Hirdetés
- [K2]: AnyDesk átverés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- VHS digitalizálás
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
superecneB
üzenetére
Egy igazi kapcsoló, ami a trafót áramtalanítja lassan már kötelező lesz. Bizonyára megoldható. (Számold ki, lehet akár 2-3 W is a veszteségi teljesítmény - óránként...)
Lehet, hogy a trafó egyébként jelentéktelen zümmögését erősíti fel szerencsétlen akusztika. (Nekem egy maréknyi Thomson ébresztőórás rádió trafócskája okozott éjszaka elviselhetetlen dörmögést amíg nem állítottam puha szilikongumi lábakra az egész rádiócskát. Pedig az ilyen kicsi trafók lemezeit néha egyszerűen összehegesztik és még így is tudnak zümmögni. A tekercs meneteire ezt még Kínában sem alkalmazzák - egyelőre
)Megnéztem jobban a Logitech X-540-et, nagyjából olyasmi mint az én Creative Labs Inspire T7700-asom. Annak is a "csupaszon" van a mélynyomóban az elektronika, de a trafója külön van, "lengő"-ben.
Árnyékolással főként az elektrosztatikus zavar ellen lehet védekezni, arra megteszi az alu lemez is, a mágnesessel szemben állítólag sokkal nehezebb. A tranzisztorok kis feszültségű áramköreinél meg nem olyan fontos az elektrosztatikus árnyékolás, mint a csöveseknél. Legalábbis ezt olvastam évtizedekkel ezelőtt. Akkor még nem voltak 400-as bétájú tranzisztorok meg FET-ek sem ....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
superecneB
üzenetére
Én arra tippelek, hogy a hálózati trafó mágneses (már amennyire azt lehet árnyékolni) árnyékolatlansága okoz gondot, mivel nagyon közel van hozzá a mélynyomó sok menetes tekercse. Gondolom terheletlenül a szórás érződik ki.
Aztán még lehet, hogy a standby áramkör okoz gondot, de látni kellene a belsejét.Nálam sajnos minden be volt burkolva valami ótvar fekete textil szövettel, amin át voltak cibálva a vezetékek, így nem tudtam érdemben megnézni, milyen tápja van, és milyen szűrés van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Kuponkunyeráló
- Apple Watch
- Automata kávégépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Ez a tágas mikrotorony már faberakással is választható
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5320 13.3"FHD TOUCH IPS i5-1145G7 16GB/250GB Nvme SSD W11P, Üzletből, 27%ÁFÁ-s
- T14 Gen2i 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL Latitude 7320 Detachable 13"Touch i5-1130G7 8G/256G W11P, 2in1 Tablet/laptop,üzletből, 27%ÁFÁ-s
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 1TB gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
ekkold