Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kérdeznék tőletek valamit.
Van egy ilyen házam:
Meg lehet csinálni hogy az oldala plexi legyen? Nem akarok semmi csilivili emblémát, csak szeretném látni gép belsejét. Mennyire nehéz procedúra egy modding amatőrnek(nekem) megoldani a plexizést. Vagy hagyjam inkább olyanokra akik értenek is hozzá?
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Lenne egy kicsike kis tervem a gépem csinosítására, és kérnék véleményeket ha lehetne.
Adott a gépem, jelenleg káosszal belül:
A gondok. Micro atx alaplap, a 12v-os csati bal felső sarokban van. Emiatt nehezen fér el a bal felső venti. Kicsit el kellett fordítanom. Illetve a 12v-os kábelt csak így tudom rákötni a lapra, hogy mindenen átvezetem.
A tápom kábelei hosszúak, és színesek. A 24pines kábelt nem lehet elvezetni hátul mert akkor feszül a hátlap és egy dudor lesz rajta. Nem látszik, csak idegesítő.
A terv:
Fekete fehér színkombináció az egész gép belsejében.
A tápról lejönnek a matricák, le lesz fújva matt feketére, a tápkábelek, vagy fekete vagy fehér harisnyázást kapnak. (ez még döntés kérdése hogy melyik lesz, de tuti hogy nem én csinálom, mert béna vagyok hozzá)
Fehér sata kábelek, a ventik cserélve lesznek fekete fehér Arctic Cooling ventikre(ezek közül melyik a legjobb ami halk, de sok levegőt forgat meg?)Proci venti is cserélve lesz ugyanilyenre.
Még egy gond. Passzív 5770-em van, rá applikálva két gelid venti. Na ezek is cserélve lesznek fekete-fehérre, csak még nem tudom hogy 8 vagy 12centisre(így is úgy is kötegelővel kell feloperálnom, ha valakinek jobb ötlete van meghallgatom)
Jelenleg egy ezeréves fehér rosszalkodó dvd olvasóm van, ez cserélve lesz egy vadiúj teljesen fekete változatra. Ha full feketét nem találok, akkor festés lesz.
MIndezek mellé akarok majd egy fehér fényű neon-t vagy ledet is, hogy gyönyörű megvilágítást kapjon az egész.
Később pedig a plexi oldallap lesz a terv. De ezt valszeg majd más fogja megcsinálni. Nem hiszem hogy vállalni tudom.
Amúgy a hűtő színezése feketére az megoldható, vagy felejtős mert veszít a hőleadó képességéből?
Szóval akkor, véleményt kérnék, és ötleteket hogy mit változtassak, mire figyeljek, vagy ti mit gondoltok az egészről?
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Köszi, ezek a fehér sata kábelek veszett jól néznek ki.
Táp kábeleit meg valahogy így szeretném megoldani:
[link]
[link]albert8:
Itt a házam csupaszon:
[link]Nagyjából el lehet vezetni a kábeleket, egyedül a 12V-os kábellal van gond, azt max hosszabbítóval tudom elvezetni a ház éleiben.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Elkezdtem haladni a fekete-fehér pc project-el.
Először is alaplapot néztem ki magamnak. Ezt:
Vagy esetleg tudnátok olyat ajánlani ami teljesen csak fekete-fehér?
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Buda76 #28028 üzenetére
Köszi, ez is nagyon jól néz ki. Vacilállok a kettő között, az evga annyival jobb talán nekem hogy hogy a 12v-os csati kicsit lejjebb van, így a házam felső ventijei pont beférnének. MOst kicsit ferdén van az egyik betéve, mert a mostani lapomnál is fennt van a csatlakozó. Dilemma. Lehet hogy normál atx-es lapot kellene vennem.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Véleményt kérnék a tervemhez srácok, ha nem probléma. Kicsit hosszú lesz, előre is elnézést, de első munkám lenne.
Vala nekem egy ilyen házam:
Egy két hónapja ilyen volt a házam belseje:
[link]
[link]
(most is ilyen, csak az alaplap meg a proci hűtő lett cserélve.A következő a tervem.
Króm alaplapi tálca matt feketére lett festve.(barátom segítségével) Hátlapi takarólemezek(panelek) az összes csavar(kézzel csavarhatóak), a vga borítása mind fehérre lesz festve. A ház kábeleit fekete harisnyával vonom majd be. Sata kábel szerintem marad fekete.
Vga kábeleit gondoltam hogy szintén festem, de felesleges szerintem, a sok mozgatástól úgyis kopna róla a festék. Esetleg harisnyázom fehérre, bár mondjuk azt nem nagyon akarom szétkapni.
Ilyenek a táp kábelei:
Mivel nagyon bejön ez az egész fekete-fehér design, gondoltam jók lennének fehér, vagy fekete fehér ventik is. 3db kell ugye. Egy a ház elejébe, egy hátra, egy a proci hűtőre. Na most szerintetek vegyek inkább AC F12-es ventiket, ( [link] ) vagy fessem nyugodtan le fehérre a mostani ventiket.
Ház oldala plexizve lesz, illetve egy fehér led, vagy neon megy a házba még. A táp 24pines kábelével vagyok még gondban. Most vagy az lesz hogy megkérek valakit hogy azt a 15centis részt ami szabadon van harisnyázza be nekem fehérre, vagy veszek egy fehérre harisnyázott 30centis hosszabbítót és elvezetem a kábelt a házban. Hosszabbító kb 2800ft, a harisnyáztatást passzolom, tápkábelt még sosem csináltam.
Nos mi a véleményetek a tervről? Ellenvélemény, kritika, bármi plusz ötlet? Szeretnék maradni ezen a fekete-fehér vonalon. Esetleg még arra gondoltam hogy valahogy egy fehér hátlapot csinálni/csináltatni a vga hátuljára, de ötletem sincs hogy hogyan lehetne megoldani.
Köszönöm szépen válaszokat előre is.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
(#31996) Prison85
(#31993) albert8
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek. Akkor valszeg harisnyázott hosszabbítók lesznek. De ezekkel amúgy nem lesz gond? Pl hogy nem jut el a feszültség ahova kellene, vagy nem kapja meg az áramot az alaplap meg a vga? Tápos topicban olyat írtak hogy nem nagyon ajánlottak ezek a hosszabbítók.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ok ok rábeszéltetek, jövő héten jön is.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na akkor.
Alaplap feketére lett feste, képet még nem csináltam róla, de majd pótolom.
Ami a nagyobbik gondom az a vga.
Mint látjátok a fehér festék nem takarja el a zotac feliratot. Későn jöttünk rá barátommal(Devil Smile Úrnak innen is köszönet a festésért) hogy a felirat látszódni fog.
Ez amit láttok a képen még csak félkész állapot, időhiány miatt több réteget nem tudtunk ráfesteni. Na most még azt kell kitalálnom, hogy hogyan hozzuk síkba a kártya felületét, ugyanis a zotac felirat, meg a vonalak kicsit kiemelkednek a síkból, és így akármennyi réteget is fújunk rá, látszódni fog.
MIndegy, gondolkozok, a képek egyelőre még csak a félkész állapotot mutatják, hogy ilyen lesz a vga majd.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Engineer086 #32076 üzenetére
Nagyon állatul néz ki hogy a tetején is van egy kis részen plexi. Én is ilyesmit akartam, csak a házamnak azon a részén van a táp meg oda dugom el a kábeleket.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na srácok gondolkoztam újra a fekete-fehér projecten. Vga festése javítva lesz majd, Moddingboy adott priviben egy két tippet. Ugye a fehér harisnyás 24pines csati az adott, most úgy néz ki hogy a két vga kábel is fehér harisnyás lesz majd.
Plusz találtam ki egy olyat hogy egy plexivel(ami fehérre, vagy feketére lesz festve) Valami ilyesmit akarok összehozni:
Persze nem ennyire részleteset, csak takarjon minden felesleges dolgot az alaplapon, ugyanis azt most nem akarok cserélni, és a kék szín engem idegesít(asus lapom van)
Vélemények? szerintetek megoldható a dolog? Már csak azon kellene agyalnom, hogy hogyan akarom megoldani a plexi rögzítését.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #32127 üzenetére
Dizájn elem. A víz meg olyan könnyen nem folyik ki. Jones kollega remekművénél meg minden vízzel van hűtve, ergó nincs gondja a hűtéssel. Nálam nem lesz ilyen, léggel hűtök, majd kitalálok valamit, bár nem melegszik a lapom egyáltalán.
(#32128) jones965
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na köszi srácok bíztatást, most már csak olcsón kell találnom plexit, amiket eddig néztem elég drágák voltak.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Köszöntem infókat.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na plexi témában kaptam választ a kereskedőtől akit kérdeztem. Ugye a plexi az alaplapi takaráshoz kell 30.5cm x 24.4cm-es méretben.
A válasz:
"Az Ön által kért plexi lap ára: 550.-Ft/db + ÁFA"
Na akkor legalább nem kell hitelt felvennem
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szégyen, nem szégeny, azért megkérdem. Topiclakók közül lenne valaki itt Pesten aki megcsinálná nekem az alaplapi takaróplexi méricskéléseit, majd kivágását? Nekem sajna nincs hozzá megfelelő szerszámom, ismerőst meg nem akarom már ezzel zargatni, annyit segített az elmúlt időben, ingyen.
A munkát persze nem ingyen kérném.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na megjött a fehér 24pines hosszabbítóm. Egész szép a harisnyázás.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nézzétek el nekem a paint bénázásomat, de valahogy így fog kinézni az alaplamom, ha összejön a plexizése, és annak a festése.
PCI foglalatokat nem használom, de muszáj lesz azokat is kivágni, mert magasabban vannak mint a PCI-E foglalat.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Gyufaaa #32318 üzenetére
Na most lehet hogy csak nagyon éjjel van már, de nem értelek. Hogy érted hogy hátlapot az integrált cuccoknak?
3mm-es plexi lesz, maratás felejtős, még így sem tudom hogy lesz megcsinálva a kivágás. Ez csak egy terv még.
Még azon gondolkozom, lehet jobban nézne ki ha a másik pci-e foglalato lenne kivágva és azt használnám. Hm. Kis dilemma.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Felmerült egy kérdés. Ha megcsinálom az alaplap plexizését attól nem fog megfőni az alaplap? Ugye a plexi nem vezeti a hőt. Vagy jobb lenne inkább ha fémből csinálnám a borítást? (alumímuim pl)
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz SkyS1gn #32387 üzenetére
Jó lett, de most jön a hülye kérdés.
A vga takarólemezét miért nem csavaroztad le és festetted le? Illetve ugyanez a kérdés a másik kártyánál is(Hangkártya talán? )
Én is ilyet csinálok, de direkt lefestettem a vga takarólemezét is, mert így kicsit furcsán néz ki.
No offense, csak ténymegállapítás.Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Seasonic 650W 80+ Gold félmoduláris tápegység
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest