tenni. Én akartam.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
palfitom #65486 üzenetére
Nagy lesz a szerelem kezdetben, de idővel meg fogod bánni, mert piszkosul megreked a levegő a H200-ban sajnos. Igaz, én Silent Wings-ekkel operáló EVGA CLC 240-nel és szintén egy EVGA GTX 1070 FTW-vel használtam, de szegény videokártya pont a nyakába kapta az összes meleg levegőt a radiátor felől. Sokat a hátsó Pure Wings sem segített rajta. Igaz, a mostani házban ez a nyomorult Sapphire RX 570 Nitro+ meg a nagy ürességben is olyan kib@szott hangos terhelésre, hogyha nem fülessel játszanék, már kivágtam volna az ablakon.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
juliensorel #65485 üzenetére
Sajnos a perfekcionizmus kellemetlen mellékhatása az állandó elégedetlenség
Miután az elmúlt bő 12 hónapban csak a csere-berélgetéseken közel 350 ezer forintot buktam s végül visszatértem kvázi egy hasonló buildhez, mint amivel 2017 végén rendelkeztem, be kellett látnom, hogy ennek semmi, de semmi értelme. Ritka volt az, hogy lett volna koncepció, kvázi az építés öröme miatt csináltam, de ilyen mértékű pénzkidobást nem engedhetek meg magamnak.
-
Alvin_ti4200
félisten
Végül nem cseréltem vissza a Silent Base 801-et H500-ra. Egyszerűen elegem lett az állandó szerelgetésből, szinte már hányok, ha rá kell néznem a masinára (nem azért, mert ronda), a napokban kicseréltem a videokártyát és már attól kiborultam, hogy plusz egy PCI-Express kábelt ki kellett halásznom a gép aljából hozzá
Nem gondoltam volna, hogy lehet addig bűvészkedni a gépépítéssel, hogy az ember már undorodjon tőle, de szerencsésen sikerült elérnem ezt a pontot
Jobb is, hogy nem látom, mi van benne (még, ha szép és rendezett is), addig sem jön az inger, hogy bármit kicseréljek benne
-
Alvin_ti4200
félisten
A szappanopera végül tényleg lehet, hogy egy H500-zal zárul majd, ám most nem egy fehérrel, hanem egy feketével, hétvégén eszméletlen beteg voltam, úgyhogy rá se tudtam nézni egyetlen alkatrészre sem, nemhogy erre az uncsi Silent Base 801-re, de szerencsére már meggyógyítottam magam
Az iponban lehet, ki fognak csinálni, hogyha visszaviszek megint egy házat
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát, skacok, nem gondoltam volna, hogy ennyire bejött a H500-as build nektek
Bevallom őszintén, ez a Silent Base 801 nem mozdít meg bennem semmit, összerakni is egy meh érzés volt ("Legyen végre kész, aztán be lehet rakni az asztal alá"), persze lehet, hogy azért, mert ez már a harmadik ház, amibe ugyanazt a gépet pakolom be és finoman fogalmazva is unom már a dolgot. Valószínűleg a perfekcionizmusom akadályoz meg benne, hogy élvezzem bármelyiket is, bár a H500 az tényleg nem volt egy rossz választás. leszámítva azt, hogy a fehér verzió nagyon rikított a szobában, ezért is akartam helyette egy H700-at, aminek nem ennyire fehér a bal oldala, de ott meg azt a fura belső elem volt nagyon zavaró. mindennapokban. Nem tudom, visszaviszem-e a 801-et, ahhoz kellene, hogy legyen valami ötletem, mi legyen helyette
Annak nem látom értelmét, hogy cseréljem ki olcsóbb, átlagos komponensekre a gép belsejét a mostani kuckóban, főleg, mert ezek tök jó cuccok színüktől függetlenül. Egy fekete H500 lehet, nem lenne butaság (olyanom már volt), bár nem értem, miért ilyen drágák, amikor nemrég még alig 20-22 ezer forintért lehetett kapni őket, de ez már egy másik téma.
-
Alvin_ti4200
félisten
Build notes - be quiet! Silent Base 801
Összeraktam este (ismét) a gépet, a H700 után egy az egyben átköltöztettem a masinát a Silent Base 801-be. Az érzéseim vegyesek, igyekszem röviden összefoglalni őket.
Pro:
+ a gyári ventilátorok (Pure Wings 2) halkabbak és talán picit hatékonyabbak (elméletben), mint az NZXT-féle Aer F-ek, nem kell azonnal cserélni őket
+ elég jó anyaghasználat kívül-belül (a H700 szerintem egy picit jobb)
+ 1 centi vastag zajszigetelő betétek mindkét oldallapon, az előlapon, illetve a tető azon részén, ahol nem jut ki levegő a gépházból
+ az oldallapok és az előlap csavarok nélkül rögzülnek, könnyen eltávolíthatók
+ mágneses porszűrők, melyek közül elsősorban a gép aljában lévőt érdemes kiemelni, ugyanis elég ritka, hogy teljes méretű legyen (ha esetleg ventilátorokat szerelnénk alulra vagy tudja a fene)
+ beépített fan controller, amit van is értelme használni, plusz további 3 venti köthető rá
+ kihúzható felső keret, ahova ventilátorok vagy AIO vízhűtés szerelhető
+ ha valakinek szempont, hogy a világ összes merevlemezét, illetve SSD-jét belezsúfolja egy házba, az örülni fog, mert ebbe összesen 11-et is beletehet
+ invertálható belső kialakítás, ha valaki erre gerjed
+ a power shroud mögött lévő HDD keret könnyedén, csavarhúzó használata nélkül eltávolítható
+ mellékelt tépőzáras kábelkötegelők
+ valóban egész halk a kuckó, bár én nem érzem halkabbnak, mint a H700-at, igaz, eltérők a rendszerhűtők, melyeknek a karakterisztikája is különbözőKontra:
- a talpak felszerelése horror és utólag szinte lehetetlen eltávolítani őket, ráadásul nem túl robusztusak
- használata ugyanakkor kötelező, hiszen a ház alján semmilyen gumi védőréteg nincs, így gyakorlatilag az alsó porszűrőn áll az egész
- jópofák a belső, eltávolítható takaróelemek, de egyedül a jobb szélsőt van értelme kiszedni, ha vízhűtőt szerelünk a ház elejébe, bármelyik másikat bontjuk meg, totál hülyén fog kinézni a végeredmény
- ha használjuk a takarólemezeket, akkor a PCI-E tápkábeleket kénytelenek leszünk az alaplap mellett található gumikereteken keresztül eljuttatni a tápegységig, nincs kivágva nekik hely a takarólemezeken
- a hátoldalon lévő egy szem SSD keretbe úgy kell betuszkolni a meghajtót, ami szana-széjjel karcolja azt (én időben kapcsoltam és inkább a normál HDD keretbe építettem be a sajátomat), az eltávolításhoz szinte oldalra kell feszíteni a keretet, hogy kivegyük belőle a drive-ot
- a ház csatlakozói (HDD LED, Power LED, Power switch, stb.) a klasszikus módon külön-külön köthetők az alaplapra; ez lehet, hogy valakinek pozitívum, a H700 egy konnektorban összefogja ezeket, ami így két másodperc alatt rádugható a deszkára - ennyi pénzért ez nálam minimum elvárás lenne
- hasonló zajszint mellett a processzor (Ryzen 7 1700) alapórajelen 2 fokkal melegebb maximális terhelésen, mint a H700-ban
- elölről nagyon nehezen jut levegőhöz a beltér a vastag zajszigetelő betét és a szintén némileg csillapított oldalsó szellőző rostélyok miatt, így ide vízhűtést tenni szerintem nem érdemes
- nem kapunk a tápegység rögzítéséhez szükséges csavarokat, így az ahhoz járókra vagyunk utalva (már, ha kapunk hozzá)Megjegyzés: a képeken a talpak nem láthatók, mert még küzdöttem az elemekkel, amikor fotóztam.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
juliensorel #65381 üzenetére
Azokban nem hiszek, inkább egy ideje szőnyeg alá söpört célok
Apropó H200, ez tetszeni fog
December elején adtam el.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
juliensorel #65379 üzenetére
Nem hiszem, mert teljesen máshova kezdtem el "pakolni" a fókuszt
Leiratkoztam az ilyen "tech"-nek csúfolt csatornákról, kettőt hagytam meg, ahol elég ritkán foglalkoznak PC-s cuccokkal, a többi pedig elektromos autózás, minimalizmus, stb. Szintén letöröltem minden olyan játékot, ami képes beszippantani (és elcseszni az alvásomat, s ezáltal a bioritmusomat), elkezdtem újra olvasni (könyvet), és a többi.
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát, nagyon "tájidegen" lett a valóságban a fehér H700 (főleg az a terhelő elem vagy mi az Isten idegesít benne, de inkább nem szedtem ki, mert úgy meg a fehér oldallapot bámulhatnám, ami mögötte van), úgyhogy a 14. napon (azaz ma) visszaviszem még fóliásan és szerintem egy időre be is fejeztem az építgetést (jó tenne amúgy minden szempontból
), illetve végeztem az edzett üveggel is. Természetesen ettől mgé szép lesz belül a masina (maradt minden), de minél kevesebbet látom, annál jobb az az igazság. Egy teli oldallapos Be Quiet! Silent Base 801 váltja, egy pulttal arrébb fogom átvenni, mint ahol az NZXT-t leadom, remélhetőleg nem fognak szívózni (jogszabály szerint a vásárlás napja nem számít bele a 14-be).
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát, izé, szóval...az van, hogy rá kellett jönnöm, nem tudok élni a H700-am nélkül
Nagyon fájt a szívem eladni egy évvel ezelőtt az egyik legszebb gépemet, ami egy matt fekete ilyen kuckóban lakozott, úgyhogy úgy döntöttem, visszaviszem a H500i-t (amúgy is utálom a Smart device-t) és ismét leülök a tervező asztalhoz rajzolni, illetve gondolkodni egy kicsit, hogyan kellene ezt a fekete-fehér dolgot még stílusosabban implementálni - immáron egy H700-ban
Arra jutottam, hogy megannyi "clean" build után szeretnék egy olyat építeni, ami egyszerre letisztult, de mégis "nyers", egyszerre sugárzik belőle a stílus és a gépiesség. Az alig egy napos RX 570-et így aztán egy MSI GeForce GTX 1060 Armor-ra cseréltem, ugyanis ez egy olyan VGA, aminek nincs backplate-je, így látszanak a kondenzátorok és egyéb alkatrészek (gépiesség), viszont matt fekete a nyákja, ezért mégsem csúnya (stílus). Persze, nem szabad megfeledkezni arról az elhanyagolható tényről sem, hogy by the way a hűtője fekete-fehér és a hőcsövei nem réz, hanem ezüst színűek
A fekete-fehér harisnyázott kábelek maradtak, viszont itt volt elég hely, hogy szűkösen ugyan, de be tudjam hajtogatni őket az alaplap és a kábelcsatorna-szerűség közé. Bár elsőre lehet, nem tűnik fel, de változott a processzor is, immáron egy Ryzen 7 1700 van a foglalatban, aminek a hét lapátos gyári ventilátora sokkal szebben kitölti azt a 92x92 mm-es teret, másrészt ez egy LED-es hűtő, azaz a széle világít is, amit egyelőre nem tudtam normálisan lefotózni, de így fest a valóságban - nyilván fehér színre állítva
A 8 gigás HyperX Fury memória kit is repült vissza a boltba és jött helyette egy 16-os G.Skill Ripjaws jóval magasabb fordulatszámon és ami még fontosabb, stílusban sokkal inkább a masinához passzoló külsővel
Telefonnal készült képek, ettől független fogadjátok szeretettel Snow White-ot
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha már kérdeztétek, "minek kellett az X370 Killer SLI"...
Végleges közeli állapot, bár mind a VGA, mind a proci cseréjén gondolkodom, a Ryzen 7 1700 gyári LED-es hűtője nagyon adná (a fehér színűre állított "karimájával" és az 5 helyett 7 lapátjával)
Lehet, visszaviszem a HyperX Fury-kat és hozok helyettük Predatorokat, azok még mindig jobban passzolnak egy ilyen buildbe a matt bordákkal, ráadásul a tetejük is egyenes. A VGA lehetne erősebb meg hosszabb, így "ferde" szegény PCI-E tápkábel
Nagyon szeretem az NZXT házakat, de még mindig haragszom, amiért nincs elég magasan az ATX tápkábelnek kialakított hely, így csak ferdén lehet előre vezetni
Apropó, a házban lévő világítást kikapcsoltam, lehet, lehúzom a felső RGB csíkot és a fehér takarólemez mögöttit bekapcsolom, az úgy vélem, hangulatos lenne. A Galaxy S7 hordós, vacak optikája miatt elnézést kérek...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #65024 üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
hegegabi80 #65026 üzenetére
75, nem olyan vészes a helyzet, bár a hangja már megjön terhelés alatt. A ventik alatt van még 2-3 centi hely az amúgy "lyukacsos" power supply shroudig
hoffman_: köszi
-
Alvin_ti4200
félisten
A kör bezárult, elkészült az új kedvenc masinám
Holnap világosban csinálok rendes fotósorozatot a DSLR-rel, a világítást így is a telefonommal tudtam csak extrém alacsony expóval úgy megörökíteni, hogy a valósághoz legközelebbi színeket adja vissza (ennél jóval világosabb a környezet persze, de akkor már kiégett volna a LED-ek miatt a lényeg). Még egy apró tereprendezés lesz a fotózás előtt, az átlátszó (ATX) kábelrendezőket előre hozom és szebben "eldolgozom"
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #64990 üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
Van esetleg ötletetek Enermax T.B. RGB alternatívára? 140mm-es méretben nem létezik és kéne valami hasonló. Néztem a TT Riing-jeit, de nem győztek meg és oldalt látszanak az RGB csíkok, ami nem okés a buildhez, amit tervezek. A Corsair LL140 biztatónak tűnik, ha a csapágynál lévő LED-eket ki lehet kapcsolni külön úgy, hogy az összes többi világít.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
hoffman_ #64940 üzenetére
Hehe
Megértem
Nálam a szerelem tavaly kezdődött egy szintén matt fekete H700i-vel, az az anyagminőség, kinézet és kábelezhetőség nálam No.1
Kíváncsi voltam, meg tudják-e csinálni ugyanazt kicsiben és meg bizony
Venti nélkül amúgy elmenne a 2200G, ha csak a CPU részét használnám, de a (túlhajtott) GPU miatt sajnos nincs rá esély
Viszont a gépnek semmi hangja nincs még maximális terhelés mellett sem, szóval ennyi esztétikai "izé" belefér
tvamos: köszi
-
Alvin_ti4200
félisten
Narancsba borultam és összementem
Alaplap: Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI
Processzor: AMD Ryzen 3 2200G
CPU Hűtő: be quiet! Pure Rock Slim
Házhűtők: be quiet! Pure Wings 2 12cm (x2)
Memória: 2x4 GB HyperX Predator DDR4-3200 CL16 kit
SSD: Kingston A1000 240GB m.2 NVMe
Ház: NZXT H200
Tápegység: be quiet! Pure Power 10 400W CM -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
bombibmw #64735 üzenetére
Köszi
Lásd eggyel feljebb a válaszomat
A növény mű és az IKEA FEJKA családjába tartozik. Bár én évekkel ezelőtt vettem őket, mára kötelező tech videós kellékké vált, ahogy látom YouTube-szerte
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Hocsika #64736 üzenetére
Köszi! Az a baj, hogy izzad néha a tenyerem és errefelé (XXI. ker.) elég nagy a szálló por mennyisége is, a kettő kombinációja pedig az, amit látsz
Szerencsére a valóságban nem néz ki ennyire ocsmányul, csak az S7 kamerája nem állt a helyzet magaslatán
Szerk: gondolkodom egy Logitech G640-en amúgy, éppen akciós az Aqua-ban...
Hátha egy fokkal strapabíróbb a felülete és jobban is csúszik.
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem bírtam már megint magammal…és ismét eladtam, majd építettem egy masinát, hát normális vagyok? Költői kérdés
Talán ez már marad is, mert kvázi minden repült a "régi" konfigból. 144Hz gaming is in da house.
Alkatrészek
Alaplap: ASUS TUF B360-PRO GAMING Wi-FI
Processzor: Intel Core i5-8400
CPU hűtő: be quiet! Shadow Rock LP
Memória: 8GB HyperX Predator DDR4-3200 CL16 kit
Videokártya: Gigabyte GeForce GTX 1080 WindForce OC 8GB
SSD: 500GB Samsung 860 EVO
Ház: NZXT H500
Tápegység: be quiet! Pure Power 10 600W CM
Monitor: Asus MG279Q (27", 2560x1440, IPS, 144Hz)Fejhallgató: Bang & Olufsen Beoplay H7
Fejhallgató tartó: Just Mobile HeadStand
Asztali lámpa: IKEA HEKTAR vezeték nélküli töltéssel
Billentyűzet: Hama uRage CyberBoard
Egér: Logitech G403
Egérpad: Steelseries QcK+
Szék: Vertagear Triigger 275A builddel kapcsolatos tapasztalatok
Az alaplaphoz járó WiFi antenna nagyon menőn néz ki, viszont a kábelt a talpában nagyon nehéz úgy elvezetni, hogy ne érjen hozzá az alatta lévő felszínhez. Ez és a tény, hogy az antennákat tartó műanyag házikó nagyon könnyű azt eredményezte, hogy a cucc állandóan eldőlt. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy elfektetem, elrejtem a kábeleket és beigazítom a furcsa alakzatot úgy, hogy mintegy a ház dizájnjának részét képezze. Szerintem egész jól sikerült, nekem legalábbis tetszik
Igen, az élei természetesen párhuzamosak a kuckó megfelelő éleivel
A processzorhűtőt felszerelni elég sok idő volt, de nem azért, mert nagyon bonyolult, hanem azért, mert gyakorlatilag mindenbe beleér valamije (hiszen mITX gépekhez tervezték), így sakkozni kellett, hogy férnek el a memóriák mellette, hogy nem fog majdnem hozzáérni a videokártyához, illetve hogy nem fog beleakadni a TUG Gamer Shieldbe.
Az NZXT Aer F120 hűtők leszabályozva (6-700 RPM) nem igazán hangosak, a felsőt értelemszerűen jobban hallani, mert az se nem hátra fúj, se nem fogja le az üveg oldallap. Sokat gondolkodtam azon, hogy a szerencsétlenül közel lévő processzorhűtő miatt átszerelem a ház elejébe, viszont két ok miatt sem tettem. Az egyik, hogy a tesztjeim alapján nem generál turbulens levegőt vagy más nem kívánt, füllel hallható jelenséget a két hűtő ilyen fokú közelsége. A másik, hogy nem akartam a fenti porszűrőtől megszabadulni, a harmadik pedig az, hogy a ház eleje teljesen zárt, egyedül alulról tudna behúzni némi levegőt a ventilátor, így kérdéses lett volna a hatékonysága. Idővel ez persze változhat, gondolkodom szebb ventik beszerzésén, meglátjuk.
A H500-ban először láttam olyan front panel connectort, ahol a POWER_LED, HDD_LED és POWER_ON “kapcsolók” egyetlen közös aljzatban testesültek meg. Ez azért szuper, mert így elég csak rápillantani az alaplapi csatlakozókra és azonnal tudni lehet, hova kell őket bedugni anélkül, hogy az alaplapi kézikönyvet esetleg elő kellene venni.
Az edzett üvegből készült oldallapot levételéhez nem elegendő csupán kitekerni a panel bal felső sarkánál látható csavart és magunk felé húznunk a cuccot. Nagyjából az oldallap felénél (felül) alá is kell nyúlni egy vékony késsel és kipattintani, nem fog csak úgy az ölünkbe hullani. Ez egy biztonságos megoldás, viszont elsőre picit ijesztő lehet levenni az üveget. Apropó, a védőfólia levételéhez meglepően sok erőt kell kifejteni.
A HDD/SSD keret (amiből amúgy kettő van) bárhova tehető az alaplap előtt látható lyukacsos rácson, egy mechanika fogja oda. Ha gondoljuk, tehetjük a hátoldalra is, ott viszont két fix hely áll rendelkezésre csupán. Az előd S430-cal ellentétben itt nem kapunk egyenes SATA tápkábel hosszabbítót, ami a tápegységünk kábeleitől függően még akkor is probléma lehet, ha az SSD-t tartó keretet elég közel tesszük az alaplap előtt található kivágott lyukhoz.
Az extrém koszos egérpad miatt elnézést, de textil mivolta miatt lehetetlen tisztán tartani gyakorlatilag
A videokártya az egyedüli használt termék a gépben és sajnos vásárlásának pillanatában derült ki, hogy előző életében a “bányában dolgozott”
Még bőven garanciális, ettől függetlenül remélem, nem lesz vele gond (eddig nincs).
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
bombibmw #63497 üzenetére
Utólag nem bántam meg a cserét és a 12-es Aer csomag kicsi volt ebbe a házba, szóval mindenképpen visszavittem volna
A hűtő nekem tetszik, igazából stressz teszt alatt sem hangos és egész hűvösen tartja még így is a procit
Beállítottam közben az egyik kedvenc színkombinációmat (bár a sötétkék pontos RGB értékeit még le kell vadásznom) és leszedtem a VGA-hoz az Asus AURA-t is, úgyhogy még egy kis turpisság és tökéletes lesz (nekem)
És elképesztően halk az egész cucc, pedig összesen 7 venti megy benne
Brutál. A házat pedig imádom
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Wiz Khalifa #63495 üzenetére
Bármire be lehet állítani (szó szerint), csak előbb inkább vacsorázom és csak utána szórakozom vele
-
Alvin_ti4200
félisten
Are you ready for some p0rn...?
Elnyerte végleges formáját a konfig és a védőfóliát is lehúztam...olyan ez, mint pezsgő a hajónak
(a minőségért elnézést kérek, sajnos nincs jobb eszközöm erre a célra)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #63408 üzenetére
Holnap, ha minden jól megy, megszabadulok az NZXT Aer RGB ventiktől és valami sokkal klasszabb lesz helyettük
@freemanone: ne lődd le a poént, ennyi izgalom szerintem elfér itt
Én már nagyon be vagyok sózva, remélem, nem kell csalódnom
Holnap este jelentkezem (talán még videóval is...)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
freemanone #63456 üzenetére
Corsair-féle Lightning Node pro-val van esetleg tapasztalatod?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
freemanone #63443 üzenetére
Köszi srácok a megerősítést, nekem is elment a kedvem ettől megmondom őszintén. Az RGB szalagot nem akarom használni, csak nem foglalkoztam még a kikötésével. Nézegetem a Corsair ML szériás RGB ventijeit, egész bizalomgerjesztőnek tűnnek és a vezérlőjük se tűnik ennyire elcseszettnek
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Lanash #63439 üzenetére
"CAM Powered Smart Device to simplify installation and manage use of RGB lighting and fans"
(forrás: NZXT)Ez az eddigi tapasztalataim alapján azt jelenti, hogy kizárólag az RGB füzéreket tudod vele használni, nem pedig az Aer RGB ventiket (amiknek a sebességét persze ettől függetlenül tudod szabályozni).
Ami érdekes, hogy a CAM két ventit lát a háromból, de hiába állítom ennek a kettőnek a színét, csak az RGB füzér színét változtatja meg.
Így néz ki a CAM:
Így pedig a valóság:
Erősen gondolkodom, hogy melyik opciót válasszam a fentebb felsorolt három közül...
-
Alvin_ti4200
félisten
Köszi szépen mindenkinek
Igen, tervezek, de sajnos HUE+ modulom még nincs és gondolkodom, hogy mi legyen, mert anyagilag eléggé eltérő opciók vannak:
- HUE+ modul beszerzése újonnan (fehér-lila 16e, fekete 20e)
- visszaviszem a 3 RGB-s ventit és lesz helyette 3 darab RGB nélküli 14-es (-18 e +10e)
- visszaviszem a 3 RGB-s ventit és lesz helyette 1 darab 14 centis RGB-s venti, illetve további 2 darab egy HUE+szal egybe csomagolva (-18e +36e)Valahogy picinek tűnnek ehhez a kuckóhoz a 12-es ventik, főleg hátul, túl sok a lyuk alul-felül.
-
Alvin_ti4200
félisten
Okés, a lopakodó az bevallom kicsit hülye jelző volt
Maradjunk az elegáns, minimalista, letisztult vonalon
Sajnos kiderült, hogy benéztem és a H700i-ben csak Smart Device van, HUE+ nem, ami külön még 20 ezer forintba kerülne, így lehet, a projekt egy része kukázva lesz
Eredetileg azt terveztem, hogy semmi nem fog világítani a házban, kivéve a három darab NZXT Aer RGB ventit, melyek fehéren vagy fütszínben "tündökölnének", az RGB csíkot a ház felső részén pedig kikötném vagy kikapcsolnám az alaplapon lévő világítással egyetemben, de ez így már közel 40 ezres kiadás lenne ahhoz képest, mintha meghagynám a gyári 14 centis NZXT Aer F140 ventit (hátul, fent alapból nincs egy sem), szóval nem tudom...
Bár a gépet összeraktam, még nem végleges (nem vettem még le a fóliát az edzett üvegről), a tegnap éjjel folyamatról íme pár kép. Örömmmel láttam, hogy az alaplap a valóságban is full matt fekete, elképesztően tetszik
A Hyper X Predator modulok is abszolút passzolnak a képbe (azok is matt feketék), ami szintén hurrá. Ellenben a GTX 1050 hiába szintén matt, világít rajta a power LED fehéren, amit nem fogok tudni kikapcsolni, ez viszont igencsak dealbreaker, hiába fantasztikusan jó kártya. A színhőmérsékletért és a fotók minőségéért újfent elnézést.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Wiz Khalifa #63398 üzenetére
Egyelőre a gyári hűtőjével, de a mostani gépben van egy Scythe Katana 4, ha nagyon muszáj, nem adom el és átteszem rá, de az erősen rontana a kinézeten
-
Alvin_ti4200
félisten
Annyi év után...vissza oda, ahol minden kezdődött ezelőtt közel 18 évvel: AMD!
Két hetes nézelődés, keresgélés meg miegymás után végre itt van a kis pakkom, amiből remélhetőleg egy csinos kis dizájn build lesz
Sebessége nem lesz különleges, de esztétikailag nagyon fontos helye lesz az új nappalimban
A fotó minőségéért és a fehéregyensúlyért elnézést kérek.
Mi látható a képen?
Ház: NZXT H700i matt fekete/fekete
Hűtő: NZXT Aer RGB 12 cm Triple Pack
Táp: Corsair RM550x
Alaplap: Gigabyte GA-AX370-Gaming K5
Processzor: AMD Ryzen 5 1500X
Videokártya: Asus STRIX-GTX1050-2G-GAMING
Memória: 8 GB Kingston HyperX Predator DDR4-3000 CL15 kitTalán már sejtitek, hogy mi volt (elméletben) a koncepció: egy letisztult, elegáns lopakodó build, remélem, a gyakorlatban is sikerül összehozni, amit papíron megálmodtam
Az RGB ventik kizárólag fehérben fognak világítani, illetve van még egy kedvenc kombinációm: sötétkék, világoskék, középzöld (tető jobb, tető bal, hátsó). Tudom, nem teljesen vagyok százas, de normálisnak lenni túl unalmas
-
Alvin_ti4200
félisten
I'll be back... (^^)
-
Alvin_ti4200
félisten
Nézegetve a fotókat (főleg az MDPC-t) néha azért elkap a hév, hogy valami über odabaszós, tipikusan Alvinos géppel térek vissza, de mindig rá kell jöjjek, hogy munkán kívül szinte semmire nem használom a szerkezetet, és mivel a pénz nem jön se gyorsabban, se nagyobb kiszerelésben, mint régebben, így az ötlet az elgondolás fázisába sem jut már el^^
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
igen, most is ettem egyet
fő az egészség
(a lila iPod zokniból nem akartam kihalászni a telefont, azt mindenki képzelje oda, ha akarja
)
!Overdose!: köszi, hát ha még megvehetném az új asztalkámat
szinte fekete színe van, annyira mély barna, az oldala körbe pedig világosbarna, gyönyörű asztallap
Csak 160 cm, így elég problémás lenne ide betenni...de ettől a fehér faltól a rosszullét kerülget komolyan mondom
-
Alvin_ti4200
félisten
Gyakorlatilag semmi változás nem történt az utolsó postom óta. A fal továbbra is undorító (remélhetőleg nem kell már sokáig bámulnom), az asztalt pedig legszívesebben kivágnám a kukába (~20 éves példány, IKEA-ban már kinézve az utódja, csak nem fér el a jelenlegi szobámban
). A Logitech G5-öm gariban van, helyette egy Razer Lachesis-t használok. Tudom nem itt kéne reklámozni, de ha érdekel valakit majd egy vadi új bontatlan G5 9990-ért, akkor szóljon, különben mást fogok kérni a nagykerben levásárlás címszó alatt...Illetve ha a Lachesis érdekel valakit (1 napos sincs), arra is jöhet ajánlat
Egyik:
Másik:
-
Alvin_ti4200
félisten
Szar képek (most ez volt kéznél), de a lényeg látható
Rend és tisztaság (na jó az nem mindig) vala, és most már hely is
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #6027 üzenetére
így van
Thx mindenkinek.
-
Alvin_ti4200
félisten
thx
-
Alvin_ti4200
félisten
Elkészültem a passzív hűtéssel
A nyári melegre való tekintettel azért az egy szem hátsó ventit még nem kötöttem ki.
Teszteredmények:
CPU: Core 2 Duo E2180 @ 2,66 GHz (1,25V)
idle: 39 fok (Speedstep nélkül!)
burn: 63 fok (Orthos Gromac's Core 5-ös prioritáson 1 óra után)VGA: Gigabyte Radeon HD3850 @ 730/1700 MHz
idle: 41 fok (Powerplay-jel)
burn: 64 fok (egy óra folyamatos Unreal Torunament 3-mal)Köszönöm, hogy elolvastad!
-
Alvin_ti4200
félisten
Hétfőn csinálok új képeket, akkor jön meg az új (nyári időszakra vásárolt) videokártyám, amelyhez már PCI-E tápcsati se kell, ráadásul passzív lesz addigra az egész gép (leszámítva a tápot), a proci már megkapta a sallangoktól (venti tartó kerettől) megszabadított CM GeminII-őt, hogy szép legyen
-
Alvin_ti4200
félisten
köszönöm
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #4075 üzenetére
3 év múlva talán megdoblak eggyel
-
Alvin_ti4200
félisten
nem zavar, már megszoktam, amúgy néha szoktam használni az IE7 nagyítás funkcióját a jobb alsó sarokban, akkor még a szomszéd is el tudja olvasni távcsővel
De ahogy mondod szoktam betenni mellé másik ablakot (vagy aki TV-t néz gépen annak pont elfér a TV progi mellette. Van egy pár felhasználási mód
1920x1200-ban sok minden elfér
Amúgy a PH-n kívül gyakorlatilag minden normálisabb oldal középre zárt és széthúzott középframe-mel rendelkezik
-
Alvin_ti4200
félisten
tudna segíteni valaki hol találom meg ezt a háttérképet 1920x1200-ban?
-
Alvin_ti4200
félisten
Jelenleg így néz ki a masinám, semmi extra. [link] A fotók minőségéért elnézést kérek, telefonnal készültek
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #1268 üzenetére
#1-ben láthatod, még mindig olyan
Amúgy Casetek 1020-5C
-
Alvin_ti4200
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Cyberpunk 2077
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Napelem
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari