- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Alapvetően azt kellene tudni, hogy Magyarországon jelenleg a lakossági villanyórák csak a hatásos fogyasztást mérik (kWh), ezért itt semmit nem változtat a villanyszámlán a fázisjavítás.
Vannak országok, ahol a látszólagos fogyasztást mérik, náluk kVAh szerepel a számlán. Ezt befolyásolhatja egy fázisjavító kondenzátor, de csak amennyiben a lakás összességében induktív fogyasztóként terhelné a hálózatot, akkor sem mindegy, mekkora kapacitással lehet azt kompenzálni.
Ahol a fogyasztást nem induktív motorok, trafók stb. képezik, ott nincs is szükség fázisjavító kondenzátorra. Ha pedig mégis, akkor ennyi kapacitás kevés. Arról nem beszélve, hogy ilyen motorokat eleve szokás ellátni fázisjavítóval. Mint régen a fénycsőarmatúrák is tartalmaztak ilyet, az induktív előtétek kompenzálására.
Mindent összevetve, a forgalmazó védekezhetne azzal is, hogy bizonyos esetekben működhetne a dolog, de egyrészt elég szűk határok között, másrészt az ország sem mindegy, ahol használják, ezt persze ügyesen elhallgatják.
-
PHM
addikt
Én vettem egyet, s eddig a megtakarításom az eredeti ár - 200 Ft.
Mert 200 Ft-ért vadásztam le a bolhapiacon.Íme:
Az elején felfeszítettem a fóliát, mert alatta voltak a csavarok.
A fóliagombnak látszó négyzetek alatt semmi, illetve az "ON" és a
"STABLE POWER" alatt 1-1 zöld led van. Belül így néz ki:Az "elektronika" közelebbről:
...És hogy mennyit lehet vele "megtakarítani":
Lerajzoltam a kapcsolását is, de csúnyán rajzolok, és amúgy is,
ez gyakorlatilag egy fázisjavító kondenzátor, + a ledek kapacitív előtétje.
Egyes alkatrészekből 2 van párhuzamosan kötve, + van a nyákon 2db,
sehova be nem kötött ellenállás, hogy bonyolultabbnak tűnjön a kütyü.
Egy szó mint száz, ennek a készüléknek pontosan annyi az értéke,
mint a belőle kinyerhető, használható alkatrészeké. -
Ribi
nagyúr
Mondtam volna, hogy beleraktak egy retek nagy kondit (ami ugyan illegális), de ennyi pénzért szart se raknak bele.
Kb. olyan mint amit autóhoz árulnak, a szivargyujtóba kell berakni és attól meg keveset fogyaszt az autó.
Fel kell jelenteni az ilyet a pékbe.Na ez a szar is évek óta fent van és még nem tűnt el, szóval úgy tűnik ilyen módon szabad átverni az embert.
-
mezis
félisten
Lehet, hogy van benne egy fázisjavító kondenzátor. Arra meg egyetlen szakvélemény sem fogja azt mondani, hogy káros, meg nincs valamilyen mértékű zavarszűrő hatása. Meg lehet, hogy rá van írva, hogy tilos kibontani, mindenféle szabadalommal védett működését tanulmányozni.
Ha meg még tovább érdeklődsz a "cég" után, lehet, hogy megjelenik a cég megbízásából egy nagyon sötét szemüveges, nagyon erős ember, megadni neked az "információkat".Szomorú, de tudok olyan esetet, hogy középiskolai végzettséggel megvett valaki egy autó szivargyújtóba dugható hasonló csoda szerkentyűt, a másik meg gondolkodott (gondolkodott ?), hogy ő is rendel.
Ez sok évvel ezelőtt történt. Sokáig nyilván nem lehet működtetni egy ilyen "boltot" viszont állandóan újra indítható.A hitre bármit lehet építeni. Nagyon stabil alap.
-
fero02
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest