Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Péter
tag
válasz
dellfanboy #358 üzenetére
Az ok jelölésű elektródák az esabé ott néz körül,kerítéshez ötvözetlen acél anyagot válasz,az is az. Gyufagyújtás szerűen kell ívet húzni,de nem olyan hosszan mint a gyufánál,és 2-es anyagnál cc 70A elég lesz.Az elektródás dobozon rajta vannak az alap infok is.
-
SoulReaver
veterán
válasz
dellfanboy #358 üzenetére
Fotót tudnál feltenni arról a gépről? Hát-ha ki lehet valamit találni rajta. Valami skálának lennie kell rajta.
A pálcád szerintem rutilos és annak egyenáram kell negatív pólusról, úgy könnyűnek kell lennie az ívgyújtásnak. Az ív hossznak mindig akkorának kell lennie(vagy törekedj rá), amekkora az elektróda magátmérője. 2, 2.5mm a pálca?
-
dellfanboy
őstag
kösz a gyors reakciót mindenkinek.
a zártszelvény 40*40-es ha jól látom 2 mm vastag, de van olyan szögvasam amit hegeszteni szeretnék ami4 mm vastag.
a hegesztő gép egy invertes straus masina. bekapcs gombon illetve egy tekerőn kívűl ahol min-max-ot lehet állítani nem látok rajta sok opciót (meg persze egy piros és fekete dugalj, egy a pálcának a másik meg leföldeléshez)
a pálcám vadi új ez van ráírva bár kicsit kopott ok4352 6013 hol tudok utána nézni hogyh milyen vas-hoz milyen pálcával illik hegeszteni? a problémám hogy néha vagyis nagy többségben nem sikerül elindítanom a varratot. lehet azért mert remeg a kezem a pálcám meg túl hosszú?életem első hegesztése és a szakszavakkal se vagyok képben sorry
-
SoulReaver
veterán
válasz
dellfanboy #354 üzenetére
Inverterrel azért elég könnyű dolgod van, ha kicsit értesz a hegesztéshez. A legfőbb az az, hogy a test kábel mindig azon a darabon legyen, vagy legalább is érintkezzen, amit épp hegesztesz! Aztán az anyagvastagságot figyelembe véve állítod az Ampert. Sarok varratoknál kicsit több kakaót kell adnod. Én a 40*20 as zártszelvényt sima trafóval 80-85 amperrel hegesztettem, 2,5 pálcával. (Kiindulásnak talán megfelel neked.)
-
SoulReaver
veterán
válasz
Feribacsi555 #353 üzenetére
Nem, kézzel csak. Volt perem, betámasztottam a pálcát és vezette
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
dellfanboy #354 üzenetére
Egy kicsit azért többet kéne erről tudni. Milyen vastag a zártszelvény fala, milyen elektródával akarod hegeszteni (mérete) és milyen beállításokon
-
dellfanboy
őstag
szuper hogy van ilyen topic is
van egy inverteres hegesztőm amivel a kerítést próbálom hegeszteni (zártszelvény) tudnátok segíteni egy how to-val pontosan hogy is kellene? a mai pár órás hegesztésem alatt 1 varratot sikerült varrni ami elég jó lett, de nem értem miért csak 1x kapta el..
tekergettem az erősséget mindenhova de nem sikerült. a hegesztő pálcám szép új, és a gép is működik. szóval pontosan mit bénázok??vagy valamit figyelmen kívűl hagyok? -
Feribacsi555
senior tag
válasz
SoulReaver #352 üzenetére
Forgatón?
-
Snücü
tag
válasz
Feribacsi555 #349 üzenetére
Árban össz ez is ott van. És ez kicsit komolyabb gépnek tűnik. Test és munkakábelt meg lehet venni másikat. Mindenesetre köszönöm a tippet!
-
Snücü
tag
válasz
Feribacsi555 #347 üzenetére
Minden stimmelt, teljesen ugyanolyan helyzetben próbáltuk a két gépet. Volt, amikor az enyém nem is gyújtott ívet, a másik meg vígan húzta a szépen terített varratot... szóval egyértelműen a gép tűnik gyengének. Ezért is félek másik Alfaweld-et venni, nem vágyom ugyanarra a szopórollerre védőgázas kivitelben is
-
Feribacsi555
senior tag
Elég érdekes. Vajon jó a polaritás? És közvetlen konnektorba van dugva, vagy hosszabbítóval?
Sajna nem tudok javasolni gépet, nekem bluemig-em van, de nincs finom állítás rajta, 4 fokozat, azt viszont hallás
De bőven elég arra, amit itthon hegesztek. Talán annyiból előnyösebb, hogy a porbeles huzallal is tudnék hegeszteni, ha valahova nem akarnám elvinni a palackot. Mondjuk csak itthon ügyködök. -
Snücü
tag
válasz
Feribacsi555 #345 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Gyanús volt a gép, ezért a saját elektróda csomagommal (2-es és 2.5-es rutilos) elmentem egy barátomhoz, akinek egy 1000 éves 160-as MMA gépe van, talán EPS de nem vagyok biztos benne. Stabil, szép íve volt, könnyű volt ívet fogni vele, szép varratot csináltam vele. Aztán ugyanazon elektróda, ugyanaz az anyag és az én gépem nyűgös. Nehezen fog ívet, instabil, ingadozó az íverősség. Kettes elektródával simán jó voltam 50A-el a barátom gépével 1.5-ös lemezen, ugyanezen beállításokkal az enyém.eldobja az ívet, kicsit emelve az áramon pedig azonnal átégeti az anyagot. Persze nem vagyok profi, biztos az én hibám is a helytelen kezelés, de mivel kellene dolgoznom a vackaimon, inkább invesztálok nagyobb összeget egy védőgázas gépbe.
Szivesen veszek javaslatot más gépre is!
-
Feribacsi555
senior tag
Helló.
Ha neked megér ennyit a gép, akkor vágj bele. Szerintem jó az állíthatósága, bár kicsit meglepő, hogy csak 16 amperos biztosíték kell neki, az enyém kevesebb ampert tud, mégis 20 fölötti bizti kell neki. (mindegy nem lényeg).
Amúgy nem lehet, hogy az elektróda baja az, hogy nem tartja az ívet? Esetleg nedves, nincs kiszárítva
Én anno 80 ért vettem a gépet, de ahhoz vettem nagy palackot (30), reduktort (19), huzalt (passz).
Szóval így összeadva és a kocsit is beleszámolva valós az ára, főleg, hogy mma-t is tud.
5 -ös lemezt vígan el fogja vinni. (Szerintem) -
Snücü
tag
Sziasztok!
Tudom, kicsit buta kérdés, de azért felteszem. Most egy Alfaweld MMA130 inverteres gépem van. Nem vagyok elégedett vele. Ne tartja szépen az ívet, ingadozik, meg amúgy is a védőgázas felé húz a szívem. Mivel hobbi célra kell a gép, főként zártszelvények hegesztésére, illetve időnként 4-5mm-es acél lemezek, ritkán egy kis betonvas is előkerülne. Most látom ezt a gépet akcióban. Szabad ilyen célra megvennem, vagy van esetleg jobb tippetek?
Köszönöm!
A gép:
http://hegesztogepek.info/termek/mig-mma-185-hegesztogep-teljes-hegeszto-felszerelessel/
-
Feribacsi555
senior tag
Szia!
Én csak azt tudom leírni, amit én vennék. Konkrét típus nincs, de én olyan invertert vennék, aminek digit a kijelzője, emiatt ugye pontosan állítható az amper, és avi is egyben. Csak hogy a lehetőség meglegyen a későbbiekben. Arról viszont nem tudok, hogy mennyire speciális dolog lehet 1-es lemezt, elektródával hegeszteni.
-
Kolty
aktív tag
SZiasztok.
Olyan helyzetben vagyok, hogy van egy 160.as ventilátoros hetrám, lecserélném.
Jobb lenne egy könnyű kis gép, amivel talán vékonyabb 1.mm.es lemezt is meg tudnék hegeszteni.
Milyen invertert lenne érdemes vennem amivel nem lenne pl. melegedés problémám, illetve ház körül kiszolgálna?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest