- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
Szükségem lenne egy kis segítségre, átalakítottam egy ATX tápot 24V-osra, de nem tudom kiszámolni a képen bekarikázott RC tag új értékét.[link] Arra tippelek, hogy a kapacitás maradhat ugyanakkora, de az ellenállás értékére nincs ötletem, most egy 33 Ohm-os 5W-os van beépítve. (15 Ohm 2W már 12V esetén is elég meleg volt)
A másik gondom, ami lehet, hogy ezzel van összefüggésben az (nem megfelelően szűr az RC tag), hogy az egyenirányítók, a terheléshez képest szerintem irreálisan melegednek. 100-150mA terhelés, a pozitív és negatív ágban is plusz egy 12V-os feszsztab. kb 50mA terheléssel van a hűtőbordán, 20-30s alatt 35-40 fokos lett a borda (a venti pörgött, de a doboz teteje nem volt rajta). Arra gondoltam, hogy az SBL3040-ek igencsak határon (abszolút maximum Vrwm 28V) dolgoznak már 27,7V esetén (ennyi van a kimeneten ilyen kis terhelés mellett). Gondolom ennél lényegesen nagyobb feszültségcsúcsok is lehetnek, így inkább 60 vagy 100V-os egyenirányítóban gondolkodok (gyárilag a 12V-os ágban 200V-os egyenirányító volt, csak nem tudom indokolt volt-e vagy csak az volt épp jó áron), 200V valószínűleg most is elég lenne, de 0,2-0,25V-al több esne rajta 10-12A mellett.
Ha megoldódik a dolog a jövő héten veszek pár 24V-os izzót és letesztelem. Kíváncsi mekkora teljesítményt tud majd leadni 2x24V-on, egy eredetileg 420W-os Chieftec táp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 1 / 2
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max