Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Nos, manapság elég ritkán használnak paritás bitet a soros adatátvitelben. Ha használnak is, az csak 1 bit "elromlása" esetén jelzi, hogy hibás az adat, de javítani nem tudja. A plotternek énszerintem tökmindegy, hogy jó vagy rossz adatot kap, úgysem tud vele mit kezdeni, nem tud visszaszólni a gépnek, hogy hibásan jött az adat, küldje újra. Ehhez külön protokoll kellene, ami manapság már nincs. Tehát, vagy jól megy át az adat, vagy nem, a plotter azt fel fogja dolgozni.
Szerintem szánj rá 2-3 ezrest és vegyél egy USB-RS232 átalakítót és próbáld ki azzal is. A legjobb az lenne, ha a plotteren lenne RS485 bemenet és USB-RS485 átalakítóval tudnád hajtani. A számítógépen ez is soros portként látszik (mivel az is), viszont jóval nagyobb az átvitel biztonsága (1200m-ig megy), csavart érpár kell neki (UTP).
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 5 Pro 42mm, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold