Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Szólánc.
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
darvinya #30192 üzenetére
Nyilván túlfeszültségvédelemre gondoltam csak nem raktam idézőjelbe, de szakirodalomban is használják a belső villámvédelem kifejezést..
"Túlfeszültség védelem
1. berendezés
2. konnektor (hálózati csatlakozó)
3. áramköri biztosítás
4. villamosmérő betápálási védelem
5. stb..."Ez már akkora baromság, hogy fáj.
Én belső villámvédelem arra gondoltam, hogy a villám okozta impulzus másodlagos romboló hatásaitól ( ugye indukál némi feszültséget egy 100 kA-es áram.. mondjuk lemegy egy 2 ohm-os vezetőn, akkor azon úgy 50kV-ot....
Ezért vannak ezek a tesco-s / obis stb.. szupresszordiódás/varisztoros D osztályú túlfesz védők is csak B és C, tehát a lépcső többi tagja nélkül nem sokat érnek, max tüzet gyújtanak. :-)
Nekem az LPZ zónákról és hasonlókról kellett volna egy elég fasza szakirodalom ( nincs pénzem az MSZ 62 305 -re, ha valaki tud alternatívát vagy esetleg azt az szólhat ).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest