Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Burt1793

veterán

válasz Grózi #60779 üzenetére

Köszi. :) A ház alap forgói 5V-on mennek, a ház szabályzásával, a nagy noctua 7V-on megy alapból, hangtalan, a kicsi lent szintén 5V-on. Vettem nanoxia ventiket a házban lévők helyére, de sajnos hangosabbak 5V-on, persze nagyobb levegőmennyiséget szállítanak, viszont nincs rájuk szükség, így pihennek valahol a többi modding cuccal együtt.
    Nanoxia beépítve:

Annyi plusz van még, hogy ez a 3 db 2-2 terrás HDD kapcsolható gombbal az előlapi ajtó nyitása után, ha csak az ssd megy, hangtalan az egész a fent leírt ventibeállításokkal. CPU-n az Ashura 4-500 RPM-en forog, netezés közben ez ilyen. Viszont a gép kis szerverként működik a családi házban, szóval 1 HDD szinte mindig megy.
    Érdekesség: jó 20 kilót nyom a gép így. :D Ezzel fusson a betörő. ;]

Azt hiszem, hogy ezt a konfigot kifuttatom, amíg bírja, marad, most már nem cserélgetek elemeket. Ha elavul teljesen, akkor egy új összeállítás értelmesebb lesz pár év múlva. Az i7 2600k vadi új volt, amikor beleraktam, lehet, hogy már 6 éve... azóta kétszer pasztáztam csak, először CM hűtő volt rajta, később került rá az Ashura (táppal, házzal együtt), nagyon jó cucc. A VGA is újabb, a RAM és az alaplap a procival egykorú. A vicc az, hogy az SSD is 5 éves már, hibátlan.

Legközelebb passzív gépet csinálok magamnak is, HDD-ket NAS-ba dobva. A csíkszélesség csökkenésével egyre elérhetőbb a passzív hűtés árban és teljesítményben is, azt néztem, hogy egy i7-est is le lehet hűteni biztonsággal 30 ezer forintból, lassan pedig dVGA se nagyon kell már, annyit tudnak az IGP-vel a procik.

Új hozzászólás Aktív témák