- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Pant* rant
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #96139 üzenetére
Tegnap vásároltam a HQ-ban egy másik 1F/5.5V SCap-ot, amit azonnal be is szereltem.
Azóta gyakorlatilag ~50 alkalommal próbáltam a hibát előhozni, de nem sikerült.
Minden alkalommal olvassa és lejátssza a lemezt. Volt, hogy kihúztam a fali aljzatból lejátszás közben, de visszakapcsolva akkor is beolvasta/lejátszotta rendben. Nem tudtam mit kitalálni, de most működik. Úgy tűnik esetemben is ugyanaz volt a hiba, mint a linkelt videón.
Persze még azért semmi nem 100%, de remélem a tartós használat igazolja.Közben kicsit nézelődtem a Digital Board-on a CPU környékén. Egyetlen helyen van jelölve +5V, a 24-es lábnál, ami a szuperkondiból kap tápfeszt. Van egy VRef pont még, ahol szintén kap 5V-ot, de az a rendszer többi pcb-jét táplálja és a CPU esetében input portként van megjelölve.
Fórumokon nézelődve kiderült, hogy a teljes CPU-t látja el táppal a szupercap és igen, valóban van a cpu-n belül egy RAM, ahol a TOC (table of contents), azaz a disc és számok adatait tárolja. Van ugyan a board-on egy RAM IC, de az a lejátszási cache ~8mp adatnak.
A CPU úgy működik, hogy induláskor a különböző egyéb elemektől vár jelet ahhoz, hogy indíthatónak találja a start folyamatot. Például ellenőrzi az System +5V feszültséget is (VRef), a szervó motor indulását, a fejoptika olvasási képességét, mágnestekercs (írási művelethez) hőfokát, stb.
Enélkül kizárólag a szerviz menü indítható (rotary benyomva + így áram alá helyezve)Mindegy, a lényeg, hogy valami oknál fogva nem volt jó neki a tápfesz, de az 1F/5.5V kondi csere megoldotta.
Ez egyébként jellemző hiba ez a Sony MD Deck-ekre, mert nagyon hasonló a felépítésük vezérlés szempontjából. Legalábbis az alsó szegmensben.(Mások írnak arról is, hogy a digiboard-on lévő smd kondikat is illene cserélni, különös tekintettel az egyetlen 22uF-ra, ami a VRef ágon van, mert alattomos módon képesek kifolyni. Mondjuk 25-30 évesek, szóval simán lehet.)
Új hozzászólás Aktív témák
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest