Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kriszbon

őstag

válasz Lompos48 #10386 üzenetére

Szia!

Na hát akkor itt vagyok megint, addíg nem aludtam el amíg ki nem próbáltam és nem pislogott a lámpa ami ugye csak próbának volt(egyébként sima visszajelző égő, mivel a trafó 14 voltot kap meg), utána meg rákötöttem a trafót.
    Ad kékvillámot a trafó olyan ütemben ahogy beállítom a potit(2.2M).
    Viszont felmerült pár kérdés megint:
    Fél 1 perc üzem után a 208-as eléggé melegszik, ahol néztem ezt a kapcsolást ott nem írták és nem is láttam hogy hűtőbordára rakták volna.
    Most az végett melegszik hogy 208-as és így lett bekötve a tranzisztor, és ha 326-os lenne berakva akkor nem melegedne ennyire(mert akkor mindenképpen szerzek)?
    Vagy mindegy és mindenképpen tegyek hűtőbordát(ugye ennek hosszan kell üzemelni)?
    Következő kérdés:
    A bázisra kötött 47 ohmos ellenállás hány W-os legyen, mert azért az is melegszik és azt sem írták hogy mekkora legyen?
    Sajnos amit beraktam nem tudom mekkora, de a képen kb. méretre/típusra a (középső).
    Még egy kérdés:
    Azt tapasztaltam hogy így nem üt akkorát mintha csak simán relével/megszakítóval adok a trafónak 12V-ot, mert akkor kegyetlenül ráz, és a gyors szikra ív még a festéket is leégeti a lemezről.
    Lehet hogy a 2db 470 mF-os kondenzátor kicsi bele, és az végett van(a potit 2.2k ami állítja a feszt hiába tekerem nullára)?
    Bocs hogy ennyire értetlen vagyok, és ilyeneket kérdezek. :B
    Nagyon hálás vagyok az eddígi segítségért is, mert nem igen jutottam volna vele semmire. :R

moha21: Igen tudom hogy nem drága, csak ugye egy tranzisztor végett fizetni a futárt az már több, és elég vicces.
    Ha több minden lenne akkor más lenne.

Új hozzászólás Aktív témák