Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Volkov

senior tag

válasz Lompos48 #12546 üzenetére

Huh, van ami jogos, de picit Te is félreolvastál :)

Régebben kértem segítséget, pont Te segítettél bemenetet hekkelni egy kazis rádióra, erről a rádióról szól a kérdés, és ezt is írtam: "A kérdéses cucc még mindig a kazettás rádió, amire aux-ot csináltam."

Az RCA meg természetesen kimenet. És igen, külső erősítőt akarok, mert a gyári 4x15W szerénynek bizonyult.
    Maga a megvalósítása az RCA-nak nem gond.
    Megvan a chip, a TDA3706, erre lett kötve az AUX is, és erre fogom kötni az RCA-t is.

A FADE igen, az előre-hátra "erősítés" (van erre magyar szó?!)
    Működni fog, nem is értem a kérdést miért ne működne...
    Nem a végerősítő végzi sem a hangerő, sem a fade, sem a balance, sem a bass/treble állítást, hanem a TDA3706-os.

De ez eddig nem is volt kérdés.
    Az én gondom ott indul, hogy a gyári beépített erőstő vhogy 'figyeli' a terhelést, és ha nincs rajta hangszoró, akkor letiltja azt a kimenetet.
    Vagyis: ha nem kötök rá semmit, nincs pl FADE-em. Ez se kérdés, hanem tény :)

És mivel én ki fogom kerülni a gyári végerősítőt a külsővel, a kérdés, hogy lehet becsapni a kis ravaszt, hogy engedjen állítgatni mindent :K

Tehát: elég ha eg jóóó nagy teljesítményű 4 Ohm-os ellenállást teszek oda, vagy létezik ennél jobb megoldás is?
    Simán egy ellenállás a kimeneten kinyírhatja a rádiót?
    Vannak kétségeim, ezért is kérek segítséget. :R

Új hozzászólás Aktív témák