- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Th típus alapján szobahőmérsékleten 15 ohm, szóval az jó. Az egyik kondi az opto körében van a másik meg az ic segédtáp része, szóval bármi lehet, kapacitást minimum mernék rajtuk vagy csere. Egy ehhez kísértetiesen hasonló tápegységgel kínlódtam pár éve, ott az ic tápellátásáért felelős pár mikros kondi volt kapacitásvesztett, de mire arra rájöttem...
hátha itt is csak annyi. (kb. ugyanezeket a tüneteket produkálta.)
-
Dr. Szilikát
őstag
Az képtelenség elvileg, mert a 325 V a Graetz-hídról a PFC tekercsen, majd a diódán keresztül jut a C6110-6113-ra. Az igaz, hogy a diódán visszafelé nem tudna menni, de más úton nem is juthat oda.
A PFC-tekercs alapvetően a step up konverter energiatároló induktivitása, lényegileg két kivezetés. De itt van rajta még egy csatolótekercs is (egyfajta szekunder), aminek jelét a vezérlő ZCD bemenete figyeli (Zero Cross Detection). A nullátmeneti indítás lényeges a félvezetők kímélése szempontjából.
Egyébként annak olyan szinten kellene működni 12 V-ról (ha a tápod stabil és teherbíró), hogy rendesen indulnia kell, csak háttérvilágítás nélkül.
#77111 tordaitibi
Az nem olyan puffer, csak 2 x 1 μF, CLC szűrőként kötve. A 100 Hz hullámzáson az nem képes simítani, viszont a kapcsolófrekvenciás zavarok visszajutását gátolja a hálózatra.
-
Ritka pillanatok egyikét élem át, a "fojtó" végre nem elypszilonnal íródott.
Thanks!
Nekem ez a rajz olyan érdekes, amit a Tanyáról letöltöttem.
Vagy én öregszek.
Hagyományos pfc nem így néz ki hanem így:
A graetz után nincs puffer.
Ha a tekercs utáni pufferen csak 300v van akkor nem megy a pfc, 400V felett kéne mérni a pufferen.
Ilyenkor nem indul el táp. Vagy a pfc vezérlése nem megy.
Csak mitől, ez a kérdés.
Sajnos ennyire nem vagyok benne profi, egy hagyományos pc tápba még elvakarózok valamennyire.
Van még mit tanulnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- TPM (trusted platform module) topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- wireless, bluetooth hangfalrendszereek
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- Féláron eladó vadonatúj razer blade 14 rtx 3080ti
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- UTOLSÓ DARABOK - REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest