- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10076 üzenetére
"Ezt sem egyszerű megítélni, de a FAT gyorsabbnak tűnik, úgyhogy XP-t én FAT32-n szoktam futtatni."
Tényleg? Ezzel most alaposan megleptél.
Manapság akkor nem értem, mi ez a fene nagy NTFS-mánia, ha azt mondod, különösebb hátrány nem származik a FAT-ből. Én eddig úgy tudtam, hogy az NTFS a folyamatos írás-olvasás miatt még gyorsabb is (ez a folyamat alapvetően nyilván jobban igénybe veszi a vinyót, de azt hittem, hogy ezzel együtt vagy épp emiatt - hogy folyamatosan dolgozik - gyorsabb!), nemhogy lassabb a FAT-nél... Meg eddig azt gondoltam, hogy átlagos teljesítményben is jobb az NTFS...Ha tehát mondjuk van egy különálló swap-partícióm, akkor azt érdemes FAT-re formázni? Akkor is FAT32 vagy FAT? Már lassan az is felmerül bennem, hogy vissza kéne térni az őskorba.
(Mondjuk az biztos, hogy a DOS kevésbé erőforrás-igényes...
Na jó, legyen Win 3.1.
)
Most akkor már kissé össze vagyok kavarva: akkor mégis miért jobb az NTFS? Pl. teljesítményben? Itt van egy összehasonlító táblázat: NTFS vs FAT - itt az Overall Performance-nél azt írják NTFS esetén: Low on small volumes, High on Large, FAT-nél pedig: High on small volumes, Low on large. Tehát akkor nem jobb mégis a teljesítmény nagy partíciókon? Mondjuk persze az is kérdés, hogy jelen esetben mi számít "nagy" kötetnek/partíciónak...
A "hibatűrési toleranciára" (ez mi is pontosan??) pedig FAT32 esetén minimális értéket írnak, míg NTFS esetén maximálisat...
Most már azt sem tudom, legközelebb mire formázzam a rendszerpartíciómat...----------------------------
"ghost.exe -clone,mode=prestore,src=1:4\backup.gho:1,dst=1:2 -RB"Viszont gondolatolvasó vagy, mert már ezerszer gondolkoztam rajta, hogy be kéne tenni a bootmenübe egy Ghost-olási lehetőséget, mint laptopoknál, csak nem néztem utána a paramétereknek.
Az 1:4 illetve 1:2 esetén az 1 az az 1. lemez? Tehát ha pl. több vinyó van benn, és én épp a 2. lemezen tárolom a ghost-image-et, akkor ugyanez, csak 2:4 ill. 2:2?
Még valami: ha mondjuk a Ghost könyvtárban tárolom az akarmi.gho képfájlt, akkor az stimmel, hogy src=1:4\Ghost\akarmi.gho:1 ? Itt mi az az :1 a végén?
Bocs, ha ez OFF, nem is fogom tovább firtatni itt a témát, csak még ezt szeretném megkérdezni...
Egyébként ez nyugodtan mehetne szerintem a Ghost-topic első hsz.-ébe, mert elég hasznos info.
Mondjuk én a végére magamnak még odatenném a -sure paramétert, nehogy véletlenül hülyeséget csináljak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest