Új hozzászólás Aktív témák

• Jancsi

aktív tag

Szükségem lenne egy kis segítségre, átalakítottam egy ATX tápot 24V-osra, de nem tudom kiszámolni a képen bekarikázott RC tag új értékét.[link] Arra tippelek, hogy a kapacitás maradhat ugyanakkora, de az ellenállás értékére nincs ötletem, most egy 33 Ohm-os 5W-os van beépítve. (15 Ohm 2W már 12V esetén is elég meleg volt)
    A másik gondom, ami lehet, hogy ezzel van összefüggésben az (nem megfelelően szűr az RC tag), hogy az egyenirányítók, a terheléshez képest szerintem irreálisan melegednek. 100-150mA terhelés, a pozitív és negatív ágban is plusz egy 12V-os feszsztab. kb 50mA terheléssel van a hűtőbordán, 20-30s alatt 35-40 fokos lett a borda (a venti pörgött, de a doboz teteje nem volt rajta). Arra gondoltam, hogy az SBL3040-ek igencsak határon (abszolút maximum Vrwm 28V) dolgoznak már 27,7V esetén (ennyi van a kimeneten ilyen kis terhelés mellett). Gondolom ennél lényegesen nagyobb feszültségcsúcsok is lehetnek, így inkább 60 vagy 100V-os egyenirányítóban gondolkodok (gyárilag a 12V-os ágban 200V-os egyenirányító volt, csak nem tudom indokolt volt-e vagy csak az volt épp jó áron), 200V valószínűleg most is elég lenne, de 0,2-0,25V-al több esne rajta 10-12A mellett.
    Ha megoldódik a dolog a jövő héten veszek pár 24V-os izzót és letesztelem. Kíváncsi mekkora teljesítményt tud majd leadni 2x24V-on, egy eredetileg 420W-os Chieftec táp. :)

Új hozzászólás Aktív témák