Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rednifegnar

senior tag

válasz JulianSinulf #101413 üzenetére

nyilvan a forgatosdi addig fontos amig meg nem csinalod, aztan utana ritkan kell, de nagyon gaz az, hogy elforditod es szetesik az egesz.
    en azt alairom, hogy foleg digitalisban ma mar cimkezes megy, meg az hogy fognak egy kesz modult pl esp32 valamelyik verziojat, belepattintjak kozepre es rahuznak par buszt vagy cimket es osszelegozzak par modullal/szenzorral. ott nem nagyon kell vezetek meg amugy is minek. de ez nem is igazan klasszik tervezes.

az, hogy en most visszafejtek sztem az se annyira szamit mert ha forditva csinalom akkor még tobbszor elojon az, hogy tervezes kozben modositani kell, athuzgalni varialni, forgatni.
    amugy az athuzagalast meg egesz jol kezeli (van egy drag mode nevu opcio es az egesz ugyes), a forgatassal van a fo gond, mivel atkonnektalja random helyekre a vezetekeket. ezt tetezi azzal hogy nem is szol es nem veszed eszre. :Y
    nyilvan az is egy opcio, hogy majd kijon az ellenorzesnel, de ha mondjuk siman felcserel ket adatpint akkor az nem fog kibukni mert az attol meg jo marad.

nem szeretem a webes eszkozoket, egyet megneztem de nem igazan mennék ebbe az iranyba, megnezem az edat is.

az eagle nekem is 7.x valahanyas, a legutolso nem autodesk. persze ez is mar 10 eves release. de valojaban inkabb 20, az egesz logikaja maradt azon a szinten, talan meg dos-os idokbol. nagyon nehezekesen kezelheto plane mai szemmel. olyanok nagyon idegesitoek, hogy pl nincs pan funkcio, vagy a fontokat teljesen fosul jeleniti meg (kicsit kizoomolok es mar olvashatatlan az egesz) stb. beallitas ilyenekre keves mar mindent vegigprobaltam tobbszor. ez sajna egy nagyon elavult cucc.
    a kicad ilyen szempontbol sokkal modernebb, bar tele van hulyeseggel az is es még mindig csak a shematicrol van szo.

mar azt nezegettem, hogy a kicadnak nyilt a forraskodja, le tudnam szedni es modositani (visual studios c++), csak hat nem programozni + telepitgetni akartam, hanem haladni a cuccal.

ez a panel nem egy egyszeru darab (eleve tobb modulbol van, bar egyet kiveve egyformak). fura megoldasok vannak rajta pl a cimzes raadasul jo nagy fel negyzetmeter. alig fer az asztalomra, plusz meg van egy kulon processzor modul, ram, rom, interfesz, 3 fele tapfeszultseg, 3 reteg, meg egyeb sallangok. ez nem egy arduino meretu kis cucc amit relativ konnyu visszafejteni. mar eleve fizikailag nagy es nehez forgatni (+ez a lakkozas ami a halalom :W ).

Új hozzászólás Aktív témák