Hirdetés
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sörösló #10956 üzenetére
Az Ecl/Pcl86 csövek tartalmaznak egy triódát, és egy végerősítőt, azért vannak egy búrában, hogy anno a TV/rádió technikában 1 cső, pár alkatrész meg egy trafó megoldja a hang kérdését.
Nem a cső technika csúcsa, és a teljesítménye is nagyon kicsi, de panelba elég, valamint megfizethető, és teljesen jó első csöves erősítőnek. (nyilván nem mondtam neked sok újdonságot, nem okítani akartam, csak leírni, hogy miért ezt a csövet választottam)Szóval nem a munkapont beállítás nem megy, hanem csak majdnem oda van állítva a cső, nem volt pontosan akkora ellenállás, amit számoltam. Lesz korrigálva az érték, de csak miután valami nyákfélét is csinálok.
így néz ki a munkapont beállításom.
Ami nekem gondot okoz, az az, hogy a vonali szintű jelek sokszorosan túlvezérlik a csövet. Ez miatt kísérletezgetek mindenfélével már egy ideje.
Lompos48: amit írtál utoljára nekem, azt a linkelt fetes kapcsolásra értetted, vagy arra, amit még előtte kérdeztem a relé helyett rakott fetről? (utóbbira tippelek)
Mi a véleményed a fetes hangerő szabályzóról? -
Lompos48
nagyúr
válasz
sörösló #10956 üzenetére
Most akkor csövest épít ez a jóember, vagy félvezetőst?
Ezek szerint hibridet.
A csöves tisztán analóg technika...
Előtte bármi lehet. Fantázia kérdése. Ha megcsinálja, akkor megtapsoljuk, mert beszámol róla. Jó volna ha neki címeznéd kritikádat/kifogásaidat. Én csak véleményt mondok ahol tudok valamennyit.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I GTX960M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest