Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ha szeretnék HD filmet lejátszani, akkor milyen programot ajánlatok, ami megbízható, de elég egyszerű is.
Illetve mit eredményez az, ha például egy 1920x1080-as filmet egy 1024x768-as monitoron játszok le. -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémával találkoztam:
Gépemet újratelepítettem (XP), majd a leírtak szerint felraktam a MPC-HC, AC3, DirectX, videókari driver. Minden szépen sikerült.
Aztán felmásoltam egy avi-s filmet, lejátszás és nagy meglepetésre a filmben eltűnt a kék alapszín. Minden piros, zöld és ezek árnyalatai voltak.
Aztán nyomtam egy jobb klikket az egéren, előjött a szokásos Mpc-HC menű és láss csodát, megjött a kék szín. De utána újra beleklikk a filmben és megint eltűnik a kék, jobb klikk, előjön. Mitől lehet ez? Van valakinek ötlete?
Remélem érthető amit leírtam.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az MPC HC-ban nem lehet valahogy kitenni az eltelt, vagy hátralévő időt, úgy mint BsPlayernél?
A Ctrl+I -re ír valami ilyesmit, de sajnos nem megy.Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz CPT.Pirk #5235 üzenetére
Hi!
Olyat tapasztaltam, hogy MPC-HC-nél Kimenet -> DirectShow viedó beállításnál ha Alapértelmezésre tettem, akkor lejátsza a filmet, de nem tudok infot kirakatni a képernyőre (hátralévő idő Ctrl+I). Ha átrakom vmr9(renderless)-re, akkor megy az info kijelzés, de a filmből eltűnik a kék szín. Csak akkor jön elő a kék, ha nyomok rajt egy jobb klikket,d e akkor meg a kegördülő menű elfedi az egész képet.
Mi lehet a baj, mi a különbség a két beállítás között?[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Bocsi hogy nem olvasom végig a fórumot, biztos vagyok benne le van írva a problémám,d e elég sürgős lenne.
A hangkártyám SPDIF kimenetét szeretném rábírni, hogy elküldje a DTS, DD jelet az erősítőnek. Mit kell beállítanom, engedélyeznem?
Köszi -
Pityke78
őstag
Az mitől lehet hogy letöltöttem az új MPC-HC-t (1.3.1875.0) és nem működik a hátralévő idő kijelzés (Ctrl + I)?
Tudja ezt valaki? -
Pityke78
őstag
Srácok, ez a 24p-s lejátszás most pontosan hogyan működik?
A lejátszón, a VGA driveren, vagy a TV-n kell beállítani, hogy 24 Hz-en menjen a film?
Vagy hol tudok róla bővebben olvasni, mármint a 24 p beállításáról. -
Pityke78
őstag
Nos, a Catalystban be tudtam állítani a kiterjesztett képernyőre az 50 Hz-et, eddig 60 Hz-en volt. Szépen kis is írta, hogy a felbontás 1920x1080 50 Hz.
Viszont ahogy elindítottam a MPC-HC-t kiírta hogy 1920x1080 60 Hz és kifagyott ezerrel.
Ha visszaállítottam catalystban 60Hz-re, akkor szépen megy, de nem 50, hanem 60 Hz-en.
Akkor MPC-HC-ban is utána kell állítanom? -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Kicsit megpróbálom összefoglalni a 24p-s lejátszással a problémám.
Adott egy Full HD-s 100 Hz-es LCD TV, 24p-s lejátszással, illetve egy számítógép HDMI kábellel rádugva.A 24p-s filmeket MPC-HC-val játszom le. Na, most akkor jöjjenek a Hz-ek.
A TV-t kiterjesztett, másodlagos képernyőként használom és driverben tudom állítani a képfrissítést az alábbiak szerint:
24 Hz interlaced, 25 Hz interlaced, 30 Hz interlaced, 50 Hz, 60 Hz, 120 HzMPC-HC-ban megadhatom az egyes bemeneti jelek mellé tartozó kimeneti képfrissítéseket.
24 Hz, 25 Hz, 30 Hz, 50 Hz, 60 Hz, 120 HzIlletve a TV elvileg tudja a 100 Hz-et.
Na, most mit, mire kell állítanom, hogy rendes 24p-s filmet, megfelelően tudjak nézni?
Remélem érthető voltam.
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz WonderCSabo #9012 üzenetére
Tiszta sor, a MPC-HC-ban beállítottam, hogy a 24 fps - 24 Hz-en menjen.
Viszont a VGA driveréban is kell valamit állítanom, nem is a catalistban, hanem sima jobb klikk, tulajdonságok->beállítások->speciális->monitor->képernyő-frissítési gyakoriságnál.
Ha itt 24 Hz, Interlacedet adok, akkor megy a MPC-HC-val a 24 Hz-es lejátszás, de így csak interlaced a képfrissítés, tehát 1080i. Jól gondolom?
Ha meg felteszem 50, vagy 60, 120 Hz-re, akkor hiába állítom a MPC-HC-t 24 Hz-re, összevesznek és kifagy.
Mi a gond? vagy tényleg 24 Hz, Interlacedet kell beállítanom? -
Pityke78
őstag
na, most még ezt találtam:
ha driverban állítom a következő képfrissítéseket, akkor a TV az alábbi felbontást írja ki:
Driver: 24 Hz, Interlaced -> TV: 1920x1080 @ 24Hz (nincs ott az i-betű)
Driver: 25 Hz, Interlaced -> TV: 1920x1080i @ 50Hz (ott az i-betű)
Driver: 30 Hz, Interlaced -> TV: 1920x1080i @ 60Hz (ott az i-betű)
Driver: 50 Hz -> TV: 1920x1080 @ 50Hz
Driver: 60 Hz -> TV: 1920x1080 @ 60Hz
Driver: 120 Hz -> TV: 1920x1080 @ 60Hz (marad 60 Hz)Nekem ebből az jön le, hogy a driver 24 Hz, INterlaced beállítása lehet hogy mégsem interlaced, hanem progressive? Illetve a 120 Hz-nél miért marad csak a 60Hz?
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz nandris #9025 üzenetére
Nálam sajnos csak akkor megy ha a ccc-ben is 24 Hz-re állítom és a MPC-HC-ban is.
A különböző a két frekvencia, akkor kifagy.
Amúgy XP-t használok és valaki említette, hogy ez adódhat abból is, hogy nálam VMR-9 (renderless)-re van állítva és nem EVR Sync-ra. De ahhoz fel kell raknom valamit az XP-re, nem?Amúgy ha ccc-ben 24 Hz, interlacedre állítom és az általad említett statisztikát nézem, akkor Frame rate-nek ezt írja ki: 23,999 (41,708ms=23,976, p)
Akkor ez most progressive megjelenítés és nem interlaced? El van cseszve a ccc-ben?
-
Pityke78
őstag
Ha letöltök egy Blu-Rayt és mondjuk nincs benne magyar felirat, de töltök le valami srt-t hozzá, akkor azt hogy tudom lejátszatni a MPC-HC-vel?
-
Pityke78
őstag
Még mindig szenvedek a 24p-vel
Letöltöttem a The Road című filmet 32 GB Blu-Ray-be, de egy határ fos a kép minősége.Azt néztem, ha az alább leírtak szerint 24 Hz-re állítom a drivert, meg a MPC-HC-t, akkor az alakok körül ilyen homályos foltok jelennek meg, mintha utánhúzás lenne. AZ ember integet egyet, aztán csak úgy húzza a kezét maga után.
Ha feltolom a képfrissítést 50, vagy 60Hz-re, akkor ez valamelyest csökken.
Lehet hogy az én 24 Hz-em csak interlaced?
Mit próbáljak még?Érdemes az XP-nél az EVR sync bekapcsolni? Ez pontosan mit csinál?
-
Pityke78
őstag
válasz WonderCSabo #9050 üzenetére
És oda mit állítsak be?
-
Pityke78
őstag
válasz huskydog17 #9051 üzenetére
Ezen hol tudok EVR renderert állítani, illetve honnan tudok rendes DX9-et letölteni. Bár szerintem fenn van a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Nem, de nem is ez a célom, mert van mellette monitor és a TV-t csak filmnézésre használom.
Még annyi kérdésem lenne, hogy a 24p-s filmeket csak 24 Hz-es képfrissítéssel tudjuk nézni, vagy ez a EVR Sync tudja azt, hogy hibamentesen felkonvertálja 50, vagy 75 Hz-re.
Jól gondolom?Vagy maradjak a 24 Hz-nél?
-
Pityke78
őstag
válasz huskydog17 #9057 üzenetére
-
Pityke78
őstag
válasz WonderCSabo #9291 üzenetére
oké, köszi, ez tényleg működik.
bár valami gyorsbillentyűt hozzárendelhettek volna -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a MPC-HC-val lejátszom az Avatar 48 gigas Blu ray-t és a kép, hang gyorsítva megy. Kb 10-szeresen. Teljesen összeakad, a kép is és a hang is. Viszont a lejátszás sebessége 1x-esen van.
Anno ez ment normálisan, de most valamiért a BR-t gyorsítva játssza le.
Ja, és már telepítettem újra a MPC-HC-t is, de az újjal is ez a hiba.
Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz huskydog17 #9956 üzenetére
Okay, megnézem.
Csak az idegesít, hogy eddig ment gond nélkül MPC-HC-val is.
Amúgy a Blu-ray rippel, mkv fileal is ezt teszi, nem csak a sima BR-el.
Szóval valami gebasz tényleg lehet a MPC-HC-el.
Vélemény? -
Pityke78
őstag
Mitől lehet az, hogy ezzel a beállítással kifagy a MPC-HC, ha a HD TV-t kiterjesztett kijelzőként használom.
De ha a HD TV-t leválasztom és csak a monitorra küldöm a képet, akkor ott tökéletesen megy. Ha renderlessről átklikkolok sima windowed-re, akkor megy a Tv-n is.
Ez MPC-HC beállítás lehet, vagy esetleg VGA driver?
Amúgy Windows Xp van fenn.[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Hi!
Az mitől lehet, hogy a hangkártyám spdif kimenetét optikai kábellal összekötöm a házimozi erősítővel és ha AC3-ban bekapcsolom a Spdif kimenetet, akkor sokkal halkabb lesz a 5.1-es digitális jel, mint ha sima sztereó jelet küldenék ki neki. Ráadásul ahogy be, illetve kinyomom a Spdif-et egy nagy puffanás jön a hangfalakból.
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Az mitől van, hogy ha MPC-HC-ben beállítom a Teljes képernyős módnál a "Csak Vista és újabb estén" a 24P-hez a 1920x1080 32bpp 24 Hz-et, akkor ha elindítok egy 24 Hz-es filmet a Catalistban beállított értékek visszaesnek defalultra.
Ha hagyom 1920x1080 32bpp 60 Hz-en, akkor minden megy rendben, de a képfrissítés is 60Hz-es lesz.
Mit nem állítottam be rendesen?
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz huskydog17 #10327 üzenetére
Ott a pont. Ha kikapcsolom a DXVA-t, akkor megy rendben.
Mitől lehet ez? -
Pityke78
őstag
válasz huskydog17 #10343 üzenetére
Nos, találtam 3 filmet, amit nem játszik le rendesen a MPC-HC.
1. Ponyvaregény 1080p - Zöld képpel, játssza le, már csatoltam képet (#10324).
2. Avatar BD (mkv) 1080p - Gyorsítva, akadva játssza le.
3. Tiesti koncert BDRip 1080p - Gyorsítva, akadva játsza le.Mindhárom anyagnál a médiainfo AVC képsávot ír ki.
Ez pontosan mi, mi lehet a baj? Beállítás, codec?
Köszi
Szerkesztve: Ha kiveszem a belső szűrőkből a H264/AVC (DXVA)-t, akkor rendesen, folyamatosan, zöld kép nélkül lejátssza őket, viszont akad, mivel a CPU 100%-on dolgozik.
Nem lehet jó a MPC-HC verzióm (1.3.2002.0), vagy mitől lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz huskydog17 #10360 üzenetére
Windows 7-em van 1 hete, de ez a hiba megvolt XP alatt is. Gondoltam majd most win7-el megoldódik, de tévedtem. Sőt, azóta videokártya csere is volt, most egy Sapphire HD4830 van benne.
Honnan tudok friss MPC-HC-t letölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest