Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

LOGOUT blog

válasz Zenex #90597 üzenetére

Bátya, szerintem fordítsd meg a sorrendet... itt vagyunk, hejj. :D

Tamy: nekünk macskánk is van ÉS úgy van egy halom egér (övék a szerszámos, fel kellene gyújtanom ;] )...
    Technikailag a kínaiak egy elég jó minőségű hőmérős vezérlést csináltak: kalibrált műszerhez mértük a cégnél is, illetve hazahozhattam egy kvázi folyamatosan mérő hőmérőt. Idő/hőfok excel-t és grafikont adtak a cégnél, mikor letöltötték az adatokat.

A baj annyi, h a fűtőszál túl nagy, nincs egy kisebb mellette, felfűtéskor túllövi a célt, jelentősen (4-5°C is sok itt). A vezérlés nem szimulálja a kotlóst (napi egyszer visszahűtés, friss levegő), ezt kézzel oldottuk meg: le kell venni a fedelet pár percre. Majd megint szórakozni a hőfokkal, fűtsön-ne fűtsön. A hőfok lassabban stabilizálódik, a nyitogatás miatt a pára is, kelési aránynak nem használ.

A megoldás annyi, h kínai vezérlés kuka, wemos D1 + dallas + AHT20 szenzor, 12 V venti kapcsolgatása, forgató kapcsolása, 2 fűtőszál (a gyári és egy kisebb) kapcsolása SSR reléken át. Itthon minden adott hozzá, de folyosót ledesítek... ESPhome-al kellene, amit sosem használtam... :B

Új hozzászólás Aktív témák