- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- SCYROX V6 gamer egér
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23881 üzenetére
Az tény, hogy olyan esetben akadhatnak gondok, de Te gondolom még könnyű szerrel át tudnál állni, mert fogékony vagy még mindenre
Sok minden egyébként egyszerűbb Windows 10-en, ha már megvannak a dolgok, mint 7-en. Nem rég ültem egy 7-es gép előtt és fingom sem volt, hogy mi hol van rajta, mert minden két-három kattintással több művelet előhozni
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23879 üzenetére
Hát ez valamilyen driveres izének tűnik akkor. Ami lehet, hogy már elhanyagolják a Windows 7-es NVIDIA drivert, mert 7 éves az operációs rendszer és a mostani driverek jobban működnek Windows 10 alatt. HTPC topikban nem nagyon emlékszek olyanra, hogy valakinek baj lenne NVIDIA kártyával a videó lejátszással, de természetesen ott nem Windows 7-et használnak. Csak hivatalos MSDN-es Windowst szabad egyébként használni, nem ilyen barkácsoltakat, de warez nincs PH-n. Itt a Microsoft hivatalos honlapján például le tudod szedni a hivatalos Windows 10 ISO-t.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23865 üzenetére
A 750Ti általános számításokra sokkal gyengébb, mint a régebbi NVIDIA-k, mert ki van herélve az egész architektúra. Emiatt fogyaszt háromszor kevesebbet és jóval hűvösebb is, mint a 660Ti és a mai napig emiatt fogyasztanak kevesebbet az NVIDIA VGA-k. Ha Vegasra is kell VGA és nem csak 4K filmnézésre és videó gyorsításra, akkor AMD a befutó
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23816 üzenetére
Itt egy Vegas teszt, ez alapján választhatsz
Egyik új AMD kártyával se lőssz mellé és az látszik, hogy az RX460 közel sem fog olyan jól teljesíteni, mint a tesztben látható R9-ek vagy RX480 a videó renderelésekor
A 8GB RAM is fontos lehet videó vágásnál, szóval már csak a pénztárcád dönt, hogy egy RX460 4GB vagy egy R9 380, netán egy RX470 vagy RX480 lesz a befutód. Ez a 4 kártya ajánlott csak, mert az R9 390 nem tudja a 4K gyorsítás H264-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
MrChris #23816 üzenetére
Röviden utána járással nekem az jött le, hogy AMD kártyát érdemes venni Vegas alá.
Egy cikk a témában, ami nem teljesen friss, de rávilágít a problémára.Ebből következően, ha tényleg komolyan érdekel a video vágás, akkor egy Firepro kártya lenne a legideálisabb.
-
huskydog17
addikt
válasz
MrChris #23810 üzenetére
Nem teljesen világos számomra, hogy mit értesz támogatás alatt. Én itt a DXVA-ra gondolok. Itt a 380-as ad DXVA támogatást 4k alatt, de kizárólag AVC (H.264 esetében). A Sony Vegas-ról nem tudok nyilatkozni semmit, azt nem ismerem, annak utána kell járj, hogy ott mennyire lenne neked megfelelő.
Tehát én eddig DXVA-ról beszéltem. Vegas ügyben nem tudok segíteni sajnos.Amúgy kérdésedre válaszolva: Nem, nem lesz gond 4k lejátszással, amíg kizárólag AVC anyagot használsz. Bár őszintén szólva én a te helyedben ennyi pénzért inkább egy új RX460-at néznék, ami fényévekkel fejlettebb multimédia fronton.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23807 üzenetére
Valamit szerintem félreértesz, mert az ati (egyébként AMD, ATI már 2008 óta nincs) 7xxx egy ősrégi, elavult kártya, teljesen felesleges rajta gondolkodnod. Az újabb kártyák sokkal többet tudnak tőle és biztos, hogy videó szerkesztőben is jól működnek. Ha a régi dolgokat hagyod a fenébe és választasz a legújabb Pascal és Polaris megoldásokból, akkor nem lesz gondod.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
MrChris #23804 üzenetére
Sony Vegas-t nem ismerem, de Máté94 részben jól leírta a lényeget, egy kis korrekcióval ismételném őt:
NV Pascal: Geforce GTX 10xx (GTX 1050-1080)
AMD Polaris: Radeon RX széria (RX460, RX470, RX480)AMD oldalon a Polaris előtti architektúráknál kizárólag a Fiji és Tonga alapú VGA-k adnak 4K gyorsítást (Fury széria és R9 380 széria)
R7 és R5 szériás AMD VGA-knál nincs 4K, de R9-ből is kizárólag a 380-nál van.
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23799 üzenetére
AMD esetén RX460 minumum, de az újabb GTX950-es vagy GTX1050-es NVIDA-kkal nem veszi fel a versenyt, mert kevesebb speciális dolgot támogat. Mondjuk a GTX660 az egy elavult cucc, szóval annál majdnem bármi jobb, mert fogyaszt és melegszik, mint a gödény. Ezért ajánlottam a 750Ti-t anno egy másik topikban neked, ami harmad annyit fogyaszt a 660-hoz képest és több féle 4K videót is visz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23772 üzenetére
Ahogy írtam: 660 nem, 750 igen
Egyébként én is platform cserét javasolnék, ha a HEVC nem teljes mértékben játszik, mert egy új LGA1151-es Core i3-6100 gyorsabb a Xeonodnál. Amiben jobb a huskydog által javasolt NVIDIA GTX1050, hogy már megbirkózik a 10bites, sőt a 12bites 8K HEVC-kel is és 35-40k körül lesz az ára, míg a jelenlegi integrált Intel csak a 8 bitesekkel
Most karácsonykor jönnek ki az új Intelek, amik már tudni fogják a 10bites HEVC-t is, Core i3 vagy i5-7xxx néven.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
MrChris #23768 üzenetére
Választási lehetőséged egy új Intel processzor integrált VGA-val (LGA1151-es alaplap + i3-6xxx vagy i5-6xxx), ami már a 8K-t is viszi vagy egy NVIDIA GTX750 minimum (a GTX750 jelenleg 30-35k-ba kerül), ami viszont videó lejátszásban gyengébb az Intelnél, ugyanis 4K-ig visz és csak H264 kódolásban, míg az Intel HEVC-t is tud. Ezeknél olcsóbb megoldás nincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Viccrovat
- Android szakmai topik
- Tasker
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...