- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
nekem csak annyi a bajom, hogy ez a jelek szerint valami autós csoda TDA 20-30W-os erősítő lehet, esetleg +-12V-ról kicsit erősebb, akkor meg értelmetlen a 10.000uF mert nincs akkora áramlökés.
Ezekhez bőven elég a 4700uF is, a trafója meg gondolom egy kis EI magos vagy öntött puskás trafó lesz graetzel. -
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92 #80217 üzenetére
köszi, jobban figyelek majd...
-
biker
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #80211 üzenetére
igen, a zsírok lehetnek savasak, a vezetés lett volna érdekes.
Vol hogy csak tüskesort forrasztottam be Fahrenheites flux tégellyel, arduino micro panelbe, és utána nem működött, vagy hülyeségeket csinált, nem is ismerte fel az usb. Új panel, új tüskesor, flux nélkül és hibátlan maradt. Arra tippeltem, bemehetett a tüskesor alá és ott csinált valamit a trutyi. -
biker
nagyúr
Flux kérdésem lenne...
van a "no clean" meg a normál, amit le kellene mosni. De KELL vagy csak javasolt? Értem ez alatt okozhat-e működésben problémát, vezet valamennyire, vagy bármi?
Jártam már úgy, hogy szemre minden jónak tűnt, de szívta a tápot valami, és lemosás után megszűnt. (Fahrenheites meg másik lengyel hestoreból való trutty) -
biker
nagyúr
Üdv, valakit nem érdekel egy Fahrenheit 28111 páka?
Apámról maradt rám, soha nem volt bekapcsolva, valószínű tévedésből vette, mert táp nincs hozzá
Nekem ezen kívül van 3 230V-os, egy kiforrasztó állomás, 3 állomás 5 fejjel, nem akarom ezt is beüzemelniKét nagy tábla étcsoki vagy konvertibilis más csere érdekel.
-
biker
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #79860 üzenetére
Bocs, kimaradt, 230/400V AC
Értem, hogy 2.1kV szigetelési érték a lábak közt, de kicsit félve tennék rá egy smd ic-re csak úgy tápot. Még olvasgatom, egyébként tetszik kezdésnekMondjuk ha mindenképpen áramváltóról táplálom, akkor biztonságos marad...
0-5V analógra meg van digitális poti -
biker
nagyúr
válasz
#90088192 #79858 üzenetére
az alap áramváltó, tehát majdnem, de annak a kimenete is áram, pl 100A éa 1:20 akkor 0-5A a kimenete.
ezt kell egy árammérőre csatlakoztatni, aminek a kimenete nem kijelző, vagy műszer, hanem egy ellenállás érték, ami egy másik eszközt szabályoz. 200-800ohm közti értékkel ja és fordítottan arányos ellenállás kell -
biker
nagyúr
üdv, nem szeretném feltalálni a melegvizet, ezért kérdezem: létezik e olyan modul vagy késztermék, ami bejövő áramérték alapján (0-5A áramváltóról) vagy ellenállás háló vagy analóg potméter kimenettel rendelkezik, és be tudom állítani, milyen áram értékhez milyen ellenállás értéket adjon ki?
10 állású fokozatkapcsolót szeretnék automatikusra alakítani
Gyakorlatilag árammérő aminek a kimenete nem kijelző vagy műszer, hanem adott ellenállás értékek... -
biker
nagyúr
rotary encoder hiba
Benéztem a dolgot, és vettem 5db forgó jeladót, szimulátorhoz forgó nyomó gombot tartalmazó button box épül.
Tetszett, hogy benyomható és tekerhető, és impulzus kimenet, jajjdejó, rákötöm direktben a joystick panel bemenetekre.
Hát megnézhettem volna jobban, mert az A és B kimenet is jelt ad akármerre forgatom, csak a sorrend határozza meg, ez jobbra vagy balra forgás, én meg azt hittem jobbra A balra B ad jeleket csak
Így nem jó, mert + - állítás nincs, mindig + - + - jön vagy - + - +át lehet-e alakítani a jelet nagyon egyszerű elektronikával, hogy ez jöjjön ki belőle?
Ami rendelkezésre áll: USB 5V, test, a joy panelről 5V jön ki (common +) és ezt várja vissza a záró impulzusos bemenetén minden lábán.Vagy felejtsem el, és faragjak új előlapot, gomb + - vagy mini joy kar + -?
-
biker
nagyúr
bejön a jel a digi modembe, innen jön ki a koax.
Ez felmegy a padlásra, földhurok leválasztó, onnan 3-as elosztó, és megy a 3 TV-hez. ezen volt kb 61db jelszint, kicsit kockás
Kivettek mindent, beraktak egy T elosztót a modembe, innen felment a jel 2 TV-hez a régi rendszerre, és direktben egy méteres kábelen a TV-be, lett 70 feletti a jelszint, és még szarabb a jel, tehát teljesen kizárt a kábelhiba. -
biker
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #77065 üzenetére
"Mármint konkrétan felcserélted egymással a két TV-t?" nem, fizikailag nem, nem egyszerű lenne, de nem is lehetetlen.
"Az egész sáv alján vagy sáv felső részén megy el / gyengül a műsor, egyre romló mértékben, vagy az egész tuner lesz érzéketlen, illetve lehet teljes leállás is, tehát amikor a tuner belső oszcillátora áll meg."
Most néztem, 770MHz a nagyon szar, 778MHz ami kissé, 786MHz-en jó, és itt a sáv vége a diginél.
Végülis a sáv vége mondhatni szar? vagy így nem?Én arra gyanakszom, digis topikból is ezt nyomják, hogy tényleg lehet túl erős a jel, hiszen a jel növelését kimérték a kábel cserével, és határozottan rosszabb lett, ami kockás volt, az totál szétesett, ami kicsit éppen kockás az teljesen kockás lett. Ezért most nézek egy plusz csillapítást rá. Aztán kiderül. Van otthon régi T elosztóm talán kettő is, rányomom
-
biker
nagyúr
Üdv, DIGI vagy TV problémám van, ha valaki szakember, megerősítené a gondolatmenetet, vagy ha sz..atnak akkor azt?
Digi 1000-es net, + TV + telefon, Maglód, optika.
kb egy hete volt egy karbantartás, ami csak a netet érintette, viszont onnantól szétesett a Viasat6 képe. Kockás, akad, stb Csak az egyik TV-n, ami közelebb van a modemhez, a másik TV tökéletes. Minden más random adó jónak tűnt.
Bejelentésre TV újrahangol, beállítások ellenőrzése, nem segít, ma kijöttek.
Jelerősség megfelelő, 61-64db
Kicserélték a kábelt, direkt bekötve, 71db jelszint, még szarabb a kép.
Behoztak egy set top boxot, tökéletes a kép
Ekkor kezdtük a csatornákat ellenőrizni, és kiderült, 762MHz-ig minden SD és HD adó tökéletes.
770MHz-en nem csak a Viasat 6 jön, hanem még egy rakás nem HD adó, mind szar (de nem nézek izaura TV-t, meg eurosport SD-t csak eurosport HD-t, így nem tűnte fel)
778MHz-en 8 adó van, ebből 7 szintén szar, de majdnem jó
786MHz-től felfelé minden jó
A kontroll másik TV-n minden jó, ezen is eddig jó volt minden.
Szerintük a TV tunerje ment tönkre, valamiért a 770MHz sávon félrehangol, alatta felette jó
Ez megállja a helyét? 10 éves Samsung LED, nem gondolom rentábilisnek a szerviz kérdést. -
biker
nagyúr
Keregelek, de nem talalok, nincs ennel jobb 0-10V dc jelado?
Jobb=olcsobb, kisebbhttp://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/500000-524999/507917-da-01-de-ANALOGWERTGEBER_AWG_0_10V.pdf
-
biker
nagyúr
válasz
gyenesmartin #53500 üzenetére
első körben számold ki pntosan az áramot. Mert lehet, hogy 1,2A csak a multiméter lefelé csal, a táblaműszer felfelé
Utána ha nem lehet állítani, söntölni, akkor vissza a feladónak -
biker
nagyúr
válasz
Kernel #53498 üzenetére
Köszi! Pufferkondi van a kapcstáp után, előtt, előtte 50V-os, utána 35V-os, onnantól ahol a 12V-ok vannak, emlékeim szerint vegyesen 16 és 25V kondik vannak.
Graetz lehet, csak épp mondjuk a hátoldalon egy smd graetz, mert ott is van pár dolog, de már nem szedem ki a panelt.
Áram lenne bőven, mert eddig volt egy 16,5V 30VA trafó csak a riasztónak, amúgy 0,2-0,3A közt vesz fel, egyszer mértem 0,5A-t amikor épp töltötte az akksit, mert egy órán át arról ment
Riasztáskor vesz fel 1,5A-t elvileg, egy szirénávalMost lesz egy 12V 65VA trafó mert a kapunyitó is erre megy majd rá, de értelemszerűen nem riasztáskor fogunk padlásajtót nyitni, vagy egyik terhel 2-2,5A-el vagy a kettő együtt üresben 3-400mA-el
Szerintem a próba lesz a megoldás.
Mert csak jobb lenne egy hipersil magos kisebb trafó, mint a nagyobb EI magos
Az erősen határesetre van terhelve, 2,1A-t tud, ebből a riogató felvesz ugye 2-300mA-t, a motor nyitáskor 12-15mp-ig 2-2,1A-t, ez már rövid túlterhelés, majd amikor határolón van, akkor kb 1mp-ig felmegy hirtelen 3A majd 3,4A-re, ez csak egy löket, de egy bolti trafóban ilyenkor már nem bízok
Erről a trafóról ment egyszer 3db 20W-os halogén hónapokig -
biker
nagyúr
válasz
Daszkalosz19 #53488 üzenetére
a 2x110 oldalon a középsőket összeforrasztod, a két szélső a 230V
-
biker
nagyúr
Minden DSC panel ilyen, mindegy, de legyen DSC 1616 vagy 585 ha így jobb
Egy szabványos riasztó panel.
Van rajta egy kapcsoló üzemű táp, egy fet, egy 220 feliratú tekercs gondolom 220 mH és utána már mindenhol 12,7V-ot mérek, ahol szemre + táp kell legyen. Meg van egy 7805 ág, az szemre a panelen lévő optocsatolókhoz megynincs klasszikus graetz-puffer-stabkocka tápja
-
biker
nagyúr
DSC riasztókban vérprofi valaki?
Miért kell 16,5V AC-ről táplálni? Azon kívül, hogy ezt a kötsög feszültségszintet az ő tápjuk tudja?Áramszünet esetére 12V akku van benne, tehát tutti, elég a 12V DC
12V AC az kb 17V DC, tehát megint elég tölteni az akkut (14,4V)
Az összes szenzor 12V DCSzóval minek?
Nyugodtan beköthetem 12V AC-re, vagy valami instabil lehet, ami csak akkor derül ki, ha baj van? -
biker
nagyúr
válasz
gyenesmartin #52920 üzenetére
Igen, mert nem jo dolog a kigyulladt cella
-
biker
nagyúr
kell adó és vevő oldalon is egy egy arduino(genuino) board meg két wifi shiled vagy az mkr1000 kombi modul?
És felprogramozni jól, és a kettőt egy hálózatra összehozni?
Vagy elég egy, és az adhat wifin jelet a pc/mac eszközre default?
Lehet hozzá desktop alkalmazást írni, amin megjelennek az értékek, vagy a két arduinoós párban a helyi eszközre kell kijelzőt készíteni, és felprogramozni? -
biker
nagyúr
Vagy segítséget, vagy akár pénzért profi fejlesztőt keresek, egyedül nem találom jeligére
Már feltúrtam ebayt, icstationt, de nem találtam meg, ami nekem kell, csak sok hasonlót
Működésében olyasmi kell, mint egy rc modell telemetria
Kell 4db impulzus számláló, kvázi rpm, tartomány 0-600rpm
Az érzékelők lehetnek mini lézeres vagy hall/reed
Ez a 4 jell vezeték nélkül kell továbbítódjon kb 10-12 méterre, de stabilan kell tűrnie, ha egy 4m átmérőjű körön mozog az adó akár 50rpm-el (forgó karon vagy gyűrűn lesz az adó)
Vevő az lehet önálló lcd/led kijelző a négy értékre, vagy usb vevő valami tök alap sw-elAmiket találtam, pl model telemetria, az két rpmet tud, meg egy rakat felesleget
Az usb multiméter adapterek is korlátosak
Rf átvitel egy csatorna, ahhGondolkoztam 4ch nyomógomb panelen, de nem tudom, mit szólna 5-10impulzus/mp sebességhez?
-
biker
nagyúr
hú, gyerekek, olyat láttam ma, életemben még nem
Inverterben profik, keblemre, és segítsetek megérteni.Adott egy Altivar ATV12 (Schneider) inverter. 4db van a gépben mellesleg, tucatnyi ilyen gépet javítok.
Egyik motor (ez egy fólia lecsévéló és fólia nyújtó gépegység) meghajtásáról van szóTökéletesen működik, majd egyszer csak elszakad a fólia, és innentől ahogy befűzöm, elindítom, eltépi a fóliát, és feltekeri, mivel elkezd VISSZAFELÉ FOROGNI!
Kezelők szerint ezt naponta 10-12x eljátsza, most is visszafelé forog, ilyenkor fordítva fűzik át a fóliát, majd egy idő múlva megint szakad, mert visszafordult a menetirány, és befűzik rendesen
a bekötés 2 vezetékes, csak a com-li1 közé megy 24V dc, nincs a többi fokozat bekötve, és kap 0-5V dc sebesség jelet, ennyi.
hogy tud egy inverterben random megfordulni a fázissorrend?
-
biker
nagyúr
válasz
IstvánLászló #51650 üzenetére
ha már világít, de nincs kép, és eddig volt kép, de elment a világítás, akkor mondjuk nincs a helyén a szalagkábel
"A fénycsö és CCFL nem ugyanaz, ezt jól benézted sajnos."
A Cold Cathode Fluorescent Lamp az a hidegkatódos fénycső, vagyis minden kompaktizzó és minden normál fénycső valójában CCFL Lightning unit
Hallgatni arany, kérdezni gyémánt és platina
a meleg katódos mint fogalom nem létezik, de mint eszköz igen, ezek mind a higany és nátrium gőz lámpák, ahol KELL izzítani.
A fénycső begyújtható izzítással (megszakításos fojtóval) és hidegen is inverterrel -
biker
nagyúr
válasz
IstvánLászló #51644 üzenetére
99% hogy háttérvilágítás
vagy a tápja, vagy a cső, ez még tutti CCFLmivel a tv bekapcsol, és a jelek szerint nem púposak a kondik, keresd a kis segédtáp panelt a kijelző háttérvilágításhoz, szokott lenni egy 3x6-8centis kis panel a csőnek. ha az kap tápot, de a cső nem megy, akkor cső, és kb kuka a tv-mert drágább, mint a tv mai értéke
(bár ha hihető lenne, ebben van már ledes is? ebben a márkában és ársávban?)
szerk: a trafó felett lévő nagyfesz jeles rész és a kétszer két rózsaszín-fehér csati ami bemegy a panel mögé, az lehet a világítás tápja talán...
-
biker
nagyúr
tudtok jó forrást (akár hazai, akár ebay) ahol vehetek 4 relés kártyát PC-hez, USB-set, lehetőleg saját táposat (5V relék) amihez a program rendelkezésre áll, és a gomb feliratok testreszabhatók?
Ha tud esetleg időzítéses futást, netán külső forrásból fogad vezérlési utasítást, az non+ultra lennen+1 félét átnéztem, de nem bízom bennük vakon
-
biker
nagyúr
Plc érintőképernyő programozás szakik!!!
Szükségem lenne valakire, akinek van VTwin 5.11 szoftvere, és akár 5.24-e
Van egy .vts file egy ESA kijelzőhöz 2005-2006 környékéről. Ma már csak ploymath van hozzá, ami meg is nyitja a vts fileokat, de erre azt mondja, ez túl öreg, előbb 5.11-el meg kell nyitni majd elmenteni újkéntHelp
-
biker
nagyúr
válasz
darvinya #43887 üzenetére
kérdés a "kis motor" definíciója
egy 30mm átmérőjű, és 60mm hosszú motor elég kicsi? definitíve igen, nos ez egy MAXXON motor, 17.000RPM mellett 12V 170W, nominál árama 14A, átesési küszöbáram 20A
nyomatéka a kimeneten (hajtóművel) kb 60rpm mellett 3.000N (igen, 300kg!) -
biker
nagyúr
válasz
gyenesmartin #32851 üzenetére
Ehhez hasonlom volt, csak irf 530/9530-el, igen, minden szarra eldurrantak a ftek
Ugye a tr4 tr5 ra van ragasztva a fetekre? A meleget kompenzalva?
-
biker
nagyúr
no, ha kiderült, kinek a f@rka nagyobb, akkor foglalkozunk azzal is, hogy ki tudja ezeket nekem megoldani, ha már ilyen drága egy hegesztő gép?
-
biker
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #32364 üzenetére
Ember, mirol beszelsz? Tig meg lang
B@szki, ez egy 35mm atmeroju szenkefepajzs, a rezdrot maga 1mm2 es a lemez kb 1x3mm es 0,5mm vastag
Langgal elolvasztod a muanyag burkolatot
Max lezerrelvagy ultrahanggal, vagy ponttal
Egy 12V 170W maxxon motor pajzsa
A hatterben ott a macbookom billentyuzete meret gyanant -
biker
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #32361 üzenetére
-
biker
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #32358 üzenetére
Egy evre 40-50 hegesztes jutna, ennel azert tovabb birja az elektroda
Csak hat egy motor 130k, egy szenkefepajzs 60k, viszont egy par szenkefe csupaszon 500ft -
biker
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #32353 üzenetére
Az unitek ub25 egesz szeles skalan mozog
-
biker
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #32353 üzenetére
Meg hogy rez, de extrafinom szovet ugye a szenkefe kivezetes
Kb 300e huf alatt megerne venni ilyen gepet, felette nem, keressek egyaltalan? -
biker
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #32348 üzenetére
én mint villamos szakember, százával láttam már "nézdmeg milyen szar a wago mert leégett" képet, ahol 99% vagy nem wago volt hanem kínai szar, vagy rosszil volt felhasználva
ha maga az elem de-facto szar lenne, nem lenne meg az összes szak-engedélye használatra...
de ha vezetékek mikrohegesztésével foglalkozol, beszélhetnénk, mert keresek mini ponthegesztő készüléket motorok szénkeféjének a sodrott réz vezetékét (kb 1mm2) ráhegeszteni a nikkelezett kivezetésre (kb 1,5x0,5mm lemez)
szénkeféket kell cseréljünk nagyobb mennyiségben, és rá van hegesztve a gyári
-
-
biker
nagyúr
válasz
totya694 #32340 üzenetére
ha rosszul használod, igen, ha szakszerűen, akkor nem.
egyre több ilyen csatlakozás van vékony vezeték+kis áram esetére
van pl induktívok, fotocellák kábelére az M12 csatival egy méretű, vezeték végű csonk, csak a kábel külső szgetelést kell felbontani, ereket bedugom a 4 lyukba, és rátolom a betétet, bevágja, és rögzíti. a gép meg 10 éve üzemel ezzel a csativala kérdés a termék beszerzésére vonatkozott
-
biker
nagyúr
tud valaki ilyen electrotap jellegű csatlakozót, raktárról, és nem ennyiért?
-
biker
nagyúr
tudtok javasolni valami bot egyszerű rfid kitet? mint a conrados alap kit, 12V olvasó, tanítható max 50 kulcsig (10 is elég nekem) antenával, két kulccsal.
vagy annál olcsóbb nincsen?rfid kit
+ kulcsonként 1500-2000Ft -
biker
nagyúr
válasz
sörösló #29217 üzenetére
Szerintem akkor ismernelek kellene, mert a csomagolastechnika kis terulet nagyon
En az uniotech kft muszaki vezetoje vagyok, es mi tulajdonoltuk a techfilm kft-t is, ami a sipospack mellett a hazai piac egyetlen bopp forgalmazoja es konfekcionaloja. Emellett dolgoztam a fromm-nal, maillisnal es a minipak-nal, illetve a remenyis emberek tobbseget is ismerem, partnerunk a manuli, te merre dolgozol? Mert kb felsoroltam a piac jelentos szereploit -
biker
nagyúr
válasz
sörösló #29204 üzenetére
Jajj, ha nem ertesz hozza, ne irj!
A tasak az PE, a bopp az ketiranyu orientacioju pp folia(bi-axially oriented polypropilene film) ismertetoje hogy csorog es hasad mint allat, osszekeverik emiatt a celofannal
A tesco tasak olyan adalekot tartalmaz ami viz es levego hatasara lebomlik, de bopp lenne, akkor semmit nem vinnel haza benne -
biker
nagyúr
válasz
fero02 #29195 üzenetére
a kisnagyfa..omat bírta jól
A gyereknél az az erősítő üzemel most, amit én kaptam fatertól ,mikor 14 éves voltam (ennek 22 éve), és azt fater a szekrény mélyéről vette elő, mert megépítette 10 évvel azelőtt, lemezjátszóhoz, de lett új helyette, akkor az ma kb 35 éves cucc, eredeti felállásban szól.
Na az kondi volt, ami benne van, nem ilyen kerek szarkupacAz én nagy erősítőm végfoka új, de az előerősítője konkrétan 94-ben épült, hibátlan, és gyönyörűen szól.
-
biker
nagyúr
Ti lattatok mar olyat, hogy elhalkul egy tv?
Van egy samsung 2032mw lapostv, a hangszabalyzo 0-100 kozt allithato
Kb fel eve kuzdok vele, egyre halkabb
Konkretan 0-15 koztig hangosodik, mint korabban, onnantol 100-ig szinte semmit nem hangosodik
Minden forrasrol igaz, hdmi, antenna, digibox scartja, tokmindegy -
biker
nagyúr
voltam a szomszédban TV-t megsasolni, Medion 30272 LCD TV
jelenség, eleinte magától kikapcsolt, majd bekapcs után ment tovább. mára be sem kapcsol, stand by led sincs
Tépot nézem, semmi púpos, vagy kifolyt kondi
Nézem a fő tápkondit, 230V egyenirányítva ugye 344V, na már itt 280V volt van csak, kikapcs után 1mp alatt sül ki
ohó, biztos ez a rossz, csere 150u 400V, eredmény, ugyanaz
valami gondolom szívja a tápot, és semmi sem melegszik, nem barnul, semmi jelenségbármi ötlet? kapcsolási rajz?
-
biker
nagyúr
nem veszekszek, csak jeleztem, hogy ez így tévútra vihet bárkit
Ha veszekednék, azt írtam volna, hogy a mondás úgy helyes, és úgy terjed, hogy "A feszültség alatt álló vezeték ugyanúgy néz ki, mint a feszültségmentes, csak más a fogása"
Mint a kémiai párja "A hideg kémcső és a forró kémcső ugyanúgy néz ki, csak más a fogása"Szóval részemről píííísz van
-
biker
nagyúr
válasz
moha21 #23248 üzenetére
Akkor tájékozódj jobban, mert továbbra is kevered.
Az érintésvédelmi törpefeszültség, kisfeszültség, és nagyfeszültség nem azonos a gyengeárammal és erősárammal.Gynegeáramú a berendezés és annak belső hálózata, ha az elektromos áram jeltovábbító, átalakító, megjelenítő és egyéb hasonló tulajdonságait hasznosítja (távközlő, híradástechnikai berendezések és társaik)
Erősáramú a berendezés akkor, ha az elektromos áram munkavégző képességét hasznosítja (hőtermelő, erőátviteli, hajtástechnikai berendezések)
Így tehát a 12V-os játékmotor is erősáramú, míg a 20kV-os mikrohullámú távközlő berendezés gyengeáramú.
Érted már?
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
nem... csak nem érted, nem olvasol, gagyarászol összevissza
"Szóval ismét felteszem a kérdést, mi az az "áramgenerátoros stabilizált tápegység"?
Szerk: szerintem te a túláramvédett stabtáppal kevered a dolgot."DC12V stabilizált, ergó részterhelésen sem megy 12V fölé, +-5-10%
és áramgenerátoros üzemmódban maximum xxxxmA-t ad le akármilyen terhelésnélez nem voodoo, létező dolog
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
hmm, ma egy leégett motor kapcsán belefutottam egy érdekes megoldásba.
Tervezőnek a qrva anyját, és aki ráadta a CE plecsnit, annak is.Motor végállás kapcsoló NO érintkezőn, meg kell nyomni a megálláshoz, majd az meghúz egy relét, ami persze DC, aminek NC érintkezője nyitja a reteszt, és elejt a mágneskapcsoló
végül is csak a következő hibák miatt nem állhat meg a gép
- Kapcsoló hiba
- vezeték szakadás
- tekercs hiba a relén
- graetz hiba
- relé érintkező beragadásSzuper mi?
Persze ha NC érintkezőn állandóan húzott relé NO lábán lenne, akkor mind az 5 fenti hiba kiesne, mer azonnal megállna a motor, és nem égne le.szuper mi? gépgyártó cég olaszból...
-
biker
nagyúr
válasz
moha21 #22294 üzenetére
ha tudja hogy táphibás, nyilván nem 1.0 user, ergo már próbálta, de nem javítható esetleg a táphiba az, hogy belevágott a villám a tápba
mint kocsi eladásnál: motor alapjáraton döcög, valami kis hibája van, pár ezer forintból javítható
(ha igaz lenne, megcsinálva adná el, ennyi) -
biker
nagyúr
jelentem, megjavítva a korábban emlegetett samsung 2032mw monitorka.
egyre jobban küzdött bekapcsolással, hát szétkaptam (előtte beszereztem egy service manualt, ami mutatta, mi micsoda, de nem volt rá szükség)
a tápban a korábban fórumon jelzett 2db kondi (820uF 25V) ki volt púposodva és folyva
itthon 1000uF 25V volt, gyorsan beletettem, és összeraktam, és királyul megy -
biker
nagyúr
válasz
krisztianAMG #21964 üzenetére
köszi, majd szétkapom, és kiderül, mi a hiba
-
biker
nagyúr
válasz
Lompos48 #21953 üzenetére
hát ez zavar engem is
hogy ha a kondi, akkor vagy megy, vagy nem, sőt, inkább melegen lenne rossz
eddig akármennyi "kondis" táppal volt dolgom, mind elszállt, és kész. átmenet nulla.
de mintha valami figyelné, hogy begyújtott vagy sem, mert kb 10mp próba után nem villogtatja tovább, vagy leáll a gyújtás teljesen, vagy leállítja a gyújtást -
biker
nagyúr
válasz
Lompos48 #21951 üzenetére
találtam egy rahedli külföldi szólást hasonló sorozatú monitorokról, ott mindenhol kondicserét írnak
Samsung 226bw Monitor Repair and Info Guide Blinking Flickering No Picture
Samsung 226bw monitors have a bad flaw, they used CapXon as their vendor for capacitors, most of these capacitors are made to lower specifications and lasts only about 2000 hours or 3 years of regular useage and the warranty is exactly 3 years. If you have the tools you only need about 3 capacitors which are only a few cents and you can easily fix this yourself with ease.
Usually it is always the same 3 i believe C110-113 which are the 2X (820uf / 25v) and 1X (330uf / 25v)
You will need your own solder iron, fresh rosin core solder, and a butterknife.
The soldersucker doesnt do so well since the ammount of solder they use is quite small.
This is my first Vid and sorry about no autofocus on the flip ultra, my next videos will use a better video capture device. -
biker
nagyúr
jó kis samu tft tv-m elkezdett szórakozni.
bekapcs után villog, mintha fénycső gyújtó hibás lenne, majd 5-6 villanás után fekete kép.
ha kikapcsolom, bekapcsolom megjön a kép, és megy egész napez lehet a "szokásos" kondi száradás a tápban/inverterben, vagy fénycső gond lesz?
esetleg tudni lehet, hogy a 2032mw tipusba cserélhető-e vagy kuka?
-
biker
nagyúr
fóliára felgőzölt vezetőréteg javításához hol lehet most filcet, festéket kapni? és mi a hivatalos neve?
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #12524 üzenetére
Egyikhez sem! Szimmetrikus tap kell mindnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Dell Vostro 3520 notebook Core i3-1215U processzorral eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest