- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
EmberXY #47642 üzenetére
Én egy ilyen párost vettem, ha még nem vettétek meg a tiéteket, tudom ajánlani ezt! 6km-t írnak rá, szerintem ez max tiszta rálátással, tiszta időben lehetséges, de amit biztosra mondhatok, mi 1-1,5 kilométert simán átkiabáltunk vele úgy, hogy én fenn voltam a hegyen, haver meg a faluban, és mindketten épületek mögött voltunk, tehát semmi rálátás - teljesen jól lehetett érteni a másikat!
A készülék nagy előnye, hogy a gyári akksi helyett 4db AAA-s elemmel is használható.
A 8 csatornán kívül vannak alcsatornák is, szóval elég nagy a választék, jó eséllyel találtok olyan csatornát, ami szabad.De azt tudni kell, hogy ezek szabad hozzáférésű sávok, bárki belehallgathat, bárki belebeszélhet, de ez persze részletkérdés.
-
And
veterán
válasz
EmberXY #47642 üzenetére
Igen, de ez a szabad csatorna csak virtuálisan lesz szabad, hiszen ha bárki adásra használja, akkor a csatorna foglalt lesz, csak ha más felhasználó eltérő CTCSS / hívóhang frekvenciát állít be (vagy egyáltalán nem is ad hívóhangot, nálad viszont annak figyelése aktív), akkor a te rádiód zajzára nem nyit ki, és nem hallod a forgalmazást. A rádiók általában az LCD-n vagy egy led segítségével jelzik is a csatornán zajló háttérforgalmat, hogy a felhasználó lássa a csatorna foglaltságát akkor is, ha nem hallja azt, lehetőséget adva a kölcsönös zavarás elkerülésére. Ha ketten egyszerre beszélnétek, akkor egy harmadik vételi pontban a két adás térerősségének függvényében kivehetetlen zavar lesz az eredmény. Vagyis egy adott csatorna ettől a trükktől nem lesz kevésbé foglalt, csak az 'idegen' forgalmazást lehet elfedni vele. Mondjuk bizonyos zsúfoltságig az eredmény elfogadható marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest