- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
liksoft #2424 üzenetére
nincsen rajta most semmi, szétdobáltam 3 gépre az adatokat.
most kerestetem faterommal a számláját, mert ha megvan akkor visszatudom vinni.
a durva az hogy ez a vinyó alig volt használva, mert a kezdetektől fogva usb-s alu keretben volt. azért ez vicc..
ha faterom nem találja viszont a könyvelésben a számlát, akkor rábasztam...
de hogy mitől lett ez???? ilyen előfordul? nemtom hogy van e még ember aki nálam is jobban vigyáz a dolgaira, szóval nem hinném hogy én tehetek erről..
még ezt a hdd regeneratort megprobálom
mod: koszi admiralis neked is
[Szerkesztve] -
Philippe
csendes tag
válasz
liksoft #2424 üzenetére
Hogy-hogy annyi?
Az eszközkezelő kifogástalannak látja,arról nem is beszélve,hogy a tegnap ugyan ez a vinyó a haveromnál,hibátlanul működött.Le lett formázva,és kapott adatokat is,erre hazahozom és semmi?Nem akarom particionálni,egybe kell,és egybe is lett formázva.
Milyen HDD regenerátort javallasz?Vagy egyeltalán mit csinál az? -
Integra
titán
válasz
liksoft #2416 üzenetére
lefutott a teszt, a következőt dobja ki:
error: lba 3503350866
error: lba 3503350867
error: lba 3503350868
error: lba 3503350869
error: lba 3503350870 /
error: lba 3503350871
error: lba 3503350872 /
oem error code => e77 : bad sector
error : sector id not found
>> logical test : testing... pass!
scan elapsed time : 02:45:17
error occured test loop number 1
end time : sat aug 11 19:22:05 2007
test was completed.
ez magyarul mit jelent?????????????? sok jót nem, ugye? -
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
liksoft #2412 üzenetére
találtam 10ből egy jó mágnes lemezt most azzal próbálkozom
sikerült is csak épp a hutilt felejtettem el átmásolni rá... lol
na mindegy lassan már alakul a dolog, legalább eljutok addig, hogy ez a trágya elinduljon.
váóóóóóó és bejött, na most már csak okoskodni kell hogy csinálja ezt a teszt irás meg olvasás megizzasztós dolgát és megjavítsa a vinyót...
bontani kéne még egy sört mert leizzadtam ebbe a nagy harcba'
mod: vááááááá, elfelejtettem hogy a boot hdd-m is samu, most annak esett neki, és persze long testre klikkeltem
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
-
Integra
titán
válasz
liksoft #2388 üzenetére
én nem haragszom senkire sem, csak működjön újra...
smart? az meg mi? láttam már ilyen kiirást bootnál,de nincsen ilyen program se a gépen. meg az a másik gyártó teszter program se
samsung a vinyó amúgy sp2014n 200gb/7200rpm/8mb/pata
25%-nál tartok épp a második formatnál, mert az elsőnél 97%-nál egyszerűen kifagyott a gépem... -
Integra
titán
válasz
liksoft #2383 üzenetére
most rádugtam épp parallelre és nyomtam manage-ben egy partíció törlést és teljesen új partíciót adtam, full format megy épp, még vagy fél óra lesz a format, utána többet tudok.
minden esetre furcsa, mert amúgy az adott méreten belül írt, olvasott, zenét és avi-t, mindent lejátszott semmi gond nem volt.
a 200 gigából 186,31 gigát enged csak formatálni. ez normális? -
Integra
titán
-
válasz
liksoft #2347 üzenetére
Kedves Liksoft!
Ez úton köszönöm meg a segítségedet!
A problémám abból adódott, hogy a WD SATAII vinyómmal valami baj volt, néha nem pörgött fel, vagy fogta és menet közben kattanással leállt. A sima A8V alaplapom még felismerte így is, de a Delux már nem akarta.
Ki lett cserélve egy csamcsungra.
Még egyszer köszönöm!
Hegyi -
jimmy399
senior tag
válasz
liksoft #2349 üzenetére
''Én a harmadik helyesírási hiba után feladtam.'' : Ezer bocsánat. Nem éppen a helyesírásra figyeltem. Bocsesz. Legközelebb meglesz.
''gyári tesztprogrammal kéne letesztelni. Ha az hibát ad rá, akkor nem kell csodálkozni.'' - Ok megnézem.
''Az optikai eszközöknek elméletileg a 40 eres kábel...'' Ok. Elolvastam amit írtál. Lehet benne valami. Hagyom úgy ahogy van. Többszavas UDMA2 módban vannak az optikai meghajtók.
Amúgy köszöntem hogy legalább te érdemben hozzászoltál a kérdésemhez. -
-
-
válasz
liksoft #2340 üzenetére
Szia!
Köszi!
Egy baj van, hogy nem tudom hogyan kell a vinyót átrakni SATAI-re. Van ugyan rajta 4 jumper lehetőség, de nincs a tetején semmilyen ábra, ami jelezné, hogy melyik mire szolgál. Össze-vissza meg nem akarom jumperelni.
A következők vannak írva a jumperhez, a NYÁKra:
- SSC
- PM2
- OPT1
- OPT2
Mond ez neked valamit?
Előre is köszi!
Hegyi
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
liksoft #2325 üzenetére
hm.. nincsen rejtett folder rajta, ez biztos, ntfs természetesen
tény és való, hogy másolás után egyszerűen lehúzom az usb dolgaim, de természetesen nem másolás közben. szóval akkor már nincsen adatmozgás.
megpróbálom ezt a checkdisket, hátha
disk cleanup se talál semmi takarítani valót rajta
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #2286 üzenetére
ezt már hallottam, hogy a ''rack winyógyilkos''. ami a melegedést illetei nem feltétlen. 2 pata rackom van. a hátsó ventik rég bedöglöttek, csak elsők szívják be a levegőt. a winyótartó fiókok felső borítását rá sem teszem. a ház oldala nincs fent. ha benyúlok a szabadon lévő 2 sata winyóm sokkal forróbb alapjáraton, mint egy kiadós másolás-adatmentés után a rackban lévő, amire erősen is csak azt tudom mondani, hogy langyos...
-
Doris Lune
tag
válasz
liksoft #2300 üzenetére
Már próbáltam egy kábellel az én gépemen, de meg se nyikkan. Ezért vettem a hosszabbítót. Két kábellel műxik a noti USB-jébe dugva is, de nagyobb fájlok másolásánál itt is kiadja a hibaüzit. És kell a hely másnak is, ezért van a hosszabbító megoldás. Ott teljesen úgy viselkedik, mint közvetlenül a notihoz kötve.
Gondolkodom, milyen progik használhatják még a vinyót, hogy nem lehet simán kiiktatni, de nem jövök rá. -
Doris Lune
tag
válasz
liksoft #2296 üzenetére
Két kábelt, egy pirosat, és egy szürkét, (ha a szin számít). Később nem próbáltam eltávolítani, ez igaz.
Nincs Total Commanderem. Milyen progi használhatja még?
Két USB helyem van, az egyiken a négyes USB hosszabbító van, a hoszabbítókon pedig egy egér, egy vinyó két kábellel, s néha PDA-t szinkronizálok rajta. A másikon egy 3G-s modem van, mindezt egy Vaio noti cipeli. Ami a röhej, hogy a párom notiján egy kábel elég a vinyó működéséhez, az is közvetlenül az USB-jébe van bekötve, s ez egy sokkal kisebb subnoti, szintén Vaio. -
hossszú
őstag
válasz
liksoft #2241 üzenetére
Fontos tudni, a Hitachi (IBM) winyók a tápra és az időzítésekre kényesek. Ezért minőségi táp ajánlott, alaplap meg default beállításban.
Most jutott eszembe,hogy mit írtál! Alaplap defaultban?
Ha Hitachi vinyó van a rendszerben meg sem próbálhatom a tuningot?
A DFI-t nem tuningolni bűn -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #2257 üzenetére
thx!
megoldódott a prob. más hibákat is ki kellett küszöbölni, de a te ötleteid is mind kellettek hozzá. volt integrált sp2-es legál oem xp-m, (csak már többször aktiváltm, és féltem, hogy nem nyeli be többet billgéc...), így egy régi sp1 nélküli, aktiválást nem kérő xp-vel próbálkoztam, azzal nem ment. az alaplap oldaláról pedig letöltöttem a floppyra való, legújjabb sata2 raid driver-t. ráadásul az xp telepítés elején a floppyról nem elég a raid drivert telepíteni, hanem még mást is, (1 nvidia-s valamit is kell). a raid0 kreálásnál is elrontotam valamit.. de most már műkszikl
''Szerintem viszont nem mindegy, hogy 28 bites vagy 48 bites címzéstartománnyal kezeli a rendszer a winyót!''
ez nekem kicsit lenni kínai... -
hossszú
őstag
válasz
liksoft #2241 üzenetére
Mind a kettő vinyón lefutattam a HDD Regeneratort, ledöbbentem!
Az egyiknél 114 a másiknál 219 szektorhibát talált és javított és ami nagyon érdekes a winchesterek legelején 3GB környékén.
A Sentinel mind a kettőnél most 100%-os kondicíót jelez.
A kérdésem az lenne mi okozhatta ezt a nagyon egyformának tűnő hibát?
A tápom Chieftec 450-es a BIOS defaulton volt-van.
A winchesterek mekkora hőfokig bírják károsodás nélkül? -
KrAt
veterán
válasz
liksoft #2239 üzenetére
Azt tom, h a demo nem másol. Ezért ''megszereztem'' fullban, majd azzal próbálkoznék, de:
-drag & drop nem működik
-ha jobbklikk / copy akkor se működik, nem csinál semmit..
Lehet, h amit ''megszereztem'', az rossz?Vagy én nemtom, de vagy én vagyok nagyon béna, vagy vmi nemjó, de mi?
Itt szenvedek 1 órája lassan, és semmi.. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
liksoft #2221 üzenetére
majd befagyasztok jégakkut és arra teszem.
de 20gb hdd hogy főzte meg magát? az nem melegszik annyira.ráadásul a 80as hdd felett volt, és annak a vencsije ezt is érte, illetve kihajtotta alóla a másik által termelt hőt.
ha besétálnék vele valami szervizbe, kb mennyit gombolnának le rólam? -
poffsoft
veterán
válasz
liksoft #2199 üzenetére
viszont kizárólag ez az a bit, amit sehogy sem lehet 1-re írni, a winyó bármelyik blokkjában, bárhol tudok bármit beleírni bármelyik byte-ba, és visszaolvasni, kizárólag ez a 'kritikus' bit nem írható, a bootsignature-ben....... (diskedit).
Viszont így használhatatlan marad a winy..... -
poffsoft
veterán
válasz
liksoft #2189 üzenetére
Annyi változott, hogy írni tudok diskedittel a winyóra, de valami miatt azt a bootbyte-ot 55 aa-ra nem lehet átírni, mindig 55 a8 lesz, minden számnál ez a helyzet, a 2. bitet nem lehet 1-re írni. Annyit tudok, h. videokamerában volt a vinyó, lehet hogy az kavart be neki?
-
tlac
nagyúr
válasz
liksoft #2155 üzenetére
két dolog miatt kizárnám a driver hibát:
egyrészt az ich8r-en és a jmicron vezérlőn is ezt játsza
másrészt a wd Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD) is ugyanezt a méret változást mutatja (ez csak a c,h,s-t írja ki és a cilinder száma változik)
win alatt everest-tel, hdsentinel-lel néztem -
ML320
senior tag
válasz
liksoft #2126 üzenetére
Lehet, de akkor had kötekedjek: Ti hogy csináljátok?
Ha ennyire gázos a helyzet, akkor pl teljesen jogos az adatmentési díjatok. Viszont ha egy házilag megoldható dolog működik (persze itt ti rizikóztok, hátha a másik panel is elfüstöl), akkor mennyit kértek egy ilyen munkáért?Itt a smile, ne értsd félre!!! Meg amúgy is mondtam, hogy kötekedek!!!
Bármennyire adtok is kedvezményt a magánszemélyeknek, az még nem a mi pénztárcánk. Még ha egy másik HDD is elfüstöl, akkor is olcsóbb a javítás. A Samsung meg három év garival kerül általában forgalomba, egy garcserés próbát meg megér a dolog. 100%-ig senki sem tudja, hogy a HDD elektronikája volt-e gyenge, vagy a noname táp túl erős.
Nem tudom, mi mások tapasztalata, de a Samsungok is hasonlatosan mimóza lelkek lettek, mint anno a Maxtorok. Egyre több durran el, de szerencsére az adatmentés majdnem mindnél megoldható. A leszakadt fejjel mondjuk nem próbálkoznék... -
Peti20
tag
válasz
liksoft #2083 üzenetére
Azért gondoltam a BIOS frissítésre, mert az alaplap cd-jén, nem volt SATA-ra utaló dolog, csak a mellé adott floppy-n, meg a másik dolog, hogy a BIOS-ban csak IDE- lehetőségek voltak..Tehát nem volt semmi sata, még amikor a Windows telepítésnél beadtam neki a floppy-t utána fagyott meg a formázás és egy reset után benéztem a biosba, de akkor sem volt semmi sata a biosban... Ez baj lehet, hogy a bios nem ismeri fel a vinyót??
köszi
[Szerkesztve] -
Peti20
tag
válasz
liksoft #2058 üzenetére
Szia!!
Kicsit változott a probléma. A vinyót a bios nem ismeri fel, a vinyók, közt nincsen semmilyen sata, csak 4 ide..Amikor a press (tab), or ( del) után bejön egy képernyő akkor rátalál a vinyóra... Ezután bejön a telepítő, ami persze nem talál megfelelő meghajtót, és ezután beadtam neki a floppy-t, amit az alaplap mellé adtak.. A floppyn az XP-hez, van két fájl, amit driverként tudunk adni, az egyik egy VIA raid, a másik valami ATAPi dolog..az elsőt adtam be neki, de amikor mindkettőt beadtam akkor se volt jó.. Azt csinálja, hogy particionálás után, a formázás elakad 4 százaléknál... Ezután csak a reset segített, akkor meg 9 százaléknál akadt el... Tudnál segíteni?? -
wilkyx
tag
válasz
liksoft #2072 üzenetére
Próbáltam úgy hoyg csak ez volt bekötve de ugyanaz a hibaüz. jött
ez a loader dolog bíztatóan hangzik meg is próbálom, az fdisket jó ha másik oprendszer alól futtatom rajta?(gondolom parancssorba kell beírni) Mondjuk az is egy érdekes dolog hogyha bent van a bootos wincd és úgy van beállítva hoyg az újról bootoljon, jön a hiba üz hogy insert bootdisk, és nem fogadja el a bootcdt annak ami... lehet hogy ő csak kislemezt értelmezi bootdiskként?
-
wilkyx
tag
válasz
liksoft #2070 üzenetére
ami érdekes hoyg nem... akkor is bevolt dugva mind3 vinyó amikor telepítettem, viszont lehet hoyg sata II bár a tetejére sima serial ata van írva... drivert nem adtam neki pluszba az elején (kellett volna??) viszont ha elbaxtam és kéne driver akkor miért tudok bebootolni róla akkor amikor ki kell választani a 3 közül és miért nem amikor csak simán megadom hoyg arról menjen? rejtély... még mindig de azért thx
[Szerkesztve] -
Mr X
veterán
válasz
liksoft #2067 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, értékelem a hozzáállásod.
Attól még, hogy elektronikával foglalkozom, nem érthetek mindenhez. Én részemről elmondtam azokat a lehetőségeket, amiket esélyesnek tartottam, leírva az otthon kivitelezhető esetleges megoldásokat is.
Jó dolog az adatmentés, de nem hinném, hogy bárki is elvinnés súlyos pénzekért egy céghez a HDD-jét, ha a ''fontos'' dolog rajta pár játék meg zene. Persze ezek fontossága is relatív.
Még egyszer köszönöm az építő hozzáálásod, biztos vagyok benne, hogy hasznos infókhoz jutottam. -
rolko
őstag
válasz
liksoft #2050 üzenetére
Még szerencse hogy őszig még van rá gari, ma viszem is be a boltba. Most reggel megpróbáltam megint, bettem a vinyát indítom a gépet és indítés után rgtönn elkezd kattogni, mostmár a Windows boot-ig se jut el, mert kiírja hogy lemezolvasási hiba történt.
Végülis nem olyan lényges adatok lettek oda, de kb 70GB film, játék, 20GB zene. Úgy kb 20gb ami fontots lenne. De ennek szerencsére nagyrésze megvan, mert múltkor a fontosakat áttettem ide tesóm gépére mert Vista telepítés lett volna -
magi20
senior tag
válasz
liksoft #2008 üzenetére
mostmár akkor én sem értem,hisz néztem adatinál tényleg egy hdd van.
és ilyen embernek van ilyen fasza kis gépe,bazz.............sosem értem ezeket a dolgokat.vagy az csak kamu?mert akinek 8800-as karija van talán van lóvéja másik vinyóra,még akkor is ha nem ért hozzá,és azt sem tudja mit hova kell dugni. -
magi20
senior tag
válasz
liksoft #1994 üzenetére
jah bazz,most nézem hogy te ezzel foglalkozól,azért kened ennyire....jesus na naggyából értem hogy mit mondasz,de akkor ezt semmilyen programmal nem tudom én megcsinálni,mivel eddig semilyen baj nem volt a vinyókkal,tehát semmilyen adat nem veszett el soha sem.
vmilyen szinten nem lehet ezeket a hibás szektorokat újra helyrehozni,-???
ez a hdd regenerator mi a búbánat? -
magi20
senior tag
válasz
liksoft #1991 üzenetére
thx,,bár ezt már olvastam azt hiszem,,sajna így sem tudok többet,valszeg elmér a progi,meg is fogom írni sentinelnek,mivelhogy lefuttatam a hd tune-t és a life prot,meg még valamit,és egyik sem talált hibát,sem bad sectort sem semmit.
bezzeg a hd sentinel valami 987 sector meghibásodásáról ír.....érdekes nem értem.
most 30 fokra lehűtőttem,de így is 20% maradt a kondicíió,de benchmarkokban semmi gyorsulás nincsen.
a másik 2 maxtornál a 120-asoknál sem talált semmit,mármint bad sectorra gondolok. -
Tejberizsa
csendes tag
válasz
liksoft #1972 üzenetére
Sajnos semmi nem garantálja, hogy a mechanika is jól működik. A táp és a jumperelés közötti kondi elszenesedése elég látványos a nyákon
Egyenlőre vezérlő elektronika cserével próbálkozom, hátha... Próbáltam már másik 40-es Samsung-al, aminek 88i6522-LG-s volt a vezérlője, de meg se mukkant. (Mondjuk, sejtettem, de egy próbát megért)
Valami ötleted nincs?
[Szerkesztve] -
Jokko
tag
válasz
liksoft #1932 üzenetére
Kösz a segítséget, megpróbálom azokat megcsinálni amiket leírtál, és az egészet azzal kezdem hogy veszek egy új tápot.
Bocs az offtopic kérdésért, de milyen megbizható és olcsó (max 10ezer) tápot ajánlanál nekem: két satás vinyó, egy dvd olvasó van a gépemben, ati radeon 9600os vidikártya, asusa7v600as alaplap (több vinyót vagy dvd meghajto-t nem tevezek egy pár évig)? -
Jokko
tag
válasz
liksoft #1928 üzenetére
Másfél éves a tápom, de nem minőségi, valami noname, probléma még eddig nem volt vele, lehet lassan megér egy cserét.
A helyzet a délelőtt folyamán rosszabodott, azóta már nem bír feljönni a rendszerem sem, egyszer kifagyott egy 10 percre, én kinyomtam, most visszajöttem,megigazítottam a csatikat, elindítom, hogy mit csinál, ekkor kétszer lefutatta a chkdsk-t, ami nagyon sok hibát talált és törölt indexeket, leírókat. Ezt megtette kétszer, az eredmény: a xp töltés képernyője után 3 percig feketeség, utána pedig egy ilyen hibaüzenet:
''Stop: c0000218 {Hibas Rendszerleiofájl}
A rendszerleíró nem tudja betölteni a következő struktúrát (fájlt) : (\SystemRoot\System32\Config\Sofware), illetve annak naplóját vagy egyik változatát
Sérült, hiányzik, vagy nem irható
A fizika memória listázása...
A fizikai memóriakiiratás kész
További segítséget....''
Ilyenkor mi a teendő? format c: és új rendszer, vagy helyre lehet-e még állítani a régi rendszerem, vagy dobjam el a vinyot, mert ennél már csak rosszabb lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 970 EVO Plus 2TB GARI: 2026.07.26.
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 500GB Sata SSD-k Samsung, Kingston
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest