Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz politomi #7949 üzenetére
Szerintem is inkább a 607-es, ha van rá pénz. Azt majd próba alapján kell eldöntened, hogy jobb-e a kettős erősítés, vagy nem.
Sokkal jobb mindent egyszere leírni, mint félinformációkra választ várni. Nem voltál hosszú.
Háttérsugárzókkal mi a helyzet?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz zsoltee10 #7951 üzenetére
A kettős erősítésnek, vagy a kettős kábelezésnek nem a vastagság miatt van (lehet) pozitív hatása a hangra. Az csak másodlagos. Persze a hangdobozok belső kábelezését célszerű kicserélni, mégpedig ugyanolyanra, amit az erősítő és a doboz közé használsz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz zsoltee10 #7953 üzenetére
6 éve kettős kábelezést használok, de nem merném azt állítani, hogy egyértelműen jobb, mint a szimpla. Sokan azt mondják - többnyire jogosan - hogy ami pénzt kiadnál a dupla hosszúságú kábelre, azon inkább vegyél egy kategóriával jobbat, drágábbat egyszeres hosszban.
A garanciavesztésről nincs információm.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Andrej29 #7957 üzenetére
Tapasztalatom szerint van különbség a HDMI kábelek képminősége között, bárki bármennyire tagadja ezt. CineMaster lejátszóval, SIM2 C3X 1080 vetítővel, 2,7 méter széles vásznon nézve egyértelműen látható. Gyengébb minőségű készülékekkel, 42 colos tévén sokkal kevésbé észrevehető, de attól még igaz.
Például Straight Wire, Audioquest, QED, esetleg Profigold.
[link]
Az 1.2 nem viszi át a HD hangokat.Az 1500 és a 3000 forintos ugyanaz a kategória, csak próbaképpen tegyél be helyette egy 30000 forintost, mindjárt látni fogod a különbséget. Nem arra akarlak rábeszélni, hogy vedd is meg.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Andrej29 #7964 üzenetére
Az Onkyon kívül a többi készülék típusát nem írtad le, így nehéz tanácsot adni.
Azt, hogy mennyire jó az a kábel, sosem fogod megtudni, amíg ki nem cseréled egy jobb minőségűre.
A tévéken nem szokott lenni HDMI kimenet, csak bemenet. A hangot optikain, ha az nincs rajta, akkor sztereó RCA-n tudod az erősítőbe juttatni.
A linkelt kábeltesztet megnézted?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ne keverjük a Lip-sync-et a hangszóró set up beállításaival!
Ahány szoba, rendszer, annyi különböző távolság a hallgatói pozíció és a hangdobozok között. A késleltetést úgy kell beállítani, mintha mindegyok doboz egyfoma távolságra lenne a füleinktől.A legtöbb erősítő kényelmesen, vidáman elviseli a 4 ohmos hangdobozokat, nem kell pánikolni. Legfeljebb a hangerőt óvatosabban szabad feltekerni.
Viszont ennek semmi köze a damping (csillapítási) faktorhoz. SZVSZ.Szerintem zenét kétcsatornás (sztereó) módban szabad és célszerű hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi0604 #8008 üzenetére
Mélyhangokra a feszes jelző (a tesztekben és az én szótáramban is) az egyik legnagyobb dicséret.
(#8010) lepence
Akusztikus jazzt, 100000 forintos házimozi erősítővel hallgatni elég nagy kompromisszum.(#8021) Andrej29
Ha nem kapcsolod be az erősítőt, miként szólal meg a BD hangja? A tévé hangszóróin? Viccnek is rossz.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz csabi891120 #8029 üzenetére
Abból a pénzből inkább sztereó erősítőt és két hangdobozt vegyél, sokkal jobb hang lesz az eredmény!
-
BBéci
legenda
válasz madmike #8037 üzenetére
Amennyiben hibátlan, megér 20000 forintot.
Aki hangdobozt (nem falat, mert akkor kőműves lenne) épít, az másfajta lejtőn csúszkálgat.
Mit, mivel egyeNlőre???Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Diplomata #8047 üzenetére
Az AX-530-ast nem, viszont a DX-940-est teszteltem, ami valamivel feljebb állt a ranglétrán, ingyen sem kellene. Bosszantóan vacakul szólt.
Ahogy Te is tetted, türelmesen és szorgalmasan kell keresgélni, vadászgatni, de bizonyos márkákat, típusokat érdemes elkerülni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz madmike #8050 üzenetére
Könyörgöm, honnan tudhatnám, hogy éppen mit kínálnak a használtpiacon???
Írd meg, hogy miket találtál, aztán megpróbálunk valami okosat mondani rá.
Technicset, Thomsont ne! A többi jólismert gyártó (Pioneer, Yamaha, Onkyo, Denon, Marantz, stb.) jöhet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #67688960 #8062 üzenetére
Ezt a cérna dolgot ne nagyon hangoztasd! 5 méter fölött már kötelező a 2,5-ös hangszóróvezeték.
(#8068) nemart
Szerintem a 2.1-nek semmi köze a házimozihoz.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #67688960 #8074 üzenetére
A surroundok általában állványos (bookshelf) dobozok, azokat is a normál méretűek közé kell sorolni, tehát nem kevertem össze semmit semmivel.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Nem eszik olyan forrón a kását! Saját erősítőmre 6-16 Ohm van írva a hangszórócsatlakozók mellé. 7 éve használom 4 ohmos dobozokkal és semmi baja.
Az említett Yamaha is vígan meghajtja a 4 ohmos hangdobozokat, ha nem tekerik háromnegyednél tovább a hangerőszabályozó gombot. Rövid ideig azt is elviselné, de nem ajánlott.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A dinamika nem a hangszínszabályzókkal elrontott állapotban jön elő, a kettőnek semmi köze egymáshoz. A leghalkabb és a leghangosabb részek közti különbséget nevezzük dinamikának, mértékegysége dB.
SZVSZ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz arpibacsi #8143 üzenetére
Amennyiben állódobozokat használnál háttérsugárzónak, valahogy meg kellene emelni őket, hogy a THX előírásoknak megfelelő magasságba kerüljenek.
Polk importőr és forgalmazó az Octogon Audio kft.
(#8145) gog
Mi bajod a Totellel? 11 éve ismerem társulatot, csak a legnagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni róluk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Többtucatnyi sztereó és A/V erősítőt teszteltem, próbáltam, amit leírtál, számomra elképzelhetetlen, ha minden beállítás, csatlakoztatás szabályos, előírás szerinti.
-
BBéci
legenda
válasz hétalvó #8158 üzenetére
Nagyjából ugyanezeket szoktam mondogatni, kivéve a Marantzok dicséretét, én nem vagyok elájulva tőlük.
Évek óra tervezgetek egy sztereó erősítőt venni Denon A/V receiverem mellé. Amelyik Denon tetszene, az irtó drága (PMA_1500AE), ezért inkább NAD-ot (C350, 370) választanék a frontsugárzók meghajtására, de akkor lőttek az egységes 5.1 hangzásnak
Viszont még mindig nem tudjuk, mitől nincs mélyhang az említett rendszerben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Miért csak a mélyek hiányoznak belőle??? Ha a magastartomány csörömpölne, visítana, a közepek színezettek lennének, a basszus terjengős, szétfolyós, még megérteném.
Ráadásul az emberi agy érdekesen működik, egy állványos kisdoboz szerény mélyeit is kompenzálja, néhány óra múlva már alig lesz hiányérzetünk.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem szabad beletörődni a jelenlegi helyzetbe, feltétlenül meg kellene nézetned, hallgattatnod egy hozzáértővel! Megvan még a sztereó erősítőd, végeztél A-B tesztet, hogy összehasonlítsd a két készülék mélyhangját?? Azt is el tudom képzelni, hogy a sztereónak voltak eltúlzott, loudnesses mélyei.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Olyan nincs, hogy 6 ohmos erősítő kimenet. Kevered a fogalmakat.
Szerintem HD dekódolásra képes erősítő, tehát...(#8171) atesss
A kategóriájában elég jó, viszont inkább nem minősítem azt a kategóriát.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Jól írod, 6 illetve 8 ohmon mérve. 2, 3, 4 vagy 16 ohmon más-más eredményeket kapnánk. Az sem mindegy, milyen torzítás értékek és frekvencia tartoznak ezekhez az adatokhoz.
-
BBéci
legenda
válasz #67688960 #8179 üzenetére
ELég nagy butaság lenne mondjuk egy CD-játszó analóg jelét digitálissá alakítani, majd vissza analógra, hogy a hangszóróaljzatokra kerülhessen. Kizártnak tartom.
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #8194 üzenetére
Az egyik cég pure-nak, a másik directnek nevezi nagyjából ugyanazt.
(#8195) Clemi
Legalább 2,5-öst javaslok hangszórókábelnek.
A dipólok, (bipólok) ideális helye oldalt, a füleiddel egyvonalban, vagy valamivel hátrébb lehet. Általában rájuk van írva, hogy melyik a jobbos és a balos.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Természetesen négyzetmilliméter, mivel kábelekre azt a mértékegységet szokás használni.
A hangáruház táblázatát nem tekintem vakon alkalmazandónak, inkább más forrásból merítek.
Ha a dipólok (bipólok) az oldalfalakon vannak elhelyezve - ott a helyük - elég egyértelmű, hogy merre néznek a hangszórók.
Csak a dipóloknál szoktak jobbost és balost megkülönböztetni.(#8212) dhcodoki
Állítólag a jővő héten kapok valami csúcs Onkyót, majd kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A szoba közepén is hallgatja valaki a filmeket? Gondolom nem, tehát forgasd vissza. A háromszög csúcsai egymás felé nézzenek!
(#8219) gog
A hossz mellett inkább az erősítőteljesítmény számít a kábelvastagság meghatározásánál, nem a hangdoboz mérete. Szatellit is kaphat 100-150 wattot.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az úgy nem jó mérés!
Beleszámítottad az egyes szálak közötti levegőt is, hiszen a sodrott vezeték nem egységes és tömör. Mérj meg egy szálat, számold meg hány szálból áll a sodrat, aztán szorozgass!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ki az a Hangáruház, hogy tőlük kell tanulnunk? Egy üzlet a sok közül, semmi több.
Hirtelen ezek kerültek a kezembe:1,5 mm2 - 2 mm átmérő
2,5 mm2 - 2,4 mm "
8,0 mm2 - 3,7 mm "
25 mm2 - 6,2 mm "Az 1,5 mm átmérő saccra 0,75-ös tyúkbelet jelent. Mindjárt kerítek a padláson egy olyat és megmérem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az összes 0,75-ösnek saruk vannak a végein, nem tudtam megmérni, viszont találtam még kétféle 2,5 mm2-es Phoenix Gold hangszórókábelt. Átmérőjük 1,7 és 2 mm.
Tehát azonos mm2 esetén a kábelt alkotó szálak átmérője nagymértékben befolyásolja a sodrat vastagságát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz #67688960 #8243 üzenetére
Gondolom ezek egyetlen tömör vezetőszálra vonatkoznak.
Az egyik nemrég megmért 2,5 mm2-es kábelem 2,4 mm átmérőjű, ez támpontnak elfogadható.
Az autómban a szubládához használok ugyanilyet (az elülső hangszórókhoz másfelest) ezt a 2 x 5 métert a házimozi rendszerem frontjaihoz szereztem be, de nem tetszett igazán a hangja, lecseréltem. Szálanként ezüstözött réz, ráadásul fonott.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem fitymáltam, hanem arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem szentírás, amit az oldalukon olvashatunk. A kábelek hosszára és vastagságára vonatkozó táblázatra értettem a többivel nem foglalkoztam. Mondjuk a Házimozi Stúdiónak vagy az Auditóriumnak inkább hiszek.
10-20 éve házimozival, hifivel és autóhifivel foglakozó ismerőseim szerint 5 méteres hossz fölött kötelező a minimum 2,5 mm2 kábel. Frontsugárzókhoz már 3 méter esetén is a 4-est ajánlják. Ezzel nem érdemes spórolni, akár életünk végéig használhatjuk ugyanazt a madzagot.
Természetesen vannak kivételek, láttam már high-end rendszerben cérnavékony vezetékeket, például a Penna és Poor szobájában a Házimozi és Hifi Show-n. Az igaz, hogy métere valami 30000 forintba került, viszont egy csöves erősítőből mindössze 2 x 10 W ment rajtuk keresztül.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #67688960 #8248 üzenetére
Ezüstözött rézről beszéltem.
Mellesleg sokan esküsznek a tömör vezetékre.Hogy kinek mi éri meg, azt hagyjuk. Egyok haverom addig nem nyugodott, míg hozzá nem jutott a Siltech csúcs kábeléhez, amiből egy 2x3 méteres szettet 10000 dollár körül szoktak árulni. Kéz alatt vette, csereberélte harmadáron jutott hozzá. Másnak az egész rendszere nem került annyiba.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor