Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Szólánc.
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
erikke17 #47086 üzenetére
36V Li-ion kerékpártöltő, több rajz is található róla, kisebb eltérésekkel. Bizonyára 10 cellás telep, a névleges feszültség 36V, töltési végfeszültség 44,5V, tartófeszültség 41,5V.
A végfeszültség eléréséig 1,6A árammal tölt, a LED ekkor vált át pirosról zöldre.
Más esetekben cellánként 4,2V a csúcs, de úgy látszik, itt többet engednek meg. Az akkuba csak védelmi és balanszer áramkört szoktak beépíteni, nem töltőt.
Ha ráteszel 30 db soros Ni-Cd akkut (30*1,2 = 36), a töltő abba is elkezd 1,6A-t tolni, míg eléri a 44,5V-ot, ami cellánként 1,48V-nak felel meg.
Ehhez azt kellene tudni, hogy a Ni-Cd kapocsfeszültsége töltés közben mennyire szokott felmenni, ez függ a töltőáramtól, belsőellenállástól. Elképzelhető, hogy nem áll messze tűréshatártól, ezt ki lehetne mérni a felhasználni kívánt Ni-Cd akku normál töltése során, hogy akkor mennyire áll be.
Én is töltöttem már 3 cellás Ni-Cd zseblámpát 4,2V Li-ion töltővel, épp megfelelő paramétereket tapasztaltam. Ott is a végén egy LED átváltott zöldre, minden korrektnek tűnt.
Te eseted ennek épp a tízszerese lenne: 3 cella --> 30 cella, csak itt 42V helyett valamivel feljebb megy. Viszont az 1,6A töltőáram túl sok egy 1,2 Ah kapacitású akkuhoz képest. Ha 1,6 Ah lenne, akkor lenne 1C gyorstöltés.
2,3 Ah akkuhoz jobban illene ekkora töltőáram, ami persze még így is gyorstöltésnek számítana, viszont itt van egy védelmi áramkör is, ami a végén bekorlátoz.
Vagy másik lehetőség a szokásos C/10 áramot ráküldeni legalább 15 óráig és el van intézve.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Valami baja van a tápomnak
- Robotporszívók
- Yettel topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest