Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz tomp #55270 üzenetére

Köszi, nekem nem ez volt a tapasztalatom a 2 terásokkal, Sentinelbôl még screenshotom is volt a CRC hiányáról, míg a mellette zümmögô Seagate Nas szériájánál ott figyelt. Ez a bit flip ellen is véd, a ZFS jelzett is a PURX-re kétszer..

USB házak néha produkálnak dolgokat, ezért nézném meg gépben is rendesen. Ha csak ennyi volt és szûnik a dolog, akkor sem tenném az életem rá, de nekem mindig is volt mit bukni, van is, emiatt paranoiásabb vagyok. :U

Amúgy a dolog iróniája, hogy egy komoly hibatûrô fájlrendszerrel/raid-el még streaming mód mellett sem lenne gond, de ha szólóban egymagában van, jobb félni, mint megijedni.

A legkényelmetlenebb nem is csak az, ha elszáll a diszk örökre, meg nem is az, ha kevésbé fontos adat, hanem ha azt pótolni kellene.

Mittomén, vállvonok, hogy nem a nagypapi képei szállnak el, "csak" 2-3 terányi film mondjuk, amit bármikor pótol az ember ha muszáj. Ergo, annyira nem vág földhöz a veszteség, de ha mégis nekiesek beszerezgetni ôket, uhhhh. Szóval nekem már vagy 10+ éve túl nagyok a HDD-k ahhoz, hogy magukban használjam ôket. Érdemes raid-ezni vagy zfs, btrfs, windows alatt akár, stb.

Új hozzászólás Aktív témák