2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Logitech Z-5500 felturbózása

Avagy hogyan tudja ez a régebbi hangrendszer utolérni hangzás terén a mai kor színvonalát?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A Logitech nagyszerű hangszórórendszere sok kellemes órát okozott megjelenése óta, mivel jó kombinációja a korrekt hangminőségnek és az elfogadható árnak. A mai napig igen közkedvelt választás a játékosok köreiben, és a filmnézők, zenehallgatók körében sem okoz csalódást.

Meglehet rugalmas és sok jó tulajdonsággal rendelkezik, mégis, rövid vizsgálódás után, látható, hogy a rendszer képes lenne többet is nyújtani. Ezért voltak, akik jobb minőségű vezetékekre vagy hangszórókra váltottak, hogy a hangzás terén egy kis extrához jussanak.
Egy audiofil szemével nézve sokkal több az, amit a borításon belül tehetünk, mert nyilvánvaló a költséghatékony alkatrészek használata. Tudom, sokan vannak, akik nem tudják mit is lehetne változtatni a Z-5500 belsejében – nekik (is) szól ez az írás.

Mivel nincs ilyen hangrendszerem, jól jött az egyik ismerősöm segítsége, aki kölcsönadta, hogy felderíthessem a potenciális módosítási lehetőségeket. Megközelítőleg 50-80€ ráfordítással határozottan jobbá alakítható. Ami kulcsfontosságú, hogy rendelkeznünk kell egy jó hangkártyával. Ha az alaplapi integrált hangkeltőnk a forrás, akkor nem gondolom, hogy javasolható erre a módosításra kellene beruházni, talán még akkor sem, ha a digitális kimenetet használjuk, mert (kipróbáltuk!) van hallható különbség.

Valamennyi gyakorlattal és alapvető ismeretekkel az elektronika terén ez a módosítás egy közepes kihívásnak számít. Hangkártyákkal ellentétben itt mindenképp javasolnám a jártasságot a forrasztás terén, mert nem egy olcsó kis holmiról van szó, és ki kell dobjuk, ha esetleg valami balul ütne ki. Ha biztosra akarunk menni, akkor célszerű hozzáértő személyt megbízni a feladattal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.