Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
Lompos48 #10386 üzenetére
Szia!
Na hát akkor itt vagyok megint, addíg nem aludtam el amíg ki nem próbáltam és nem pislogott a lámpa ami ugye csak próbának volt(egyébként sima visszajelző égő, mivel a trafó 14 voltot kap meg), utána meg rákötöttem a trafót.
Ad kékvillámot a trafó olyan ütemben ahogy beállítom a potit(2.2M).
Viszont felmerült pár kérdés megint:
Fél 1 perc üzem után a 208-as eléggé melegszik, ahol néztem ezt a kapcsolást ott nem írták és nem is láttam hogy hűtőbordára rakták volna.
Most az végett melegszik hogy 208-as és így lett bekötve a tranzisztor, és ha 326-os lenne berakva akkor nem melegedne ennyire(mert akkor mindenképpen szerzek)?
Vagy mindegy és mindenképpen tegyek hűtőbordát(ugye ennek hosszan kell üzemelni)?
Következő kérdés:
A bázisra kötött 47 ohmos ellenállás hány W-os legyen, mert azért az is melegszik és azt sem írták hogy mekkora legyen?
Sajnos amit beraktam nem tudom mekkora, de a képen kb. méretre/típusra a (középső).
Még egy kérdés:
Azt tapasztaltam hogy így nem üt akkorát mintha csak simán relével/megszakítóval adok a trafónak 12V-ot, mert akkor kegyetlenül ráz, és a gyors szikra ív még a festéket is leégeti a lemezről.
Lehet hogy a 2db 470 mF-os kondenzátor kicsi bele, és az végett van(a potit 2.2k ami állítja a feszt hiába tekerem nullára)?
Bocs hogy ennyire értetlen vagyok, és ilyeneket kérdezek.
Nagyon hálás vagyok az eddígi segítségért is, mert nem igen jutottam volna vele semmire.moha21: Igen tudom hogy nem drága, csak ugye egy tranzisztor végett fizetni a futárt az már több, és elég vicces.
Ha több minden lenne akkor más lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung LCD és LED TV-k
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 16GB I 240SSD I mDP I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen1 Intel Core i5-10210U
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest