Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

válasz Ja no #1943 üzenetére

Hi

Az induktivitásokat, valyon milyen frekvencián mérik általában (netán 10kHz), mivel hogy, ha jól tudom, eltérő frekvencián az értékük is változik?
    Azokat a 47mikorhenrysekat milyen frekvencián garantálják, nem tudod véletlenül?

And
    Az nem lehet, hogy amit írtam korábban, hogy az egyik boltban azt mondták, hogy kétfajta ferritmag van, az egyik folytótekercsnek jó, a másik pedig trafónak, kapcs üzemű tápegységbe, hogy aszerint különböztetik meg így, hogy milyen frekvenciánnál, az azon a frekvencián szokásos alkalmazásoknak megfelelő tekercset ideális rá elkészíteni? :F
    Tehát értem ez alatt, hogy 10kHz-nél inkáb hangtechnikai alkalmazás a gyakoribb tehát az ott szükséges eszközökbe, pl. hangváltóba, hagfalakba való tekercset lehet ideálisan elkészíteni belőle,
    több 10kHz-es alkalmazásoknál pedig inkább a kapcs üzemű tápegységekbe való tekercseket ideális a mag paraméterei alapján rá elkészíteni.
    A másik, hogy talán Luke egyik likjében olvastam, hogy a kapcs üzemű tápegységekben alkalmazott indiuktivitások magja akkor jó, ha megfelelő méretű légrés van a ferritmag felek között.

Ez tényleg ennyire fontos e, vagy csak egyes magvaknál amelyek paraméterei egyébként nehezen felelnének meg ilyen feladatokra (pl. magas Al érték)? :F

Másik, hogy a fazékmagoknál ez érthető, a két fél között lehet távolságot, légrést tartani, de a gyűrűmagoknál hol lehet benne légrés? :F
    Mivel azok tudtommal egydarabból vannak, vagy netán két teljes gyűrű az oldalával ősszehozva? :F
    tehát lehet, hogy ez lenne a másik típusú mag, a légréses? :F
    Na, jó sok kérdést szegeztem neke!
    Üdv.:

• Batman2

őstag

válasz Ja no #1943 üzenetére

Hi

Nem, nem foglalkoztam még buck konverterrel gyakorlatban, csak elméletben, böngéyzstem az interneten valamelyik gyár IC listáját és ott csemegéztem.

Gondolom, hogy kellene legyen benne ilyen, mert néha bekapcsoláskor többet ad (kb. 3.8V) és 0.5-1 másodperc alatt lemegy a megfelelő értékre. Bár lehet, hogy éppen ezért nincsen benne ilyen, mivel akkor értelmezésem szerint azonnal le kellene kapcsoljon, mihelyst rossz érték van a kimeneten és újrakezdje az oszcillációt!
    Üdv.:

Új hozzászólás Aktív témák