Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz didyman #7402 üzenetére

Ez a Hegedűs Gy ez Pesten van, oda nem megyek most. De szép nagy pincéjük van a képek szerint! ;]

Amúgy igaz, hogy nem lehet ítélni csak az alapján, hogy valami IC-s erősítőt használ. Pl. volt egy kisebb Technics erősítőm, ha minden igaz, nem stk-s volt, de a hangja nagyon jó volt. Valamint egy érdekes hűtése volt, gyakorlatilag egy 30cm hosszú, 2 centi széles heatpipe egyik vége volt rászerelve az IC-re, másik pedig bordákban végződött. Nagyon ötletes megoldás volt, ilyet azóta sem láttam erősítőben.

Van még egy Nordmende erősítőm, az is IC-s, de szerintem az sem STK-s, a hangja annak is nagyon meggyőző.

Most viszont több problémával is találkoztam. Külső dolby, DTS dekóder nem terem minden fán. Készített a Creative egy szerkezetet, kb. 30k, beszerezhetetlen. Vn még a Jazz cégnek d007 néven, az 21k, és az országban mindössze 1 helyen kapni, ha kapni. Aztán van még ilyen Minton Audio Station 5.1, ami elvileg olcsó lenne, de az megint beszerezhetetlen. Itt látok még egy érdekes megoldást, [link], ez beszerelhető dts modul, de semmi infó róla...
    Aztán megnéztem a Cirrus IC-t, ami tud DTS dekódolást, de azt meg nem egyszerű életre kelteni, ott kell microcontorlerrel vezérelni, valamint még követi 3 dac a cuccot, ez számomra nem megépíthető.
    Következő lehetőség, hogy veszek komplett erősítőt, beépített dekóderrel, de az meg olyan, amilyen, gyakorta zenére alkalmatlan ic-s végfokkal van szerelve, meg drága mint a rákfene.
    Faja lenne venni mondjuk egy olcsó dekóderes dvd lejátszót, aminek esetleg van esetleg optikai v. spdif bemenete...

Szóval a lehetőségek elég korlátozottak, valamint akkor még ott vagyok, hogyha játszani is szeretnék 5.1-ben, akkor egyrészt kell egy X-Fi kártya (eax miatt), viszont az sem olcsó, meg hozzá még a ddl licenszt is külön meg kell venni, hogy a játékok térhangzását átküldje spdifen keresztül...

Új hozzászólás Aktív témák