- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Skullwipe #62727 üzenetére
Mert az nem automatikusan váltja a méréshatárt, de ez még hagyján, ha valaki jobban kedveli, azzal is lehet dolgozni. Tovább megyek, szervizcélra is tudnám használni, de 300 V méréshatár néha kevés, kapacitást pedig nem mér.
Pontosság nem lenne probléma, a mai műszerek épp annyira pontosak, hogy ezzel gyakorlatilag nem kell foglalkozni.
Tartozékoknak nincs különösebb jelentősége, műszerzsinór idővel megszakadhat, cserélni kell, illetve hőelemes érzékelő is lehet némelyikhez.
A 10 A-os méréshatárnál nem mindig van biztosíték, mert az egy jó vastag sönt, nehéz kiégetni. A 200 mA-os résznél szokott lenni egy biztosíték.
Az ellenállásmérő körre veszélyes lehet egy véletlenül töltve maradt kondenzátor (nem tévedés, azzal is lehet kondenzátort ellenőrizni) vagy bármilyen, feszültség alatt maradt áramkör. Tehát ez a része jó, ha megfelelő védelemmel van ellátva, lehetőleg ne pukkanjon el minden kis baklövéstől, mint a DT2905A klónok.
Elárulhatom, az RM102 már megkapta kiképzést, V és mV kapcsolóállás egymás mellett van, véletlenül mV állásban küldtem rá 200 V sortápot egy TV-ből. Nem lett semmi baja.
De Ω állásban is kapott már, sajnos ilyen előfordulhat, minél többet van használatban, annál nagyobb az esély 1-1 balfogásra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Skullwipe #62652 üzenetére
Igen, vannak ilyen jellegzetességek, elképzelhető, hogy valami jófajta japán, de ezt innen nyilván nem lehet megmondani.
Mindenesetre a pákára égő fajta annyira nem jellemző talán, az már ránézésre is komolytalan volt, csak kíváncsiságból vettem, illetve kifogyó készlet miatt forrásokat kerestem akkoriban.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Skullwipe #62650 üzenetére
Konkrétan japán volt és nem kínai?
Hamis és valódi megkülönböztetését, pusztán csomagolás alapján nehéz megfogalmazni, ezt gyakran "érezni" kell. Valamiről lerí a gagyi, másik meg márkásnak néz ki stb.
Ráadásul van olyan kínai 63/37-es, ami vállalható: [link] [link], de piacon találkoztam hulladékkal is, amiben az állítólagos folyasztószer hihetetlen hatékonysággal égett rá a pákára, lehetetlenné téve a használatát.
Máskor meg találtam valamilyen ismeretlen eredetű, kézzel feltekert csomagokat, ami szemre is jónak tűnt, otthon tesztelve is kifogástalan, utána még bevásároltam belőle, mert igen jó áron volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged