- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
granpa_matis
aktív tag
Miert nem baj? Megsertettem vele a hazirendet...
Az indok az lenyegtelen.
Nem arrol van szo, h nekem ne mondja meg senki, h mit csinaljak, kiskoromban szot fogatam anyukamnak, az iskolaban a tanitoneninek es eszervekkel most is lehet ram hatni...
De nekem ez az egesz hazirend esszerutlen es az jon le belole(ha ezt a lakok elfogadtak), h ebben a hazban mindenkinek _tul_sok_ideje_van_ a masikkal torodni...(remelem erted mire gondolok) -
Szeke
senior tag
Ha nem tartod be, akkor átszól a szomszéd, hogy fejezd be a zavaró dolgot. Szerintem ennyi.
Alapigazság, ott lóg nálunk a hirdetőtáblán (nem én raktam ki): ''Az intelligensek nem szemetelnek, a többieknek pedig tilos!'' A többi témára is ez vonatkozik, zajongásra, stb..
-
WuDu
tag
Azért csak 85% mert 16 szavazat van, tehát 14 embernek kell megszavazni, hogy lehessen pl. kutyám.
Környezettanulmány: van egy lakó, aki mindenben ellenáll, ő a mikis partizánunkés van egy másik, aki önkormányzatis, semmi se érdekli, csak hazajár berugni, aztán randalirozik, vagyis csak randalirozott, amig egyszer ki nem dobtam a házból, amikor már elegem lett belőle...(azóta kicsit megnyugotdott, most a szebe házban a ''haverjánál'' randaliroznak...amugy ugyancsak nem szép, de ott nem zavarja a lakókat, vagy egyszerűen nem tesznek ellene semmit
-
Jester.c
aktív tag
Ezzel az a gáz, hogy ha odakerül (vagy van) 1 darab ember, aki nemszereti a kutyákat és/vagy a gazdáját, és nem egyezik bele, akkor nem lehet szegénynek háziálattya. Pedig nem árt senkinek, szegény eb, csak van aki nem szereti. Sz'al szvsz 100% semmiképp!
A kérdésem még marad, mi van akkor, ha vki nem tartja be a házirendet??? -
Szeke
senior tag
válasz
granpa_matis #43 üzenetére
Kívánom, hogy fúrják a faladat este 10kor (főleg ha a gyereked már aludna), vagy a szomszéd kezdjen porszívózni hajnali fél 5kor.
-
Szeke
senior tag
válasz
granpa_matis #36 üzenetére
1. tudod, nem az a baj, ha bekapcsolod a porszívót pár másodpercre. Te is tudod, hogy ez túlzás volt.
2. Szintén túlzás, 2kg faszén senkit nem fog érdekelni. Itt a több száz kiló faszénről és több kanna benzinről lehet szó, ami ténylegesen érintheti a ház biztonságát.
3. lakkozással semmi baj. De ha 30 ajtó zöld és te a tiedet citromsárgára akarod festeni, akkor annyit ugyan tegyél meg, hogy kérdezd meg a többieket.
Nem a te megkérdezésed nélkül akarja előírni. Számodra a TERVEZET szó mit jelent? Ezt még el kell fogadnia a lakógyűlésnek, ahol te a számodra nem tetsző pontot megvétózhatod.
Pontosan, itt van az amit mondtam az előbb. ''Nekem már ugyan ne mondja meg senki hogy mit csináljak. Mindig mindenben mindenkor azt akarom csinálni, amit én akarok, és senki ne szóljon bele!'' -
ponti_ak
addikt
1etértek:
''....mert az ember nem tud szabályok és megkötések nélkül élni...''
....legalábbis közösségben.
A pusztában egyedül azt csinálok, ami jól esik, de azért a lakótelep kicsit más kategória.... (nálunk a háziállattartást 100%-os beleegyezéshez kötjük majd, asszem. Nemtom mi a jobb. 85%, vagy a 100%, de a mostani kutyás lakókkal nincs is gond, úgyhogy szvsz nem lesz baj.... Legfeljebb az új jövevényekkel lehetnek gondok... Mindig erre gondolok, amikor ''korlátozzák a szabadságjogaimat''... ha én nem tehetem, amit akarok, az egy dolog, de legalább a másikra is ugyanúgy vonatkozik a szabály ...és ez véd engem...
Most még lehet, hogy minden jó, de jöhet bármikor egy csúnya néni/bácsi, aki nem tud közösségben kulturáltan élni...
uff
ponti_ak -
Flashy
veterán
válasz
granpa_matis #36 üzenetére
a házirendet a lakóközösség megszavazza és elfogadja. NEM diktátor vezeti be. a lakóközösség magától nem fog házirendet létrehozni, már az jó ha a megszavazáshoz elegen vannak csak hogy a kezüket feltegyék. hamár egyszer házirend a semmiből nem keletkezik, akkor azt valakinek meg kell alkotnia. ha nem tetszik, akkor szóljanak ellene...
-
WuDu
tag
Nagyon egyszerű, mond meg neki, hogy a roma sem a saját házkörnyékéről lop, hanem máshonnan
UI: elnézést kérek minden kissebbségitől, aki sértőnek találja-e mondatomat, de azt pont egy roma kisebbségitől halottam, aki a házban lakik és már az első héten meggyanusitották, hogy ellopta a virágokat a lépcsőházból, annak ellenére hogy az volt ez első megmozdulása, hogy kipakolt ő is vagy 10 kúszógazt, hogy szebb legyenaz emelete -
Flashy
veterán
igazából annak is örülni kell, ha foglalkozik valamivel a házmester. van ahol tojik mindenbe, takarítással se foglalkozik. válták le, persze. de gondolom azt meg kell szavazni a lakóknak, az pedig a hozzáállás miatt kb lehetetlen hogy emberek összefogjanak valamiben...
-
Jester.c
aktív tag
És mi van, ha vki nem tartja be a házirendet?
2-8 év fegyház? -
granpa_matis
aktív tag
Ha este 21:01 perckor kiontom a kavezaccot es fel kell porszivozni akkor nem foglalkozok a masikkal?
Ha tartok otthon 2kg faszenet, ami igencsak tuzeloanyagnak minosul , akkor rontom a haz tuzvedelmi biztonsagat?
Ha en lakkozni akarom a bejarati ajtot az o engedelyet kell, h kerjem... h illik e lepcsohaz latkepehez? Milyen jogon? Akinek az szamit, h milyen szinu a bejarati ajto arrol mar megvan a velemenyem.
Az elidegenedes lenne szerinted, ha egy aluliskolazott ember(a hazirendbol kiderul), akit radasul azert fizetek es fizetnek, h kepviselje a tobbi lako es az EN erdekeimet; megkerdezesem es a tobbi lako megkerdezese nelkul meg akarja mondani nekem, h mit csinaljak es en ezt felhaboritonak tartom?
Sztem az az elidegenedes, mikor nem segitesz az oreg neninek felvinni a lepcson a csomagjat, mikor meglatsz az utcan egy verben fekvo embert es elmesz mellette, stb...
[Szerkesztve] -
Gergello
addikt
nálunk is ugyan ennyire süsü a ház mester, megvan győződve hogy én és barátim leárunk este össze grafitzni mindnent és berudosni az ablakokat
aztán egyszer meg kérdeztem: -Miér, miből gondoloj , hogy én voltam, tán látott?
- NEM, de akkor is tudom, hogy te voltál -
WuDu
tag
A tűzvédelmi szabályok irányadó jelleggel vannak meghatározva, tehát a minimum követelményeket határozzák meg... Ugyanilyen a háziállattartási rendelet, a csendháborítási rendelet..stb. Ha ezen felül még szigorítást vezet be a ház, azt megteheti, de a jogszabályban leírtakat be kell tartania...
Amugy a házirendel semmi bajom, van egy-két pont, ami kicsit húzós, de gondolom, hogy volt rá igény, hogy bennelegyen (öregek, csecsemők).
Nálunk is van házirend, összesen 16 lakás van a házban ( 2 x 8 lakás ) és még itt is voltak problémák, amig nem volt meg a papirka, amire aztán lehetett hivatkozni bármikor. Még az is megtörtént, hogy a közösképviselő lánya nekiállt szétverni a fürdőszobát, és mivel nálunk is ki van kötve, hogy azért ezt hagyák abba este 21.00kor, de nemtette a szomszédja átment rámutatott a házirendre, és kénytelen volt abbahagyni, hiába hivatkozott arra, hogy az a annya megengedte, mivel az is benne volt, hogy rokoni jogon nemjár ''kegyelem'', akkor abba legalább még 3 embernek bele kell egyezni.
A másik, hallottam olyan házakról, ahol még azt is kikötötték, hogy hol sz*rathatod a kutyádat, és mikor(!), valmint, hogy milyen oltásokkal kell rendelkeznie a háziállatodnak, hogy lakásban tarthasd. arrol nem is beszélve, hogy a lakók 85%ának bele kell egyeznie abba, hogy lehessen háziállatod.
Viszont szerintem jó dolog a házirend, mert az ember nem tud szabályok és megkötések nélkül élni... -
-
ponti_ak
addikt
.... de ha már 5 hónapja kopogtatsz a szőrös talpú barbár szomszédodnak, aki xarik rá, hogy mit pampogsz, akkor hogy szerzel érvényt az - egyébként teljesen jogos - reklamálásodnak?
Le kell írni a szabályokat, hogy be lehessen tartatni őket. És ha már leírtuk, lehet rajta javítani is, ha kell.... nincs ezzel semmi gond...
Mellesleg irigyellek, hogy ennyire szerencsés vagy, és nincsenek rossz szomszédaid.. -
Szeke
senior tag
-
Gergello
addikt
ez hülye b@zmeg
még a felenél se tarok de már szét röhögöm magam -
Szeke
senior tag
válasz
granpa_matis #22 üzenetére
Nem foglalkozok a másikkal, nem érdekel ha ő pihenni szeretne,
nem kérem a hozzájárulását semmihez, nem érdekel a lépcsőház összhatása (mondjuk 1 ajtó sárga, összes többi zöld), stb... -
ponti_ak
addikt
Hi!
Kicsit tényleg fura ez a topik, szerintem se kellene ennyire komolyan vanni ezeket a szabályokat. Ezek nem az egy házban élők ELLEN vannk, hanem pont fordítva: ÉRTÜK (...érted is. érted?...)
Mindenesetre köszi a linket, legalább már van egy mintám (év végéig társasházi alapszabályt kell elfogadnunk a házban - törvény írja elő, hogy legyen ilyen - ). -
Jester.c
aktív tag
Hozzá kell tennem, hogy én is ltp-n lakom, és a többi lakóval nincs semmi gondom, pedig nincs házirendünk sem. Egyszerűen, ha valakinek gondja van valakivel, át kopog, és megbeszéli. Ha a másik nem ért a szép szóból 8elsőre, volt már ilyen is) akkor sokan kopognak át
A házirend (főleg az ilyen) nem sokmindent jelent. A jó házirend szvsz úgy nézne ki, hogy a közös képviselő kiírja az ide vonatkozó hatályos jogszabályokat, és törvényeket, illetve a lakógyűlésen a lakókkal kitalálják közösen az egyéb dolgokat.
Ebben a formában mindenképp rotf -
Jester.c
aktív tag
neeem, nem mondtam, hogy diktátor (de szvsz jól érezné magát ha lehetne
) csak az a gáz hogy egyáltalán eszébe jutott.
Garázs != lépcsőház
garázsban nem laknak, és a háztömbben van, akkor is teljesen el van választva a lépcsőháztól, ha esetleg a láma felrobbantaná a verdáját, ne égjen oda mindenki.
Szerintem a tűzvédelmi szabályok arra valók hogy meghatározzák, hogy és milyen módon tarhatsz otthon éghető anyagot úgy, hogy ne okozzon komolyabb kárt ha történik vele vmi, vagy épphogy ne történyjen vele semmil.
Ha ezt egyszer központilag szabályozta valaki, nehogymá felülbírálja. -
Szeke
senior tag
Az ilyen ''nekem már ne mondja meg senki hogy én mit csináljak'' miatt van a hihetetlen mértékű városi elidegenedés, és az, hogy minden tele van szeméttel ''nehogy má felszedjem a lépcsőházba' a szemetet mikor nem én dobtam oda''. Pedig a lehajolás-felemelkedés nem több 2 másodpercnél. Hányszor látom itt is a lépcsőházban, hogy basznak az emberek mindenre, mert ők szabadok és függetlenek.
-
Vki
tag
Korrekt.Ezért lakom családi házban.
[Szerkesztve] -
granpa_matis
aktív tag
A tuzeloanyag tarolas is durva:
''19.§ (1) A lakóépületben tüzelőanyagot tárolni, még a tűzvédelmi. előírások betartásával sem szabad.''
pl. nem tarhatok otthon hetvegi piknikezeshez valo 3kg zsakos faszenet? -
Szeke
senior tag
Ha nem lakótelepi vagy, akkor neked ez az egész házirend lol...
De hidd el, szar dolog, amikor szerda délutánonként fúrják az egyik faladat a másik oldalról.
És mindent lehet, csak akarni kell. Ha AKAR az ember, tud vasárnap délelőtt porszívózni. Ha abszolút nem is akarja, akkor meg délután már ne takarítson. -
Agyasima
őstag
Ne haragudj, de amit te mondsz, az is lól...
1000 és 1 ok lehet arra, ha valaki vasárnap du. 3-kor porszívózik, és ezek közül egy sem ez:
''most jól kicseszek a sok köcsöggel, hogy ne tudja nézni a forma-1-et...''
én is hétvégén takarítok, oly 1xű okból kifolyólag, hogy hétközbe nem érek rá... mongyuk magánházba édesmind1, szerencsére... -
granpa_matis
aktív tag
LOL, az arc azt hiszi magarol ,h o a kapo a lagerben.
Meg a bejarati ajtot sem lehet lefesteni, de lehetne szemezgetni belole boven... -
Szeke
senior tag
-
Flashy
veterán
nemazér, de láttál már autót garázsban? na az mi, ha nem benzin üzemű jármű zárt helységben?
csak ő itt motorkerékpárra gondol.
de ne kössetek már bele mindenbe, nem láttatok még házirendet? vagy nézzetek bele majd egyszer _tetszőleges_ törvénybe. egyszerűen muszáj szabályokat felállítani. akkor szóljatok ha kidobják a motorbiciklidet a kerékpártárolóból mert a negyvenkettedik szomszéd elfelejtette aláírni és nem érvényes.
[Szerkesztve] -
Agyasima
őstag
tessék, egy nevetséges...
Benzin üzem jármű /motorkerékpár/ az épület földszint jén, csak az adott lépcsőház tulajdonosainak írásbeli hozzájárulásával helyezhető el. Az írásbeli hozzájárulás másolatát a közös képviselő részére megőrzésre le kell adni.
de lemaradtam...
Vasárnap du. 3-kor porszívózni tilos! ...lol...
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
ez nem az arc, a házirendet a lakók elfogadják/elfogadták lakógyűlésen. ő nem diktátor, ha már hasonlítok ő inkább csak egy közrendőr. de mi a baj a tüzelőanyaggal? igenis ne ébredjek már éjjel 2-kor arra hogy az alsószomszéd kísérlete nem sikerült és most itt repül mellettem pizsamában alul meg távolodva füstöl a panelház...
-
Jester.c
aktív tag
''18.§ (1) Benzin üzem jármű /motorkerékpár/ az épület földszint jén, csak az adott lépcsőház tulajdonosainak írásbeli hozzájárulásával helyezhető el. Az írásbeli hozzájárulás másolatát a közös képviselő részére megőrzésre le kell adni''
Benzin üzemű járművet SEMMILYEN KÖRULMÉNYEK között sem helyezhet zárt helyiségbe, pláne ahol laknak. (és nincs szellőzes, mert itt nincs) -
Jester.c
aktív tag
Rendben van hogy, házirend, az oké. De hogy ilyenek vannak benne:
''19.§ (1) A lakóépületben tüzelőanyagot tárolni, még a tűzvédelmi. előírások betartásával sem szabad''
könyörgöm, ha betartom az előírásokat, mi köze hozzá?
Az arc felül helyezi magát mindenféle jogszabályokon, és meghatároz olyan dolgokat, amik máshol máshogy vannak meghatározva.
Ha a házirend noooormális, akkor rendben van, de ez nem az. -
Flashy
veterán
szerintem ebben semmi nincs. mindenhol, mindennek van házirendje. muszáj valamiféle magatartási normákat figyelemben tartani, ha együtt akarunk élni más emberekkel. akkor szólj, ha vasárnap délután fél 3-kor porszívózol és tényleg szólnak is érte hogy házirendbe ütközik. addig nincs baj amíg csak ''van'' ez a házirend. lol, perszehogy lol. de valamit muszáj. ha mindenki azt csinál amit akar és még egy ilyen írásbeli teljesen jelképes házirend sincs, akkor abból nem lesz együttélés. szerintem.
-
Jester.c
aktív tag
A minap a szüleim (akik egy 10 emeletes háztömbben éldegélnek, ahol a lakások 98%-a saját tulajdonban vannak, a maradék két % van kiadva) kaptak a helyi közös képviselőktől egy ''Házirendet''.
Ők kiakadtak rajta, én azt mondtam, hogy megkeresem a manyust, és nyilvánosan a szemébe röhögök.
Íme a házirend: Bővebben: link
a doksi nem akármi, pl. a lakást átalakítani munkanapokon 7h-tól 20-h-ig lehet, porszívózni meg csak 9h-tól 20h-ig.
Én marha nagyokat mosolyogtam, aztán elkeseredtem, hogy ilyen manyusok ezt sajna komolyan is gondolják.
Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest