- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Hi
Az induktivitásokat, valyon milyen frekvencián mérik általában (netán 10kHz), mivel hogy, ha jól tudom, eltérő frekvencián az értékük is változik?
Azokat a 47mikorhenrysekat milyen frekvencián garantálják, nem tudod véletlenül?
And
Az nem lehet, hogy amit írtam korábban, hogy az egyik boltban azt mondták, hogy kétfajta ferritmag van, az egyik folytótekercsnek jó, a másik pedig trafónak, kapcs üzemű tápegységbe, hogy aszerint különböztetik meg így, hogy milyen frekvenciánnál, az azon a frekvencián szokásos alkalmazásoknak megfelelő tekercset ideális rá elkészíteni?
Tehát értem ez alatt, hogy 10kHz-nél inkáb hangtechnikai alkalmazás a gyakoribb tehát az ott szükséges eszközökbe, pl. hangváltóba, hagfalakba való tekercset lehet ideálisan elkészíteni belőle,
több 10kHz-es alkalmazásoknál pedig inkább a kapcs üzemű tápegységekbe való tekercseket ideális a mag paraméterei alapján rá elkészíteni.
A másik, hogy talán Luke egyik likjében olvastam, hogy a kapcs üzemű tápegységekben alkalmazott indiuktivitások magja akkor jó, ha megfelelő méretű légrés van a ferritmag felek között.
Ez tényleg ennyire fontos e, vagy csak egyes magvaknál amelyek paraméterei egyébként nehezen felelnének meg ilyen feladatokra (pl. magas Al érték)?
Másik, hogy a fazékmagoknál ez érthető, a két fél között lehet távolságot, légrést tartani, de a gyűrűmagoknál hol lehet benne légrés?
Mivel azok tudtommal egydarabból vannak, vagy netán két teljes gyűrű az oldalával ősszehozva?
tehát lehet, hogy ez lenne a másik típusú mag, a légréses?
Na, jó sok kérdést szegeztem neke!
Üdv.: -
Batman2
őstag
Hi
Nem, nem foglalkoztam még buck konverterrel gyakorlatban, csak elméletben, böngéyzstem az interneten valamelyik gyár IC listáját és ott csemegéztem.
Gondolom, hogy kellene legyen benne ilyen, mert néha bekapcsoláskor többet ad (kb. 3.8V) és 0.5-1 másodperc alatt lemegy a megfelelő értékre. Bár lehet, hogy éppen ezért nincsen benne ilyen, mivel akkor értelmezésem szerint azonnal le kellene kapcsoljon, mihelyst rossz érték van a kimeneten és újrakezdje az oszcillációt!
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Napokon belül megjelenik a Warhammer 40k: Rogue Trader
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest