Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tegnap vásároltam a HQ-ban egy másik 1F/5.5V SCap-ot, amit azonnal be is szereltem.
Azóta gyakorlatilag ~50 alkalommal próbáltam a hibát előhozni, de nem sikerült.
Minden alkalommal olvassa és lejátssza a lemezt. Volt, hogy kihúztam a fali aljzatból lejátszás közben, de visszakapcsolva akkor is beolvasta/lejátszotta rendben. Nem tudtam mit kitalálni, de most működik. Úgy tűnik esetemben is ugyanaz volt a hiba, mint a linkelt videón.
Persze még azért semmi nem 100%, de remélem a tartós használat igazolja.Közben kicsit nézelődtem a Digital Board-on a CPU környékén. Egyetlen helyen van jelölve +5V, a 24-es lábnál, ami a szuperkondiból kap tápfeszt. Van egy VRef pont még, ahol szintén kap 5V-ot, de az a rendszer többi pcb-jét táplálja és a CPU esetében input portként van megjelölve.
Fórumokon nézelődve kiderült, hogy a teljes CPU-t látja el táppal a szupercap és igen, valóban van a cpu-n belül egy RAM, ahol a TOC (table of contents), azaz a disc és számok adatait tárolja. Van ugyan a board-on egy RAM IC, de az a lejátszási cache ~8mp adatnak.
A CPU úgy működik, hogy induláskor a különböző egyéb elemektől vár jelet ahhoz, hogy indíthatónak találja a start folyamatot. Például ellenőrzi az System +5V feszültséget is (VRef), a szervó motor indulását, a fejoptika olvasási képességét, mágnestekercs (írási művelethez) hőfokát, stb.
Enélkül kizárólag a szerviz menü indítható (rotary benyomva + így áram alá helyezve)Mindegy, a lényeg, hogy valami oknál fogva nem volt jó neki a tápfesz, de az 1F/5.5V kondi csere megoldotta.

Ez egyébként jellemző hiba ez a Sony MD Deck-ekre, mert nagyon hasonló a felépítésük vezérlés szempontjából. Legalábbis az alsó szegmensben.(Mások írnak arról is, hogy a digiboard-on lévő smd kondikat is illene cserélni, különös tekintettel az egyetlen 22uF-ra, ami a VRef ágon van, mert alattomos módon képesek kifolyni. Mondjuk 25-30 évesek, szóval simán lehet.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Futás, futópályák
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold